hamer Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Przemas78 Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > 1991 24 sierpień mecz w Warszawie z Gwardią
> > przegrany 2:1
>
>
> to jest wyjazdowicz!!!!
> pierwszy mecz na wyjezdzie, a nie w Krakowie :)
A to jakoś tak przez przypadek wyszło;) , chociaż podobno nic nie dzieje się bez przyczyny i przypadku:D
-
-
Oczko z Cracovią.
.
Przemas78 Napisał(a):
-----------------------------------------
> hamer Napisał(a):
> ----------------------------------------
> > Przemas78 Napisał(a):
> > > 1991 24 sierpień mecz w Warszawie z Gwardią
> > > przegrany 2:1
> >
> >
> > to jest wyjazdowicz!!!!
> > pierwszy mecz na wyjezdzie, a nie w Krakowie :)
>
> A to jakoś tak przez przypadek wyszło;) ,
> chociaż podobno nic nie dzieje się bez przyczyny
> i przypadku:D
Wyjazd na Gwardię w 1991 roku - jakieś 140 osób, ach, rewelacyjny jakościowo skład, bardzo zgrany, uuuh, - jak to mówią - nie do ruszenia. Misz-masz doświadczenia i młodości. Dymy z milicją i inne takie. Legia (no, jakiś tam odłam Legii) chciała zgodę! Ba, nawet Legia wyskoczyła z drugiej strony na murawę wspierać Pasy kiedy Cracovia ruszyła przez ogrodzenie na boisko na kilkunastu interweniujących mundurowych. Potem był alkohol, itp. Starszyzna nie chciała tego zaakceptować, ale młodzież choć miała wielki do niej szacunek (nie to co dzisiaj) robiła co chciała (kształtowała się mega super nowa ekipa - bezwzględnie dominująca od tego czasu w Krakowie i nie tylko...)
PS. Duża ciekawość! Kilku z Legii potem woziło się na wyjazdy Pasów. A i Pasy odwiedzały stolycę gdzie były przyjmowane wprost na Żylecie z honorami, bardzo, ale to bardzo gościnnie. Kilka osób już dzisiaj już nie żyje. Wieczne odpoczywanie.
22 dni później
Pamiętam flagę,zgodową nie skrojoną legły,przywiezioną przez Abiego (RIP),30×50cm i konsternacje po C-W!C-W-K!,gdzie połowa sektoru koń3ła legia a połowa q-r w a.(:P).
the Painter Napisał(a):
> Pamiętam flagę,zgodową nie skrojoną
> legły,przywiezioną przez Abiego (RIP),30×50cm i
> konsternacje po C-W!C-W-K!,gdzie połowa sektoru
> koń3ła legia a połowa q-r w a.(:P).
Siema Painter :) Pozdro z końca świata! :)
Wiesz może mniej więcej w którym to było roku? Tak plus- minus? Bo chyba przed moimi czasami, czyli albo bardzo wczesne '90te albo wcześniej. Chcę tylko tak zweryfikować, czy Kolega, który tak bardzo lubi o tym znaczącym w historii Cracovii fakcie opowiadać, miał wtedy lat 6, czy może jednak 4.
A swoją drogą- tylko wi*ły bardziej nie lubię niż Legii. Pokazali choćby na ostatnim wyjeździe w Warszawie, nie wpuszczając kibiców Polonii, których przecież podobno nie ma. Pokazali na pierwszym naszym wyjeździe tam po powrocie do ekstraklasy...
Który to był rok?No właśnie 1991(dobry rocznik dla win i dla Official Hooligans i o3wiście dla Przemasa78)To było właśnie po słynnym wyjeździe na Gwardię o którym pisze Axe.Dobrze, że Cię jeszcze nie było Ferenc.,bo by Ci krew zawrzała,a to w młodym wieku niebezpieczne. Na starość zresztą też.
