[quote='ian thorpe' pid='1227483' dateline='1489868405']
do programu Młodzież kontra zaproszono Budkę. To jakaś masakra, młodzież go orała, dodatkowo ten facet w związku z pewną wadą wymowy, jest mało medialny. Wszędzie się podkłada opozycja. Jeszcze z tą narracją przy wotum nieufności, ze oni pokażą jak należy rządzić. Kuźwa, mieli całe 8 lat i ....pokazali. To jest po prostu śmieszne, takim podejściem nie zdobywa się rządzenia, a przecież partie polityczne po to istnieją.
[/quote]
Borysek został wylansowany dzięki dziadzi.Ryj ten sam,jak go pierwszy raz zobaczyłem to byłem pewny że gdzieś już kogoś podobnego widziałem.
-
-
PIS wszystkiemu czyli...........
[quote='stary kibol' pid='1227309' dateline='1489844710']
Chodziło mi o zapowiedzi polityków PIS w kampanii wyborczej, że będą repolonizować przemysł i jakby to śmiesznie nie brzmiało, mieli pewnie na myśli - jeśli chodzi o branże samochodową - powrót do produkcji Poloneza, Syrenki, Żuka, a tymczasem robią sobie zdjęcia z dyrektorami Mercedesa w specjalnej strefie ekonomicznej.
[/quote]
[quote='stary kibol' pid='1227358' dateline='1489856491']
Ian - ja też nie oczekuje kupna Mercedesa od Niemców. Pewnie nas nawet na to nie stać. :)
[/quote]
OK. żeby się pośmiać to zbiegiem okoliczności Bonarka zaprasza dziś na spotkanie z niejaką Jessicą Mercedes, jedną z modowych i lajfstajlowych blogerek.
Tu mamy tą panią na Malediwach
[video=youtube]https://youtu.be/c55i9pKwHiE[/video]
Można podjąć próbę repolonizacji.
- Edytowany
[video=youtube]https://youtu.be/AOCbHVKB9Ko[/video]
Wrzucam raz jeszcze, bo kogoś zapiekł anus i usunął. Tak się odmóżdża dzieci.
Wódz narodu na stołeczku. :)
modlitwa lewackiego liberała ;)
[img]https://pbs.twimg.com/media/C7PNTLOXgAAoTbS.jpg[/img]
ale chyba na darmo, bowiem docierają informacje z Brukseli, że działanie polskich polityków z KOD, PO i Nowoczesnej, zaczynają denerwować europejskie elity, które mają obecnie swoje ważniejsze problemy, nie bardzo chcą zajmować się zgłaszanymi problemami polskiej opozycji.
Jak informuje brukselska korespondentka RMF FM Katarzyna Szymańska-Borginon, szefowie grup politycznych w PE ustalili, że debata nie odbędzie się ani na sesji w lipcu, ani we wrześniu. Co więcej, jak usłyszała dziennikarka, jeśli w sprawie Polski nie wydarzy się nic istotnego - debata w ogóle się nie odbędzie.
Umiera jedna z ostatnich szans opozycji...
a młodzież pyta ;)
[img]https://pbs.twimg.com/media/C7OUZ2UW4Ao3SaT.jpg:large[/img]
z twittera
– .@michalrachon: czy 114 generałów i pułkowników to jest duża liczba?
– @JanGrabiec: ogromna
– Oni odeszli w 2014 r., kiedy wy rządziliście
Chłopcy z Targówka i ze Śródmieścia
Pomnijcie Jarka co stan ten przespał
Ludzi łapali, w ludzi strzelali
Jarek Kaczyński spał!
Gdy w telewizji brak teleranka
Gdy na górników czeka łapanka
W wygodnym łożu , na Żoliborzu
Jarek Kaczyński spał
Jeden zraniony, drugi zabity
Krew się polała grudniowym świtem
A tam w łóżeczku, na poduszeczce
Jarek Kaczyński spał!
Gdy w kinie „Moskwa” film o Wietnamie
Jarosław woli drzemać przy mamie
Na prawym boku, w ciepłym półmroku
Jarek Kaczyński spał!
Już Kuroń leży na styropianie
bo go pobili zomowskie dranie
Drżą robotnicy, a on w szlafmycy!
Jarek Kaczyński spał!
Nie płaczcie dzieci, płakać nie warto
W miękkiej piżamie, z różową kokardą.
Za chleb, za wolność, za nową Polskę
Jarek Kaczyński spał!
