izbik Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Jezeli nasi zagrali by w tym polfinale to
> wiekszosc z nas powinna miec powazny dylemat ktory
> mecz ogladnac a nie pisac ,ze to nie wazne...
czemu powinna? to jakiś obowiązek?
żeby było jasne kibicuję kadrze na Euro, życzę im jak najlepiej ale trzeba być niepoważnym żeby stawiać reprezentację ponad historyczny mecz w pucharach
-
-
CRACOVIA w rozgrywkach UEFA
Owszem jestem Polakiem i jestem z tego dumny, ale jak ''otwieram lodowke to widze..................bez zmian'' >:D<
Mam takie pytanie. Czy jak przejebiemy z Helwetami w sobotę to jest szansa żeby we czwartek Kapustka zagrał w Skopje?
Trzeba mieć jakieś priorytety>:D<
Bartek raczej na pewno odejdzie zaraz po przyjezdzie z mistrzostw...wiec nie oplaca mu sie grac jakiegos meczu z leszczami poniewaz wtedy nie bedzie mogl grac w swojej przyszlej drużynie w pucharach...
UEFA przypadkiem tego nie zmieniła kilka lat temu? Jeśli poprzedni klub zawodnika odpadł w jednej z czterech faz kwalifikacyjnych to zawodnik może chyba wystąpić w nowym klubie?
Mr.Crowley Napisał(a):
> Mam takie pytanie. Czy jak przejebiemy z Helwetami
> w sobotę to jest szansa żeby we czwartek
> Kapustka zagrał w Skopje?
> Trzeba mieć jakieś priorytety>:D<
Tak ale na ...skrzypcach :)
izbik Napisał(a):
> Jezeli nasi zagrali by w tym polfinale to wiekszosc z nas powinna miec powazny dylemat ktory mecz ogladnac a nie pisac ,ze to nie wazne...
7-07 w półfinale z pewnością nie zagramy. Wtedy będzie ten drugi półfinał.
Ale jeśli nawet, ważymy między [b]kibicowaniem[/b] przed TV a [b]dopingowaniem[/b] na stadionie! Tu naprawdę nie chodzi o to czy bardziej się jest Polakiem czy Pasiakiem. I wybór jest prosty, zwłaszcza dla Pasiaków. Chodzi jednak o Januszy, którzy też niestety będą mieli wybór prosty:(
Spodziewam się góra kompromitujących 2 tysięcy.
dangorka Napisał(a):
> izbik Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Jezeli nasi zagrali by w tym polfinale to
> > wiekszosc z nas powinna miec powazny dylemat
> ktory
> > mecz ogladnac a nie pisac ,ze to nie wazne...
>
>
> czemu powinna? to jakiś obowiązek?
>
> żeby było jasne kibicuję kadrze na Euro,
> życzę im jak najlepiej ale trzeba być
> niepoważnym żeby stawiać reprezentację ponad
> historyczny mecz w pucharach
Nie napisalem "powinna" w sensie o ktorym napisales ani tym bardziej o "obowiazku" - tylko o DYLEMACIE. To jest roznica.
Gra o medal na ME to tez bylby HISTORYCZNY mecz dla Polakow . Stad dylemat.
Edit:.
Widze ,ze Leszeczek rozwial dylemat :)
Mecz pucharowy to jest na dziś dzień priorytet każdego Pasiaka. Jeśli Polska awansuje to wtedy będziecie mogli sobie rozpaczać co z tym fantem zrobić, ale na dziś dzień pewnikiem jest [u]tylko mecz Pasów[/u]. Co więcej jak zagramy w tym półfinale za co każdy trzyma przecież kciuki (bo innych wpisów tu nie widziałem) to też nie rozumiem sprawy. Jedyny konflikt interesów to ten gdy ktoś planuje pojechać do Francji na mecze fazy pucharowej (zrozumiała kwestia) w innym przypadku może spokojnie trzymać kciuki za Polske na stadionie przy Kałuży, no chyba że wierzy w sprawczą moc trzymania kufla przed TV. Ja mam priorytet ustawiony tylko i wyłącznie na Cracovię i kompletnie nie rozumiem jakiejś rozkminki patriotycznej łączonej z trzymaniem piąstek zaciśniętych przed TV. Mója narodowość i patriotyzm na tym nie ucierpią jak spędze ten wieczór na stadionie Cracovii.
Mam rozwiązanie :) W elektronicznej erze każdy posiadacz telefonu z dostępem do internetu może przecież jednocześnie być na stadionie, a kątem oka na swoim smartfonie oglądać ten fascynujący półfinał :)
Pomyślałem dokładnie o tym samym co Dejan.
Obyśmy mieli taki dylemat!
daj linka
Z jednej strony to wygląda na naszą I ligę max. Z drugiej, ostatnio z pucharów odpadaliśmy właśnie z leszczami.
Jeśli to ich podstawowy bramkarz to strzełałbym z każdej możliwej pozycji.
Rock Napisał(a):
> Jeśli to ich podstawowy bramkarz to strzełałbym
> z każdej możliwej pozycji.
cięzko powiedziec czy to jest ich podstawowy bramkarz, zaczął w podstawowym składzie w każdym z trzech sparingów, i w kilku ostatnich meczach poprzedniego sezonu, ale nie wiem czy dlatego że Shenkjia juz grała o nic w koncowce sezonu czy po prostu dlatego ze zaczal wygrywac rywalizacje, macedońska prasa chwali Zahova po ostatnim sezonie (tego bramkarza który ostatnio grzeje ławę) i to raczej jego bym się spodziewał w meczu z nami
Rock Napisał(a):
> Jeśli to ich podstawowy bramkarz to strzełałbym
> z każdej możliwej pozycji.
Podejrzewam, że na forum Tetova kibice napisaliby dokładnie to samo po obejrzeniu występu Stępniowskiego z Żyliną :D
dddarek Napisał(a):
> Z jednej strony to wygląda na naszą I ligę max.
> Z drugiej, ostatnio z pucharów odpadaliśmy
> właśnie z leszczami.
No nie wiem, w tamtym okresie Soligorsk regularnie zdobywał wicemistrza Białorusi, ustępując tylko BATE, które było poza konkurencją grając w fazie grupowej LM, o czym u nas cwelka mogła sobie tylko pomarzyć. 2 remisy z Juventusem czy minimalne porażki z Realem o czymś chyba świadczą. A przecież ten galaktyczny jak na Białoruś BATE, przegrał wówczas u siebie z Soligorskiem 2:3 - zatem ostrożniej z tymi leszczami, bo takimi sądami ujmujecie przede wszystkim Cracovii.
konserwa
Wątpię by Sologorsk w momencie grania z mami był vickiem. Nie grałby wtedy w intertoto
zubereg Napisał(a):
> konserwa
> Wątpię by Sologorsk w momencie grania z mami
> był vickiem. Nie grałby wtedy w intertoto
Przepraszam , ze sie wtracam.....
Czytajac te rozkimnki o Soligorsku co raz bardziej smiac mi sie chce .
Tak Zubergu - My bylismy w tamtym czasie i z tamtym skladem Hegemonami ! :D
Bylismy ciency jak dupa Leszcza i nie ma co porownywac tamtych "pucharow" do obecnych i mozliwosci skladu !
Izbik
Ja tego nie neguję;). Neguję tylko ówczesna siłę Soligorska.
A na dziś, po losowaniu uważam że mamy realną szansę nawet na IV rundę. Oczywiście warunkiem jest realnie wzmocnienie składu. Za Kapustkę MUSI przyjść zawodnik porównywalny- ograny w lidze, doświadczony. Nie jakieś dziecko.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)