15 lat, 100 mln zł, 0 medali MP.
To jest czarno-białe.
-
-
Wnioski do Prezesa Filipiaka! część II
[quote='Rock' pid='1227556' dateline='1489912849']
15 lat, 100 mln zł, 0 medali MP.
To jest czarno-białe.
[/quote]
Czyli wychodzi 6.5 mln rocznie, czyli grosze, to budżet w okolicy silnej drużyny hokejowej w PL.
No to jak to k*rwa mać świadczy prezesie?
Januszowi Filipiakowi udało się zbudować Odrę Wodzisław-bis. Klub latami balansujący na granicy utrzymania z szaleńczymi pojedynczymi rundami a nawet i sukcesem w naszym stylu (UEFA). Stan który trwa latami. I byłby może do zaakceptowania gdyby człowiek widział, że to etap budowy fundamentów, że to kwestia przetrwania na powierzchni do czasu aż klub wyrobi sobie markę/skompletuje profesjonalny sztab na każdym poziomie albo aż zaczną spływać do kadry wychowankowie będący efektem świadomej polityki produkcji netto etc itp itd cokolwiek co zdradzało by że klub jest budowany według jakiegoś sensownego planu. A tu? Mądro-głupi prezes, bogaty, wykształcony, człowiek biznesowego sukcesu, mający teoretycznie wszelkie podstawy by być mądrym, ale jest... głupi - tkwi w jakichś dziwnych ograniczeniach albo nawykach, albo nie wyciąga wniosków z życia, myśli że już wszystko wie, itp, za to w wywiadach kadzi aż miło. I znowu w tym jeb...ym labiryncie jesteśmy w miejscu, gdzie dopada nas refleksja "my już tutaj byliśmy - dwa lata temu". Bez szans na ucieczkę od Filipakowego dziadostwa.
dziurkacz
[i]Czyli wychodzi 6.5 mln rocznie, czyli grosze, to budżet w okolicy silnej drużyny hokejowej w PL.[/i]
Tyle starcza na pewnego MP w hokeju
[quote='Muertes' pid='1227571' dateline='1489916360']
Januszowi Filipiakowi udało się zbudować Odrę Wodzisław-bis. Klub latami balansujący na granicy utrzymania z szaleńczymi pojedynczymi rundami a nawet i sukcesem w naszym stylu (UEFA). Stan który trwa latami. I byłby może do zaakceptowania gdyby człowiek widział, że to etap budowy fundamentów, że to kwestia przetrwania na powierzchni do czasu aż klub wyrobi sobie markę/skompletuje profesjonalny sztab na każdym poziomie albo aż zaczną spływać do kadry wychowankowie będący efektem świadomej polityki produkcji netto etc itp itd cokolwiek co zdradzało by że klub jest budowany według jakiegoś sensownego planu. A tu? Mądro-głupi prezes, bogaty, wykształcony, człowiek biznesowego sukcesu, mający teoretycznie wszelkie podstawy by być mądrym, ale jest... głupi - tkwi w jakichś dziwnych ograniczeniach albo nawykach, albo nie wyciąga wniosków z życia, myśli że już wszystko wie, itp, za to w wywiadach kadzi aż miło. I znowu w tym jeb...ym labiryncie jesteśmy w miejscu, gdzie dopada nas refleksja "my już tutaj byliśmy - dwa lata temu". Bez szans na ucieczkę od Filipakowego dziadostwa.
[/quote]
Mam inne zdanie.
Prezes jest bardzo mądry. Prezes realizuje [b]swoje [/b]cele.
Te cele są [b]diametralnie różne[/b] od celów kibiców.
To kibice są głupi, nie zauważając tego przez tyle lat.
Janusz Filipiak i Jakub Tabisz są geniuszami zarządzania, pokazują całemu światu jak za parę złociszy można zbudować sobie pomnik. Im nie brakuje sukcesu sportowego, ponieważ oni do niego nie dążą.
To tak, jakby ktoś mi zarzucał, że nie byłem jeszcze na dnie Rowu Mariańskiego. No nie byłem, ale mnie to kompletnie nie interesuje.
Janusz odejdz.
Szanowny Panie Profesorze najwyższy czas na kupno butów za 3 000 EUR-o! :exclamation:
[quote='tomasz1963' pid='1227771' dateline='1489940443']
Szanowny Panie Profesorze najwyższy czas na kupno butów za 3 000 EUR-o! :exclamation:
[/quote]
eeee, nie. Prezes japonki już ma. ;)
wypierdol prezesa
Prezes , siedzisz w czapce gtsu , hahahahahaahahaha
To nie CRACOVIA przegrywa i sie ośmiesza
To ty i jesteś temu winny , tylko ty
I co nadęty bufonie w butach za 1500 euro podobało się???
nie da sie jednak grac bez kominow placowych. czas pokazuje ze gdybysmy wykorzystali gre w pucharach LE i wzieli ze 4 dobrych graczy to i zanalazlaby sie dla nich kasa. A tak tylko stabilnosc
"Jesteśmy siłą tej ligi" :D
Oby tylko ta stabilność nie zaowocowała spadkiem . :-/
"Janusz" w zarządzaniu klubem sportowym.Tak to se możesz Komarczem rządzić przegrzany procesorku.
[img]http://terazpasy.pl/var/plain_site/storage/images/media/images/filipiak_janusz_wisla_2007_05_002/907-1-pol-PL/filipiak_janusz_wisla_2007_05_002_small.jpg[/img]
Na chuj w ogóle jakieś wnioski jak szanowny profesor ma wszystko i wszystkich w dupie
Dalej się kurwa upieraj, że klub może dobrze działać w takim stanie, w jakim jest. Dalej uważaj, że nie potrzebujemy dyrektora, że Tabisz i Bałdys to najlepsza kombinacja na świecie, dalej uważaj że skauting to tylko oglądanie piłkarzy z Brazylii (co za idiotyzm, dawno takiego nie słyszałem i się złapałem za głowę jak tak prezes powiedział w L+E - niech profesor powie taką definicję skautingu komuś z Borussii Dortmund to chyba odeślą Pana do Kobierzyna). Ja już mam dość tej miernoty piłkarskiej, nieważne że jestem młody - chodzę na Pasy od 2003 roku, więc 14/19 mojego życia, ale po prostu jestem zdenerwowany na profesora, i trochę też na siebie. Że uwierzyłem. Znowu..
I w dodatku budujemy silną drużynę. W I lidze rzeczywiście będziemy musieli ją zbudować bez Sandomierskiego, Wójcickiego, Dąbrowskiego, Budzińskiego, Słowaków, Miro itd. itp. Bez kasy z Canalu+, z przetrzebioną frekwencją na stadionie, ale za to z dobrym samopoczuciem Prezesa!!!
[b]PASIACY LARUM GRAJĄ![/b]
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)