SaNtO Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Awansujemy na pełnym luzie. Skończcie z
> fermentem
Jak to mawiał Klasyk "z luzem w dupie" :)
-
-
Cracovia - Shkendija 07.07.2016 20:00
czyli GTS był źle prowadzony przez właścicieli. Kluby zagraniczne z mniejszymi budżetami robiły lepsze wyniki. Ja chcę, by klub Cracovia był prowadzony tak, by nie przynosił swoimi występami na rynku międzynarodowym delikatnego wstydu, by w Polsce był utożsamiany z walką co roku o jak najwyższe cele.
To ja zapytam, żeby nie ciągnąć tej jeremiady: jest u tych Macedończyków ktoś dobry do kupienia? Np. lewy obrońca?
Ianie, my w gruncie rzeczy myślimy podobnie (pisałem o tym, że to działa w obie strony). To, że obaj chcemy sukcesu sportowego to jasne.
Ale zwróć uwagę, że dotychczasowe starania klubu idą na marne. Lepsza gra drużyny nie spowodowała nawet zapełnienia stadionu na derbach, czy ostatnim meczu z betonami, (też quasi derbowym). I tutaj jest potrzebna mobilizacja z naszej strony.
docencie, na dzisiaj to oni mogą się zastanawiać kogo od nas kupić :(
No niekoniecznie, oni mają być może więcej przyzwoitych graczy, a my - tak przypuszczam - więcej pieniędzy. Dla Macedończyków - podobnie jak np. dla Słowaków - polska liga, na którą tak narzekacie, to finansowy awans, zwłaszcza w tym sezonie, kiedy największe kluby mogą przebierać w gwiazdach Euro jak w ulęgałkach.
Jasne, wzmacniajmy się szrotem z ligi macedońskiej, znakomity pomysł. Ze Stargardu czy innego Sosnowca też byś wyciągał grajków?... ups, przepraszam, Ty byś ściągał nawet amatora z Wałbrzycha, który strzelił naszym dwie bramki na śniegu :D
Proszę nie umniejszać zasług piłkarzowi Orłowskiemu (Górnik Wałbrzych), strzelił Cracovii 3 bramki :D
ian thorpe Napisał(a):
> czyli GTS był źle prowadzony przez
> właścicieli. Kluby zagraniczne z mniejszymi
> budżetami robiły lepsze wyniki. Ja chcę, by
> klub Cracovia był prowadzony tak, by nie
> przynosił swoimi występami na rynku
> międzynarodowym delikatnego wstydu, by w Polsce
> był utożsamiany z walką co roku o jak
> najwyższe cele.
Dokładnie :)
A do wszystkich pomstujących... Okienko transferowe otwarło się dzisiaj
W ostatnim meczu poprzedniego sezonu z lechią nasz zespół pokazał, że potrafi grać ważne mecze.
Liczę, że w czwartek będzie tak samo i w trakcie podstawowego czasu wyrównamy stan rywalizacji. Potem niech się dzieje co chce. Jak mamy odpaść to chociaż z twarzą.
Ech, myślałem że po paru dniach urlopu od forum kwas się wygotuje, ale widzę, że muszę sobie dać dłuższy. Dużo dłuższy.
eredin Napisał(a):
> ian thorpe Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > czyli GTS był źle prowadzony przez
> > właścicieli. Kluby zagraniczne z mniejszymi
> > budżetami robiły lepsze wyniki. Ja chcę, by
> > klub Cracovia był prowadzony tak, by nie
> > przynosił swoimi występami na rynku
> > międzynarodowym delikatnego wstydu, by w
> Polsce
> > był utożsamiany z walką co roku o jak
> > najwyższe cele.
>
>
> Dokładnie :)
>
> A do wszystkich pomstujących... Okienko
> transferowe otwarło się dzisiaj
A "Puchary" nasze kończa się w czwartek .
Aston1906 Napisał(a):
> Jasne, wzmacniajmy się szrotem z ligi
> macedońskiej, znakomity pomysł. Ze Stargardu czy
> innego Sosnowca też byś wyciągał grajków?...
