Khalid Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Prezes, Jakub ,ktoś tam jeszcze próbowali ale
> najnormalniej na świecie
> albo sp...li albo okazali się "za
> krótcy"(głównie finansowo) na założone
> wysokie cele.
Ależ oczywiście, że tak. To, że próby spaliły na panewce jest wypadkową wielu czynników, ale głównym jest działanie na zasadzie wielkiej improwizacji (czytaj: brak pionu sportowego, a co za tym idzie długofalowej polityki transferowej plus zarządzanie emocjonalne - decyzje na podstawie impulsów).
Natomiast z pewnością (z pewnością!) Generał nie prowadzi jakiejś "wyrachowanej wieloletniej polityki biznesowej", która zakłada brak sukcesów sportowych, szybką sprzedaż z zyskiem piłkarzy czy inne tego typu teorie spiskowe.
-
-
TRANSFERY - komentarze, listy zyczen itd. ( ciąg dalszy)
Znaczy się można zauważyć jeden pozytyw.
Wiadomo ,ze jak się co złego nie wydarzy to Kapustinio latem pójdzie do dobrej ligi zachodniej.
i po raz pierwszy odkad pamietam mamy przygotowany transfer "z wyprzedzeniem" na potencjalnego zastępcę czyli Adamczyka.
A pozatym obóz i okno schrzanione. Żaden z graczy nie jest wzmocnieniem "od zaraz" a tego wszyscy oczekiwali
(no poza Filipiakiem bo on przecie sabotował aby przypadkiem w pucharach nie zagrać :)o )
Khalid Napisał(a):
> Znaczy się można zauważyć jeden pozytyw.
>
> Wiadomo ,ze jak się co złego nie wydarzy to
> Kapustinio latem pójdzie do dobrej ligi
> zachodniej.
> i po raz pierwszy odkad pamietam mamy przygotowany
> transfer "z wyprzedzeniem" na potencjalnego
> zastępcę czyli Adamczyka.
Z jednej strony tak, ale z drugiej nawet to działanie nie zostało zaplanowane. Sam Boss bezceremonialnie przyznał, że sprawa Adamczyka pojawiła się ni stąd ni zowąd, a klub po prostu skorzystał z okazji.
Oczywiście darowanemu koniowi i tak dalej, niemniej na dłuższą metę taki chaotyczny (starałem się użyć możliwie łagodnego eufemizmu) sposób pracy nad transferami nie przyniesie satysfakcjonujących efektów.
Aston1906 Napisał(a):
> Khalid Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Znaczy się można zauważyć jeden pozytyw.
> >
> > Wiadomo ,ze jak się co złego nie wydarzy to
> > Kapustinio latem pójdzie do dobrej ligi
> > zachodniej.
> > i po raz pierwszy odkad pamietam mamy
> przygotowany
> > transfer "z wyprzedzeniem" na potencjalnego
> > zastępcę czyli Adamczyka.
>
> Z jednej strony tak, ale z drugiej nawet to
> działanie nie zostało zaplanowane. Sam Boss
> bezceremonialnie przyznał, że sprawa Adamczyka
> pojawiła się ni stąd ni zowąd, a klub po
> prostu skorzystał z okazji.
>
Oby była to faktycznie okazja jak okazało się z wzięciem "wyklętego w Lubinie" Denisa. ;)
Za weszło:
"Cierzniak jest wolny, a że wolny jest z winy klubu, to oczywiście może w każdym momencie podpisać kontrakt z nowym pracodawcą. Oczywistym jest, że lada dzień zamelduje się w Legii. Oczywistym jest też, że kolejnym piłkarzem, który wkrótce zostanie uwolniony od klubu będzie Filip Modelski z Jagiellonii Białystok."
mozeby tego Modelskiego bo spełnia Tabiszowe kryteria :)
To nie jest już tak oczywiste. Sprawa Modelskiego jest jednak trudniejsza do tak szybkiego rozwiązania.
Sprawa Modelskiego jest trudniejsza, czytaj - nie chce go (L)ampucera, więc PZPN nie ma powodów, by mu ułatwiać życie.
Ciekawy jestem czy jest to w klubie uświadomione i jasno sprecyzowane dlaczego [i]"nie jesteśmy pierwszym wyborem dla zawodników z wyższej półki"[/i].
