Khalid Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Prezes, Jakub ,ktoś tam jeszcze próbowali ale
> najnormalniej na świecie
> albo sp...li albo okazali się "za
> krótcy"(głównie finansowo) na założone
> wysokie cele.
Ależ oczywiście, że tak. To, że próby spaliły na panewce jest wypadkową wielu czynników, ale głównym jest działanie na zasadzie wielkiej improwizacji (czytaj: brak pionu sportowego, a co za tym idzie długofalowej polityki transferowej plus zarządzanie emocjonalne - decyzje na podstawie impulsów).
Natomiast z pewnością (z pewnością!) Generał nie prowadzi jakiejś "wyrachowanej wieloletniej polityki biznesowej", która zakłada brak sukcesów sportowych, szybką sprzedaż z zyskiem piłkarzy czy inne tego typu teorie spiskowe.
-
-
TRANSFERY - komentarze, listy zyczen itd. ( ciąg dalszy)
Znaczy się można zauważyć jeden pozytyw.
Wiadomo ,ze jak się co złego nie wydarzy to Kapustinio latem pójdzie do dobrej ligi zachodniej.
i po raz pierwszy odkad pamietam mamy przygotowany transfer "z wyprzedzeniem" na potencjalnego zastępcę czyli Adamczyka.
A pozatym obóz i okno schrzanione. Żaden z graczy nie jest wzmocnieniem "od zaraz" a tego wszyscy oczekiwali
(no poza Filipiakiem bo on przecie sabotował aby przypadkiem w pucharach nie zagrać :)o )
Khalid Napisał(a):
> Znaczy się można zauważyć jeden pozytyw.
>
> Wiadomo ,ze jak się co złego nie wydarzy to
> Kapustinio latem pójdzie do dobrej ligi
> zachodniej.
> i po raz pierwszy odkad pamietam mamy przygotowany
> transfer "z wyprzedzeniem" na potencjalnego
> zastępcę czyli Adamczyka.
Z jednej strony tak, ale z drugiej nawet to działanie nie zostało zaplanowane. Sam Boss bezceremonialnie przyznał, że sprawa Adamczyka pojawiła się ni stąd ni zowąd, a klub po prostu skorzystał z okazji.
Oczywiście darowanemu koniowi i tak dalej, niemniej na dłuższą metę taki chaotyczny (starałem się użyć możliwie łagodnego eufemizmu) sposób pracy nad transferami nie przyniesie satysfakcjonujących efektów.
Aston1906 Napisał(a):
> Khalid Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Znaczy się można zauważyć jeden pozytyw.
> >
> > Wiadomo ,ze jak się co złego nie wydarzy to
> > Kapustinio latem pójdzie do dobrej ligi
> > zachodniej.
> > i po raz pierwszy odkad pamietam mamy
> przygotowany
> > transfer "z wyprzedzeniem" na potencjalnego
> > zastępcę czyli Adamczyka.
>
> Z jednej strony tak, ale z drugiej nawet to
> działanie nie zostało zaplanowane. Sam Boss
> bezceremonialnie przyznał, że sprawa Adamczyka
> pojawiła się ni stąd ni zowąd, a klub po
> prostu skorzystał z okazji.
>
Oby była to faktycznie okazja jak okazało się z wzięciem "wyklętego w Lubinie" Denisa. ;)
Za weszło:
"Cierzniak jest wolny, a że wolny jest z winy klubu, to oczywiście może w każdym momencie podpisać kontrakt z nowym pracodawcą. Oczywistym jest, że lada dzień zamelduje się w Legii. Oczywistym jest też, że kolejnym piłkarzem, który wkrótce zostanie uwolniony od klubu będzie Filip Modelski z Jagiellonii Białystok."
mozeby tego Modelskiego bo spełnia Tabiszowe kryteria :)
To nie jest już tak oczywiste. Sprawa Modelskiego jest jednak trudniejsza do tak szybkiego rozwiązania.
Sprawa Modelskiego jest trudniejsza, czytaj - nie chce go (L)ampucera, więc PZPN nie ma powodów, by mu ułatwiać życie.
Ciekawy jestem czy jest to w klubie uświadomione i jasno sprecyzowane dlaczego [i]"nie jesteśmy pierwszym wyborem dla zawodników z wyższej półki"[/i].
Tzn. przepraszam, jestem przekonany, że w klubie [b]nie jest to uświadomione i sprecyzowane[/b], a nawet prawdopodobnie nikt nie ma zamiaru tego zrobić (by zapobiec kontynuacji takiego stanu w przyszłości).
