Ile było z nas śmiechu rok temu. A daje sobie rękę uciąć że taki Szeryf to by sztycha nie zrobił z pastuszkami. Legia na tą chwilę zresztą też.
-
-
U NASZYCH RYWALI....prywatne "pogaduchy" będą kasowane część II
Ciekawe czy cwe(l) Dąbrowski flaszke whisky odda, tak się napinał
A my jak zwykle przed meczem z nimi...tak to moze skupiliby sie na czym innym, byliby zmeczeni:-)
Nie poddawaj sie ukochana ma .... Haha
Nie wiem , bo nie oglądałem ale podobno mina Vuko bezcenna :D
- Edytowany
zobaczysz minę. Bedom memy
Już jest jeden na cwirkaczu, jak Pazdan szarpie sędziego i podpis "Pożycz stówę"
Drugi pompowany balon o nazwie kadra siatkarzy też powoli pęka
hahah, ale łajzy i dobrze :)
[img]https://scontent.fwaw3-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/21032710_762885240560277_1695921392184902761_n.jpg?oh=1501d8baed25bd6159de41796abc2f3a&oe=5A22801A[/img]
Legia jest cienka jak dupa węża, zresztą jak cała ta buraczano, ziemniaczana liga, ale trzeba się zastanowić kurwa dlaczego. Jak będziemy się zgadzać takie warunki jakie proponuje UEFA to polska piłka nie ruszy z miejsca. Wschodnio/środkowo europejski football jest ruchany w dupę bez wazeliny przez tę organizację, a Janusze się cieszą, że mają więcej drużyn z Angli, Hiszpanii itp. w lidze mistrzów, która taką jest tylko z nazwy. Największe talenty z naszego rejonu są kupowane przez zachodnie kluby za grosze, a my za podobne pieniądze nawet szrotu nie jesteśmy w stanie ściągnąć w drugą stronę, ale i tak połowa tego forum ma za złe Probierzowi, że stawia na młodych Polaków. Bogaci wpieprzają tort, a my jak jakimś cudem uda nam się awansować do europejskich pucharów to dostajemy ochłapy z pańskiego stołu. Ale musimy się na to godzić, bo hajs z pucharów to dla wielu klubów mimo wszystko ogromny zastrzyk gotówki, a przepaść się powiększa i co jakiś czas coraz więcej klubów z zachodu jest w lidze mistrzów a innych coraz mniej. TRZEBA JAK NAJSZYBCIEJ WYCOFAĆ SIĘ Z TEGO GÓWNA I STWORZYĆ WSCHODNI/ŚRODKOWO EUROPEJSKI ODPOWIEDNIK LM gdzie Polska będzie miała pewne miejsce. Napiszę jeszcze raz system europejskich pucharów jest tak zabetonowany, że nie ma szans aby w przeciągu nawet kilkunastu lat nasza piłka klubowa ruszyła z miejsca. Zapewne znajdą się zaraz jacyś footballowi eksperci, którzy napiszą, że dobrze bo więcej dobrych meczów do oglądania, ale ja osobiście mam w dupie te mecze i wolę sobie oglądać Cracovię w 3 lidze niż jakiś real w lm, z którym nic mnie nie łączy, a ludzi którzy kibicują zagranicznym ekipom nie szanuje wcale, bo działają na szkodę naszej piłki.
Ostro.
