AWB - oglądałeś program Gargas ? Ma Prezes SA POZAMIATANE. W ogóle, porady dla sądownictwa u rolnika mnie rozbawiły- sumy jakie brali, mniej ;) Ale każdy orze jak może, powtarzam - system stworzył możliwości. Nie widzę szans dla niego, jest skończony.
-
-
PIS wszystkiemu czyli...........
- Edytowany
[size=small]Leszeczku, czym zatem rozni sie "pislansdzki patriota" od powiedzmy kodowskiego, nowoczesnego, peowskiego patrioty? [/size]
[b]Niczym[/b]
[size=small]Dlaczego zalozyles ze teraz Polska jest rzadzona gorzej[/size]
[b]Słabnący wzrost PKB, łamanie konstytucji, chaos, rządzenie z tylnego fotela, bezwolny tzw. prezydent[/b]
[size=small]czy w ogole moze byc rzadzona gorzej od tego co sie dzialo od tzw "odzyskania wolnosci"[/size]
[b]Jak widać może[/b]
[size=small]Zupelnie na marginesie to soros teraz pewnie chwyta sie za glowe i mowi do siebie cos w stylu: "Komu ja kur.. przelewam te pieniadze?[/size]
[b]Tymi teoriami się nie zajmuję[/b]
- Edytowany
A.W.B. - dałbym ci plusa, gdyby nie proponowani następcy I Sekretarza KC PiS. Przecież te dwie marionetki nie potrafią samodzielnie myśleć
A.W.B. sporo racji w pierwszym akapicie, poza Dudą jako źródłem nadziei. To jest kompletnie bezwolny (...) mało inteligentny człowiek. (Mam kontakty z ludźmi, którzy chodzili z nim do liceum, krótko mówiąc - geniuszem nie był i teraz to potwierdza).
Drugi akapit i reszta pełna zgoda.
Co do ostatnich wydarzeń naszła mnie taka refleksja. Czy w makiawelicznym umyśle prezesa nie powstała myśl by pójść w zwarcie, w konflikcie jeszcze bardziej zjednoczyć swój obóz i po jakimś czasie - jak już będzie wiadomo, że budżet - miłość Morawieckiego się nie zepnie - rozwiązać parlament i rozpisać nowe wybory, ratując resztki foteli w parlamencie. Raz już taki numer wykręcił i coś czuję, że szykuje się do tego kolejny raz.
[quote='ian thorpe' pid='1207463' dateline='1482358721']
AWB - oglądałeś program Gargas ? Ma Prezes SA POZAMIATANE. W ogóle, porady dla sądownictwa u rolnika mnie rozbawiły- sumy jakie brali, mniej ;) Ale każdy orze jak może, powtarzam - system stworzył możliwości. Nie widzę szans dla niego, jest skończony.
[/quote]
Nie, nie mam telewizora.
No to jak są dowody to proces, kara i tyle. Ciekawi mnie psychika takiej osoby, przecież wiadomo było, że czym prędzej czy później to wyjdzie na jaw, bo z tego co słyszałem to poszły z sądu donosy do CBA.
- Edytowany
[quote='leszeczek' pid='1207467' dateline='1482359763']
A.W.B. sporo racji w pierwszym akapicie, poza Dudą jako źródłem nadziei. To jest kompletnie bezwolny (...) mało inteligentny człowiek. (Mam kontakty z ludźmi, którzy chodzili z nim do liceum, krótko mówiąc - geniuszem nie był i teraz to potwierdza).
[/quote]
Może go nie lubili jak Ty i mu zazdroszczą, że tak daleko zaszedł?
