[url=http://cracovia.krakow.pl/member.php?action=profile&uid=5734]@piotrek67[/url], nie znam tego agenta, może i jest wieloletnim kibicem Cracovii, ale biznes is biznes. W tym sporze jest zapewne kibicem głównie swojego portfela i miejmy nadzieję, że także trochę Radka. Nie mam wiedzy na temat szczegółów, więc nie będę osądzał. Nie wiem czy były jakiekolwiek rozmowy, ale coś musiało być i pewnie pojawiła się jakaś bardzo poważna różnica zdań skoro stanęło na takim a nie innym rozwiązaniu. W interesie zawodnika i klubu jest, żeby strony się porozumiały. A że każdy ciągnie w swoją stronę to trudno się dziwić.
-
-
Radosław Kanach - Podkarpackie odkrycie :)
[quote='SaNtO' pid='1294416' dateline='1513105999']
A czemu miałbym wierzyć agentom? Jak chce podpisać to czemu nie podpisał?
[/quote]
Zaraz sie odezwą madre głowy i bedzie totalna krytyka ale zanim zaczniecie pisac bzdury dowiedzcie sie:
- jakie kontrakty proponuje młodym zawodnikom (Lucjusz Kanach itp) Bałdys z Probierzem,
- jak nie podpisza to jak ich traktuje Pan Bałdys z Trenerem,
- jakie jest traktowanie młodych zawodników przez Pana Tabisza jak podpiszą kontakt z agencją.
Więc zanim zaczniecie wychwalać Pana Tabisza i trenera jak to dbaja o przyszłość klubu a krytykować młodych zawodników trochę wiedzy nie zaszkodzi. A jak trener i osoby zarządzające nie odbierają telefonów od agencji to chyba jakieś jaja.
No to zajebiście się wpasował Probierz do naszego mułu na wielickiej.
Wygląda na to, że nie tyle istotna jest wysokość kasy jaką trzeba przelać, co konto na które ma trafić.
[quote='nowy' pid='1294435' dateline='1513113627']
[quote='SaNtO' pid='1294416' dateline='1513105999']
A czemu miałbym wierzyć agentom? Jak chce podpisać to czemu nie podpisał?
[/quote]
Zaraz sie odezwą madre głowy i bedzie totalna krytyka ale zanim zaczniecie pisac bzdury dowiedzcie sie:
1. jakie kontrakty proponuje młodym zawodnikom (Lucjusz Kanach itp) Bałdys z Probierzem,
2. jak nie podpisza to jak ich traktuje Pan Bałdys z Trenerem,
3. jakie jest traktowanie młodych zawodników przez Pana Tabisza jak podpiszą kontakt z agencją.
Więc zanim zaczniecie wychwalać Pana Tabisza i trenera jak to dbaja o przyszłość klubu a krytykować młodych zawodników trochę wiedzy nie zaszkodzi. A jak trener i osoby zarządzające nie odbierają telefonów od agencji to chyba jakieś jaja.
[/quote]
Nie znam odpowiedzi na te trzy pytania, ale się ustosunkuję:
1 - Każdy pracownik chce zarabiać jak najwięcej, a żaden pracodawca nie chce przepłacać. I tutaj zawsze w gre wchodzi ocena wartości zawodnika przez trenera. W Polsce każdy młody chciałby zarabiać Bóg wie ile zanim kilka razy prosto piłkę kopnie. Różnie bywa z oceną wartości zawodnika przez klub (z jednej strony Świerczok, z drugiej Vestenicki czy Mihalik), ale to nie jest tak, że klub ma się kłaść przed każdym młodym zdolnym. Im też pokora by nie zaszkodziła.
2 - Jak nie podpiszą, to mnie zupełnie nie interesuje jak ich ktoś traktuje. Temat z punktu widzenia kibica Cracovii zamknięty.
3 - Do tego pytania się nie odniosę. Z jednej strony nie jestem zwolennikiem agentów, którzy w mej ocenie tylko kombinują jak zarobić na klubach i zawodnikach, z drugiej strony nigdy nie zaufałbym Tabiszowi. Jeżeli jednak zawodnik wie jaki jest stosunek klubu do agencji, to podpisując z nią kontrakt zakłada, że chce klub opuścić. I tutaj patrz punkt wyżej.
ale czegoś nie rozumiem. Zawodnik ma kontrakt do czerwca 2019r, jest poniekąd własnością Cracovii, to jak menager ten czy inny ma nagle wymuszać na klubie jakieś kroki. Sorki, ja znam wieloletnie postępowanie Tabisza wobec młodych zawodników, ale bez jaj. Gdyby klub pozwolił na chodzenie sobie po głowie, to menagerowie by za darmo chcieli wytargać każdego zdolnego zawodnika - przecież oni mają z tego kasę.
