Jestem przekonany, że Generał doskonale zdaje sobie z tego sprawę.
Projekt Rząsa/Ulatowski był próbą drogi na skróty, która wypalić mogła kiedyś, w latach 90-tych, ale w dzisiejszej piłce już nie przejdzie. To co mieliśmy później, do spadku włącznie, było tylko smutną konsekwencją tamtego nieszczęśliwego pomysłu.
W zamian mamy powolną pracę u podstaw, i choć nadal spoooro jest do poprawy, głównie w sferze organizacyjnej (jeden skaut to jeszcze nie pion sportowy, zwłaszcza gdy kręcą się w nim ludzie pokroju Bałdysa), to zmiany na lepsze widać nieuzbrojonym okiem.
Jestem też przekonany, że Generał doskonale zdaje sobie sprawę, że awans do rozgrywek europejskich jest momentem, w którym należy mocniej depnąć na pedały, by raz na zawsze uciec peletonowi ligowej szarzyzny.
-
-
Wnioski do Prezesa Filipiaka! część II
Bartek Kapustka zakończył sezon mocnym akcentem i jego "wartość rynkowa" się ugruntowała. Zainteresowani powinni już dążyć do finalizacji transferu, a skoro tak, będzie za co wzmocnić drużynę solidnymi (choć może i nie wielkimi) grajkami z Polski i krajów ościennych. W tej sytuacji pomysł z dodatkowym sponsorem (ja jestem za - kiedy, jak nie wtedy, jak się osiąga sukces?) nie jest aż tak nagląco potrzebny - co zawsze daje dobrą pozycję w negocjacjach:)
... dopisz jeszcze Pana Bałdysa ;)
Dzięki Panu, profesorze, pierwszy raz od początku mojego kibicowania pasom słowa z "Pasiastego serca" "Wkrótce znów założy mistrzowska koronę" nie brzmią dla mnie jak pusty frazes. Dziękuję.
[i]Teraz muszą być mądre transfery, powiększenie tej kadry. Mieliśmy bardzo ciężki sezon, przydałyby się przede wszystkim nowe twarze[/i]. Cetnarski
[i]Chcemy zrobić transfery, które podniosą jakość, chcę mieć 22 ludzi gotowych do gry. Drużynę chcemy jednak budować w kontekście rozgrywek ligowych, nie pucharów.[/i] Zieliński
Teraz czas na działanie prezesa. Mam nadzieję że zaufa pan trenerowi i wzmocni drużynę. Widać że warto.
Pan Prezes jest wytrawnym biznesmenem, swój biznes rozkręcił od podstaw, mam nadzieję, że drużynę na przyszły sezon zbuduje równie dobrze jak markę swojej firmy. Transfery, nie spektakularne, ale dobrze przemyślane mogą nam dać szansę na pierwszą trójkę (dwójkę?) w przyszłym sezonie i godną walkę w pucharach. Zresztą tak jak obiecywał prof. Filipiak, Cracovia powoli rośnie w siłę, miejmy nadzieję po prostu, że w kolejnym sezonie znowu posuniemy się do przodu, a nie zatrzymamy albo gorzej.
Tak czy owak dziękuję piłkarzom, trenerowi, sztabowi szkoleniowemu, zarządowi i oczywiście profesorowi za wspaniały sezon!
HEJ CRACOVIA!
Dziękuję za te lata wspierania Cracovii. Proszę o wzmocnienie składu drużyny piłkarskiej i hokejowej!
[img]https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xaf1/v/t1.0-9/13227180_1069016589824631_9185368715266844627_n.jpg?oh=26392c725698017170295a1c5017374d&oe=57A239A8&__gda__=1473539871_b0b0e2c2335895f83ab7f07da9af4688[/img]
... nie widzę radości, tylko frasunek - ska ja węzme te miliony:S
tak zerkam na to zdjęcie i sobie pomyślałem, że czas nikogo z nas nie oszczędza ;)
http://www.dziennikpolski24.pl/sport/a/mateusz-klich-bartosz-kapustka-w-tarnowie-juz-rosnie-ich-nastepca-zdjecia,10006754/
Klich, Kapustka...Jasiak???
