Powrót
Powrót do działu

Cracovia - Forum kibiców Cracovii

• Regulamin
    • Regulamin
    • Wnioski do Prezesa Filipiaka! część II

• Piłka nożna
    • Rozpoczęto 28.02.2016 o 18:15
      Ostatnia aktywność 02.09.2018 o 22:54
      316823 wyświetleń
    • zac

7.2K
      1.5K
    • 26.08.2017 o 10:56
      Post #1273887 26.08.2017 10:56
    • Edytowany
    Jak patrzę na serwowany przez pana firmę produkt sportowy, to coraz bardziej zastanawiam się nad skorzystaniem w porze następnego meczu z opcji schabowego z wódą ............
    • pppxx89, sterby, piotrek67 oraz Rock lubią to.
    • ian thorpe

17.8K
      14.2K
    • 26.08.2017 o 11:08
      Post #1273896 26.08.2017 11:08
    trzyma Cię od wczoraj Potter ;) Tak już bardziej na spokojnie, z większym dystansem. To nie JF przegrał wczoraj mecz. Mamy całkowicie przebudowaną drużynę, w której kopie piłkę dużo młodych zawodników. Nikt poważny nie liczył, że ta młoda ekipa, nie będzie popełniać błędów, nie będzie tracić punktów. Przed Probierzem masa pracy. Mnie nie zaskakuje, że błąd popełni Helik czy Lusiusz, mnie zaskakuje jak błąd popełni Malarczyk, o którym wielu pisało po poprzednim sezonie, że wszystkich wypierdzielić, a wokół Malara budować obronę. Naprawdę, to nie JF tak zagrał jak Malar z Górnikiem. Będzie jeszcze nie raz nas bolało, gdy będziemy tracić punkty. Takie są skutki przebudowy, braku zgrania, braku pewnych automatyzmów w grze itd. Piałeś Potter z zachwytu nad tym, jak gra Zanjev. Wczoraj człowiek "strata", należała mu się ławka. Jak widzisz, zawodnicy, drużyna pod Probierzem, potrzebuje jeszcze trochę czasu by to mogło zatrybić. Mam nadzieję, że Prezesowi tego czasu nie braknie, wytrzyma ciśnienie, i pozwoli dalej budować. W ogóle, mi się wydaje, ze my dopiero stawiamy fundamenty tego wszystkiego. Wiem, ze wielu by chciało już dać najdroższe "drzwi i okna" do budowanego "domu", ale sorki, po tylu latach my mieliśmy ruderę, trzeba to zaorać i kopa ć od nowa. Wciąż powtarzam, najbardziej w tym wszystkim liczę na Probierza, który ze swoim doświadczeniem, charyzmą, chęcią zbudowania czegoś, co przewyższa tylko odcinanie kuponów jak robi wielu trenerów. Mamy wybór, my kibice, albo się "zagotować" i "ugotować" projekt, albo ostatni raz uwierzyć. Ja staram się wytrzymać ciśnienie, pomimo, że porażki mnie cholernie bolą, smucą. Wielokrotnie ostro, może i czasem najostrzej z Was atakowałem bossa za wiele rzeczy, ale teraz cierpliwie czekam na wyniki zmian w które wierzę, że nadchodzą w klubie, a o których już pisałem.
    • gargamel9998, tomecki oraz pasywpasy lubią to.
    • Mathauzz

827
      878
    • 26.08.2017 o 11:11
      Post #1273898 26.08.2017 11:11
    Ja bym prosil o sprostowanie pewnej sprawy. Mianowicie o jakie gramy puchary, bo tak bylo mowione. Patrzac na gre naszych kopaczy, pytam: W jakiej dziedzinie sportowej o te puchary gramy? Czy moze jestem w bledzie I gramy o jakies puchary lodowe w barze stadionowym, puchary piwne co by je wypic na otarcie lez przy spadku? Szukam odpowiedzi I nie moge znalezc.
    • ian thorpe

17.8K
      14.2K
    • 26.08.2017 o 11:20
      Post #1273904 26.08.2017 11:20
    kto tak mówił ? Ja tego nie słyszałem. Słyszałem natomiast, że ten sezon rozgrywek jest na budowę drużyny, by w następnych rozgrywkach zagrać o coś więcej.
    • gargamel9998 lubi to.
    • Mathauzz

