Cracovia w ostatnich sezonach bardzo,bardzo podbudowuje inne zespoły !!!!!!!!!
-
-
(GLOS) PLAY - OFF 2016 (temat zbiorczy) | Chcemy złota na 110 - lecie!!! (GLOS) Finał jest nasz !!! (GLOS) Walczyć ...
sam na sam.. i nic
Ogladac sie tego nie da, nie dosc ze transmisja w trzeciej tercji non stop zrywala, trzeba sie bylo logowac co minute a tak to gowno dawalo....a o grze nie napisze nic , bo nie ma o czym pisac, no comments.
Blizzy Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Maxwell Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Ile bramek w tym play off zdobyli żołnierze
> > zaciężni, jak Brown czy Danton, kupieni na
> > miesiąc zza oceanu? Drużyna po polsku nie
> mówi,
> > grać będą miesiąc czy dwa... W takich
> > układach to po co w ogóle te rozgrywki
> > wcześniej, wystarczy kupić zawodników na
> play
> > off...
>
>
> Andrzej.ksc Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > To jest chore i nie normalne jak można
> > dopuszczać coś takiego że klub kupuje sobie
> > przed play-off praktycznie nowa drużynę.
> > Powinien być kategoryczny zapis
> > uniemożliwiający takie praktyki.
>
>
> No cóż Sanok widocznie się szybko uczy i
> zastosował to co my robiliśmy wielokrotnie.
Przypomnij, proszę, kiedy to sprowadziliśmy ponad pół drużyny przed play-off i pierwsze skrzypce w tej sprowadzonej armii grali hokeiści zza oceanu? Bo jakoś nie pamiętam... A miało to być "wielokrotnie"?
>
> A z drugiej strony, nikt nam nie bronił zrobić
> tego samego.
> Bo okienko było do 29.02 dla Wszystkich !!
Oczywiście, nikt nam nie bronił, ale ja się bardzo cieszę, że takiego numeru nie zrobiliśmy. Sądzę, że jeśli ta banda - odpukać - wejdzie do finału, to rozłoży Tychy. Jeszcze tym bramkarzem... Tym bardziej, że jakoś zastanawia taka kondycja ich czołowych graczy, bardzo bym chciał tej kontroli dopingowej... Wracając do tematu - co to za radość z mistrzostwa, jeśli mistrzostwo zostało zdobyte głównie przez graczy, którzy spędzą u nas parę miesięcy, nie mówią po polsku, i co dla nich znaczy słowo "Cracovia"? Nawet pewnie nie będą pamiętać o tym, jak się nazywał klub w którym grali... Ja takiego mistrzostwa bym nie chciał.
a ja bym chciał uciszyć te chamskie spiewki i zobaczyć lekcje pokory udzielaną ichniejszym koneserom hokeja
Kolejna nerwówka w sobote
Nie znam się na hokeju.
Jak to się dzieje, że bardzo dobrzy zawodnicy, nie ściągani na ostatnią chwilę, prowadzeni przez bardzo dobrego trenera, tak się męczą z przypadkowo kleconą drużyną na ostatnią chwilę, gdzie wymieniano zawodników cały czas?
Nie dziś, niestety nie dziś.
Echhhhh... Więcej nic.
Ciekawe ile spędzą u nas np. Urbanowicz, Guzik, Dziubiński, Dutka, Kapica, Rompkowski, Svitana i SInagl jeśli choćby nie wejdziemy do finału.
Do soboty... :/
szpetota Napisał(a):
> Nie znam się na hokeju.
> Jak to się dzieje, że bardzo dobrzy zawodnicy,
> nie ściągani na ostatnią chwilę, prowadzeni
> przez bardzo dobrego trenera, tak się męczą z
> przypadkowo kleconą drużyną na ostatnią
> chwilę, gdzie wymieniano zawodników cały czas?
Dobre pytanie. Tym bardziej, że połowa tych zawodników (naszych) zasuwa jak małe samochodziki w Reprezentacji.
Ostatnie trzy mecze rywalizacji tej pary pokazuje że jednak własna hala zaczyna mieć znaczenie, oby ta reguła w sobotę się sprawdziła!
Dzisiejszy występ naszych grajków oceniam tak jak ilość zdobytych przez nich bramek.
szpetota Napisał(a):
> Nie znam się na hokeju.