Taka sytuacja jest kolejnym przyczynkiem i "jednym z wielu powodów" dla których [i]"nie jesteśmy pierwszym wyborem dla zawodników z wyższej półki"[/i].
To nie jest brak odpowiednich zawodników na rynku (jakoś do innych klubów, nawet zagrożonego spadkiem i ryzykownego finansowo gts, Zabrza czy PBB przychodzą), to wciąż fatalna opinia w środowisku, co na długo może uniemożliwić realizacje celów oczekiwanych przez kibiców. Tak przynajmniej ja to odbieram, ze sporego dystansu.
Dystans jest naprawdę spory.
kupić tego z podbitym okiem Mazka
Mazka to trzeba było brać, gdy grał w CWKs-ie w juniorach przeciwko Cracovii na MP - wtedy był cieniutki :)
Czyli rozumiem, że był w tym procederze konsekwentny i na forum śmierdzieli w końcu dopiął swego?
Aleks Napisał(a):
> Ciekawy jestem czy jest to w klubie uświadomione
> i jasno sprecyzowane dlaczego "nie jesteśmy
> pierwszym wyborem dla zawodników z wyższej
> półki".
> Tzn. przepraszam, jestem przekonany, że w klubie
> nie jest to uświadomione i sprecyzowane, a nawet
> prawdopodobnie nikt nie ma zamiaru tego zrobić
> (by zapobiec kontynuacji takiego stanu w
> przyszłości).
>
Ja pierdzielę, co za truizmy.
Tak, nikt nie wpadł na to, że nie jesteśmy 1 ligą angielską, tylko ekstraklasą polską.
Nawet jak Rakels uciekał, to nikt w klubie nie skumał o co chodzi i dlaczego taki wybór.
Ja tam mam nadzieję, że dalej nikt w klubie tego nie skuma i nic z tym nie zrobi, bo jeszcze przenieśli by Kraków na Wyspy Brytyjskie i co by wtedy było? Bylibyśmy już klubem pierwszego wyboru, ale ja nie lubię herbaty.
Lewy obrońca potrzebny na wczoraj!
Trzeba zaryzykować i szukać w Czechach,na Słowacji,może Węgry? Chorwacja? Serbia? Słowenia?
Gorszy od Zejdlera to chyba ja bym był na tej lewej obronie. Jaro nie wiadomo jak po kontuzji i zostaje dziura.
Tylko kto się zgodzi na półroczny kontrakt z opcją przedłużenia? :D
rozrabiaka Napisał(a):
> Lewy obrońca potrzebny na wczoraj! Trzeba zaryzykować i szukać w Czechach,na
> Słowacji,może Węgry? Chorwacja? Serbia? Słowenia?
>
> Gorszy od Zejdlera to chyba ja bym był na tej lewej obronie. Jaro nie wiadomo jak po kontuzji i zostaje dziura.
> Tylko kto się zgodzi na półroczny kontrakt z opcją przedłużenia? :D
Też podejrzewam, że byłbyś gorszy od Zejdlera, choć szczerze przyznam, że nie wiem jak grasz na LO
też nie widziałem rozrabiaki na LO nigdy ale faktycznie podobnie jak Wy zakładam w ciemno, że byłby gorszy
A byłbym gorszy tylko dlatego,że jak to mawiał mój trener w juniorach: "Ty masz lewą tylko po to,żeby równowagę utrzymywać" :D
Teraz już wiecie,dlaczego nie zrobiłem kariery ;)
A dlaczego tak pesymistycznie panowie , może jednak byłby lepszy ? :D
rozrabiaka Napisał(a):
> A byłbym gorszy tylko dlatego,że jak to mawiał
> mój trener w juniorach: "Ty masz lewą tylko po
> to,żeby równowagę utrzymywać" :D
>
> Teraz już wiecie,dlaczego nie zrobiłem kariery
> ;)
myslalem ze po to by do tramwaju wsiadać :)
a moze Krzysztof Krol ? wolny zawodnik teraz , moze warto?
Pozatym chyba Sobiech bedzie do wziecia za grosze...
Są jeszcze frajerzy, którzy na ten Real się łapią, ale bez przesady. To już Petasza wole jak mamy iść na sztuki lub z założeniem wzmocnienia rezerw.
to niech rozrabiaka już biega na tym LO.
Dot Napisał(a):
> a moze Krzysztof Krol ? wolny zawodnik teraz ,
> moze warto?