827
      878
    • 26.08.2017 o 11:24
      Post #1273905 26.08.2017 11:24
    Bodajze w dzienniku polskim byl wywiad, na poczatku sezonu lub przed. Niepamietam ale padly slowa "przynajmniej o puchary". Jak bede przed kompem po pracy to moge poszukac.
    • pppxx89

219
      103
    • 26.08.2017 o 11:40
      Post #1273918 26.08.2017 11:40
    http://sport.lovekrakow.pl/aktualnosci/prof-filipiak-wyczerpal-sie-uklad-miedzy-zawodnikami-i-zielinskim-nowy-trener-w-czwartek-rozmowa_20787.html
    • potter

8.9K
      5.2K
    • 26.08.2017 o 11:44
      Post #1273922 26.08.2017 11:44
    Ian budujemy na piasku .Tu nie ma tłumaczenia nowa drużyna itd .Oni nie mają kompletnie pomysłu na grę do przodu a w tyłach swoje czyli błędy rodem z tkkf . Sprawę zjebał Probierz bo trzeba być chorym psychicznie by zgodzić się na odejście Cetnarskiego nie mając nic w zamian i szukają potem na chybcika .Nawet z Kądziorem trzeba było inaczej postąpić czyli Probierz powinien do niego zadzwonić i powiedzieć przychodź jesteś nam potrzebny .To najlepiej strzelić focha i skreślić . Drewniak z Hernandezem nie zastąpią Budzika i Cetnara .Pierwszy to defensywny -bez sztycha do przodu .Drugi też znacznie słabszy od tych co odeszli . 4 pkt idą na konto Probierza niestety .Derby za Pestkę że go nie zmienił .Co to za tłumaczenie idioty że brakło minuty .Pestka dostał pierwszą żółtą w 58 minucie i wtedy trzeba było zmieniać a nie czekać .I druga sprawa zamiast Siplaka daje na lewą obronę prawonożnego Deleu . Wczoraj to samo w chwili jak widać że trzeba szanować to co jest bo nie ma siły na nic więcej to się wprowadza doświadczonego gracza a nie dzieciaka Luciusza .Nie czas na naukę teraz bo nam uciekają punkty . Nie ma kompletnie drużyny jest SYF KIŁA I MOGIŁA .Miejsce zajmowane jest adekwatne do gry . Nie udawaj głupa deklaracje Filipiaka były szumne .Puchary -jest wywiad posłuchaj .Bredził nawet o MP .
    • szaleniec, Aleks oraz krak 06 lubią to.
    • ian thorpe

17.8K
      14.2K
    • 26.08.2017 o 11:59
      Post #1273929 26.08.2017 11:59
    JF mógł mówić, ze gramy o puchary, tak jak mówił, że będziemy mieć LM. Mnie interesuje zdanie trenera, bo to on odpowiada za wyniki, rozwój, to on ma wizję budowy mocnej drużyny. Janusz Filipiak, ma prawo jako właściciel do mediów mówić, co uważa, i to mówi. A ja kibić, mam prawo mieć swój rozum, i widzieć realnie możliwości. Tłuczesz tego Cetnara i Budzika Potter, daj już spokój. Centar to zawodnik schyłkowy, Budzik chciał odejść za wszelką cenę, Kądzior sam nie chciał grać u Probierza, bo za ciężko. Trzeba było zmienić Pestkę, bo dostał żółtko ? A gdzie to jest powód do zmiany. Wiesz ilu naszych dostało wczoraj kartki ? Takie brednie pisane po fakcie. Zawodnika się zmienia, gdy nie daje rady, a nie dlatego, ze ma żółty kartonik. Młody Pestka następnym razem będzie bardziej uważał, tak jak wczoraj Lusiusz, że piłkę trzeba szybko w 16-tce wypierdzielić. Oczywiście, gry na dzisiaj za dużo nie ma. Jest nauka żelaznej dyscypliny i realizacji zadań. Gra mało lotna, oparta na niemieckiej szkole, zobaczymy czy da się tego nauczyć w Cracovii. Był Stawowy z tiki-taką, teraz mamy być zbudowaną maszyną. Co nam przeszkadza ? Wbrew pozorom INDYWIDUALNE błędy, często wręcz szkole, zawodników. To nie taktyka spowodowała, że Malar głupio oddał piłkę z Górnikiem, to nie taktyka spowodowała, ze wczoraj Helik przegrał głowę z niskim zawodnikiem. Wiele takich jest głupio traconych goli. No cóż, pozostaje być cierpliwym i mieć nadzieję, ze będzie tego coraz mniej :) Robisz dużo huku Potter, ale pociski marne :)
    • Bruno oraz tomecki lubią to.
    • sterby

