ŻK właśnie wysłuchałem konferencji i... mnie lekko zatkało, słuchając reakcji na twoją propozycję.
Tzn. 3 na 3 w dogrywce.
Argumentacja obu szkoleniowców jak dla mnie idiotyczna.
-
-
(GLOS) PLAY - OFF 2016 (temat zbiorczy) | Chcemy złota na 110 - lecie!!! (GLOS) Finał jest nasz !!! (GLOS) Walczyć ...
Zmarła znacznie wcześniej. W dniu 4 półfinału odbywał się w Finlandii pogrzeb. Rauhanen uczestniczył w obu konferencjach - na drugiej nawet podziękował, że chłopcy z Sanoka zagrali "dla jego mamy". Swoją drogą ciekawe, czy o tym wiedzieli:P
Tymczasem ostatnio, trener tak się obraził, że zadeklarował, że nie będzie czekał aż łaskawie dziennikarze przestaną rozmawiać z zawodnikami. Nie tyle wysłał asystenta, ile ten przyszedł z przyzwoitości, choć wcześniej powiedział otwarcie i bezpardonowo co sądzi o takim podejściu przełożonego
Ja mam takie podejrzenie, że oni nie lubią przegrywać.
docent Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Ja mam takie podejrzenie, że oni nie lubią
> przegrywać.
Hmm
no jasny gwint
nie możliwe ;)
Craxo moja ukochana
Wielbię Ciebie już od rana
My jesteśmy tak wspaniali
Niech Sikora się odwali
Z h...j.netu pismak durny
Co artykuł tak obskurny,
paszkwil wstrętny, wysmarował
niech sp...a, niech się schowa!
No i wezmy jeszcze płaczka
Co sie nazwał żołta kaczka
Dopytuje i kozaczy
Rudi tego nie wybaczy.
My jesteśmy tak wspaniali
K.Dobrowa nas pochwali
Juz mistrzostwo prawie mamy,
Już z zachwytu wciąż spiewamy.
Zwyciężymy i wygramy -
Mówi trener nasz kochany!
ooo poeta :)
PS: swoją drogą jeśli swoją obecność na naszym forum zaczyna taką strofą to ho ho :)
Objawienie sceniczne i jakiś kaming aut nastąpił!
[quote=napster]
nie prowadzicie zasłużenie w tej rywalizacji
[/quote]
Oficjalna komisja do spraw urody i taktycznej nieskazitelności hokeja im. Kim Dzong Una z siedzibą w Sanoku tak orzekła! Nieważne która drużyna strzela więcej bramek, ważne jest jaka była subiektywna ocena urody tych bramek przez sanockich kibiców, podobnie jak z sędziowaniem - zasadniczo nie gwiżdże się kar Sanokowi, kara jest wtedy kiedy zawodnik sanocki przewróci się, ewentualnie kiedy trener Sanoka macha rękami. Ja bym poszedł dalej i myślę że to Mike Danton z Robertem Kosteckim (którego szanuję i lubię na marginesie - mistrzowską banieczkę wypiliśmy swego czasu ;) ) powinni zgłaszać sędziom jakie decyzje mają podejmować, natomiast na forum Sanoka tudzież w komentarzach na hokej.net będzie ankieta po każdym meczu kto strzelał ładniejsze bramki (jeśli oczywiście Mike i Robert zezwolą sędziom na ich uznanie, ale co do ich obiektywizmu przecież zastrzeżeń mieć nie można), w której to żeby wziąć udział trzeba być kibicem klubu z Sanoka - no i na tej podstawie żeby było zasłużenie wybiera się wygranego.
Albo może po prostu przed sezonem ustalić że Sanok jest zajebisty i powinien dostać mistrza z urzędu?
Poczytałem trochę (tylko trochę, gdyż nie jestem w stanie swoim małym rozumkiem przyswoić w całości tych mądrości) komentarze na h...net.
Skoro setki komentarzy jednocześnie wskazują na przekręty i przekupienie sędziów na rzecz Cracovii, to postanowiłem uważnie zbadać tą kwestię.
Postępowałem w imię zasady (która kierują się na ww portalu) i mądrości ludowej "ludzie jedzcie gó...no, miliony much nie mogą się mylić" i podjąłem prywatną inicjatywę. W wyniku moich działań mam apel i dobrą radę - Nie ma sensu oglądanie dzisiejszego meczu. Szkoda pieniędzy i energii. Mam info z pierwszej reki, że mecz został ustawiony prze Cracovię i sędziów.