> Jak to się dzieje, że bardzo dobrzy zawodnicy,
> nie ściągani na ostatnią chwilę, prowadzeni
> przez bardzo dobrego trenera, tak się męczą z
> przypadkowo kleconą drużyną na ostatnią
> chwilę, gdzie wymieniano zawodników cały czas?
szpetota Napisał(a):
Element zaskoczenia przeciwnika(Sanok miał w ogóle nie wystarować ,a w ostatnich godzinach okienka, robi megatransfery)) ,ustawienia druzyny ,motywacja zawodników i mamy co mamy
MY W TYM SEZONIE NICZYM NIE ZASKOCZYLIŚMY NIKOGO (ańi przeciwnika ,ale i kibiców też nie )pisze o pozytywnym zaskoczeniu bo tego negatywnego od trzech lat sporo !!
chcemy walczyć o złoto a nie potrafimy najemnikom strzelić gola...
będzie ciężko w sobotę
Nasi "bardzo dobrzy" zawodnicy nie są takimi indywidualnościami jak kilku ich zawodników
stnczyk Napisał(a):
Wracając do tematu - co to za radość z
> mistrzostwa, jeśli mistrzostwo zostało zdobyte
> głównie przez graczy, którzy spędzą u nas
> parę miesięcy, nie mówią po polsku, i co dla
> nich znaczy słowo "Cracovia"? Nawet pewnie nie
> będą pamiętać o tym, jak się nazywał klub w
> którym grali... Ja takiego mistrzostwa bym nie
> chciał.
A przepraszam cię bardzo, chodziłeś na mecze sezonu zasadniczego??
No to sobota z Cracovią, najpierw klepiemy cwelkę a potem ukraińców!!!
stnczyk Napisał(a):
> Sądzę, że jeśli ta banda -
> odpukać - wejdzie do finału, to rozłoży Tychy.
> Jeszcze tym bramkarzem...
Oglądałem mecze GKS-u w PK i w PO...jestem zgoła odmiennego zdania.
Wcale zle dzisiaj nie zagralismy,zagralismy nieskutecznie...a i ich bramkarz mial fure szczescia.
Ciekawe czy dzisiaj tez beda na sedziow narzekac,a te ich bramki wcale nie ladne byly ;)
A co do nas to dajmy spokoj z tymi zmianami nastroju,wcale nie przypadkowych grajkow nasciagali i ta para wbrew opini jest wyrownana,o czym swiadczy i wynik rywalizacji i poszczegolnych meczow i ich przebieg. Sanokowi wygodniej mowic ze nie sa faworytem i nie musza a moga bo sciagaja sobie presje. My musimy-to prawda,ale jeszcze i mozemy wiec darujmy sobie oceny zawodnikow do soboty bo wynik jest otwarty a to ze gramy u siebie nam na pewno pomoze. Zachowujecie sie jak baby-jak wygramy to my a jak przegrali to oni
Kupowanie zawodników złe, byle by w tychach i krakowie grali najlepsi zawodnicy a reszta zespół ma klęknąć i patrzeć jak sobie razem gracie . brak słów będziemy się cieszyć jak zdobędziemy mistrza oj będziemy , a rozjemcy to totalne dno i wodorosty .... wszystko pod was.
Jeszcze nie napisales czy bramki byly ladne czy nie? Bo jak nie to chyba nie powinny byc uznane ;)
oj bramki było cudowne , miód malina achhhhhh zajebiście STS!
Dobra,gramy siódmy mecz w sobotę o 20.45. Wszyscy chętni zdążą po meczu piłkarzy.
Kupować bilety w przedsprzedaży zeby zablokować przyjezdnych i na pełnej kurwie jedziemy z nimi.
Wygramy !!!
napster ale to Sanok pierdolił ze nie wystartuje albo jesli już to w pierwszej lidze oczywiscie mozecie z siebie robić ciulików ,tylko ze wam nie mozna wierzyć w ani slowo ,to samo robicie z karami kłamiecie w zywe oczy ale oczywiscie macie prawo być burakami !!
I jeszcze to wasze słynne szkolenie,którego owcem jest ta dwunastka z Kanady koło Ustrzyk:D
Dajcie spokoj.
Sklecili druzyne - sklecili.
Przepisy na to pozwalaja? Pozwalaja.