20.6K
      22.6K
    • 26.08.2017 o 12:07
      Post #1273933 26.08.2017 12:07
    [quote='ian thorpe' pid='1273929' dateline='1503741596'] A ja kibić [/quote] Nie zauważyłem abyś ostatnio schudł ;)
    • ian thorpe lubi to.
    • Leesior

11.3K
      2.9K
    • 26.08.2017 o 12:28
      Post #1273943 26.08.2017 12:28
    [b][color=#ff3333]Złóżże[/color] (pozwolę sobie na takie wyrażenie, jako że jestem zafascynowany różnorakimi zachętami jakimi nas raczy główna strona) jakiś protest w sprawie tego żałosnego meczu we Wrocławiu.[/b] Można by wnioskować o powtórzenie meczu (wiem to nic nie da, ale dla zasady). Można by wnioskować aby tak zwanego sędziego Marciniaka już nam na mecze Cracovii ne wyznaczali (no może na jeden na Kałuży, żeby mu zaśpiewać pewną piosenkę o tym jak ma na imię) - tu już jakieś marne szanse widzę. Sam bym taki protest napisał i przesłał JT, ale jestem zajęty waleniem wódy i schabowych.
    • sterby lubi to.
    • Churchill

323
      207
    • 26.08.2017 o 12:31
      Post #1273944 26.08.2017 12:31
    W przyszłym sezonie zapraszam do Niepołomic, na śmieszne derby. Po meczu zapraszam do mnie na kotleta i ćwiartkę, bo akurat chatę w Niepołomicach już będę miał na wykończeniu.
    • DjRobak lubi to.
    • Leesior

11.3K
      2.9K
    • 26.08.2017 o 12:53
      Post #1273962 26.08.2017 12:53
    Abstrahując na moment od żałosnych polskich sędziów, to mam wrażenie, że usiłuje nam się "sprzedać" produkt elegancko (być może... bo i tu zaczynam mieć wątpliwości) opakowany (Probierz), ale zawartość nie wygląda najlepiej (kopacze).
    • potter

8.9K
      5.2K
    • 26.08.2017 o 13:30
      Post #1273974 26.08.2017 13:30
    Ian właśnie dołączyłeś do zaszczytnego grona budowniczych .Mam do ciebie nie daleko to muszę ci podrzucić kask na głowę by coś z tej piaskowej budowli nie spadło na ciebie .Może też okulary bo piasek do oka lubi wpaść . A tak na poważnie nie liczyłem na cuda ,ale liczyłem na progres i zalążki drużyny .Z meczu na mecz jest coraz gorzej .Raz tracimy punkty wręcz frajersko a co najbardziej boli kompletnie nic nie gramy .Nie mamy pomysłu na ofensywę i na defensywę . W ofensywie kłuje w oczy brak środkowych pomocników .Nie ma kto rozegrać kompletnie .Z każdym co graliśmy poza gts wręcz poniewierają nas w środku pola .Mówisz niemiecka szkoła ho ho .Czy tak w Niemczech uczą że drużyna robi 2 akcje w 1 połowie a w drugiej żadnej .Zobacz z kim graliśmy to były gamonie .Zagraliśmy wręcz kompromitująco słabo i zrzucanie winy na Marciniaka to grube nie porozumienie .Słaby Śląsk był od nas lepszy . Mamy w perspektywie Jagę ,Legię i Lubin .W tym składzie co mamy to zrobimy 1 pkt i będzie 6 na 10 meczy .
    • Zbychu lubi to.
    • Bruno

3K
      4.5K
    • 26.08.2017 o 14:44
      Post #1273994 26.08.2017 14:44
    [quote='potter' pid='1273922' dateline='1503740684'] Ian budujemy na piasku .Tu nie ma tłumaczenia nowa drużyna itd .Oni nie mają kompletnie pomysłu na grę do przodu a w tyłach swoje czyli błędy rodem z tkkf . Sprawę zjebał Probierz bo trzeba być chorym psychicznie by zgodzić się na odejście Cetnarskiego nie mając nic w zamian i szukają potem na chybcika .Nawet z Kądziorem trzeba było inaczej postąpić czyli Probierz powinien do niego zadzwonić i powiedzieć przychodź jesteś nam potrzebny .To najlepiej strzelić focha i skreślić . [/quote] Dwa miesiące wcześniej : Trener ma robić Cracovię za którą bierze odpowiedzialność i jego pełne prawo do ustalenia kto mu pasuje a kto nie . Cetnar ten z przed 2 lat świetny ale na tego z tamtego sezonu nie dało się patrzeć . To co ? Probierz już nie taki fajny ? Czy  to tylko wczorajszy kac... "To tylko jakaś bezwartościowa Królowa Nocnego Autobusu.Z bliska nawet nie była taka ładna "..
    • 0Liptoon.