Otóż kolega z Krosna, który ma szwagra w Haczowie dowiedział się, że bratanek szwagra rozmawiał z ciotką swojej babci z Zagórza. Jej córka ma syna w Dublinie, który koleguje się z jednym takim co był na urlopie w Szwajcarii. Tam poznał dziewczynę (Tajkę), która uczestniczyła w sex-party w prywatnym apartamencie prezesa jednego z zainteresowanych klubów walczących w PHL. W chwili uniesienia, jej koleżanka (będąca afroamerykańską transseksualistką) usłyszała od grupy przebywających tam sędziów PHL, że wszyscy są skorumpowani i będą "gwizdać" pod Pasy. I choćby Danton przestał pyskować i prowokować to już nic nie da. Puchar za Mistrzostwo Polski już wygrawerowany, a związku nie stać na zmianę pucharu. Po za tym Cracovia to najlepszy kandydat, bo zadowoli się plastikowym trofeum i nie chce premii od związku za wygranie. Może relacja ta budziła by we mnie podejrzenia, ale przecież z tym pucharem i premiami (PP i MP) to fakty. Daje więc wiarę tej relacji wiarę i w imię solidarności z kibicami z Sanoka przekazuje im tą informację.
Pragnę podziękować wszystkim "obiektywnym" uczestnikom najlepszego z portali hokejowych, za wzbudzenie we mnie podejrzliwości i podsunięcie logiki rozumowania. Bez Was nie wpadłbym na to, że niemożliwe by Sanok przegrał mecz uczciwie, to rzeczywiście niewiarygodne....
Całość przekazanej relacji została opublikowana na stronie zdupy.ua w dziale kosmici donoszą i potwierdzona odciskiem łapy najstarszego kota z trzeciego miotu po suczce, byłego międzynarodowego sędziego w freestylowej odmianie cymbergaja kambodżańskiego.
Juz wszytsko jasne, awaria systemu :)
PPV bedzie na esanok.pl
Admina !
Oj Karvinie, przesadziłeś. Gdyby było tak jak piszesz, to większość sanockich "komentatorów" z wiadomego portalu straciłaby sens życia. Przecież dla nich cel istnienia stanowi kwękanie, marudzenie, insynuowanie i jojczenie. Jak ich drużyna wygra mecz, to nie wiedzą biedaki co z tym zrobić. Są "dazed and confused", jak to Pan Roślina ze słynnego zespołu śpiewał. Ale jak przegrają! O! To jest szał! Kisiel w majtach! Orgazm w skarpetkach! Dla takich chwil warto być sanockim "kibicem" z h.net! Teraz dopiero czują, że żyją! Sanocki "kibic" to chyba jak się modli wieczorem to słowami "Oby nasi przegrali. Amen." Bo inaczej jego egzystencja będzie pusta i jałowa. A rano po wygranym meczu, jak się tylko obudzi, to wystawia ręcę do modlitwy "Panie! Czemu wystawiasz mnie na tak ciężką próbę?!? Czemu odbierasz mi radość życia i obrzydzasz taką piękną dyscyplinę sportu?!? Czemu zesłałeś na nas zarazę wygranego meczu?!?". Aż się dziwię, że w Sanok Arenie trzy tysiące gardeł nie skanduje "Prze-graj-cie! Prze-graj-cie! Prze-graj-cie!". Bardziej by to pasowało do "filozofii" prezentowanej przez "kibiców" owej drużyny.
PS: Choć w sumie to może nie taki głupi pomysł. Im więcej Sanok będzie wygrywał, tym mniej "kibiców" będzie miał. Przepadną w odmętach rozgoryczenia i marazmu. Jaki sens ma kibicowanie drużynie, która wygrywa, strzela piękne bramki i zdobywa medale? Bez sensu... Wyszło by to na dobre wszytkim. I hokejowi w Sanoku, i reszcie Polski. A także tym kilku normalnym kibicom Ciarko, którzy nie zdradzają zaburzeń myślenia poznawczego. I umieją sklecić dwa zdania po polsku. I jak już siądą do klawiatury, to napiszą coś z sensem.
Juz wszytsko jasne, awaria systemu.
PPV bedzie na esanok.pl
napster Napisał(a):
> Pisząc że cracovia siedziała na sanoku i
> powinna spokojnie wygrać mecz to mnie ogarnia
> pusty śmiech , sanok prowadził 1:0 kontrolował
> przebieg meczu dostał dwie kary z kapelusza taka
> prawda znawcy hokeja, i dwie bramki wpadły oraz
> trzecia bramka bardzo przypadkowa , wasze bramki
> nie są po ładnych akcjach tylko w zamieszaniu je
> zdobywacie nie oszukujcie się ktoś tam wyżej
> napisał że siedzieliście na nas w dogrywce
> wolne żarty panowie to sanok miał sytuacje no
> grając na 4 piatki sanok na dwie piątki i wy nie
> możecie nas przejść lekko łatwo i przyjemnie
> to jest mistrzostwem świata, doping macie
> słabiutki jak na takie duże miasto i co mnie
> obchodzi że macie piłke koszykówkę skoro
> jesteście tacy hip hop hura kibice to powinna
> być zorganizowana grupa dopingująca każde
> tłumaczenie jest dobreeee że to tam i owamto
> podziękować tylko możecie bramkarzowi sanoka
> że nie gra kijem w rzutach karnych bo drzewko by
> gówn... strzelił takim fraroclem jaki mu wpadł
> dzięki sanockiemu bramkarzowi [b]karne to nie
> loteria karne są elementem gry który trzeba
> mieć wytrenowany po przez napastników i
> bramkarza niestety w naszej lidze nie ma tego to
> się tyczy wszystkich klubów, nie jesteście
> obiektywni[/b] ani trochę szacunku też nie
> okazujecie męczycie się i stawiam że będzie 7
> mecz ponieważ wasz trener się wypalił bo mając
> 4 ataki męczy się z drużyną która tak
> naprawdę gra na 2.5 piątki trochę pokory ludzie
> szanse są dalej 50na50 .