Mieszają młodym w głowach, obiecują nie wiadomo co, bo chcą na czysto zarabiać.
My mamy pilnować interesów Cracovii a nie zawodnika, który dzisiaj będzie klepał herb a jutro zagra przeciwko nam.
Kanach na dzisiaj nic wielkiego nie pokazał, nawet w CLJ nie był jakoś wybijającym się zawodnikiem.
Pan Michał chcąc nie chcąc potwierdził tylko że o miejscu w składzie nie decyduje absolutnie aktualna forma tylko różne pozasportowe rozgrywki !
I to mówi trener - na pewno w ten sposób buduje autorytet wśród zawodników i zachęca innych młodych zdolnych do przyjścia do Cracovii !
- Edytowany
[quote='ian thorpe' pid='1294443' dateline='1513115009']
My mamy pilnować interesów Cracovii a nie zawodnika
[/quote]
[quote='piotrek67' pid='1294473' dateline='1513146799']
Pan Michał chcąc nie chcąc potwierdził tylko że o miejscu w składzie nie decyduje absolutnie aktualna forma tylko różne pozasportowe rozgrywki !
[/quote]
Ja tu widzę duży problem z punktu widzenia interesów (wyników) Cracovii.
Większość argumentów, które tu padły można wystrzelać. Martwi mnie że trener zaczyna dostosowywać się do korporacyjnych gierek uprawianych przez vice. Choć po założeniu różowych okularów mam wrażenie graniczące z pewnością że Probierz po prostu pomylił wyniki naukowe Kanacha z kimś innym i przez przypadek go odstrzelił. Zamieszanie na półtora roku przed końcem kontraktu też mnie nie rusza. Najwyżej paru forumowiczów już teraz dopisze jego nazwisko do listy straconych talentów (straconych dla Cracovii).
Ps. Kanach może być beznadziejny, a może nie być. Natomiast na dziś dzień jest reprezentantem kraju. Tak wielu ich mamy że możemy ich odstrzelać lekką ręką?
Mam tylko szczerą nadzieje, że o treningach z pierwszą drużyną decydują względy sportowe / aktualna forma czy raczej jej brak / a nie inne .Chyba w klubie już czas najwyższy na trochę spokoju a nie na ciągłe wojenki podjazdowe , których to efekty obserwujemy .
Dobre wieści w temacie !
Po wczorajszym szumie na tt i na fb coś się zaczęło dziać w temacie,ktoś się wreszcie obudził,jest wreszcie reakcja Klubu -nagle telefony się rozdzwoniły,niektórzy znaleźli czas i numery tel.,podjęto pierwsze kroki w sprawie rozmów dot.nowego kontraktu etatowego Reprezentanta Polski który obecnie jest na śmieciowych warunkach.
Tylko czy do tego były potrzebne te różne brudne gierki pewnych panów i trenera ?!
piotrek, masz taka wiedzę (100% pewności), żeby pisać, że tylko jedna strona nie grała fair?
[quote='leszeczek' pid='1294586' dateline='1513183824']
piotrek, masz taka wiedzę (100% pewności), żeby pisać, że tylko jedna strona nie grała fair?
[/quote]
Brońcie ich dalej to będzie dobrze tak jak jest od 14 lat a potem wymagajcie cudów !
To może się w końcu zdecyduj: "dobre wieści" czy "tak jak od 14 la"t?
[quote='niegramotnyj' pid='1294590' dateline='1513185434']
To może się w końcu zdecyduj: "dobre wieści" czy "tak jak od 14 la"t?
[/quote]
Przeczytaj jeszcze raz to może zrozumiesz !
piotrek67 zacytuję Ciebie. "Przeczytaj jeszcze raz to może zrozumiesz"
Nie rozumiem dlaczego bronisz agenta i piłkarza, którzy chcą (prawdopodobnie) wyruchać Cracovię.
Gdybyś jednak nie zrozumiał, to Ci wytłumaczę. Nie staję po żadnej stronie, tylko uważam, że obie strony tego sporu są siebie warte i każdy patrzy tylko na swój interes. A, że żadna ze stron nie ma klasy, to sprawa wygląda jak wygląda.
Nie bronie żadnego agenta czy raczej przedstawiciela agencji bo mnie to nie interesuje natomiast bronie utalentowanego zawodnika Cracovii bo takich mamy bardzo mało i szkoda byłoby go stracić /i nie tylko jego bo w grę wchodzi jeszcze dwóch zawodników/.