Wystarczy grać wygrywać zbierać punkty to więcej ekip co roku wejdzie do faz grupowych bez eliminacji. Chociaż nie miałbym problemu ze wschodnioeuropejska lm
The Guardian przygotował ciekawy materiał o tych śmierdzących pastuchach z Macedonii, z którymi przegraliśmy w zeszłym roku
https://www.facebook.com/guardianfootball/videos/1681346108545051/
- Edytowany
[quote='octop' pid='1273285' dateline='1503603503']
Legia jest cienka jak ***** węża, zresztą jak cała ta buraczano, ziemniaczana liga, ale trzeba się zastanowić ***** dlaczego. Jak będziemy się zgadzać takie warunki jakie proponuje UEFA to polska piłka nie ruszy z miejsca. Wschodnio/środkowo europejski football jest ruchany w ***** bez wazeliny przez tę organizację, a Janusze się cieszą, że mają więcej drużyn z Angli, Hiszpanii itp. w lidze mistrzów, która taką jest tylko z nazwy. Największe talenty z naszego rejonu są kupowane przez zachodnie kluby za grosze, a my za podobne pieniądze nawet szrotu nie jesteśmy w stanie ściągnąć w drugą stronę, ale i tak połowa tego forum ma za złe Probierzowi, że stawia na młodych Polaków. Bogaci wpieprzają tort, a my jak jakimś cudem uda nam się awansować do europejskich pucharów to dostajemy ochłapy z pańskiego stołu. Ale musimy się na to godzić, bo hajs z pucharów to dla wielu klubów mimo wszystko ogromny zastrzyk gotówki, a przepaść się powiększa i co jakiś czas coraz więcej klubów z zachodu jest w lidze mistrzów a innych coraz mniej. TRZEBA JAK NAJSZYBCIEJ WYCOFAĆ SIĘ Z TEGO GÓWNA I STWORZYĆ WSCHODNI/ŚRODKOWO EUROPEJSKI ODPOWIEDNIK LM gdzie Polska będzie miała pewne miejsce. Napiszę jeszcze raz system europejskich pucharów jest tak zabetonowany, że nie ma szans aby w przeciągu nawet kilkunastu lat nasza piłka klubowa ruszyła z miejsca. Zapewne znajdą się zaraz jacyś footballowi eksperci, którzy napiszą, że dobrze bo więcej dobrych meczów do oglądania, ale ja osobiście mam w ***** te mecze i wolę sobie oglądać Cracovię w 3 lidze niż jakiś real w lm, z którym nic mnie nie łączy, a ludzi którzy kibicują zagranicznym ekipom nie szanuje wcale, bo działają na szkodę naszej piłki.
[/quote]
Chłopie, z całym szacunkiem - o czym Ty piszesz :) ?
Przecież zdecydowana większość naszych (PL) piłkarzy nie jest w stanie prosto piłki kopnąć.
Ta liga to dno i nie dlatego że zła UEFA zabrania nam szkolić piłkarzy, tylko dlatego że w 99.9% procentach klubów piłkarskich w tym kraju młodzież traktowana jest jak zło konieczne.
Ja i tak jestem w mega szoku, że ktoś za tak gówniany produkt jakim jest ekstraklasa płaci tak wielkie pieniądze jak aktualnie C+.
Przecież to się NICZYM nie różni od - przykładowej - ligi Słowackiej, a zobacz jakie tam są kontrakty sponsorskie i ile zarabiają zawodnicy (wykluczając może Slovana). Sorry, faktycznie, stadiony mamy dużo fajniejsze.
Dalej, gdyby jeden z drugim (Furman, Kapustka, Klich, Stępiński, Wolski - wymieniać dalej?) zrobili jakiekolwiek sensowne kariery za granicą, to i ceny Polskich piłkarzy byłyby wyższe.
Ale jest jedno wielkie gówno, bo oni - w warunkach europejskich - nie umieją grać w piłkę.
Mamy szczęście mieć wybitnego na skalę światową piłkarza, który ciągnie tę naszą kadrę za uszy - tylko i aż tyle.
Czy nam ktoś zabraniał ogrywać Albańsko-Macedońskich pasterzy?
Czy drużyna z Warszawy miała prikaz nie strzelać na bramkę łajz z Mołdawii?
Czy GTSowi kazano przepierdalać z Dynamami, Levadiami etc.?
Nie, po prostu jesteśmy słabi.
Można przeklinać?
Jesteśmy kurwa słabi.
[quote='SaNtO' pid='1273286' dateline='1503603651']
Ostro.
Wystarczy grać wygrywać zbierać punkty to więcej ekip co roku wejdzie do faz grupowych bez eliminacji. Chociaż nie miałbym problemu ze wschodnioeuropejska lm
[/quote]
Dla mnie to jest niepojęte, że w lm zagwarantowane miejsce ma 4 drużyna z Anglii/ Hiszpanii, a nie ma mistrz Polski, przecież ten system nie jest od zawsze.
Wschodnioeurpejska LM? Już widzę te tłumy sponsorów i stacji telewizyjnych walczących o prawo na wyłączność do pojedynków Węgrów ze Słowakami, Polaków z Bułgarami czy Litwinów z Estończykami :D
octop, Twój wywód miałby sens, gdybyśmy z pucharów odpadali z 4,5 drużyną Angielską czy Hiszpańską. Ale my odpadamy z Macedończykami, Mołdawianami Azerami itd. O co masz pretensję do UEFA? W czym te kraje są lepiej traktowane od Polski?
