nawet gdybym chciał postawić cały swój dobytek to moja umowa o pracę zabrania mi obstawiania meczów z udziałem Midtjylland i Brentford ;) resztę Aston świetnie wyjaśnił :)
a co do Arki to właśnie zwiększyli swoje szanse na awans do około 25-30%, nawet ignorując tę bramkę w końcówce zagrali powyżej oczekiwań, niezależnie od wyniku i przebiegu drugiego meczu można smiało powiedzieć że zaprezentowali się lepiej niż my, mimo że zadanie mieli trudniejsze, pogratulować, teraz tylko czekam aż powstanie mit Ojrzyńskiego będącego jednym z lepszych trenerów w Polsce :D
-
-
U NASZYCH RYWALI....prywatne "pogaduchy" będą kasowane część II
Brawo Arka, gratulacje.
Przyznaję uczciwie, ze nie wierzyłem w możliwości akurat tej ekipy w starciu z dużo bardziej doświadczonym także w LM oraz piłkarsko lepszym rywalem. Tym większe brawa, :)
Po obejrzeniu meczu Lecha i Arki jestem pod nie malym wrazeniem, ze ...
1.) Utrecht zagral tak slabo
2.) Arka zagrala tak dobrze
3.) Kozacko sie zaprezentowali kibice Arki i Lecha
BRAWO :exclamation:
fajnego tweeta przed chwilą zobaczyłem
[color=#14171a][size=small][font=Arial, sans-serif][i]Cóż za ironia, że Midtjylland traci gola po stałym fragmencie gry, do których przywiązująle aż taką wagę. Piękna historia, brawo Arka![/i][/font][/size][/color]
[color=#14171a][size=small][font=Arial, sans-serif]ta ostatnia bramka to rzeczywiście idealne podsumowanie tego szalonego sezonu Arki :)[/font][/size][/color]
Znowu ten Siemaszko , chłop ma super historie !.
właśnie śmiałem się z ziomkiem, że w Gdynia wkrótce ruszy zbiórka na pomnik Siemaszki.
Chłop pisze historię klubu
[quote='Aston1906' pid='1265417' dateline='1501184268']
[b]Skoro to takie pewne,to pewnie zastawiłeś cały dobytek[/b] ;) Oczywiście,że Arka nie ma większych szans,ale ciekawe czy mniejsze niż przed Superpucharem z Legią.Wiem,jeden mecz i w ogóle,ale chyba mieli jeszcze mniejsze szanse teoretycznie na zdobycie tego trofea.Poczekajmy i zobaczymy.
Wiem, że to z przymrużeniem oka, ale nie obraź się ronnie, w tym jednym zdaniu popełniasz dwa niezwykle często popełniane błędy w rozumieniu czym jest zawieranie zakładów na zdarzenia losowe, jakim jest bez wątpienia każdy mecz (dwumecz) piłki nożnej.
Otóż po pierwsze, dangorka nie napisał nigdzie, że odpadnięcie Arki jest "pewne", tylko, że jest baaardzo prawdopodobne.
I właśnie dlatego, przy takich zdarzeniach bukmacherzy dają grającym odpowiednie tzw "oddsy" (czyli de facto kursy bukmacherskie).
Gwarantuję Ci, że gdyby bukmacherzy z jakichś bliżej niewytłumaczalnych przyczyn dali grającym oddsy np 1-1 na awans w meczu Arka - Midtjylland, to dangorka (i wielu innych) grubo obstawiliby awans Duńczyków.
Ale buki w ciemię bici nie są i ustawiają kursy w taki sposób, by obstawianie nawet miażdżącego faworyta nie było opłacalne w dystansie.
No i wreszcie druga sprawa. Nawet gdyby buki zwariowały i płacili 5-1 za awans Duńczyków, to nigdy, przenigdy nie zawiera się zakładów "za cały majątek", podobnie jak nie grasz w pokera całym bankrollem, gdyż w ten sposób, nawet podejmując same optymalne decyzje, narażasz się na bankructwo na skutek działania wariancji.
[/quote]
Ja się w ogóle nie obrażam i fajnie to opisałeś,ale dangorka napisał,że prędzej Termalica zdobędzie MP niż Arka awansuje do następnej rundy(według niego oczywiście,bo u buka to już trochę inaczej by wyglądało).Tylko do tego się odniosłem.