Skoro uważasz że takich zawodników mamy w nadmiarze to w ogóle nie ma sprawy -każdy pójdzie w swoją stronę i po sprawie a Tabisz na pewno ściągnie lepszych i to za darmo co odbije się tylko pozytywnie na naszej grze.
Oczywiście każdy chce cos ugrać dla siebie i jest to zrozumiałe natomiast metody działania panów Tabiszów i Bałdysów oraz traktowania przez nich zawodników są już dość znane publicznie i można by napisać o tym książkę.
Jedno nie ulega wątpliwości Radek chce grać u nas i podpisać nowy ale przyzwoity kontrakt o czym nawet dzisiaj z nim rozmawiałem.
p.s. A co do czytania ze zrozumieniem to pisząc o dobrych wieściach bo to dla mnie dobre wieści po tej ostatniej wypowiedzi MP oraz info na tt i fb jak wygląda sprawa
ucieszyłem się że ktoś jednak poszedł po rozum do głowy i pojawiła się szansa kompromisu dla dobra Cracovii i zawodnika Pasów Reprezentanta Polski.
Ja się zgadzałem z Tobą co do "dobrych wieści", bo też cieszę się jak strony ze sobą rozmawiają.
Co do zatrzymywania zdolnych reprezentantów - jestem za, pod warunkiem, że na rozsądnych warunkach.
Przy okazji, czy 67 to początek Twojego PESELA? Jeśli tak to mamy coś wspólnego.
Tak to mój rocznik :)
Leszeczku co to są rozsądne warunki?
Ty powiesz np. 10tyś na miesiąc.
Zawodnik powie min 20tyś. (wariant 1)
Tabisz powie 2tyś. (wariant 2)
[quote='leszeczek' pid='1294713' dateline='1513246388']
Nie rozumiem dlaczego bronisz agenta i piłkarza, którzy chcą (prawdopodobnie) wyruchać Cracovię.
[/quote]
Klub podpisuje z zawodnikiem kontrakt (wariant2). Zawodnik czuje się oszukany, ale zgodził się na umowę 2letnią. Następuje eksplozja talentu i po półtorej roku, zawodnik już nie chce rozmawiać z klubem i vice. Przechodzi np. do Warszawy a jego wartość skacze do kilku baniek.
Klub podpisuje z zawodnikiem kontrakt (wariant2). Zawodnik czuje się oszukany, ale zgodził się na umowę 2letnią. Gra totalny piach, balety nocne, piłkarsko zastój w karierze.
Klub podpisuje z zawodnikiem kontrakt (wariant1). Zawodnik czuje się rewelacyjnie ma kontrakt na 5lat. Gra totalny piach, sielanka na koncie i baletach nocnych, piłkarsko zastój w karierze.
Klub podpisuje z zawodnikiem kontrakt (wariant1). Zawodnik czuje się rewelacyjnie ma kontrakt na 5lat. Następuje eksplozja talentu i po półtorej roku zgłaszają się różne Arsenale rozpoczynając licytacje od 4mln euro.
Sam się zastanów w którym wariancie i kto wyrucha Cracovię. Na dziś nie da się tego jednoznacznie stwierdzić, ale przekonanie że tylko Tabisz działa dla dobra Cracovii jest dość ryzykowne.
Powiem więcej. Kto ma decydować o tym czy Kanach to zdolny piłkarz? Tabisz i jego cyferki? Taaaaa ... to by się zgadzało patrząc na tabele ligową. Tak wiem błędy indywidualne.
Śledzisz quentinie nasza wymianę poglądów, czy tylko ustosunkowujesz się do ostatniego posta?
W naszym słabo zorganizowanym klubie, jedyną osoba kompetentną do ustalenia "ceny" wydaje się trener, który powinien mieć rozeznanie w temacie. Ujmując rzecz ekonomicznie "cenę ustala rynek". Umowa powinna być tak skonstruowana, by w miarę możliwości zadowolić obie strony. Ale jeśli obie strony (jak w naszym kraju często) uznają, że "tylko ja mam rację i nie oddam nawet guzika", to sytuacja jest patowa. Bez rozstrzygania o winie biorę stronę klubu.
Przynajmniej mamy jasność. Bez rozstrzygania o winie, nie postawie złamanego grosza za Tabiszem. Dla mnie nie ma znaku równości miedzy vice a klubem. Szczególnie po dość"słabych" oświadczeniach trenera.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)