Pretensje to możesz mieć do PZPN, który ogranicza zatrudnianie Brazylijczyków, Nigeryjczyków, Serbów itd, a skazuje nasze drużyny na Słowaków, Czechów, Łotyszy, Estończyków, Litwinów itd. Poziom rodzimych grajków pozostawiam bez komentarza.
[quote='rex' pid='1273293' dateline='1503604454']
Legia jest cienka jak ***** węża, zresztą jak cała ta buraczano, ziemniaczana liga, ale trzeba się zastanowić ***** dlaczego. Jak będziemy się zgadzać takie warunki jakie proponuje UEFA to polska piłka nie ruszy z miejsca. Wschodnio/środkowo europejski football jest ruchany w ***** bez wazeliny przez tę organizację, a Janusze się cieszą, że mają więcej drużyn z Angli, Hiszpanii itp. w lidze mistrzów, która taką jest tylko z nazwy. Największe talenty z naszego rejonu są kupowane przez zachodnie kluby za grosze, a my za podobne pieniądze nawet szrotu nie jesteśmy w stanie ściągnąć w drugą stronę, ale i tak połowa tego forum ma za złe Probierzowi, że stawia na młodych Polaków. Bogaci wpieprzają tort, a my jak jakimś cudem uda nam się awansować do europejskich pucharów to dostajemy ochłapy z pańskiego stołu. Ale musimy się na to godzić, bo hajs z pucharów to dla wielu klubów mimo wszystko ogromny zastrzyk gotówki, a przepaść się powiększa i co jakiś czas coraz więcej klubów z zachodu jest w lidze mistrzów a innych coraz mniej. TRZEBA JAK NAJSZYBCIEJ WYCOFAĆ SIĘ Z TEGO GÓWNA I STWORZYĆ WSCHODNI/ŚRODKOWO EUROPEJSKI ODPOWIEDNIK LM gdzie Polska będzie miała pewne miejsce. Napiszę jeszcze raz system europejskich pucharów jest tak zabetonowany, że nie ma szans aby w przeciągu nawet kilkunastu lat nasza piłka klubowa ruszyła z miejsca. Zapewne znajdą się zaraz jacyś footballowi eksperci, którzy napiszą, że dobrze bo więcej dobrych meczów do oglądania, ale ja osobiście mam w ***** te mecze i wolę sobie oglądać Cracovię w 3 lidze niż jakiś real w lm, z którym nic mnie nie łączy, a ludzi którzy kibicują zagranicznym ekipom nie szanuje wcale, bo działają na szkodę naszej piłki.
[/quote]
Przecież zdecydowana większość naszych (PL) piłkarzy nie jest w stanie prosto piłki kopnąć.
Ta liga to dno i nie dlatego że zła UEFA zabrania nam szkolić piłkarzy, tylko dlatego że w 99.9% procentach klubów piłkarskich w tym kraju młodzież traktowana jest jak zło konieczne.
Ja i tak jestem w mega szoku, że ktoś za tak gówniany produkt jakim jest ekstraklasa płaci tak wielkie pieniądze jak aktualnie C+.
Przecież to się NICZYM nie różni od - przykładowej - ligi Słowackiej, a zobacz jakie tam są kontrakty sponsorskie i ile zarabiają zawodnicy (wykluczając może Slovana). Sorry, faktycznie, stadiony mamy dużo fajniejsze.
Dalej, gdyby jeden z drugim (Furman, Kapustka, Klich, Stępiński, Wolski - wymieniać dalej?) zrobili jakiekolwiek sensowne kariery za granicą, to i ceny Polskich piłkarzy byłyby wyższe.
Ale jest jedno wielkie gówno, bo oni - w warunkach europejskich - nie umieją grać w piłkę.
Mamy szczęście mieć wybitnego na skalę światową piłkarza, który ciągnie tę naszą kadrę za uszy - tylko i aż tyle.
Można przeklinać?
Jesteśmy ***** słabi.
[/quote]
To powiedz gdzie jest Steua, Crvena, które kiedyś wygrywały ligę mistrzów, nie pisałem tylko o polskiej piłce, ale o całym rejonie . Nie pisałem, że nasza piłka jest niesamowita, ale że jest ujowa i min. dlatego, że różnica finansowa między naszą ligą, a ich jest ogromna, a ta różnica jest dlatego, że tak wyglądają puchary. Popatrz nawet na ligę Holenderską gdzie awans Ajaxu/PSV do ćwierćfinału lm to jest coś co graniczy z cudem. A co do argumentu z Furmanem, Kapustą itp. to w jakiej finansowej dupie jesteśmy, skoro są według ciebie słabi, a i tak nie jesteśmy w stanie ich zatrzymać.