W zeszłym sezonie my też mogliśmy przeżywać takie emocje jak Arka... :( Czego zabrakło?
hiperbola ;) z tego co pamiętam to przed pierwszym meczem rynek oceniał szanse na awans Arki na 7%, u mnie to było około 5.5%, delikatnie podskoczyło bliżej 6% po ogłoszeniu składów, zakładam że podobne szanse w najbliższych kilku(dziesięciu) latach ma Nieciecza na tytuł ;)
[quote='pasywpasy' pid='1265448' dateline='1501189893']
W zeszłym sezonie my też mogliśmy przeżywać takie emocje jak Arka... :( Czego zabrakło?
[/quote]
chlebusia - bo został w lidze :(
- Edytowany
Brawo Areczka, a i Lech ma niezłą pozycję wyjściową przed rewanżem. Fajnie by było, gdyby przeszli dalej, a (7)ampucera odpadła!
Hop hop, [url=http://cracovia.krakow.pl/member.php?action=profile&uid=4758]@farciarz2[/url] masz już jakieś info co do tego kumpla właściciela Red Bulla? Sarapata i spółka skończyli już grę pozorów i w końcu wpuszczą niemieckie miliony do azylu, czy jeszcze trochę poudają?
Napisz, bo pękam z ciekawości.
No więc Drogi Astonie mam dla Ciebie teorię spiskową! Jeśli tak jak poprzednio ktoś zasugerował to dotyczy inwestorów pochodzących z byłej NRD to może po prostu odpowiedzieli na apel "ubecy wszystkich krajów łączcie się i ratujcie nasz ubecki gts!".
Wiadomo w NRD odpowiednikiem polskiego UB było STASI, w Związku Radzieckim KGB, w Rumunii Securitate w Czechosłowacji StB, na Węgrzech AVH, w Bułgarii KDS - i wszystkie te służby w czasach komunistycznych ściśle ze sobą współpracowały, przekazując sobie informacje i wzajemnie się wspierając.
GTS jako największy ubecki klub PRL-u mógł doczekać bratniej pomocy ze strony zaprzyjaźnionych funkcjonariuszy niemieckiej STASI czujących jeszcze sentyment do UB-eckich kolegów. Oczywiście byli funkcjonariusze niemieckiej STASI podobnie jak ich odpowiednicy z UB po upadu reżimu komunistycznego zajęli się prowadzeniem działalności gospodarczej - stąd mają pieniądze dla swoich polskich braci skupionych wokół gts-u.
Niech każdy potraktuje powyższy tekst jak uważa czyli albo jako ironię albo na zasadzie, że niektóre spekulacje również zawierają ziarno prawdy.
Arka pozdrawia wszystkich expertow z C+, którzy tak bardzo woleli w LE jakaś tam Lechię
Trza u buka postawić na Górnik. Kursy dobre, a ten burdel w gts psiurom we łbach namieszał bankowo. Kwintesencją mojej nieukrywanej radości z tego co dzieje się w azylu, jest fakt, że skaczą sobie wzajemnie do gardeł (obrońcy "inwestora" versus wypierdalacze).
Więcej takich potencjalnych inwestorów na r20, please.
Jest szansa,że betoniarnia Gdańsk będzie jeszcze bardziej betonowa :)
"Jak podaje na Twitterze Dziennikarz Przeglądu Sportowego Piotr Wołosik od sierpnia szefem skautingu w Lechii Gdańsk ma zostać Zdzisław Kapka."
Szkoda,że Zdzisiu nie zostanie jakimś prezesem czy cuś ;) Zadziwia mnie jak wielkie układy mają "niektórzy",że nadal są na karuzeli.WSI wiecznie żywe...
Kapka może teraz w połączeniu z betonem wreszcie zatonie? ;)
- Edytowany
[quote='kaleb' pid='1265530' dateline='1501235541']
[/quote]
Szczerze wątpię to taki gość w typie Tajstera .Niezatapialny .
To już? Skończyło się? Wysłali ich na drzewo? Czy będzie ciąg dalszy telenoweli? :P
[quote='hank' pid='1265577' dateline='1501247263']
[quote='kaleb' pid='1265530' dateline='1501235541']
[/quote]
Szczerze wątpię to taki gość w typie Tajstera [size=x-large].Niezatapialny .[/size]
[/quote]
Slowo klucz...niezatapialny.... Goooowno nie tonie :)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!