Tzn. przepraszam, jestem przekonany, że w klubie [b]nie jest to uświadomione i sprecyzowane[/b], a nawet prawdopodobnie nikt nie ma zamiaru tego zrobić (by zapobiec kontynuacji takiego stanu w przyszłości).
Taka sytuacja jest kolejnym przyczynkiem i "jednym z wielu powodów" dla których [i]"nie jesteśmy pierwszym wyborem dla zawodników z wyższej półki"[/i].
To nie jest brak odpowiednich zawodników na rynku (jakoś do innych klubów, nawet zagrożonego spadkiem i ryzykownego finansowo gts, Zabrza czy PBB przychodzą), to wciąż fatalna opinia w środowisku, co na długo może uniemożliwić realizacje celów oczekiwanych przez kibiców. Tak przynajmniej ja to odbieram, ze sporego dystansu.
Dystans jest naprawdę spory.
kupić tego z podbitym okiem Mazka
Mazka to trzeba było brać, gdy grał w CWKs-ie w juniorach przeciwko Cracovii na MP - wtedy był cieniutki :)
Czyli rozumiem, że był w tym procederze konsekwentny i na forum śmierdzieli w końcu dopiął swego?
Aleks Napisał(a):
> Ciekawy jestem czy jest to w klubie uświadomione
> i jasno sprecyzowane dlaczego "nie jesteśmy
> pierwszym wyborem dla zawodników z wyższej
> półki".
> Tzn. przepraszam, jestem przekonany, że w klubie
> nie jest to uświadomione i sprecyzowane, a nawet
> prawdopodobnie nikt nie ma zamiaru tego zrobić
> (by zapobiec kontynuacji takiego stanu w
> przyszłości).
>
Ja pierdzielę, co za truizmy.
Tak, nikt nie wpadł na to, że nie jesteśmy 1 ligą angielską, tylko ekstraklasą polską.
Nawet jak Rakels uciekał, to nikt w klubie nie skumał o co chodzi i dlaczego taki wybór.
Ja tam mam nadzieję, że dalej nikt w klubie tego nie skuma i nic z tym nie zrobi, bo jeszcze przenieśli by Kraków na Wyspy Brytyjskie i co by wtedy było? Bylibyśmy już klubem pierwszego wyboru, ale ja nie lubię herbaty.
Lewy obrońca potrzebny na wczoraj!
Trzeba zaryzykować i szukać w Czechach,na Słowacji,może Węgry? Chorwacja? Serbia? Słowenia?
Gorszy od Zejdlera to chyba ja bym był na tej lewej obronie. Jaro nie wiadomo jak po kontuzji i zostaje dziura.
Tylko kto się zgodzi na półroczny kontrakt z opcją przedłużenia? :D
rozrabiaka Napisał(a):
> Lewy obrońca potrzebny na wczoraj! Trzeba zaryzykować i szukać w Czechach,na
> Słowacji,może Węgry? Chorwacja? Serbia? Słowenia?
>
> Gorszy od Zejdlera to chyba ja bym był na tej lewej obronie. Jaro nie wiadomo jak po kontuzji i zostaje dziura.
> Tylko kto się zgodzi na półroczny kontrakt z opcją przedłużenia? :D
Też podejrzewam, że byłbyś gorszy od Zejdlera, choć szczerze przyznam, że nie wiem jak grasz na LO
też nie widziałem rozrabiaki na LO nigdy ale faktycznie podobnie jak Wy zakładam w ciemno, że byłby gorszy
A byłbym gorszy tylko dlatego,że jak to mawiał mój trener w juniorach: "Ty masz lewą tylko po to,żeby równowagę utrzymywać" :D
Teraz już wiecie,dlaczego nie zrobiłem kariery ;)
A dlaczego tak pesymistycznie panowie , może jednak byłby lepszy ? :D
rozrabiaka Napisał(a):
> A byłbym gorszy tylko dlatego,że jak to mawiał
> mój trener w juniorach: "Ty masz lewą tylko po
> to,żeby równowagę utrzymywać" :D
>
> Teraz już wiecie,dlaczego nie zrobiłem kariery
> ;)
myslalem ze po to by do tramwaju wsiadać :)
a moze Krzysztof Krol ? wolny zawodnik teraz , moze warto?
Pozatym chyba Sobiech bedzie do wziecia za grosze...
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)