To nie ma co marudzic, tylko walczyc w sobote i prosto z leglej na S7.
ja to bym chciał zebysmy w sobote wygrali jedna bramka - strzelona lyzwa, po spalonym, podaniu reka i w 6 na lodzie ;)
i pincet kometarzy placzkow jacy to skrzywdzeni - to mi sie marzy ;)
marczek Napisał(a):
> ja to bym chciał zebysmy w sobote wygrali jedna
> bramka - strzelona lyzwa, po spalonym, podaniu
> reka i w 6 na lodzie ;)
>
> i pincet kometarzy placzkow jacy to skrzywdzeni -
> to mi sie marzy ;)
(tu)(:P)
Lepiej w 6-ciu na 3-ech, po dwóch karach dla Sanoka z kapelusza i do przesuniętej wcześniej bramki :)
Będzie można kupić bilety na hokej przed piłką w POKach? Boję się, że nie będzie bilecików ;/
A nie mam możliwości kupić bilet wcześniej.
Ostatnio było można bez problemu. Kompletu nie było....
A ja bym chciał byśmy po prostu wygrali :)
Byli dziś po prostu trochę lepsi. Trochę więcej szczęścia mieli. Jak to w sporcie. Ale ducha nie gaśmy.
Kropelki na serce do jednej kieszeni, syropek na gardło do drugiej i w sobotę na S7.
Ale w tym meczu akurat prawdopodobnie będzie.
Mecz jaki był wszyscy widzieliście i wszystko napisaliście, ja o czym innym ale o tym założę nowy wątek, bo to bardzo smutne i niektórzy już temat podjęli ! :( Ale wątek choć nadaje się do głosów z trybun, to założę na hokejowym, bo o hokej tu przede wszystkim chodzi ! :(
Ale chwałkolicie Panowie co poniektórzy... Przegrzmociliśmy i trudno, mnie zresztą bardziej niż porażka boli że do jaja. Co do obcokrajowców - to są profesjonaliści. Tacy jak u nas. Z całym szacunkiem dla naszych, naprawdę. Ale wiecie - nie oczekujcie od gości, którzy przychodzą do klubu, żeby na starcie "nazwa i marka klubu" znaczyły dla nich nie wiem ile. Ważne że przykładają się do swojej pracy i nie sądzę żeby tu miało jakieś wybitne znaczenie czy mówią w języku rodzimym klubu czy nie. Dla przykładu - Dziubiński u nas, świetnie gość gra, ale nie mam (przynajmniej ja) wobec niego oczekiwań, żeby był "jak wychowanek" - bo wychowankiem po prostu nie jest. Ja oczekuję wobec niego żeby dawał z siebie wszystko - i daje, więc jestem z niego zadowolony. Takie samo oczekiwanie jak w Ciarko mają np. wobec Browna podejrzewam. Więc różnicy większej tu raczej nie ma, no bo jaka?
[hr]
[small]*REVENATOR* Napisał(a):
> Element zaskoczenia przeciwnika(Sanok miał w
> ogóle nie wystarować ,a w ostatnich godzinach
> okienka, robi megatransfery))[/small]
Reve, przepraszam Cię najmocniej, ale skąd wziąłeś info, że Sanok miał w ogóle nie wystartować? To bujda medialna była na podbicie bębenka od samego początku. Nie pisałem wprost, ale pamiętasz może jak to się zaczęło, napisałem tu jednoznacznie - "nie wierzę w słaby Sanok, będą mieć skład na walkę o medale, zobaczycie". Jak coś to mogę ten cytat znaleźć, ale może pamiętasz że był. Co więcej Ciarko się wcale a wcale nie kryło również i z tym, że przed p-o zrobią wzmocnienie i to znaczące, jeden z ich zawodników, pomińmy może który, po ostatnim meczu zasadniczego jaki grali u nas w hali, stał na parkingu i trąbił na prawo i lewo "tuż przed p-o mamy obiecane dwa wzmocnienia z topowej półki", wszyscy tam słyszeli. Zresztą to miało taką formę, że nie wierzę, aby mówił jakieś dyskretne przecieki, on miał puścić farbę do mediów i tak zrobił. Przykaz miał, bo facet stał jak słup ogłoszeniowy. Nie pisałem wprost, też żeby im za tubę nie robić, ale niedługo po tamtym meczu napisałem "nie zdziwię się jak Ciarko się jeszcze wzmocni naprawdę porządnie przed p-o i to może nawet więcej niż jednym zawodnikiem". Pisałem, pamiętacie, czy też znaleźć cytat? No to cała liga wiedziała, że się wzmocnią, nie kryli tego, ani tego że to będą "topowe transfery". Ba wobec tego co tam na parkingu słyszałem, to spodziewałem się bardziej kogoś pokroju Konopki niż Cichego.
