heh jak by zsumować tych 7 zawodników tzn. ich wartość i zarobki to można by kupić ze dwóch piłkarzy do grani w piłkę nożną :) Panie Januszu potrzeba 4 od już! Skrzydła leżą, środek obrony leży, defensywny tylko Miro, lewa obrona nie ma. Na ławce dramat.
-
-
TRANSFERY - komentarze, listy zyczen itd. ( ciąg dalszy)
del piero to co piszesz widzą wszyscy poza eredinem i takimI co będą bronić nieudaczników z zarządu do końca. Będą wpierać jakie to nie transfery porobione ile to kasy nie wydane.Jakość transferów widać gołym okiem a swoistym synonimem dziadostwa ,kolesiostwa ,nieudacznictwa jest Dobroliński.Takie jest to okienko jak ten ,,bramkarz''.Robione jest dokładnie wszystko po to by drużyna wróciła do ,,pykania ''o nic .
Jest to robione celowo i jest to zamierzone .Wyniki sportowe będą słabsze bo muszą być i Zieliński stanie się dla tych ludzi niewygodny .
W hokeju zresztą identyczna sytuacja -zdobyte MP,pierwszy raz Hokejowa Liga Mistrzów a skład personalny SŁABSZY JAK W UBIEGŁYM SEZONIE.
Eredin to chyba ten dolfuss sprzed lat, co książkę do dziś pisze ;)
potter Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> W hokeju zresztą identyczna sytuacja -zdobyte
> MP,pierwszy raz Hokejowa Liga Mistrzów a skład
> personalny SŁABSZY JAK W UBIEGŁYM SEZONIE.
serio ? identyczna ?
zdobyte MP ?
Liga Mistrzów ?
skład słabszy ? (miesiąc przed startem ligi, choć ch.. wałka wi, kiedy liga wystartuje) - proszę wytłumaczyć dlaczego ?
nie wiem, jakim bramkarzem jest Dobroliński, bo nie widziałem nigdy jak gra,
ale jeżeli odpowiesz mi, dlaczego uważasz, że hokejowy skład jest słabszy i użyjesz, jak w każdym Swoim poście argumentu o DOBROLIŃSKIM, to lepiej nie odpowiadaj :)
Alko D'Bier -straciliśmy Pasiuta ,Guzika (czyli dwóch zawodników reprezentacyjnych ) plus Bozko i Turona .Po stronie zysków Jencik i Kolarz.
Uważasz że jesteśmy mocniejsi ?Zapowiedzi były tak samo szumne jak w piłce drużyna miała być solidnie wzmocniona przed LIGĄ MISTRZÓW.Już nie pamiętasz jak profesor prężył muskuły mówiąc że LM to wyzwanie i solidnie się przed nią wzmocnimy?
Na plastikową ligę ten skład może i starczy (o ile nie było by kontuzji bo generalnie mało nas ).
Co do Dobrolińskiego to oglądałem wiele meczy naszych rezerw gdzie bronił Stępniowski .Jeśli nowy ,,bramkarz ''przegrywa z nim rywalizacje to ja nie mam pytań co do poziomu sportowego .Zapytam jakim cudem rezerwowy bramkarz 1 ligowego Gks K miał być realnym konkurentem Sandomierskiego ?Zwyczajnie wzięli ,,sztukę dla sztuki ''od znajomego menago .Padały tu propozycje jak najbardziej na naszą kieszeń bez tworzenia kominów płacowych Bramkarze sprawdzeni prezentujący ekstraklasowy poziom - Załuska i Baran .Obaj mieli kartę na ręku .
.W bramce byłby spokój bo Grzesiek miał by konkurenta , musiał by się pilnować na każdym meczu czy treningu by nie stracić miejsca w składzie .
Teraz ile by błędów nie zrobił i goli nie zawalił to pytam kto ma go zmienić ?
Ludzie pozbawieni 5 klepki narażają nas na wielkie ryzyko zostania bez bramkarza.Masz pewność że widząc kontuzje Jaro i Dąbrowskiego że to samo nie przytrafi się we wrześniu Sandomierskiemu (czyli po zamknięciu )okienka ?.Z Jaro liczyli też że jakoś tam będzie i pogra rundę a może się coś w zimie znajdzie .Ciężka kontuzja i szukanie na chybcika.Skutek widzimy -gra prawy obrońca Deleu a ci co przyszli jeden się nie nadaje na teraz czyli pobożne życzenie a drugi nie przygotowany bo nie trenował . Jak dojdzie potem dłuższa aklimatyzacja to mamy obraz koniec rundy.
Eredin -z 8 transferów 3-4 powinny to być transfery tak dobre jakościowo że goście powinni wejść i grać podnosząc poziom sportowy .
Bilans tego okienka to katastrofa 1 na 8 i co najgorsze kilku takich co nie ma szans by podnieśli poziom sportowy drużyny kiedykolwiek .
Patrząc realnie -kluczowe straty Rakels ,Kapustka ,Dąbrowski ,Jaroszyński plus do tego solidni zmiennicy Pilarz i Zejdler .
Po stronie zysków Szczepaniak i ........
Ręce opadają. Boss nieśmiało przebąkuje o uzupełnieniu za Dąbrowskiego, ale ... reszta jest milczeniem.
potter Napisał(a):
> Bilans tego okienka to katastrofa 1 na 8 i co
> najgorsze kilku takich co nie ma szans by
> podnieśli poziom sportowy drużyny kiedykolwiek
Którzy to?
Dobroliński? - czytałem i się z Tobą zgadzam.
Myślę że i Seba nas nie zbawi, ale mogę się mylić.