> ups, przepraszam, Ty byś ściągał nawet amatora
> z Wałbrzycha, który strzelił naszym dwie bramki
> na śniegu :D
Do niedawna polscy piłkarze też byli postrzegani jako miernoty. A co powiedzieć o Islandczykach. Wiesz dobrze Aston, że perełki mogą się kryć zarówno w Stargardzie, Mińsku, jak i Madrycie. Nie ma więc co generalizować. Mówisz Sosnowiec nie - bo dziura, Bukareszt też nie - bo dla nas za drogo. To kogo mamy brać?
nikogo. Astonowi w tej kwestii nie przegadasz. nikt dobry do nas nie przyjdzie bo mamy buraczaną ligę a każdy kto gra w słabszej (wg rankingu) to ogórek i miernota a grający w Polsce niżej niż pierwsza 3 ekstraklasy to szrot. sam jestem ciekawe co odpowie na tak postawione pytanie :D
Patrzac nanasza ekstraklase i mecze z burakami z Macedonii czy Bulgarii widac jakie piekne opakowanie jest tej Ekstraklasy a jakie wielkie gownoooo jest w pudelku.... 8lat za..... :( :(
Chciałbym coś więcej powiedzieć, coś ważnego, ale wstrzymam się do drugiego meczu ze Shkendiją. Teraz trzeba trzymać kciuki (tu) Taka to już garbata dola kibica Pasów - trząść porami i trzymać kciuki za przejście słynnej Shkendiji :)o
Szkoda, że pierwszy mecz nie był u nas, przynajmniej idąc na stadion na historyczny mecz w pucharach europejskich i przez ileś tam minut spotkania, to byłyby większe emocje :) Teraz to cóż... Oczywiście nadzieja umiera ostatnia, jakaś tam iskierka się tli, że może uda się strzelić te 3 gole i nie stracić żadnego, ale jest to mało prawdopodobne po tym co widzieliśmy wczoraj. Teraz niestety raczej nastawienie do tego meczu przypomina sparing i nic więcej, no chyba że szybko strzelimy gola, to trochę nadzieje wzrosną.
Ludzie przestańcie pi.er.do.lić. Dopóki sędzia nie zagwiżdże po raz ostatni powinno się wierzyć w swoją drużynę a Wy tylko narzekacie i sracie we własne gniazdo. Zagrali do dupy, przegrali mecz ale jeszcze nie odpadli. Czasami odnoszę wrażenie że tu tylko jacyś przypadkowi ludzie piszą a nie kibice najstarszego klubu w Polsce. Dumni po zwycięstwie - wierni po porażce. Wiara umiera ostatnia. Tak więc kto tylko może we środę na stadion i niech nasi piłkarze zobaczą i odczują, że jesteśmy z nimi na dobre i na złe. Będzie 2:0 i wygramy w dogrywce albo karnych...
O to chodzi. Niech nas przyjdzie jak najwięcej - pokażmy Macedończykom co to jest doping (WIKTORIA)
pasywpasy Napisał(a):
> Do niedawna polscy piłkarze też byli postrzegani
> jako miernoty. A co powiedzieć o Islandczykach.
> Wiesz dobrze Aston, że perełki mogą się kryć
> zarówno w Stargardzie, Mińsku, jak i Madrycie.
> Nie ma więc co generalizować. Mówisz Sosnowiec
> nie - bo dziura, Bukareszt też nie - bo dla nas
> za drogo. To kogo mamy brać?
Naprawdę nie zauważyłeś, że wyśmiewam podejście "ograli nas => brać od nich grajków"?
Tu akurat zgadzam się z Tobą. Po takim meczu trzeba ładnie podziękować i spiąć się na rewanż, a nie debatować, kto by u nas nie zagrał.
Swoją drogą, ja jeszcze przed meczem ze Shkendiją wspominałem, że mają niezłego LO. Jak widać, wśród ogórków czasami znajdziesz arbuza ;)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)