Panowie - a kto nam bronił się wzmacniać?
Poza tym wiecie - jaki sens mają takie transfery zagranicznych? Ano mają. Goście do NHLa się wiedzieli że nie przebiją, to szukają chleba w Europie. Do SHLa, Liigi, czy KHLa nikt "anonimowego no name'a" zza oceanu na podstawie jego słowa honoru, że umie grać nie weźmie. Przyjeżdżają tu, grają za cienką kasę, ale mogą się wyeksportować. Do rosyjskiej VHL (Wyższej Ligi, 2gi poziom), albo słowackiej, a potem Szwecja czy Finlandia. Uda się jednemu na trzech ale szansa to dla nich jest - prześledźcie jakie kluby zaliczał po kolei Mahbod i gdzie jest teraz. A potem oni klubowi robią renomę w tamtej lidze i robią za ewentualnego "poręczyciela" dla następnych. Bo taki gość nie przyjdzie na 5 lat - jakby miał gnić w plastikowej 5 lat, to znaczy że jest do chwałki a nie dobry. Rotować nimi trzeba i tak Ciarko robi. Tyle że aby ściągać takich gości to jego musi nakłonić ktoś "stamtąd". Ktoś kto mu powie "prowadziłem tą drogą już ośmiu i trzech jest teraz w SHL / KHL / DEL, chcesz spróbować? Pomogę ci, a czy dasz radę, czy nie to jest w twoich rękach, nogach i głowie". Tyle że to musi być ktoś stamtąd, kto ma tam renomę i komu na tamtym rynku "się ufa", bo nikt na słowo jakiegoś działacza z Polski nie pójdzie tak jak na słowo kogoś takiego stamtąd. Pamiętacie jak przez Forum przemknął nam "rafalo", no to żadna tajemnica przecież że naprawdę gość nazywał się Rafał Omasta. I robił wtedy dla nas. A teraz... Konktynuować, czy nie potrzeba?
[hr]
Nic to - mamy 7my mecz i mamy swoją szansę, nie ma co płakać, tylko się postarać i zagrać dobre zawody. prosta sprawa.
[hr]
PS:
[small]*REVENATOR* Napisał(a):
> spokojnie jesli nawet ktoś przyjdzie ,to będzie
> tendencja spadkowa :)[/small]
Przepraszam Reve, że tak się jakoś złożyło, że Twoje posty tylko cytuję, no ale tak mnie jakoś one dziś natchnęły... Pozwolę sobie się nie zgodzić. Mam dziwne przeczucie, że bez względu na wynik na następny rok się wzmocnimy. Znacząco. Jak będzie zobaczymy, ale powiedzmy że jakieś takie przeczucie...
[hr]
PPS: Roman Steblecki, ja wam powiem, to jest magik naprawdę. Od początku play-offów - co on powie to się dzieje. Mówił, że zagramy z Sanokiem, mówił. Przed meczami zahaczam o prasówkę, żeby wziąć skład naszych - ile razy go spotykałem i pytałem "kto dziś wygra? "... no za każdym razem trafiał... Do tego przed pierwszym meczem mówił, że to może być 7 spotkań, no i jest... Odnośnie meczu nr6 - nie pytałem, bo prawdę mówiąc się bałem spytać, ale tu można podciągnąć tą zapowiedź o 7miu meczach, że mu się sprawdziło. W sobotę - wezmę protokół, grzecznie się przywitam i nie zapytam, nie chcę żeby mi zepsuł emocje :P Mówię Wam - na te play-offy Pan Roman ma jakieś magiczne moce prorocze :)
Choć w zasadzie raz już słówkiem napomknął o ostatecznym wyniku rywalizacji, no ale powiedzmy że przed chwilą mi się zapomniało i na pewno już nie przypomni...