Chwostek Napisał(a):
> Ręce opadają. Boss nieśmiało przebąkuje o
> uzupełnieniu za Dąbrowskiego, ale ... reszta
> jest milczeniem.
Milczenie jest złotem :D
Vola1906 Napisał(a):
> Chwostek Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Ręce opadają. Boss nieśmiało przebąkuje o
> > uzupełnieniu za Dąbrowskiego, ale ... reszta
> > jest milczeniem.
>
>
> Milczenie jest złotem :D
Złotem na koncie :D
Jest zaciągnięty celowo hamulec ręczny po to byśmy wrócili do ,,pykania ''i wrócimy .
Widać w klubie pełne zadowolenie z ,,transferów ''.Eredin sam widzisz wymieniłeś pseudo bramkarza i Sebka .Ja dodam młodych Słowaków poza Vestenickym. Nie są to gracze na ekstraklasę bo inaczej naturalnym zmiennikiem Dąbrowskiego byłby Dimun.Może za rok dwa odpalą ale nie teraz.
Podobnie z lewym obrońcą jak by się nadawał to nie ściągano by bułgara. .
Moze po sukcesie transferowym Kapiego Prezes wrocil do "kupowania pilkarzy netto".
Bierze mlodych na ilosc i liczy ze 2-3 lata ktorys odpali i znowu wezmie 5 baniek :)
Tylko ze musieli by grac i cos prezentowac.
Trudno tych mlodych ocenic ale mysle ze jakby byli dobrzy, to by Zielinski sie wygadal i ktoregos pochwalil ... jak narazie nie ma ich nawet w 18-meczowych.
Mało którego gracza Zieliński od razu wpuszcza do składu. Nawet Kapustkę po mistrzostwach wpuszczał tylko na parę minut. Mam nadzieję, że nasze nabytki odpalą szybciej, niż za dwa-trzy lata.
Slapi1988 Napisał(a):
....ale mysle ze jakby byli
> dobrzy, to by Zielinski sie wygadal i ktoregos
> pochwalil ...
Myślę że gdyby byli tak całkiem do doopy to Zieliński by ich nie wziął.
Nie przyszedł bramkarz więc nie ma kto wygryźć Grześka
Stoperów mamy czterech ale Bejan - nas ostatnio podstawowy stoper - obniżył loty i grają Ci co dawniej. Robertowi naprawdę niedawno urodziła się córka więc głowę ma tak jak Miro kilka miesięcy temu - zajętą czymś innym.
Nie mamy lewego obrońcy ( ok mamy od kilku dni - jeśli dotarł certyfikat)
W środku pola są Cetnar, Miro i Budzik - chciałbym by przyszli zawodnicy sadzający ich na ławie ale o to nie tak łatwo.
Są jeszcze Erik (15 bramek w ubiegłym sezonie), Wdowiak, Szczepaniak, Vestenicki,
Dla ilu nowych jest miejsce TYLKO dla tych którzy przebiją powyższy skład. A o to nie tak łatwo, bo mamy w odwodzie jeszcze Jaro, Dąbro (ok teraz ich nie ma ale trzeba ściągać lepszych od nich), i Antona.
A cały misterny plan jebnie Filipiakowi w pizdu, jak skończa się wyniki Zielińskiemu (który wiecznie nie bedzie z błota domu stawiał) i zaczniemy walczyć o utrzymanie z Ulatowskimi i Podolińskimi.
On chyba nie rozumie, że jak chce kogoś wypromować to cały zespół musi działać jak w zegarku żeby ten jeden mógł na ich tle błyszczeć. A on wyciąga tryby i liczy że bedzie zarabiał bez wydatków.
Rock Napisał(a):
> A cały misterny plan jebnie Filipiakowi w pizdu,
> jak skończa się wyniki Zielińskiemu (który
> wiecznie nie bedzie z błota domu stawiał) i
> zaczniemy walczyć o utrzymanie z Ulatowskimi i
> Podolińskimi.
>
> On chyba nie rozumie, że jak chce kogoś
> wypromować to cały zespół musi działać jak w
> zegarku żeby ten jeden mógł na ich tle
> błyszczeć. A on wyciąga tryby i liczy że
> bedzie zarabiał bez wydatków.
Ale masz rację Rock.
Tylko chorzy menago, wiedząc ze sprzedaliśmy Kapiego z ch... się na głowy pozamieniali i usiłują najnormalniej okraść Cracovię.
Przykład Furmana jest najlepszy
wpuszczał - ale zupełnie z innego powodu: bali się kontuzji by nie było jak z Citką w 1997
Slapi1988 Napisał(a):
> Moze po sukcesie transferowym Kapiego Prezes wrocil do "kupowania pilkarzy netto".
> Bierze mlodych na ilosc i liczy ze 2-3 lata ktorys odpali i znowu wezmie 5 baniek :)
Nie "może" tylko zostało to oficjalnie powiedziane jeszcze przed transferem Kapustki.
http://www.90minut.pl/news/268/news2688129-Vadis-Odjidja-Ofoe-zawodnikiem-Legii.html
To jest transfer ...
Slapi1988 Napisał(a):
> http://www.90minut.pl/news/268/news2688129-Vadis-O
> djidja-Ofoe-zawodnikiem-Legii.html
>
> To jest transfer ...
O tak - warunkowany występami min w LE :(.
Ale masz rację - zawodników tego pokroju i tej klasy nam trzeba
6 tygodni po kontuzji Jaro, a my dalej na lewej wystawiamy Deleu, kufa mac. To za Damiana ktoś do gry przyjdzie na wiosnę, jak dobrze pojdzie.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)