Kto wam bronił wytrenować bramkarza do karnych? Nie wiedzieliście, że w fazie Play Off też są karne czy co? O jakości zespołu świadczy każdy element gry, a nie tylko wybrane, przy czym czy jesteście lepsi w jakichkolwiek elementach gry to kwestia mocno dyskusyjna.
Z jednym chłopem się wykłucacie, paru frustratów przeczytaliście na portalu na który podobno nikt nie wbija i wielkie halo. Coś chyba mało uważnie jednak doczytaliście. Oczywiście ja rozumiem swój błąd i już mi wytłumaczono że na następnym meczu spychamy ich do rogu, gazujemy, obijamy i generalnie łamiemy tak by po indoktrynacji nigdy więcej na hokej (nawet u siebie) nie przyszli, ale mi tam się jednak rzuciło w oczy że trochę osób potrafiło uznać nasza klasę sportową, przyznać że nie przegrali przez sędziów a nawet wskazać, które momenty zadecydowały o porażach i co pewnie was zaskoczy bynejmniej nie ten magiczny czas gry w osłabieniu. Mecz numer 5 był pierwszym meczem po którym odwiedziłem ten portem (od jakiegoś czasu) i mimo wszystko byłem raczej na plus zaskoczony. Paru standardowych troli, których kojarze z ostatnich lat, plus kolejnych kilkunastu przygupów w paru miejscach zostało nieźle zgaszonych przez innych sympatyków hokeja w Sanoku. Weźcie na luz bo niektórzy to krucjaty już zaczynają przygotowywać zapominając zupełnie na kogo się chcą wyprawiać.
Co do dzisiejszego meczu. Mam kilka życzeń do Hokeistów:
1) Wygrajcie! Kończcie to, dacie radę Panowie. Nie ważne jak, byle do przodu ;) Jesteś banda wszak.
2) bardziej personalnie - życzę pp. Dutce i Dąbkowskiemu by strzelili po bramce spod niebieskiej. Ale takiej, by się na linii strzału lód sanocki stopił.
3) Grześkowi Pasiutowi powrotu do zdrowia jak najszybciej!
"Uprzejmie proszę o rozpatrzenie mojej prośby" ;)
Oczywiście takich próśb może być więcej, ale nie przesadzajmy. Zresztą każdy może dopisać swoje.
Blizzy Napisał(a):
> ŻK właśnie wysłuchałem konferencji i... mnie
> lekko zatkało, słuchając reakcji na twoją
> propozycję.
> Tzn. 3 na 3 w dogrywce.
>
> Argumentacja obu szkoleniowców jak dla mnie
> idiotyczna.
Ale w sensie że... Tzn serio pytam i szczerze i otwarcie. Wiesz, bez ogródek, naprawdę to się dla mnie liczy bo rzadko dostaję jakiś feedback odnośnie swojej "pracy", a lubię, no jak się coś dowiaduję że byłem coś w tą czy w tamtą to człowieka po prostu uczy na przyszłość - jedyny sposób.
Z góry dzx za odpowiedź, przyjmuję do wiadomości i bez dyskusji jaka by nie była, byle szczera i wprost.
mkp Napisał(a):
> 3) Grześkowi Pasiutowi powrotu do zdrowia jak
> najszybciej!
A są jakieś informacje co z nim?
Mam szczery apel do Kolegów Turonia, Kapicy, Dąbkowskiego, Dutki, Novajovskiego: walcie spod niebieskiej z każdej nadarzającej się okazji i pół-okazji. Słusznie mówi Khalid, że sanocki bramkarz, podobnie jak swego czasu Odrobny, lubi wypluć krążek przed siebie (a tam już powinni czatować Słaboń, Sinagl, Dziubiński, Svitana, Urbanowicz, etc.). Ja wiem że to prymitywne i nie zgadza się z kanonami piękna, o które dopominają się kibice z Sanoka:) Ale jednak spróbujcie:D
Tymczasem bardzo ciekawa dyskusja o naszych hokejowych trybunach toczy się na forum kopanej: http://www.cracovia.krakow.pl/read.php?11,2325628,page=6
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)