[quote='leszeczek' pid='1273298' dateline='1503605658']
octop, Twój wywód miałby sens, gdybyśmy z pucharów odpadali z 4,5 drużyną Angielską czy Hiszpańską. Ale my odpadamy z Macedończykami, Mołdawianami Azerami itd. O co masz pretensję do UEFA? W czym te kraje są lepiej traktowane od Polski
[/quote]
Otóż jest tak dlatego, że aktualnie jesteśmy na poziomie Azerów, a do czwartej drużyny Anglii/Hiszpanii to nie mamy nawet startu, bo czwarta drużyna z zachodu ma zagwarantowane miejsce w lm i co roku dostaje mega kasę, a nasz mistrz musi grać w eliminacjach. Nie miałbym takiego bólu dupy, gdyby w lidze mistrzów grały np. 32 drużyny z czego np. 16 mistrzów ma gwarantowane miejsce a o pozostałe miejsca biją się gorsi mistrzowie, albo 2, 3 drużyny z Anglii w kwalifikacjach, ale to jak teraz to wygląda to jest nieporozumienie.
- Edytowany
Płacze tata , płacze mama,
wydymala nas Astana!
Nie pomoże nawet szałwia,
wydymała nas Mołdawia !
Takie cus znalazłem pod memem z cwks
- Edytowany
[quote='octop' pid='1273299' dateline='1503605702']
[/quote]
Można przeklinać?
Jesteśmy ***** słabi.
[/quote]
To powiedz gdzie jest Steua, Crvena, które kiedyś wygrywały ligę mistrzów, nie pisałem tylko o polskiej piłce, ale o całym rejonie . Nie pisałem, że nasza piłka jest niesamowita, ale że jest ujowa i min. dlatego, że różnica finansowa między naszą ligą, a ich jest ogromna, a ta różnica jest dlatego, że tak wyglądają puchary. Popatrz nawet na ligę Holenderską gdzie awans Ajaxu/PSV do ćwierćfinału lm to jest coś co graniczy z cudem. A co do argumentu z Furmanem, Kapustą itp. to w jakiej finansowej ***** jesteśmy, skoro są według ciebie słabi, a i tak nie jesteśmy w stanie ich zatrzymać.
[/quote]
1. Są mniej więcej tam gdzie my.
Gdzie konkretnie, to już zostało zdiagnozowane i najwyraźniej obydwaj się z tym zgadzamy.
2. "Ich" (nie wiem konkretnie o kogo Ci chodzi ale domyślam się, że o Niemców, Anglików, Hiszpanów etc.) od nas dzieli przepaść z kilku/kilkunastu powodów.
Rozpoczynając od szkolenia, co ma bezpośredni wpływ na poziom ligi, poprzez zainteresowanie sponsorów, telewizji i idące wraz z tym pieniądze.
Takim Angolom LM jest do niczego nie potrzebna (nie wspominając o LE), bo oni w swojej własnej lidze mają większą kasę do zgarnięcia.
Gdzie my, a gdzie Niemcy, Angole, Hiszpanie jeśli chodzi o szkolenie, w miarę dobitnie pokazały ostatnie Młodzieżowe Mistrzostwa Europy.
3. Bo Holendrzy/Belgowie będą dostarczycielami talentów.
Po prostu.
Za małe kraj (rynki), żeby liga mogła być mega mocna.
Co więcej, takiemu Ajaksowi nawet 10x zwycięstwo LM pod rząd nie pomogłoby uzyskać takiego statusu jaki aktualnie ma Barcelona, Real, United etc.
Lata 70-90 se ne vrati.
4. Bo każdy młody, który kopnie piłkę kilka razy prosto chce zdupcać z tej ligi.
Jedni z powodu rozwoju, inni (większość) z powodu większej kasy, bo przecież zawsze w ostateczności można wrócić, a i kontrakt dadzą dobry bo wrócił "z zachodu".
A tak swoją drogą, to Polscy menedżerowie to jacyś arcymagicy.
Wysyłają naprawdę słabych piłkarzy do niezłych lig, vide ostatni zaciąg Włoski.
