karampuk Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> wszystko zgoda ale do PZHL nie dotarl protokol i nic nie wiedza :P
Serio? Nie no, naprawdę pytam - oficjalne tłumaczenie jest że nie wiedzą bo nie dotarł protokół? Ale technicznie jak to jest możliwe żeby nie dotarł? Przecież protokoły online weszły bodajże 2 albo 3 lata temu! Czyli albo bajkowi mają już takie długi, że nawet internet im odcięli, albo po wyborach wróciliśmy do papierowych...
Inna sprawa, że zastanawia mnie jakim cudem teraz mamy 5ty dzień i nie dotarł, a wtedy dotarł w kilka, czy kilkanaście godzin...
-
-
Sezon 2016/2017
Oficjalna wersja brzmi ze protokol zostal wyslany poczta tradycyjna :P
Wczoraj jednak cos do centralnych dotarlo : http://www.pzhl.org.pl/aktualnosci/276-postepowanie-wyjasniajace
dla mnie to sa jaja a jesli chodzi o protokoly elektroniczne to juz ich nie ma, umowa zwiazku z jednym z portali hokejowych wygasla.
Hehe, czyli się cofamy do wersji papierowej? Ale jaja, ciekawe czy przypadkiem im się to przemilczało (z przejścia na wersję elektroniczną robili super wydarzenie), czy też dopiero myślą jak to uzasadnić jako "rozwój"? Ci bajkowi to są naprawdę matoły... co krok to się wychwałkolą, no po prostu nic nie potrafią zrobić dobrze, NIC! wręcz nie do wiary, jak można być aż tak beznadziejnym...
karampuk Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Oficjalna wersja brzmi ze protokol zostal wyslany
> poczta tradycyjna :P
>
No niezłe jaja. Może szybciej byłoby gołębiem pocztowym? W kilka godzin byłby na miejscu z każdego zakątka Polski.
a to chwałkolenie.
czy do przesyłania wersji elektronicznej konieczny jest jakiś portal i umowa z nim?
Organizator nie ma ani jednego komputera?
Nie potrafi wpisać / zeskanować kilkunastu nazwisk i kilku zdań?
Nie umie kliknąć na załącz i wyślij?
No k.rwa 21 wiek, a w NT dalej średniowiecze
no tak, do obcowania z owcami jakieś diabelskie wynalazki potrzebne nie są
Faktycznie, nie przedłużyli umowy z Hokej Fan. No to teraz protokoły w przypadku niewygodnych meczów mogą przychodzić do związku przez 3 tygodnie. ;)
Spoko. Ciekawe, kto wybrał skład nowego WGiD i innych wydziałów, bo chyba żadnych uchwał po walnym z maja w tym temacie nie było.
No to za niedługo będą ginąć protokoły i winę się zrzuci na pocztę, a potem okaże się, że były w jednym egzemplarzu, bo to przecież ksera nie działały i sprawy nie będzie. >:D<
10 dni później
Ciekawe, czy zupełnym przypadkiem jest fakt, że terminarz ligi jest ułożony następujący sposób:
drużyna x gra z SMSem, następnie z nami, później Tychy i Podhale ?
Kalendarz kalendarzem .... chce sie byc mistrzem to niewazne jak by nie byl ulozony grac i wygrywac sie powinno z kazdym!
- Edytowany
wygląda na to, że w meczu "awansem" Nowy Targ rozjedzie Tychy (56 min. i 3:1, a GKS właśnie nie strzelił karnego)
jednak 3:2 (58 min grając 5 na 3 Tychy ściągnęły bramkarza)
ale hattrick Jokili załatwia sprawę 4:2 w 59.04
i koniec.
Trzeba przyznać , że ostatnie 10 minut to była obrona Częstochowy, ale skuteczna. I ten Jokila strzela coraz więcej :(
- Edytowany
15 października rozpocznie się nowy sezon rozgrywek pierwszej ligi w hokeju na lodzie sezonu 2016/2017. Do rywalizacji przystąpi pięć zespołów: MUKS Naprzód Janów, Zagłębie Sosnowiec S.A., Hokej Poznań, SMS PZHL u18 Sosnowiec i UKH Dębica.
http://www.pzhl.org.pl/aktualnosci/282-terminarz-i-regulamin-i-ligi
szkoda ze Łódź nie zagra(chcieli kupić zawodników do gry !!:) !!Ciekawi mnie kto zagra w Poznaniu?witamy nowych (po przerwie ) pierwszoligowców!
Pyżalski? :D
Krótki komentarz #17 po wczorajszym meczu.
[quote]Cracovia wygrała na jednej nodze. Ten mecz pokazał, że kilka drużyn gra w ekstraklasie na wyrost – komentował olimpijczyk Roman Steblecki.
Czytaj więcej: http://www.dziennikpolski24.pl/sport/a/cracovia-wygrywa-osmy-raz-z-rzedu,10721070/[/quote]
- Edytowany
[quote='agent44' pid='1192215' dateline='1476083996']
Krótki komentarz #17 po wczorajszym meczu.
[quote]
Cracovia wygrała na jednej nodze. Ten mecz pokazał, że kilka drużyn gra w ekstraklasie na wyrost – komentował olimpijczyk Roman Steblecki.
Czytaj więcej: http://www.dziennikpolski24.pl/sport/a/cracovia-wygrywa-osmy-raz-z-rzedu,10721070/
[/quote]
[/quote]
tabela też pokazuje, że w lidze powinnop grać 6 drużyn.
