Fajne historie.
Niestety nie pamietam ile to lat już za Pasami.
1 mecz tata mnie zabrał w latach 80tych. Często też na Garbarzy chodzilem.
Świadomym kibicem jestem od lat 90tych czyli niech policzę ok. 30 lat za biało-czerwoną legendą, szmat czasu Pany.
-
-
Oczko z Cracovią.
Mnie Tata zabrał na mecz Pasów jak miałem nie więcej niż2 lub 3 lata , 1957 lub 1958 . Wychodzi 66 wiosen .
43 lata, pierwszy wyjazd to dopiero nowa era, Szczakowianka 2003.
33 lata meczów, pierwszy to trening noworoczny, pod stadionem było tak cicho, że myśleliśmy z kumplem, że nas ktoś zrobił z tym meczem w bambuko.
13.04.1996.
Cracovia - Avia Świdnik.
Sezon 1995/96 II liga grupa wschodnia.
Mecz bez historii, ale dla mnie niezapomniane przeżycie:
https://www.wikipasy.pl/1996-04-13_Cracovia_-_Avia_%C5%9Awidnik_0:0
A tak w ogóle kibicuję Cracovii od 1993.
42 lata. Cracovia -Olimpia Elbląg (1982)
1987-04-26 (takie sobie małe śmieszne derby w 3 lidze, gdzie jako goście graliśmy na swoim stadionie) Clepardia - Cracovia 0-3. Zdobyliśmy ważne 3 punkty, które w sumie nic nie dały w całym sezonie. Wtedy obowiązywała następująca punktacja: wygrana różnicą min 3 bramek - 3 pkt, wygrana mniejszą różnicą - 2 pkt, remis - po 1 pkt dla obydwu ekip, przegrana mniej niż trzema bramkami - 0 pkt, przegrana różnicą min. 3 bramek - -1 pkt. Wtedy o awans do 2 ligi przegraliśmy rywalizację ze Stalą Rzeszów, z którą rozegraliśmy bardzo dobry mecz mecz pod koniec tego sezonu 86/87 wygrywając 3-1. Stal Rzeszów absurdalnie broniła wyniku (3-1) żeby nie przegrać różnicą trzech bramek. Clepardia skończyła ten sezon z ujemnymi punktami, a niektóre zespoiły w innych grupach 3 ligi tych ujemnych punktów uzbierały w dwucyfrowych wymiarach.
Pierwszy mecz domowy to jakoś 94-97... Był jeszcze ten budynek od strony ul Kałuży... Było bardzo ciepło i przeciwnik był żółto zielony(chociaż ręki sobie uciąć nie dam).
Dość dobrze pamiętam zwycięskie derby po drugiej stronie Błoń. Główka Dudy. Ogromna radość w domu... Czy to możliwe, że była transmisja na TVP3?
A później to już mecz z Odra Wodzisław w Ekstraklasie 2004/2005.
Pierwszy wyjazd to Korona Kielce 2007, październik.
27 dni później
Cracovia Lublinianka 98’ wakacje. 0:0 ale nie zraziło 😀także ćwiartka pykła , niech pyknie połówka 😀 ⚪️🔴⚪️🔴♥️
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)