No to pierwszy mecz dokładnie w ten sam dzień i o tej samej godzinie jak Polska-Chorwacja/Portugalia.
-
-
CRACOVIA w rozgrywkach UEFA
Rock Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Bardzo proszę aby osoba odpowiedzialna w klubie
> za stadion przygotowała się do meczów elLE,
> czyli:
>
>
> [*] chorągiewki w narożnikach PASIASTE (tak
> wiem, włosi zmienili 4 lata temu badyle i stare
> nie pasują, ale można chyba przeszyć tunele na
> nowo?
> [*] siatki w bramkach PASIASTE (takie były po
> otwarciu stadionu, też w okolicach EURO komuś
> zaczęły przeszkadzać)
> [*] na masztach od strony hotelu forum niech w
> końcu zawisną flagi Cracovii (chociąż przy
> takim święcie jeśli w zwykle dni meczowe to
> jest niemożliwe)
>
>
> Z góry dziękuję za spełnienie chociaż jednego
> postulatu.
W ramach RWPG mogę załatwić przeszycie chorągiewek w narożnikach.
Ktoś z Rady Seniorów 13 czerwca wieszał flagę na maszcie przed stadionem. Temat warty podjęcia,masztów jest kilka i można by zorganizować/wydrukować nasze flagi na wszystkie
Bedzie gdzies w TV transmisja wyjazdowego meczu?
stnczyk Napisał(a):
> ALRS Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
>
> > Że Wasiluk okazał się największą porażką
> > transferową to wiem, ale JA pamiętam że
> > zapowiadał się na dobrego piłkarza, tak jak
> i
> > Polczak i raczej te transfery były pozytywnie
> > przyjmowane na forum.
>
>
> Gdzie tam, gdzie tam... To znaczy Polczak tak, ale
> Wasiluk? Szanowny Kolega chyba forum wtedy nie
> czytał...
>
> O, choćby z tego wątku
>
>
> obronie, a już w deszczowe dni...
>
> I to naprawdę mogło się inaczej skończyć, ale
> cóż...
Mnie chodziło bardziej o ten temat o Marku Wasiluku http://www.cracovia.krakow.pl/read.php?11,1446918,1446961#msg-1446961 i okres od kiedy nas przyszedł do momentu rozegrania pierwszych meczy ( Pierwsza strona wątku), co było potem to ja pamiętam :)
Aston1906 Napisał(a):
> W relacji cena/jakość był IMHO bezapelacyjnie
> najgorszym.
Rozpatrywałem tylko kwestie jakości.
http://www.90minut.pl/news/267/news2674007-eLE-Mecz-Slawija-Zaglebie-w-TVP-Sport.html mecz zaglebia będzie transmitowany na tvp sport... Ciekawe co z nami...
My są w jakiejś albańskiej TV, więc pewnie steam się znajdzie
Na naszym facebooku widziałem, że ktoś pytał czy ten mecz też (tak jak z Ruchem) będzie transmitowany i padła odpowiedź, że - pracujemy nad tym. Więc może coś z tego będzie.
Transmisja czwartkowego meczu Cracovii między innymi tutaj:
http://tvshqiphd.com/live/SSport3hd.html ? #cracovia #ligaeuropy #europaleague
Zgłosiliśmy Stebleckiego. To znaczy chyba, że już nikogo nie będziemy mogli dodatkowo zgłosić?
Do 2 rundy tak.
8 dni później
Dobrze nazwijmy to kompromitacją czy jak tam kto chce, bardzo nieudanym debiutem klubu w rozgrywkach UEFA! Ale pamiętajmy, że to Cracovia pierwsza wydeptywała ścieżki na niwie międzynarodowych kontaktów polskiej drużyny z zagranicznymi klubami!
To Cracovia jako pierwsza zagrała z Realem Madryt, Valencią, Barceloną czy Sevillą, z mistrzem Francji Red Star Paryż, Szwajcarii , czołowymi zespołami z Danii, Szwecji, Austrii, Węgier, Czech, Słowacji. Cracovia jest pionierem w tej dziedzinie i osiągała wówczas wyniki o których inne drużyny polskie mogły tylko marzyć, a było to przed pierwszą wojną i tuż po niej. A do połowy lat 50 tych miała rekordową ilość meczów z zespołami zagranicznymi.
Tak, więc Cracovia jest debiutantem w rozgrywkach UEFA, ale w żadnym wypadku nie na arenie międzynarodowej!
Co oczywiście nie zmienia postaci rzeczy, że ze Shkendiją ponieśliśmy przykrą porażkę, której można było uniknąć przy mądrzejszej grze zawodników w pierwszym meczu.
Jednak Shkendija to nie był zespół o klasę słabszy od Cracovii, lecz porównywalny np. do Jagiellonii Białystok. Cracovia w tym meczu była faworytem ale tylko w stosunku procentowym 60 do 40, a nie 90 do 10.
[b]Ludzie, którzy mówią o mega kompromitacji nie znają realiów macedońskiej ligi - tam większość klubów jest na poziomie polskiej trzeciej ligi z wyjątkiem Vardaru Skopje i właśnie Shkendiji. Te dwa kluby o większych budżetach niż Cracovia mogłyby walczyć z powodzeniem o pierwszą ósemkę w polskiej lidze. A Hasani i Ibraimi zarabiający po 250 tys. euro byliby wzmocnieniem każdej polskiej drużyny (łącznie z cwks-em).