Dzięki za pozdrufki. Konkretnie to z którego końca, jeśli odp.nie grozi dekonspiracją?
Raczej ze ŚRODKA niż z końca ;)
O żesz wi.ła mać!Ferenc. na chińskiej lidze mistrzów? Nie rzuca chłopak słów na wicher. No,no!Pamiętam towarzyski mecz juniorów Anglia-Chiny,chyba na Craven Cottage. Było mało towarzysko za to bardzo shaolin. Niejedni hokeiści mogliby pozazdrościć.
Sorki za offtopy,ale i tak się chu ja dzieje. Wicher hula po tym forum.
the Painter Napisał(a):
> Który to był rok?No właśnie 1991(dobry rocznik
> dla win i dla Official Hooligans i o3wiście dla
> Przemasa78)To było właśnie po słynnym
> wyjeździe na Gwardię o którym pisze Axe.Dobrze,
> że Cię jeszcze nie było Ferenc.,bo by Ci krew
> zawrzała,a to w młodym wieku niebezpieczne. Na
> starość zresztą też.
>
> Dzięki za pozdrufki. Konkretnie to z którego
> końca, jeśli odp.nie grozi dekonspiracją?
Już tak nie patronizuj z tym młodym/ starym wiekiem i wrzeniem krwi.
Mi krew nie wrze z takich powodów.
A zdania nie zmieniam. Jeśli w przypadku Waszego pokolenia te opowieści mają sens i coś znaczą, to fascynacja wojskowymi w wykonaniu mojego pokolenia i młodszych, jest warta w przybliżeniu mniej więcej tyle, co onanizm. Ewentualnie interesująca jak, dajmy na to, pomidor.
Patronizować?Ja nawet nie znam takich trudnych słów. Mi trochę skoczyło ciśnienie,bo ja wyobraź sobie legły nienawidzę od dziecka.Piosenki o legii prostytutce nauczyłem się zanim moja noga pierwszy raz stanęła na Ziemi Świętej,na długo przed tym jak dowiedziałem się o zgodzie z Polonią. Można powiedzieć, że nienawiść do rzeki ma u mnie podłoże genetyczne, zaś nienawiść do cwe7iny wyssałem z mlekiem Matki. Nie zaprzeczam jednak, że pochlebiało mi wtedy, że się do Nas łaszą. Onanizować się pod nich? Sodomia i Gomoria. Wolę Headhunters CFC'78
1991-09-01 Cracovia - Jagiellonia Białystok 1:3
w ktorym roku zostal rozebrany budynek od Kałuży z tym wejsciem?
to teraz zagadka numer 2. czy ktos kojarzy jakis turniej na Cracovii z udziałem Polonii Warszawa przed tą datą? chyba Polonii :P albo turniej z kims innym albo mecz sparingowy
napinacz- Napisał(a):
> 1991-09-01 Cracovia - Jagiellonia Białystok 1:3
BOISKO TO NIE WSZYSTKO!
3:0 dla Nas pod centrum szkolenia policji(:D
Szkoda, że nie doszło do zgody hihihih
5 dni później
Gówniarz byłem na tym meczu z Gwardia, siedziałem z ojcem i chrzestnym na "piknikach"jak to się teraz mówi co nie zmienia faktu, że mecz jest meczem i po strzeleniu gola na 1:0dla Nas cieszyłem się na legalu.
A.W.B. Napisał(a):
> Szkoda, że nie doszło do zgody hihihih
Gdyby wszyscy byli tak "madrzy" jak Ty, to pewnie by doszlo, hihihih.
Bogu dzieki ludzie wtedy (I w sumie teraz tez) mieli troche wiecej pomyslunku, hihihih.
1341 dni później
hop ;-)
1759 dni później
W tym roku stuknie mi 30-stka od kiedy tak naprawdę zacząłem kibicowskie życie na Cracovii.
Jak u Was forumowicze wygląda ta statystyka???
Qrde 40 lat ...
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)