[i][b]> Pozatym chyba Sobiech bedzie do wziecia za
> grosze...[/b][/i]
Bo??Myslisz ze oddadza go za pol darmo skoro spadna i pewnie bedzie gral w podstawowej 11??Myslisz ze ot tak podpisal kontrakt wiedzac ze szanse utrzymania sa minimalne??
Cena za jaka go oddasza to 1,5mln euro ...rzeczywiscie grosze....
Sobiech ostatnimi czasy w miarę regularnie gra w Hannoverze (tak jak Rudnevs w Hamburgu)
Ostatnimi czasy nie mieści się w 18. W sumie nic dziwnego jeśli grał w meczach gdzie dorobek klubu to 0pkt i 0goli w 3 meczach.
gargamel9998 Napisał(a):
> Sobiech ostatnimi czasy w miarę regularnie gra w
> Hannoverze (tak jak Rudnevs w Hamburgu)
Gargamelu nie odrobiłeś lekcji, będą kłopoty z promocją:)
http://bundesliga.onet.pl/artur-sobiech-poza-meczowa-kadra-hannoveru-96-polak-bliski-rozstania-z-klubem/1h6rxt
Sobiech u nas?Hahahahah, to okienko transferowe pokazało jaki mamy "potencjał transferowy"."Księgowy" by chyba umarł na zawał jakby zobaczył wymagania finansowe tego piłkarza.
W lecie za transfery Kapustki i może innych powinniśmy zawalczyć o Miazka i Lipskiego bo już Stępiński niestety się skundlił i to mu zostało w psychice - szkoda.
Mazka weźmie lampucera no ma prawo do odkupu
" (...)Obserwujemy wielu bramkarzy, nie tylko Wisły, bo i na przykład Cracovii, Podbeskidzia czy Arki Gdynia. "
Prezes Lecha w wywiadzie dla PS
morata Napisał(a):
> " (...)Obserwujemy wielu bramkarzy, nie tylko
> Wisły, bo i na przykład Cracovii, Podbeskidzia
> czy Arki Gdynia. "
>
> Prezes Lecha w wywiadzie dla PS
Obserwować to sobie oni mogą.
Mateusz Szwoch, Arka - takich zawodników powinniśmy szukać w okienku letnim. Z uwagi na możliwość odejścia Bartka czy Damiana.
wymienić go za Budzińskiego
Witam,
To nie był Kamil. Tylko tak jak pisałem wtedy jego brat Rafał :) po meczu Ruch - Cracovia gdy Mazi dobrze zagrał byłem ciekaw co się dzieje na waszym forum, czy ktoś pamięta, ze wtedy go reklamowałem i rzeczywiście tak jest :) Pozdrawiam
P.S. Dla swojego uwiarygodniania.. https://twitter.com/RMazek
Muertes Napisał(a):
> a pamiętacie, że Mazek nawet konto sobie na
> naszym forum założył żeby się tu reklamować
> za czasów Podolińskiego?
Witam,
To nie był Kamil. Tylko tak jak pisałem wtedy jego brat Rafał smiling smiley po meczu Ruch - Cracovia gdy Mazi dobrze zagrał byłem ciekaw co się dzieje na waszym forum, czy ktoś pamięta, ze wtedy go reklamowałem i rzeczywiście tak jest smiling smiley Pozdrawiam
P.S. Dla swojego uwiarygodniania.. [twitter.com]
Minszczak90 Napisał(a):
> Witam,
>
> To nie był Kamil. Tylko tak jak pisałem wtedy
> jego brat Rafał :) po meczu Ruch - Cracovia gdy
> Mazi dobrze zagrał byłem ciekaw co się dzieje
> na waszym forum, czy ktoś pamięta, ze wtedy go
> reklamowałem i rzeczywiście tak jest :)
> Pozdrawiam
>
> P.S. Dla swojego uwiarygodniania..
> https://twitter.com/RMazek
No cóż, trzeba było się Ciebie słuchać :)
Dobry grajek z Twojego brata :)
Lewy obronca, stoper i napastnik -> Tabisz kupi jak paste do zebow 3 in 1
Na filmiku z bramkami Zjawy z Dolcanu K.Mazek był najczęstszym asystentem przy bramkach , już wtedy się wybijał ponad przecietność . Szkoda, że nie zainteresowaliśmy się/konkretnie/ tym graczem .
Zjawa strzelał bramki? Opowiesci o mchu i paproci :D. Dziekuje dobranoc!
W 2014 był królem strzelców I ligi.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)