544
      97
    • 26.08.2017 o 14:51
      Post #1273999 26.08.2017 14:51
    Fajnie by było gdyby Cracovia sama walczyła o wynik i o pewne 3 punkty w każdym meczu i zebysmy nie musieli szukać winowajców w tematach typu Var lub żałośni sędziowie... Bo najbardziej żałosna jest nasza gra i Pańskie "zarządzanie" na odległość. Tego nie przebije nawet Varciniak i spółka.
    • szaleniec, Diabel oraz potter lubią to.
    • piotrek67

8.7K
      5.6K
    • 26.08.2017 o 20:45
      Post #1274073 26.08.2017 20:45
    Panie Prezesie kochamy jesteśmy na dnie, na samym dnie i będziemy tam jeszcze długo jak tak dalej będziecie z vickiem nieudolnie zarządzać naszym Klubem !!! Comarch Cracovia odwróć tabele to wtedy będzie na czele-wielkie brawa !!! p.s.Swoją drogą fajna reklama Comarchu !
    • krak 06 lubi to.
    • Aleks

1.9K
      226
    • 26.08.2017 o 23:40
      Post #1274126 26.08.2017 23:40
    • Edytowany
    Szanowny Panie Profesorze, nie piszę w tym temacie od lat gdyż wiem, że nie ma to sensu, ale pokuszę się o jedną uwagę. Kiedy Pan dawał trenerowi Probierzowi pozwolenie na przebudowę drużyny, to powinien Pan postawić warunek, żeby nie robił tego poprzez całkowite rozbicie tej drużyny, która była.  Nigdy się tak nie robi bo wiadomo, że skutki będą opłakane. Proszę porównać przebudowę Lecha i np. Lechii. Korona też jest przykładem skutku zbyt gwałtownych przemian, ale oni przynajmniej coś tam grają.
    • szlaktornad

199
      483
    • 27.08.2017 o 00:13
      Post #1274134 27.08.2017 00:13
    Hello 16 miejsce, my old friend :D Który to już trener dołuje? Który to już pokaz mody koszulek dołuje? Dzisiaj kolekcja jesień/zima 17/18. Może to już naprawdę najwyższy czas zrobić rachunek sumienia i uderzyć się w pierś (mocno!) i zobaczyć, że gdzie indziej jest pies pogrzebany? Naprawdę można przegrywać, o ile potem wyciąga się wnioski i jest stopniowo lepiej. Ktoś jest nieudolny, skoro tyle razy spier...ł robotę... Taka prawda. W korporacjach, a tym zdaję się chce Pan żebyśmy byli, w takich sytuacjach zmienia się przywództwo. Nowy CEO. Może czas najwyższy spojrzeć na siebie? Zmienialiśmy piłkarzy, trenerów i nic. Może zmieńmy coś innego?
    • potter, szaleniec oraz pasywpasy lubią to.
    • Peterps

1.2K
      153
    • 27.08.2017 o 09:24
      Post #1274153 27.08.2017 09:24
    Panie Filipiak, mamy nową kadrę, nowego trenera, nową siłownie i nowość czyli papu w klubie, super kiełbę na stadionie, a coś nadal nie śmiga. Weź Pan daj se spokój z prezesowaniem, zostań Pan prezesem honorowym. W Arabii czy innych Katarach nie będą na to zwracać uwagi dalej se będziesz Pan mógł chwalić, iż masz klub i największy budżet na transfery w tej części europy. Dość dziadostwa i prowizorki.
    • krak 06 lubi to.
    • pppxx89

219
      103
    • 27.08.2017 o 09:55
      Post #1274158 27.08.2017 09:55
    Ta kiełba wcale nie taka super...
    • pasywpasy oraz sterby lubią to.

Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!

Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!

Napisz odpowiedź...

Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)

Goście (1)
    • Główna
    • Działy i kategorie