msz1985 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Zapomnialem ze gadam z glupcami. Gwoli scislosci -
> jakie macie wyksztalcenie?
Wszyscy mamy podstawowe, a ty w.y.p.i.erdalaj stąd jebana wiślacka szmato
-
-
CRACOVIA w rozgrywkach UEFA
A "Wisła" piszemy wielką literą tylko gdy chodzi o nazwę rzeki, albo miejscowości ;)
Aston1906 Napisał(a):
> msz1985 Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Zapomnialem ze gadam z glupcami. Gwoli scislosci
> -
> > jakie macie wyksztalcenie?
>
> Wszyscy mamy podstawowe, a ty w.y.p.i.erdalaj
> stąd @#$%& wiślacka szmato
nie pi...ol Aston ja zawodówkę skończyłem. Ślusarz jestem.
I to powód do dumy a nie jakiś 150000 bezrobotny magisterek politologii :)-D
Muertes Napisał(a):
> Zakładając całkiem hipotetycznie, że
> awansujemy ponownie do el. LE w przyszłym roku:
> jak będzie wyglądał nasz współczynnik? Nie
> jesteśmy już anonimowi więc krajowy nam nie
> przysługuje, a po meczach z Macedończykami to
> chyba 0,0 bo ile punktów można mieć za dwa
> albańskie plaskacze? Można mieć współczynnik
> niższy od krajowego?
Ranking klubowy jest ustalany na podstawie: (Ranking krajowy UEFA/liczba drużyn z danego kraju)+ranking klubowy UEFA = ranking naszego klubu. Wydaje mi się, że my nadal rswój ranking klubowy mamy na poziomie 0, więc dostaniemy tyle co ma Polska. Zawsze współczynnik ustala się na początku bieżącego sezonu, na podstawie pięciu ostatnich. Polska za sezony ma 2011/12 - 2015/16 ma wsp. 22.500.
Mamy więc:
22.500/4 + 0 = 5,625
Za zwycięstwo w pucharach dostajesz 2 punkty, za remis 1 punkt. W rundach eliminacyjnych i Play-Off dodawane są 1 punkt za wygraną i 0,5 za remis. Jakbyśmy zremisowali ostatni mecz mielibyśmy chyba 6,125.
msz1985 Napisał(a):
> Zapomnialem ze gadam z glupcami. Gwoli scislosci -
> jakie macie wyksztalcenie?
Nie wiem jak koledzy, ale ja z wykształcenia jestem derektorem.
I podobnie jak Aston sugerowałbym iżbyś stąd wypier.d.a.l.a.ł
Zagłębie 1 zwycięstwo (0,50) i 1 remis (0,25) + Legia 1 remis (0,25) - 1,000 po podzieleniu na 4 drużyny które już przystąpiły do rozgrywek daje 0,250
Kombinujecie jak koń pod górę :)
Spójrzcie na Piasta, Jagę czy Zawiszę i spróbujcie dostosować te ich 0,5 do powyższych schamatów.
Po prostu za odpadnięcie w I rundzie UEFA daje 0,25, za II rundę 0,5 itd. Konkretne wyniki, zwycięstwa i remisy wliczają się dopiero od fazy grupowej.
Oczywiście inaczej jest liczony ranking krajowy tam w fazie eliminacji obowiązuje schemat (pkt/2)/ilość drużyn od fazy grupowej już tylko pkt/ilośc drużyn+bonusy (za awanse do kolejnych faz)
Ups masz racje. Pomieszało mi się zupełnie, w ten sposób co ja napisałem obliczany jest ranking krajowy UEFA.
Czyli:
-kwalifikacje:
wygrana 1 pkt, remis 0,5pkt,
-główne:
wygrana 2pkt, remis 1pkt.
Następnie punkty uzbierane przez wszystkie drużyny z danego kraju dzielą się przez liczbę drużyn reprezentujących ten kraj.
W ten sposób otrzymywany jest ranking krajowy UEFA (do tego dochodzą jeszcze bonusy).
Natomiast co do rankingu klubowego:
Za odpadnięcie w LE:
-1 runda - 0,25 pkt.,
-2 runda - 0,5 pkt.,
-3 runda - 1 pkt.,
-4 runda (Play-Off) - 1,5 pkt.,
Czyli nasz ranking za rok będzie wynosił:
20% rankingu UEFA dla Polski (2012/13-2016/17) + 0,25 (nasz ranking)
Więcej o zasadach tutaj:
http://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/uefa/calc.html#details
Po 31' Shkendija prowadzi z Nieftczi 1:0
Pasterze kóz jadą z nafciarzami.Mogą się nie zatrzymać na trzeciej rundzie,co zmieniłoby nieco optykę na nasz ełrowpierdol.
według moich źródeł Ibraimi :P
I Skhendija już w III rundzie LE.
Marne pocieszenie, ale zawsze to coś :)
Teraz będą chyba grali jako rozstawieni w 3 rundzie (na punktach wyeliminowanego Baku)
Nie wiem czy są rozstawieni czy nie, ale grają z Czechami z Mlada Boleslav, z pewnością jest to rywal w ich zasięgu
W każdym bądź razie na razie "byli nie do ugryzienia" i w czterech meczach praktycznie nie stracili bramki (no, przypadkową samobójczą z nami).
Muertes Napisał(a):
> Wróżę, że nie zbliżą się nawet do awansu w
> dwumeczu z Mladą, jeśli ugrają więcej niż
> punkt w dwumeczu zmienię zdanie na ich temat
A moim zdaniem łykną Mladą na śniadanie (przed 4-ą rundą)
I ja sądzę, że przejdą Czechów. Mlada Boleslav to porównywalny z nami zespół z mniejszą ilością zawodników robiących różnicę. Ciekaw jestem tej konfrontacji, a jeszcze bardziej ewentualnego starcia Albańców w bezpośredniej już walce o fazę grupową.
Brawo ZL:)
No Lubin powalczył i wygrał w karnych, dobrze!
Brawo Zagłębie Lubin, jak widać można było lepiej przygotować drużynę i nie nazywać pucharów przygodą....
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)