A propos jednej z drużyn. Pytanie do kumatych. Jak to jest z tymi obco w tym sezonie. Np. tu mamy skład Jakiego Orlika:
MURRAY- PARIZEK, SMITH; BOORAS, Szydło, BROWN - Bychawski, Kostek; TOULMIN, Cichy, SZCZECHURA - STOPINSKI M., Sznotala; STOPINSKI F., CESLIK - Gawlik, Gorzycki.
czy tylko mnie się wydaje że jest 10 obco? (Właściwie to 11, tyle, że jeden sobie paszport załatwił)
a może drużynie panów Jackiewicza i jakiego wolno wszystko?
Bramkarz się nie liczy do limitu (oddzielny przepis). Szczechura już ma, albo wystąpił o papiery (jak Fikrt w Unii, dlatego Łazarz nie musi bronić) odejmij Stopińskich i masz 6.
- Edytowany
[quote='Cracovia_Inform' pid='1192242' dateline='1476093548']
Bramkarz się nie liczy do limitu (oddzielny przepis). Szczechura już ma, albo wystąpił o papiery (jak Fikrt w Unii, dlatego Łazarz nie musi bronić) odejmij Stopińskich i masz 6.
[/quote]
Dzięki. Nie wiedziałem że bramkarz się nie liczy. Kiedyś liczył się za dwóch.,
a Szczechura na razie nie ma papierów, nawet nie wystąpił - dopiero zamierza, [size=small]Stopinscy (nadal piszą się przez "N" bez kreski) także, więc czemu mam ich odejmować?[/size]
czyżby mecenas małolat coś znów zachachmęcił w przepisach? Jeśli tak to kupmy np. całą Skalnicę (tanio będzie) i niech wszyscy wystąpią o obywatelstwo (Czechosłowaków to nie zaboli, bo ich prawo dopuszcza podwójne)
[quote='tomex' pid='1192247' dateline='1476095323']
Stopinscy (nadal piszą się przez "N" bez kreski) także, więc czemu mam ich odejmować?
[/quote]
O czym Ty mówisz? [url=http://orlikopole.pl/player/filip-stopinski/][orlikopole.pl][/url]
[quote='Cracovia_Inform' pid='1192242' dateline='1476093548']
[/quote]
Dzięki. Nie wiedziałem że bramkarz się nie liczy. Kiedyś liczył się za dwóch.,
a Szczechura na razie nie ma papierów, nawet nie wystąpił - dopiero zamierza, [size=small]Stopinscy (nadal piszą się przez "N" bez kreski) także, więc czemu mam ich odejmować?[/size]
czyżby mecenas małolat coś znów zachachmęcił w przepisach? Jeśli tak to kupmy np. całą Skalnicę (tanio będzie) i niech wszyscy wystąpią o obywatelstwo (Czechosłowaków to nie zaboli, bo ich prawo dopuszcza podwójne)
[/quote]
Zgadza się kiedyś bramkarzy liczono podwójnie i to przy limicie bodajże 3 obcokrajowców.
Szczechura twierdzi, że papiery złożył:
"[i][color=#333333][size=small]Mam już za sobą wizytę w Urzędzie Wojewódzkim, gdzie złożyłem komplet stosownych dokumentów"[/size][/color][/i]
http://www.hokej.net/pl/news,artykul,5,40983,alex-szczechura-chce-grac-w-polskiej-kadrze.html
[quote='agent44' pid='1192252' dateline='1476096554']
Stopinscy (nadal piszą się przez "N" bez kreski) także, więc czemu mam ich odejmować?
[/quote]
O czym Ty mówisz? [url=http://orlikopole.pl/player/filip-stopinski/][orlikopole.pl][/url]
[/quote]
Masz rację. Pomyliło mi się ze Slubowskim. Taki kanadyjec grał niedawno w Opolu
Niemniej dalej nie rozumiem tego, że sam fakt złożenia papierów pozwala liczyć jakiegoś zawodnika za Polaka. Przecież złożenie nie oznacza przyznania [size=small]automatycznie[/size][size=small] [/size][size=small]. Chyba że Patryk J. już kazał wojewodzie, którego sam na stołku umieścił to zrobić.[/size] :-/
Tak sobie policzyłem, że w poprzednim sezonie nasi obrońcy strzelili niecałe 15% wszystkich bramek. W tym sezonie jest to 24%. A skład "obronny" praktycznie ten sam. Dostaliśmy Kolarza, ale on praktycznie nie grał. A w tamtym sezonie mieliśmy Turonia i Spadyego - ponoć "strzelby" obronne, choć bramkowo to niewiele wniosły. A w tym sezonie póki co jest ofensywa obrońców ;) Bardzo mi się to podoba i bardzo mnie to cieszy. W ogóle jakoś lepiej te mecze się ogląda, gdy obrońcy aktywnie grają. Coś się zmieniło, może póki co nie ma rewolucji, ale chyba o jakiejś ewolucji w grze można mówić. Poza tym naszym najlepiej punktującym zawodnikiem w tym sezonie jest właśnie obrońca. Nie jest to oczywiście żadne oskarżenie pod adresem napadziorów, że niby słabo grają. Nie - po prostu zauważam zmianę w kierunku bardziej nowoczesnego i kanadyjsko-hamburgerowego hokeja. Mecze ze Sparą i Szwedami coś otworzyły? Czy po prostu mamy obrońców odpowiednich do takich zadań?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)