Nie no.. sorrry... Synek ma 9 lat...
Dziękuje Panie Profesorze za ten upragniony sukces i liczę ze pójdzie Pan za ciosem !!!
Panie Januszu, czas wyskubać oszczędności....
[img]http://joemonster.org/i/e/schowanepieniadze007.jpg[/img]
Popieram .:D
dobry, ciekawy wywiad :) bez szaleństw ale też z nadzieją na lepsze jutro. Właściwie, to nie znalazłem w słowach JF słabych punktów. Teraz tylko realizacja w tym "kole zamachowym" ;)
Panie Profesorze,
wiadomo, że ofensywni gracze są wyjątkowo kosztowni. Tym razem w pierwszej kolejności proszę przeznaczyć odpowiednie środki na defensywę (tu)
ian thorpe Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> dobry, ciekawy wywiad :) bez szaleństw ale też z
> nadzieją na lepsze jutro. Właściwie, to nie
> znalazłem w słowach JF słabych punktów. Teraz
> tylko realizacja w tym "kole zamachowym" ;)
To prawda, żadnych bon motów, żadnych obiecanek.
ian thorpe Napisał(a):
> dobry, ciekawy wywiad :) bez szaleństw ale też z
> nadzieją na lepsze jutro. Właściwie, to nie
> znalazłem w słowach JF słabych punktów. Teraz
> tylko realizacja w tym "kole zamachowym" ;)
Bez urazy Ianie ale padrone -pomijając bieżące transfery- w tym wywiadzie poza JEDNĄ RZECZĄ nie powiedział
nic radykalnie nowego. Stabilna budowa etapami, sensowna polityka finansowa, nie wydawanie wirtualnych środków, konsekwentna rozbudowa infrastruktury, ograniczania w ściąganiu graczy "za dobrych na Polską ligę" etc. itd....
Nową wypowiedzią mianowicie jest uwaga , chyba pierwszy raz wygłoszona ,że zarządzanie Klubem Sportowym różni się (i to z sądząc po dalszych komentarzach mocno różni) od zarządzania firmą informatyczną...
A tak poza tym prof. mówi to samo co od lat...i kurna DOBRZE MÓWI ale jakoś do tej pory to było "be" i obśmiewane bo drużyna walczyła o utrzymanie a nawet spadła a bankruci jak Zabrze czy Ruch potrafili być w ścisłej czołówce ...ba a nawet proporczyków na meczach rezerwy nie było :D
ps: btw: ANI JEDEN Z TAK DESPERUJĄCYCH W SPRAWIE PROPORCZYKÓW DLA REZERW się do mnie na priva nie odezwał... bo to przecie Filipiak ma "zaskórniaki wyciągać na transfery" ale kibice Pasów tak wymarzonych proporczyków dla rezerw po 35 zeta śtuka kupić nie mogą ...;)
Nową rzeczą jest docenienie trenera z doświadczeniem. Przyjście Zielińskiego odmieniło ten klub. Rezygnacja z wynalazków to jedna z najbardziej pozytywnych zmian w podejsciu profesora.
szaleniec Napisał(a):
> Nową rzeczą jest docenienie trenera z
> doświadczeniem. Przyjście Zielińskiego
> odmieniło ten klub. Rezygnacja z wynalazków to
> jedna z najbardziej pozytywnych zmian w podejsciu
> profesora.
Zgadzam się, to był skok jakościowy w rozumowaniu Profesora o sporcie. Jak sam wspomniał: "Jacek Zieliński swoją lekcję też w życiu odebrał, chociażby w Ruchu Chorzów. Wyciągnął wnioski i jest bardzo pozytywną postacią."
To samo dotyczy piłkarzy - nie każdy doświadczony gracz będzie odcinał kupony - przykład Cetnarskiego.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)