Ranking lig światowych za 2014 rok:
http://iffhs.de/the-worlds-strongest-national-league-2014/
39. Polska
70. Macedonia.
W rankingu za 2015 Polska awansowała z 39 na 30, a Macedonii nie mogę się doszukać, bo podali tylko pierwszą 40-tkę..
-
-
Škendija-Cracovia 30.06.2016 g:21:00
Nie zawsze "jest niedziela' mam nadzieję, że mecz rewanżowy będzie zupełnie inny i my go wygramy .
Spokojnie przed nami rewanż i będzie 3:0
3:0 będzie bardzo ciężko, ale oczywiście możliwe. Albańce jednak mają komfortową sytuację, moga postawic autobus w bramce, i czekać na kontry, to my musimy zaatakować, i strzelić nie jedną, ale conajmniej dwie bramki, a z zasadzie o 3 więcej niż oni.
Ja w rewanżu oczekuje tylko jednego: gryzienia trawy, jazdy na tyłkach takiego wkurewienia, jakby albańce wszystkim naszym piłkarzom zgwałcili przed meczem matki/żony/siostry.
Jak będa tak grali, to nawet jak nie wyjdzie wynik, nie będę miał do nich żalu.
Villa_KS Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Najgorsze jest to, że przeciwnicy wyglądali na
> boisku na "o klasę" lepszych. Mecz wyglądał jak
> ekstraklasowca z 1ligowcem.
Trudno sie nie zgodzic :) Mysle ze nawet te 1-2 transfery nic by tu nie zmienily ... bo Macedonczycy/Albanczycy byli poprostu lepsi jako druzyna.
Moglo to wygladac zupelnie inaczej, gdybysmy mieli napastnika ( tego co go juz chyba 3 rok szukamy!). Gdyby Erick strzelil sam na sam ...
Sandomierski zaliczyl bardzo slaby wystep ( oba gola zwlaszcza ten drugi) to jego bledy.
Ogolnie pozdrawiam Filipiaka i jego doradcow i oczywiscie zycze wszysytkiego najlepszego :)
Wejsc do Europejskich Pucharow i kupic 1 zawodnika to naprawde jakas farsa .. biorac pod uwage ze Kapi byl z Reprezentacja, Jaroszyski sie polamal.. to jestesmy kadrowo duzo slabsi jak w tamtym sezonie..
Najbardziej to jednak jestem wkurwiony na siebie ...za to ze uwierzylem ( po raz kolejny !! ) Filipiakowi, co to w tym sezonie nie bedzie ...
konrad_pn Napisał(a):
> jest gdzieś skrót meczu?
Na szczęście nie. Uwierz mi, że nie chcesz na to patrzyć.
http://www.supersport.al/shkendija-e-tetoves-prane-kualifikimit-mposht-2-0-cracovian/
Krótki skrót, mocno łagodny dla nas
Mecz zaczął się bardzo dobrze dla nas - przez pierwsze 25 minut byliśmy dużo lepszą drużyną, kontrolowaliśmy grę. Po tym okresie coś się posypało, i Skendija przejęła inicjatywę, tworzyła bardzo dużo okazji. Generalnie, była po prostu lepsza. Wygrali zasłużenie, i musimy zagrać dużo lepiej w Krakowie aby awansować. Pytanie tylko, czy z tym składem jest to możliwe? Skendija to nie ogórki, a my musimy grać bez Szczepaniaka, Jaroszyńskiego i Kapiego. Musimy wystrzegać się takich występów jak wczorajszy m.in. Bejana. Na plus tylko Karaczanakow, nieźle momentami wyglądał Litauszki - najsolidniej z obrony, ale mimo wszystko w takiej obronie o to nietrudno. Pewne jest jedno - czeka nas bardzo trudne, boję się że niestety niemożliwe dla nas obecnie zadanie.
Kurwa jak Sandomierski mógł wpuscic te oba gole?
Akurat gdyby nie Sandomierski to mogłoby się i 3:0 skończyć, ocenianie na podstawie skrótu mocno ryzykowne, nie obejmuje on 90% naszych defensywnych pomyłek (chociaż druga bramka pokazuje nieźle jak łatwo Macedończycy wjeżdzali w naszą obronę ze skrzydeł w drugiej połowie meczu)
pasyrcj. Napisał(a):
> @#$%& jak Sandomierski mógł wpuscic te oba gole?
Zobacz co przy drugiej bramce z Dąbrowskim i Wdowiakiem zrobił ten ich Hasani, jak dzieci ograł :(
To co zrobił (nie zrobił) Bejan przy drugiej bramce to kryminał!
leszeczek Napisał(a):
> To co zrobił (nie zrobił) Bejan przy drugiej
> bramce to kryminał!
kolega chyba nie widział faulu który doprowadził do pierwszej bramki skoro to druga bramka jest problemem >:D<
Pamietajcie ze ten mecz to był wyjazdowy dla obu druzyn wiec nie ma co liczyc na pobudzenie W Krakowie
hahah kompromitacja i tyle. No, ale z czym do ludzi. Szczepaniak wzmocnienie? Już pomijam to że nie gra, ale kto to jest? Albo chcemy być poważnym klubem i sprowadzać poważnych piłkarzy albo nie. To było pewne, żadnych wzmocnień i brak Kapustki.
dangorka Napisał(a):
> leszeczek Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > To co zrobił (nie zrobił) Bejan przy drugiej bramce to kryminał!
>
>
> kolega chyba nie widział faulu który doprowadził do pierwszej bramki skoro to druga bramka jest problemem >:D<
Fakt, że nie widziałem. Oglądałem mecz jednym okiem na laptopie, równolegle z Polska-Portugalia, a streem nie dawał możliwości trybu pełnoekranowego.
Nic się nie stało Cracovio nic się nie stało 8-)
Podpisuję się pod tym, co napisał kris obiema rękami.
Według mnie przy drugiej bramce najbardziej zawinił Deleu, a nie Bejan.
Ja jeszcze wstrzymam się z opinią do czasu rewanżu. Ale ewentualne odpadnięcie z tym rywalem uznam za kompletną i całkowitą kompromitację, niezależnie od okoliczności, i nie interesuje mnie czy Zagłębie też odpadnie, nie przyjmuję tłumaczeń, że mamy słabą ligę, że Lech czy inny GTS też się kompromitowali itd.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)