Nazwijmy to więc przykrą bolesną porażką, a nie mega kompromitacją![/b]
dajze spokój, że to Cracovia była pierwsza itp.
liczy się dziś a nie życie historia !
poczytaj strony sportowe , Twittera itp.
wstyd !! jeszcze Filipiak daje głupie wywiady że liczy na fazę grupowa !!! z czym?! jak nawet lewego obrońcy nie kupi no bo przecież nie będzie brać piłkarzy na sztuki!! dramat!!
Watek do zamknięcia.
Obym dożył jeszcze kiedyś meczu w pucharach czego i Wam życzę
:)
Nie ma szans. Miejsce w eliminacjach LE podarowała nam jednokrotnie [i]niewidzialna ręka[/i]. Cracovia pod wodzą Filipiaka przecież z założenia walczy o utrzymanie.
#sarkazm
izbik Napisał(a):
>
> Przepraszam , ze sie wtracam.....
> Czytajac te rozkimnki o Soligorsku co raz bardziej
> smiac mi sie chce .
> Tak Zubergu - My bylismy w tamtym czasie i z
> tamtym skladem Hegemonami ! :D
> Bylismy ciency jak dupa Leszcza i nie ma co
> porownywac tamtych "pucharow" do obecnych i
> mozliwosci skladu !
Jak to się mówi, nieprawdopodobne a jednak :) :)
w tym wątku bo w meczowym przepadnie.
nie demonizowałbym odpadnięcia z pucharu. jakby nie zaklinać rzeczywistości to ogórki z malty czy wysp owczych to nie były. to po pierwsze. po drugie jakbyśmy nie zaklinali rzeczywistości to musieliśmy te mecze potraktować jako przygodę i formę sparingów przed ligą. mogliśmy się wzmocnić 6cioma nowymi zawodnikami i spróbować ich zgrać w tydzień ale czy by się udało? nie wiem?
mieliśmy wąską kadrę i musiała ona sobie radzić w tych meczach a pomniejszona została jeszcze o brak Kapustki. Celujemy w dobre i przemyślane mocne transfery, które być może mają potrwać. W poprzednim okienku chyba było tak samo ale wierzę, że tym razem naprawdę faktycznie się wzmocnimy z końcem wakacji. Jeżeli uda się utrzymać tą drużynę i dzięki 2-3 klasowym transferom podnieść jej jakość jeszcze trochę to być może będziemy w stanie powtórzyć wynik z tamtego roku. Różnica będzie polegała na tym, że będziemy mieli już nie 13 a 16 zawodników do grania. Wtedy szanse na zaistnienie w eliminacjach mogłoby być większe. Na ten moment były marne.
Oczywiście wierzyłem w cudowną przygodę i sam się nakręciłem na kolejne mecze i boli tak szybkie odpadnięcie z rozgrywek ale nie załamuję rąk.
Czasami to i SaNto coś mądrego napisze ;)
No proszę SaNtO - bez zmrużenia oka pod każdym słowem składam podpis.
Ty to robisz specjalnie?
Jeden post z sensem i dwa bez..? Pytam poważnie.
to jest złe myślenie SaNtO. Nie można pisać, że nic się nie stało, przechodzić nad kompromitacją do porządku dziennego. To jest myślenie na zasadzie "urodziłem się pod stołem, to na niego nie będę wychodził". Sorki, ale takie myślenie, cieszenie się tym własnym bajorkiem nazywanym dumnie Ekstraklasą a tak naprawdę jest to Ekstraklapa,, gdzie dzięki C+ gówienko opakowywane jest w złotko, gdzie sprzedaje się ten zmanipulowany "towar" , by ludzie wykupywali dekodery i płacili za niego w .uj kasy, w stosunku do wartości. Później zdziwienie, że nasze drużyny nie tylko zaczynają puchary w czerwcu, ale w nich odpadają od razu. Naprawdę, tak trudno zmienić myślenie ? Nikomu nie zależy na poziomie ? Wystarcza Wam to co sprzedają osoby od socjotechniki ? Przecież po takim meczu tutaj na forum powinien być taki wkurw, że zarządzający klubem powinni kraty w oknach ze strachu zakładać. Ale nie, spokojnie, nic się nie stało, puchary to przygoda, można odpaść z pastuchami. Za to, że nasza piłka tak wygląda, odpowiadają też kibice. Te wszystkie akcje typu "przyprowadź kogoś na Cracovię", gdy przeciętny oglądacz piłki w Polsce woli kupić kebaba, bo przynajmniej będzie miał smak w gębie, są śmieszne. Dopóki nie zaczniemy MY KIBICE wymagać od właścicieli w Polsce dobrego zarządzania klubem, dopóki będziemy tolerować dziadostwo, nigdy pewnego pułapu sportowego nie przeskoczymy. Cracovii, klubowi z taką historią, kopacze ze sztabem trenerskim, ludzie z MKS-u wyrządzili krzywdę, krzywdę polegającą na skompromitowaniu jej historii sportowej. Ten wynik będzie długo się odbijał czkawką. Jak przeczytałem wywiad z Dąbrowskim, i te jego słowa o "wyciągnięciu wniosków" to mnie krew zalała. Po każdym przegranym meczu, kopacz z Ekstraklapy "wyciąga wnioski". Jak gdyby im ktoś taśmę w mózgu puszczał. Kuźwa, przecież oni nie zarabiają najniższej krajowej w Polsce, tylko robią to co kochają i jeszcze zbijają za to kasiorkę. Inną sprawą jest doping na koniec meczu typu "nic się nie stało" i tym podobne "podziękowania". To jest dopiero załamka, bo przyklepywanie tego dziadostwa.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)