Sorki, za post pod postem, ale zauważyłem jak strateg z Żoliborza wrzucił granat pod PO i rozsadził ją swym genialnym posunięciem:
[img]https://pbs.twimg.com/media/C7TrKvlWkAAa_uN.jpg[/img]
Jeśli ktoś ma jeszcze wątpliwości po co było upolitycznienie prokuratury:
"Minister środowiska Jan Szyszko nie poniesie odpowiedzialności za oszacowanie w oświadczeniu majątkowym budynku w Tucznie na 17 000 złotych. Tymczasem zdaniem ekspertów jest on wart ponad 500 000 złotych"
Czytaj więcej na http://fakty.interia.pl/prasa/news-super-express-szyszko-nie-poniesie-kary-za-intuicyjna-wycene,nId,2371147#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome
Jedna manipulacja polega na tym, że Szyszko kupił ruinę - dokumentację fotograficzną można znaleźć w starych wydaniach Faktu - którą w zeszłym roku odremontował. Druga manipulacja polega na próbie odmóżdżenia forumowiczów sfałszowanym video o rzekomym konkursie na Wodza Narodu.
Ruina, nie ruina, ale 17 000 zł to pewnie ze dwa ary działki są warte.
[quote='Go Cha' pid='1228142' dateline='1490003678']
Jedna manipulacja polega na tym, że Szyszko kupił ruinę - dokumentację fotograficzną można znaleźć w starych wydaniach Faktu - którą w zeszłym roku odremontował. Druga manipulacja polega na próbie odmóżdżenia forumowiczów sfałszowanym video o rzekomym konkursie na Wodza Narodu.
[/quote]
Tutaj nie chodzi o to za ile Szyszko kupił nieruchomość. Chodzi o jej wartość, która z dupy się nie wzięła. Jeśli kupił ruinę (ciekawe czy 17tys. to wartość zakupu), to musiał ją wyremontować, zapewne cudzymi rękami i zakupionymi materiałami. W oświadczeniu majątkowym podaje się wartość nieruchomości w dniu złożenia oświadczenia i myślę (a przynajmniej mam nadzieję), że minister polskiego rządu jest na tyle rozgarniętym gościem by to wiedzieć i rozumieć.
Swoja drogą dziwna rzecz, że politycy PiS (kiedyś podobna sprawa z Kurskim była) są mistrzami świata w zakupie zrujnowanych nieruchomości na Pomorzu i przekształcania ich w wille. I sami nie potrafią zrozumieć, że ich wartość wzrasta.
Ian, ale lewaccy liberałowie to ateiści, którzy nigdy, przenigdy się nie modlą przeca.
Można to też podpisać za to - modlitwa rozżalonego sympatyka PiS-u na zasadzie a żeby tak się stało i zobaczyli...
A tak wracając do Szyszko i jego zmian w ustawie o wycince drzew, to sytuacja mnie muszę przyznać przeraziła. W tym przypadku jednak nie winię samego Szyszki, tylko uważałem ludzi za nieco rozsądniejszych. Widać zresztą mylnie. Wystarczy pospacerować nieco i wszędzie jakieś karczowiska. Normalnie dramat. Czy ludzie chcą mieć nawet wokół własnych domów tylko betonowe płytki? Naprawdę tego się nie spodziewałem. Wciąż uważam, że człowiek na własnej działce musi mieć możliwość zarządzania tym co mu rośnie. Inaczej po prostu nie posadzi żadnego drzewka z którym w przyszłości może mieć problem. Część ludzi prowadzi teraz wycinki, nie dlatego, że wolno, potrzebują to zrobić, tylko właśnie z obawy, że w przyszłości im wolno nie będzie, ale skala mnie oszołomiła niestety.
[img]https://pbs.twimg.com/media/C7XVHeeXUAAWpoa.jpg:large[/img]
Styczeń-luty na tle poprzednich lat:
Poczekaj na podsumowanie kwartalu. To, ze nie mozna Vatu rozliczyc kwartalnie w pierwsze dwa miesiace daje super rezultaty, ale jak mawiala moja fizyczna"przyjdzie walec i wyrowna" . A dlugofalowo tlamszenie przedsiebiorcow bedzie mialo swoje skutki.
a w poprzednich latach dało się rozliczyć Vat w pierwszych dwóch miesiącach? Bo to jest porównanie z poprzednimi latami.
Mozna bylo kwartalnie.
Ja dalej vat rozliczam kwartalnie, zmieniło się coś?
Tak - jesli teraz zakladasz musisz miesiecznie
Jak zaczynałem działalność to nikomu się jeszcze nie śniło, że można vat rozliczać kwartalnie. Jak się zakłada firmę i czyni inwestycje, to nawet lepiej, że rozliczenie jest miesięczne, bo jeśli vat jest do zwrotu nie trzeba długo czekać.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)