[quote='leszeczek' pid='1208343' dateline='1483099581']
"Na mały plus zasłużył także Marcin Budziński swoimi pięknymi bramkami. Jego dobre występy były jednak przeplatane takimi, w których był kompletnie niewidoczny na boisku."
Oczy rozbolały, żeby doczytać do końca?
[/quote]
Jak cytuje pewien fragment, to nie oznacza od razu, że nie czytam do końca. Widać wyraźnie co szuwarek miał zamiar napisać i napisał. Koniec OT
-
-
Florin Bejan witamy w Cracovii !
[quote='lambadia' pid='1208424' dateline='1483120580']
[quote='leszeczek' pid='1208343' dateline='1483099581']
"Na mały plus zasłużył także Marcin Budziński swoimi pięknymi bramkami. Jego dobre występy były jednak przeplatane takimi, w których był kompletnie niewidoczny na boisku."
Oczy rozbolały, żeby doczytać do końca?
[/quote]
Jak cytuje pewien fragment, to nie oznacza od razu, że nie czytam do końca. Widać wyraźnie co szuwarek miał zamiar napisać i napisał. Koniec OT
[/quote]
...to był cytat z pewnego art (?), z którym się zgadzam.
[quote='Aston1906' pid='1208414' dateline='1483117847']
[quote='quentin' pid='1208396' dateline='1483112334']
Raczej się już nie przekonamy jak wybitnym jest piłkarzem i ile Cracovia mogła z nim w składzie osiągnąć. Pierwszy stoper do odstrzału wg trenera.
[/quote]
Chyba żartujesz. Jest już pewne, że wg niektórych zostanie legendarnym bezbłędnym stoperem, który został zgnojony przez złego trenera ;)
Nawet taki total szrot jak Suart został legendarnym zawodnikiem, mimo, że bezpośrednio od nas trafił do szóstej ligi holenderskiej (biorąc pod uwagę wielkość tego kraju, zapewne w tych rozgrywkach Santo zostałby królem strzelców :D
[/quote]
Suart legendarnym zawodnikiem może nie był, ale był co najmniej dobrym zawodnikiem, zresztą tak oceniali go forumowicze http://www.cracovia.staty.com.pl/zawodnik.php?idz=67
Moim zdaniem Pan Jan i dziennikarz-mylą się dosyć głęboko...odnośnie Marcina.Panie Janie,Panie Janie..
[quote='ronnie79' pid='1208430' dateline='1483121534']
Moim zdaniem Pan Jan i dziennikarz-mylą się dosyć głęboko...odnośnie Marcina.Panie Janie,Panie Janie..
[/quote]
...jest to moja subiektywna ocena - musimy pamiętać, że Budzik rozegrał w tym sezonie 19 spotkań w EK.. Strzelił 6 bramek ..............błyszczał w 10 meczach.................... a co z resztą?
Ocenianie zawodników ala Asotn są dla mnie prze zabawne. Bejan jak grał to był dobrze oceniany Ale trener z jakiegoś powodu go odstawil i nie ma już znaczenia jak grał bo nieomylny trener miał rację. Suart grał u nas bardzo dobrze a trafił do holenderskiej a klasy i okazuje się że jednak był cienki. A powodów tego może być wiele.
Mam czasem wrażenie że Aston nie ogląda meczów zbyt uważnie albo nawet wcale. Krystian sprawę Suarta wypunktował dosyć nieźle, chociaż sam osobiście jestem nieco uprzedzony do ocen forumowiczów
E tam, Krystian mnie po prostu nie lubi (co mnie nie dziwi, zdaję sobie sprawę, że czasem jestem wkurwiający hehe), więc na moje posty szuka argumentów na siłę, a oceny z okresu kiedy grał Suart to bicz plis, przegrywaliśmy mecz za meczem, więc wśród ślepców to i jednooki jest królem ;)
A Ty Santo to wiem, że uważasz mnie za futbolowego idiotę, co w sumie tak od prawdy nie odbiega, bo większość z nas to futbolowi idioci, niemniej Ty za futbolowego idiotę uważasz praktycznie każdego poza sobą, w tym m.in. Guardiolę, więc czuję się w tym gronie całkiem komfortowo ;)
Jak na tapetę wraca potencjał piłkarski Suarta znaczy, że sezon ogórkowy w pełni :).
Może szybka ankieta na najlepszego zagranicznego obrońcę Cracovii w XXI wieku: nominowani to Bejan, Suart i Mikulic :D
[quote='gronix' pid='1208452' dateline='1483127938']
Jak na tapetę wraca potencjał piłkarski Suarta znaczy, że sezon ogórkowy w pełni :).