[hr]
No, a teraz koniec narzekania, będzie co ma być, w sobotę mamy widowisko i każdy niech robi to co jest jego rolą - kto ma grać niech gra na 1906%, kto ma zrobić taktykę, niech zrobi taką na 1906%, kto ma zrobić masaże i odnowę niech ją zawodnikom zrobi na 1906%, a kto ma kibicować, ten niech drze ryja też na 1906%... Zasady są proste - jak każdy zrobi swoje to dobrze będzie. A rozliczać się będziemy potem.
[small][color=#D8BFD8]No, chciałoby się dodać że jednak nie każdy niech robi swoje, bo jak ktoś ma w planie sprzedawać bilety, to ten akurat na 1906% mógłby lepiej tego nie robić, tylko dołączyłby do tych co drą ryja... ale niestety to jest raczej marzenie...[/color][/small]
Blizzy Napisał(a):
>
> A przepraszam cię bardzo, chodziłeś na mecze
> sezonu zasadniczego??
a co to ma do rzeczy?
Wyobraź sobie, że chodziłem... I nie pierwszy sezon, bo np. widziałem na żywo Migacza i Pawlika ze Stebleckim... :)
żółta kaczka Napisał(a):
,,ale skąd wziąłeś info, że Sanok miał w ogóle nie wystartować? ''
poczytaj z czerwca 2016
. Sympatycy sanockiego hokeja muszą uzbroić się w dodatkowe pokłady cierpliwości. Zaplanowane na dzisiaj spotkanie rady nadzorczej zostało przeniesione na środę. Udało się nam jednak dowiedzieć, że w ostatnich dniach pojawiły się ?nowe okoliczności?, które mogą przybliżyć decyzję o wystawieniu drużyny seniorów.
W międzyczasie pojawiły się nowe okoliczności. Choć podobnie jak w poniedziałek, wystawienie seniorów do gry w PHL jest tak samo blisko jak i daleko, to mam nadzieję, że w środę będziemy mogli przekazać kibicom pozytywny sygnał. Jestem dobrej myśli ? zaznacza Paweł Kołodziejczyk
wiecej
http://esanok.pl/2015/hokej-przelom-w-sprawie-druzyny-seniorow-jestem-dobrej-mysli-ts007.html
komu mało to
HOKEJ SANOK: Sezon, może dwa poza ekstraligą? Scenariusz czarny, ale realny (FILM)
http://esanok.pl/2015/hokej-sanok-sezon-moze-dwa-poza-ekstraliga-scenariusz-czarny-ale-realny-film-mp002.html
wiec wiem co piszę !!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
żółta kaczka Napisał(a):
PS:
*REVENATOR* Napisał(a):
> spokojnie jesli nawet ktoś przyjdzie ,to będzie
> tendencja spadkowa smiling smiley
> Przepraszam Reve, że tak się jakoś złożyło, że Twoje posty tylko cytuję, no ale tak mnie jakoś one dziś natchnęły... > >Pozwolę sobie się nie zgodzić. Mam dziwne przeczucie, że bez względu na wynik na następny rok się wzmocnimy. >Znacząco. Jak będzie zobaczymy, ale powiedzmy że jakieś takie przeczucie...
no cóż rok czy dwa sezony temu tez malo kto się ze mna zgadzał :)
To że tak do mediów puszczali to ja wiem, no ale piszę Ci przecież że to bujda była pod media, żeby o nich pisali. Pisałem tu że nie wierzę w ich upadek i nie padli, pisałem że nie wierzę w słaby Sanok i słaby nie jest, pisałem że będą mieć skład do walki o medale i mają, ba, pisałem nawet kiedy manna z nieba na Podkarpaciu będzie padać zamiast deszczu i dokładnie wtedy padała. Pisałem to wszystko? Pisałem :) No to wybacz kolego, ale wszystko miałeś tu podane na tacy, na najlepszym Forum, a Ty wolisz jakimś esanok wierzyć jak propagandę puszczają... :D
ok ale tą bujdę nie puszczali przy :)-D jacyś kibice , tylko przewodniczący Rady Nadzorczej Ciarko PBS Bank KH Sanok mówił ,a raczej wciskał kit ,ale to tez jest element taktyki !!rok wczesniej podobnie było z Nowym Targiem przecież
Szkoda bo sporo sie na to nabrało ludzi ,i nie wiem czy czasami nie nasi trenerzy ,sternicy czy zawodnicy ?bo jak na razie tak to trochę wygląda
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (3 użytkowników)
Goście (3)