Oczywiście, kończy się to tak, jak kończyć się musi (trybuny, ewentualnie ława i transfer ligę niżej), ale prowizja zawsze wpadnie :)
Podsumowując, Panie, o czym my w ogóle gadamy.
Przychodzą chłopaki, którzy kopali gdzieś po 3 ligach Hiszpańskich (Angulo, Quintana, Carlitos) i robią w tej ogórowej lidze co chcą.
Taka jest prawda i nie ma co zwalać na UEFY, FIFY i niekorzystne nachylenie ekliptyki do widnokręgu.
- Edytowany
[quote='rex' pid='1273305' dateline='1503607748']
[quote='octop' pid='1273299' dateline='1503605702']
[/quote]
Można przeklinać?
Jesteśmy ***** słabi.
[/quote]
To powiedz gdzie jest Steua, Crvena, które kiedyś wygrywały ligę mistrzów, nie pisałem tylko o polskiej piłce, ale o całym rejonie . Nie pisałem, że nasza piłka jest niesamowita, ale że jest ujowa i min. dlatego, że różnica finansowa między naszą ligą, a ich jest ogromna, a ta różnica jest dlatego, że tak wyglądają puchary. Popatrz nawet na ligę Holenderską gdzie awans Ajaxu/PSV do ćwierćfinału lm to jest coś co graniczy z cudem. A co do argumentu z Furmanem, Kapustą itp. to w jakiej finansowej ***** jesteśmy, skoro są według ciebie słabi, a i tak nie jesteśmy w stanie ich zatrzymać.
[/quote]
1. Są mniej więcej tam gdzie my.
Gdzie konkretnie, to już zostało zdiagnozowane i najwyraźniej obydwaj się z tym zgadzamy.
2. "Ich" (nie wiem konkretnie o kogo Ci chodzi ale domyślam się, że o Niemców, Anglików, Hiszpanów etc.) od nas dzieli przepaść z kilku/kilkunastu powodów.
Rozpoczynając od szkolenia, co ma bezpośredni wpływ na poziom ligi, poprzez zainteresowanie sponsorów, telewizji i idące wraz z tym pieniądze.
Takim Angolom LM jest do niczego nie potrzebna (nie wspominając o LE), bo oni w swojej własnej lidze mają większą kasę do zgarnięcia.
Gdzie my, a gdzie Niemcy, Angole, Hiszpanie jeśli chodzi o szkolenie, w miarę dobitnie pokazały ostatnie Młodzieżowe Mistrzostwa Europy.
3. Bo Holendrzy/Belgowie będą dostarczycielami talentów.
Po prostu.
Za małe kraj (rynki), żeby liga mogła być mega mocna.
Co więcej, takiemu Ajaksowi nawet 10x zwycięstwo LM pod rząd nie pomogłoby uzyskać takiego statusu jaki aktualnie ma Barcelona, Real, United etc.
Lata 70-90 se ne vrati.
4. Bo każdy młody, który kopnie piłkę kilka razy prosto chce zdupcać z tej ligi.
Jedni z powodu rozwoju, inni (większość) z powodu większej kasy, bo przecież zawsze w ostateczności można wrócić, a i kontrakt dadzą dobry bo wrócił "z zachodu".
A tak swoją drogą, to Polscy menedżerowie to jacyś arcymagicy.
Wysyłają naprawdę słabych piłkarzy do niezłych lig, vide ostatni zaciąg Włoski.
Oczywiście, kończy się to tak, jak kończyć się musi (trybuny, ewentualnie ława i transfer ligę niżej), ale prowizja zawsze wpadnie :)
Podsumowując, Panie, o czym my w ogóle gadamy.
Przychodzą chłopaki, którzy kopali gdzieś po 3 ligach Hiszpańskich (Angulo, Quintana, Carlitos) i robią w tej ogórowej lidze co chcą.
Taka jest prawda i nie ma co zwalać na UEFY, FIFY i niekorzystne nachylenie ekliptyki do widnokręgu.
[/quote]
Co nie zmienia faktu, że konstrukcja europejskich pucharów jest zje..ana, a "wielka czwórka" dyktuje UEFIE warunki, ruchając nasz region w du.ę.
I ta sama "wielka czwórka" spowodowała że zbieranina z Warszawy przegrała najpierw z pastuchami z Kazachstanu a potem z drużyną, która kurwa jego mać nazywa się Szeryf ?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)