Może szybka ankieta na najlepszego zagranicznego obrońcę Cracovii w XXI wieku: nominowani to Bejan, Suart i Mikulic :D
[/quote]
Hosek :D
Swoją drogą, Hosek ma za sobą bardzo dobrą rundę :)
a Jarabica i Puzigaca? miazdzyca panuje panowie
co do Suarta, gosc do zerwania wiazadeł w 1ym meczu kolejnego sezonu, czy co tam mu sie przydarzyło był jednym z najlepszych na swojej pozycji w lidze, ja tak to pamiętam, a to że (podobno, nie siedze tak blisko Wielickiej ani nie wlocze sie po klubach nocnych) lubił balange i rozmienil swoja kariere na drobne vide x liga w NL to zupelnie inna sprawa, rozumiem ze suma sumarum wypadkowa daje gowno a nie kariere, ale patrzac na dany okres, zachowajmy troche obiektywizmu plz ;)
a wracajac do tematu, czy przed TN bedzie jakas forumowa rozgrzewka? np z prelekcja Santo pt nie pilkarz a pilkarz kompletny ?
Santo się gorączkuje jak widzi Bejana bo ten "fajnie" wyprowadza piłkę, umie ją rozegrać i w ogóle panowanie nad nią ma opracowane do perfekcji. Jest tylko jeden problem. Gdy ten sam Bejan wchodzi w pole karne (oczywiście swojej drużyny) to wygląda jak połączenie Wdowiaka (chodzi tu o aspekt obronny wymienionego zawodnika) z Rymaniakiem. Piłka lecąca w jego kierunku albo w przedziwny sposób go mija choć nie ma prawa, albo jest wybijana byle gdzie i byle jak. Generalnie im bliżej naszej bramki (tak Bejan jest obrońcą i zdarza mu się grać blisko swojej bramki) tym mniejszy z niego pożytek. Zaryzykowałbym tezę że mimo zdarzających się koszmarnych błędów, wybijania często wprost do przeciwnika oraz paniki w oczach jak piłka leci na niego to Polczak nie odstaje piłkarsko od Bejana tak jak to kreuje nasz forumowy ekspert. Choć oczywiście to ja mogę się mylić (wraz z trenerem, choć ten pewnie robi to jeszcze z wielu innych powodów by wymienić ze trzy: złośliwość, małostkowość, niekompetencja)
quentin pozamiatał z tym fajnym wyprowadzeniem piłki ;)
A wracając do Suarta, to tak jak pisze Diabeł był w pewnym momencie jednym z najlepszych bocznych obrońców w lidze mimo tego,że przyszedł z jakiejś szóstej ligi holenderskiej.
Pamiętam jak w tym samym czasie regularnie przychodził do EFC na piwo ze swoimi kumplami z Holandii i opowiadał o swoich nocnych dokonaniach:)
Był też ulubieniec forum Mikulic , złośliwie pomijany przez Stawowego. Po odejsciu z Cracovii zrobił błyskotliwa karierę. Bejan jest na najlepszej drodze by powtórzyć ten wyczyn
- Edytowany
[quote='szaleniec' pid='1208502' dateline='1483160544']
Był też ulubieniec forum Mikulic , złośliwie pomijany przez Stawowego. Po odejsciu z Cracovii zrobił błyskotliwa karierę. Bejan jest na najlepszej drodze by powtórzyć ten wyczyn
[/quote]
Wspomnij mi zawodnikow którzy odchodząc od nas zrobił karierę???? Nie wliczając w to Kosanovica... do boju szalencze ? Tym bardziej ze brak takich...a z czasów gdzie grał Mikulic to już wogole...
holenderskie dokonania Klicha muszą budzić szacunek
[quote='gronix' pid='1208452' dateline='1483127938']
[/quote]
A Bojan Puzigaca ? Dołożyłbym bym go do powyższej listy .
[quote='squier strat' pid='1208528' dateline='1483178783']
holenderskie dokonania Klicha muszą budzić szacunek
[/quote]
Tym bardziej , że w dwóch różnych klubach .Chyba Holandia to doskonały klimat dla Mateusza .Może jeszcze w Holandii zapracuje na powróti do repry ?
No fajnie się rozmawia, w sumie o czym? Nieważne :cool:
czy to nie dziwne, że tak przeciętny kopacz ma 520 postów w wątku, a znacznie lepszy Malarczyk nawet do 120 dobić nie może? ;)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)