faktycznie - zapomniałem ;) - dzięki Tomecki
teraz sprawdzam i widzę jeszcze inny fajny wynalazek kupiony z KGHM:
Bartczak
a zatem = na dwoje babka wróżyła: albo zostanie gwiazdą, albo zerem
-
-
TRANSFERY - komentarze, listy zyczen itd. ( ciąg dalszy)
Wiem że to nie moje pieniądze ale nie lepiej było np ściągnąć Stilicia który nie ma klubu ? :S Zamiast tego ściągamy jakiegoś anonima z Lubina... Gdyby był taki super to Zagłębie by go nie puściło.
No właśnie, Zagłębie to nie jest biedny klub, który musi sprzedawać piłkarzy. Skoro idzie do nas to znaczy, że cena jest mocno zawyżona. W dodatku to ich wychowanek, więc pewnie mają kogoś lepszego na jego miejsce, kto będzie kosztował tyle samo (Nespor).
soccer Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Wiem że to nie moje pieniądze ale nie lepiej
> było np ściągnąć Stilicia który nie ma klubu
> ? :S Zamiast tego ściągamy jakiegoś anonima z
> Lubina... Gdyby był taki super to Zagłębie by
> go nie puściło.
Mamy jednego zawodnika co nie musi dużo biegać i odpowiada za kreowanie gry. Nazywa się Mateusz Cetnarski i w poprzednim sezonie zdobył 12 goli i 13 asyst. Jakość więc porównywalna . Uważam ,że potrzeba kogoś do środka , ale musi być to być inny typ zawodnika ./
soccer Napisał(a):
> Wiem że to nie moje pieniądze ale nie lepiej
> było np ściągnąć Stilicia który nie ma klubu
> ? :S Zamiast tego ściągamy jakiegoś anonima z
> Lubina... Gdyby był taki super to Zagłębie by
> go nie puściło.
No nie wiem czy taki anonim skoro interesuje się nim też (l)ampucera ( zgodnie z "90 minetą").
morata Napisał(a):
> Mamy jednego zawodnika co nie musi dużo biegać i
> odpowiada za kreowanie gry. Nazywa się Mateusz
> Cetnarski i w poprzednim sezonie zdobył 12 goli
> i 13 asyst. Jakość więc porównywalna . Uważam
> ,że potrzeba kogoś do środka , ale musi być to
> być inny typ zawodnika ./
Cetnarski jest aktualnie w takiej formie, że nie nadaje się do grania... Żeby się liczyć w walce o najwyższe miejsca trzeba mieć taką kadrę, że gdy jeden z kluczowych zawodników jest pod formą, to mamy kogoś na jego miejsce. Na dzień dzisiejszy nie ma Cetnarskiego i mamy figę z makiem.
jeszcze bym dopisał "i na dodatek nie obciąża limitu pozaunijnego", co w naszym przypadku jest ważne.
Kretyński przepis rudego o 2 spoza unii powoduje patologię, że np. w takim Piaście wychodzi na boisko: 2 spoza unii, 2 dwupaszportowców - nieunijno/unijnych, 3 unijnych i tylko 4 Polaków. A może być jeszcze inaczej - tych czterech przepis pozwala zastąpić Szwajcarem, Norwegiem lub unijnym. Faktycznie - pomaga to rozwojowi polskiej piłki (tak rude to uzasadniło) - jak cholera
a wystarczyło ten sam przepis dać w brzmieniu jaką mają np. w Anglii:"[b]musi[/b] grać 7 krajowców" . I było by OK. Ale rudy zawsze musi być mądrzejszy
za rok pewnie ogłosi, że może grać 1 spoza unii. IU co? Lewe paszporty lub obywatelstwo czy sadzanie Miro na ławie?
Matthiuas89,
a skąd wiesz w jakiej formie jest aktualnie mityczny Stilic, który wyleciał ze składu Cypryjców? Nie gra już dość długo
może w jeszcze gorszej niż Cetnar?
Zresztą dyskusja jest aklademicka: ani Stilic ani widziany w Balicach Rudniews u nas nie zagrają.
Tomecki dajesz się robić jak male dziecko .Chcesz sprzedać drogo przeciętnego grajka to robisz sztuczne zainteresowanie (że inni chcą i nie weźmiecie wy weźmie Legia ).Do Legii taki przeciętny piłkarz ?Pytam za kogo ?
