Górne wykopy ,zwłaszcza w I połowie,Sandomierskiego to była woda na młyn Zagłębia bo w główkach byli o niebo lepsi.Problem tylko taki że nie było komu podać bo nikt nie wychodził na pozycję.
-
-
[24] CRACOVIA - Zagłębie Lubin 1 : 2
Przede wszystkim brakuje oddechu na plecach grających. Kij, ze zagram słabo, kto mnie zastąpi?
*Zjawiński tym sezonem w 1 lidze, gdzie cośtam ustrzelił dostał " życiowego Rakelsa"... Szkoda, że to akurat my pokusiliśmy się na bycie Reading.
Co nie zmienia faktu, że Rakelsa (dobrego gracza na naszą ligę, tak jak i Zjawa dobry na 1szą) brakowało.
Zawsze graliśmy skrzydłowymi, którzy jednak grali bliżej środka. Zmiana taktyki, czy chłopaki uciekali od ciążącej od meczu z górniekiem presji?
Szkoda punktow:( Zaglebie strzelilo szczesliwie te bramki bo z gry tez wiele sytuacji nie wypracowalo i to boli.
Byli silniejsi fizycznie i niezle czyscili przedpole.
.....a my te wrzutki ,wrzutki i wrzutki w pole karne kierowalismy do nich - jakby Miro gral:(
mnie martwi to ze nie pozyskalismy nikogo wartosciowego :(
Bulgar to jest nieporozumienie
bulgar ma 4,5 letni kontrakt o ile sie nie myle heheh .,,,
Trener Zieliński wystawił wszystko co ma "najlepsze"
Ja bym bułgara nie skreślał. Zgłaszamy pretensję do określonego stylu gry, opartego na kombinacyjnej grze na całej długości boiska. Komuś "z marszu" chwilę musi zając dostosowanie się do tego typu rozgrywania piłki. Na razie zagrał "z marszu" z górnikami, gdzie gra się kleiła, a piłka chodziła po sznurku - więc cieżko się dziwić, że odstawał jako nowy w drużynie. A w dzisiejszej grze na balon to też nie miał okazji zaistnieć.
Profesor myślał, że możemy tak pykać wszystkich, bo od czasu do czasu wychodzi. Psychologiem jest miernym, od 10 lat nauczył się niewydawać pieniędzy zbędnie, nie nauczył się, że rywalizacja generuje progres.
Najlepszy informatyk/programista będzie takim zawsze za pensje - bo to inny rodzaj presji. Piłkarz, który gra dobrze, ale nie ma motywacji współzawodniczej, poprostu siada.
kinder Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> bulgar ma 4,5 letni kontrakt o ile sie nie myle
> heheh .,,,
Tabisz wie co robi, jak cos to klub kokosa i Bulgar sam odejdzie
Murawa,murawa i jeszcze raz murawa nie jest do gry technicznej, perfekcyjana do gry destrukcyjnej
I to Zaglebie dzisiaj robilo idealnie, rozbijalo nasze ataki podczas gdy nasi zastanawiaja sie jak pilke przyjac
Uff, odetchnąłem po powrocie do domu, więc już od razu wkurw przeszedł i trzeźwiej można ocenić ten mecz.
Pierwsza połowa przespana, zagraliśmy straszną kaszanę. Przeciwnik też, ale to my popełniliśmy głupi błąd (faul w niegroźnej sytuacji) i stąd 0-1.
Ale nic to. W drugiej połowie stłamsiliśmy rywala całkowicie. Przeciwnik długimi minutami był zamykany w hokejowym zamku, no ale nic nie chciało wpaść. Bramkę tracimy z dupy, nie wiem, czy Sandomierski się nie spóźnił z interwencją, takie miałem wrażenie z trybun.
Trudno, zdarzają się takie mecze.
Gramy dalej.
Kwestionujecie długość kontraktu i sam transfer Bułgara na podstawie 15 minut grania przy wyniku 1:2? Serio??? :D
Grat, widzę, że jesteś nowy na forum. Zdziwisz się jeszcze nie raz czytając wynurzenia niektórych tutejszych myślicieli :D
czyżby nasza średnia wzrostowa, kazała nam zrobić 44 wrzutki w pole karne przeciwnika? bo Zagłebie to zrobiło to tylko 15 razy:S
komentujemy to co widzimy ....tyle a ze widzimy hujnie to ja widzimy
1 brakuje Rakelsa 2 Kapustka gwiazdorzy 3 Cetnar bez formy 4 Polczak jest nazbyt eksplorowany 5 bez Mira jesteśmy w d.... jeśli chodzi o wygrywanie górnych piłek 6 murawa do wymiany 7 już nas rozgryźli panie trenerze,pora wystawić coś nowego 8 o ile jest to coś wartościowego:S 9 Zjawinski hmmmm może on zaskoczy przeciwnika na pewno zrobił więcej niż Erikko przez cały mecz.No i 10 ...pierwsza trójka w tabeli a frekwencja bez zmian :(
MARCIN QN Napisał(a):
> (ciach) No i 10 ...pierwsza trójka w tabeli a
> frekwencja bez zmian :(
O, to, to. Ale nie żadne 10, tylko 1. Uderzmy się w piersi, że jako kibice dajemy dupy, zanim zaczniemy mieć jakiekolwiek pretensje do piłkarzy.
Warto było przyjśc na stadion żeby zobaczyć piętkę Dąbrowskiego (gdy łatwiej i szybciej miał zagrać normalnie).
Nikt dziś się nie pokazał (może poza czarną perłą #2). Cetnar przypominał Budzika z najgorszych człapanych meczy. Reszta w sumie też. NAwet mi sie nie chce powtorek ogladac - byly te 2 karne po rękach dla nas?
MARCIN QN Napisał(a):
----- 7 już nas rozgryźli panie trenerze,pora wystawić
> coś nowego
Mysle ze to najbardziej sie rzuca w oczy ... tylko co tu zmienic .. jak tak naprawde tylko srodek pola mamy silny ?
Dalej brakuje szybkich skrzydel, takich ktore pograja 1-1 i zrobia przewage, dziwie sie ze Zielinski nie daje szansy Bubie skoro gosc robi bardzo dobre zmiany.
Mysle ze nie tylko pilkarze ale i my musimy zejsc na ziemie bo pierwsza 8 to juz bedzie duzy sukces ..a zeby powalczyc o mistrzostwo kraju trzeba wygrywac z rywalami, legia i arbitrami z warszawy...
Nasza kadra jest zbyt waska i brak w niej jakosci, zeby myslec o wielkich celach na ten sezon. Trzeba walczyc o bezpieczny byt i ogrywac mlodych.
szuwarek Napisał(a):
> czyżby nasza średnia wzrostowa, kazała nam
> zrobić 44 wrzutki w pole karne przeciwnika? bo
> Zagłebie to zrobiło to tylko 15 razy:S
i wszystkie 44 na stoperów Lubina.
to jest dopiero taktyka, wrzutki na wirtualnego napastnika :D
MARCIN QN Napisał(a):
> 4 Polczak jest nazbyt eksplorowany
Rany Julek, a za cóż go tak eksplorują i którędy?
Jeśli laparoskopowo to buli brzuch, jeśli gastroskopią to boli przełyk, a jeśli kolonoskopią to boli dupa :D
Jakoś nie mogę znaleźć linku do tych kilku kontrowersyjnych sytuacji. Podeślijcie jak macie.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)