On jest rezerwowym w Lubinie i ma do Legii iść -wolne żarty.
Kwota do zapłacenia to absurd .Nijak się ma do umiejętności .Mam tylko nadzieje że to wybór trenera a nie baałdysa z tele Jakubem.
Nie wierzę w umiejętności tego zawodnika -bardzo bym chciał się mylić
Wooow cena jak z kosmosu za tego Piatka.... Ja bym zrozumial ze te700tys euro to za Mazka i Piatka razem ale za jednego.... kurcze sporo...
Miszczu2007 Napisał(a):
> No właśnie, Zagłębie to nie jest biedny klub,
> który musi sprzedawać piłkarzy. Skoro idzie do
> nas to znaczy, że cena jest mocno zawyżona. W
> dodatku to ich wychowanek, więc pewnie mają
> kogoś lepszego na jego miejsce, kto będzie
> kosztował tyle samo (Nespor).
Również sadzę, że mają kogoś na rzeczy . Po odejściu Piątka zostałby u nich tylko Papadopulos i młody Siemaszko .
Niekoniecznie potter, Legia mogła wysłać zapytanie w stylu, damy wam 100tyś za tego chłopaczka (nie sprzedadzą to chu... i tak nie był priorytetem). To normalna praktyka, czy to było wczoraj czy 2 lata temu też nie ma znaczenia, faktem jest natomiast że cena będzie wywindowana. Czy Zagłębie opycha go bo mają lepszego? Niekoniecznie. Bardziej zasadne byłoby stwierdzenie że nigdy by go nie wypromowali by poszedł za większą kase. Tu już będzię decydować fakt czy chłopak "odpali" bardziej, a widocznie w Lubinie uznano że nie (bo go dobrze znają, choć Damian już na ten temat coś dodał ;) ). W każdym razie cena 600-700tysi w euro to jak dla mnie kosmos za tego zawodnika, ale kto bogatemu zabroni ;). Będzie to najdroższy zawodnik biegający w rezerwach znając życie i upodobania do grania młodzieżą i taktyką na 5 skrzydłowych.
Niektórzy też się dziwili jak Wojciechowski z Polonii zapłacił za Sobiecha podobne pieniądze , rok później sprzedał go z zyskiem do Niemiec .
Żytko był według nadtrenera najlepiej zapowiadającym się stoperem w Polsce. A że nie wypalił...
Nie kupujemy nikogo- źle
Kupujemy bardzo dobrego zawodnika- za drogo.
Piątek to bardzo dobry transfer. Mam nadzieję, że wyśle Szczepaniaka na bok, a Jendriska na ławkę.
Ja nie pisze ze zle ze kupuja drogiego zawodnika tylko poprostu cena jest troche kosmiczna jesli chodzi o transfer miedzy druzynami w polandii...
Piatek raczej nie dla nas. Tak pisza na tt
LucasKsc Napisał(a):
> Pocieszam się tym że z Zagłebiem wychodzą nam
> bardzo dobre deale,patrz Dąbrowski,Rakels :)
Szczepaniak tez tam się edukował
morata Napisał(a):
> Wolę Piątka od Nespora , tyle powiem. Nespor
> jedna runda spoko, teraz to zagadka . Piątek
> przynajmniej strzela regularnie od 2 lata
> (wliczając 1 ligę ). Dodatkowo jest
> perspektywiczny , w ogóle nie brałem Piątka pod
> uwagę . Myślałem że jest nie do wyciągnięcia
> z Zagłębia, jak jest szansa to brać . 700 tys
> euro to dużo, ale za Vestenickiego daliśmy tylko
> trochę mniej .
>
> Mazek - od początku jestem na TAK, oprócz
> szybkości potrafi grać w piłkę , nie zawsze
> jest to oczywiste (Dudzic , Przybecki ).
>
> Do środka pola Lipski byłby strzałem w 10 ,
> tylko pewnie transfer przekroczyłby 1 mln euro -a
> klubu nie stać na takie ruchy .
>
> Lewa obrona - Brzyski byłby idealnym doraźnym
> rozwiązaniem (Diego na prawą stronę jako
> zmiennik Deleu ), Wójcicki na skrzydło .
>
> Mam nadzieję że chociaż jedna z propozycji
> wypali .
Zgadzam się w 100% :)
Eee!!!! Pany!!!!!
Ale jest jakieś inne info niż pierd z bieda źródła? pt watch eklapa? że transfer miał miejsce?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)