Pisanie o kimś, że jest mało inteligentnym człowiekiem na podstawie opowiadań świadczy właśnie o takiej ułomności intelektualnej rozmówcy jak to ładnie nazwał A.W.B. Właśnie twój przykład idealnie tutaj pasuje ;)
Powiadasz, że geniuszem nie był, może się okazać, że skończył z lepszym świadectwem niż twoi koledzy... :D
AWB....porównywanie wzrostu gospodarczego do roku 1989 jest zakłamane. Ja doskonale pamiętam tamten czas, to było odbicie od totalnego dna. Ja bym to porównał do budowy domu, wychodzi szybko z ziemi, powstają ściany, szybko się widzi zmianę z pustej działki. Ale później wychodzi wykończeniówka i zaczynają się schody. Wszyscy zachwycają się reformami Balcerowicza w tamtym okresie, ale przecież to była całkowita zmiana gospodarki, ludzie przeżywali szok, pamiętam pierwszy smak hamburgerów, widok szynki w sklepach itd. To było tzw urynkowienie. Ale....kto ponosił największe koszty reform, a kto stał się największym kapitalistą ? Przykład słynnej naszej Huty im. Lenina. Prezesi, dyrektorzy nagle stali się właścicielami podzielonych wydziałów na spółki. Ktoś za to płacił ? Nie, Ludzie którzy pracowali dla budowy socjalizmu, a parę tygodni zaczęli pracować dla kapitalizmu - twarze "dyrektorów" się nie zmieniły. Teraz ważna sprawa - nie było kadr by przejąć od komuchów gospodarkę. Solidarność ówczesna tzw Okrągłego Stołu wsiadła do pociągu o nazwie kapitalizm, chroniąc tzn nomenklaturę uwłaszczoną. Układ prosty który czasem widać w filmiku gdy padają słowa o nie robieniu sobie nawzajem krzywdy. Ktoś powie - a przecież można było samemu zakładać swoje przedsiębiorstwa. Brednie. Wszystkie nowe przedsiębiorstwa działały na zasadzie handlu pomiędzy sobą, układy funkcjonowały świetnie. Szarak, to zakładał warzywniak, handlował jajkami. Tak powstawała klasa średnia. Kto się wtedy znał na biznesie, jak całe pokolenia ludzi były chowane w gospodarce nakazowej. Temat rzeka....Pozostanie zawsze pytanie, czy można było zrobić tą rewolucję gospodarczą bardziej sprawiedliwie, by "Kowalski" też poczuł się właścicielem rozdanego majątku. Były słynne akcje, które każdy dostał. Jeszcze jedno - pamiętam boom na giełdzie, ludzie szaleli, wszystkie oszczędności wpłacali. Ludzie czekali na każde notowanie akcji z uchem w radiu. Wzrosty po 10% przez kilka sesji to był standard. Później nastąpił krach.. rozpacz, ludzie potracili majątki. Napisze ktoś - głupcy. Ale to napisze ktoś z dzisiejszego punktu widzenia, z dzisiejszej wiedzy. Wtedy tej wiedzy po prostu nie było, ludzie w większości nie widzieli zagrożenia, wykorzystali to "kapitaliści" inni...w każdej gospodarce jest jeszcze czynnik ludzki, jego zachowanie związane jest Z WIEDZĄ., po komunie jej nie było...
O moim najinteligentniejszym koledze większość znajomych (studia, dobre tzw. krakowskie domy) mówiła, że nieciekawy głupek. Problem w tym, że jest pracownikiem naukowym, pół roku pracy w CERN, doktorat z fizyki po angielsku, od paru lat dzieli czas między pracę w Polsce a Japonii.
Ot tyle są warte uwagi ludzi. Szczególnie po prawie 30 latach, a tyle prawie upłynęło jak Prezydent LO skończył.
Tomexie, ja np. rozróżniam pieprznięcie legitymacją po 13 grudnia i niepieprznięcie wcale. Ale rozróżniam też to, że ktoś był w PZPR lub nie był wcale. W gronie moich bliskich znajomych, takich których chętnie przyjmuję w domu - ciekawa rzecz, nie ma żadnego byłego członka PZPR , ale cóż, nie "robię" w polityce, stać mnie.
Że Piotrowicz jest bardziej nie do zniesienia niż Rzepliński? zgoda. Ale gdybym mógł, wolałbym żyć w kraju, w którym żaden z nich nie bryluje w Sejmie ani w centralnych instytucjach państwa. Nierealne.
Z drugiej strony - wolę już takich Rzeplińskich czy Piotrowiczów od świętych ludzi z Ordo Iuris... życie w świecie rzeczywistym, a nie wirtualnym, ma niestety swoją cenę. Żadna ze stron obecnie śmiertelnie skonfliktowanej sceny politycznej nie ma wystarczającego potencjału, żeby nie zatrudniać kanalii lub idiotów. Niemców stać na zrobienie wielkiej koalicji CDU-SPD, nas nie było stać na PO-PIS - kiedyś w podręcznikach historii dzieci może będą się uczyć, dlaczego. Na razie wszyscy przyjmują to jako oczywistość, a ja z moim żałosnym (jak się okazuje) IQ ciągle nie mogę tego pojąć.
- Edytowany
Ian pisałem to w kontekście osób gderających, że przemysł III RP jest zrujnowany w stosunku do PRL-owskiego co jest nieprawdą i jasno temu przeczą statystyki. Po komuchach odziedziczyliśmy przemysł przestarzały z gigantycznym przerostem zatrudnienia. Huty, które dostaliśmy w spadku po PRL zatrudniające po kilkanaście tysięcy osób produkowały tyle ile nowoczesne zakłady na Zachodzie zatrudniające kilkaset. Owszem, zapaść na początku lat 90-tych dla bardzo dużej części społeczeństwa była straszna i terapia szokowa miała swoją dużą cenę społeczną, nikt rozsądny tego nie neguje, ale jednak pozostanę przy swoim, że dzięki temu zanotowaliśmy przez 27 lat najsilniejszy rozwój w regionie. Część komuchów się na tym wzbogaciła, bo też nie brakowało wśród nich bardzo przedsiębiorczych, inteligentnych i przede wszystkim cwanych ludzi. Co miała z tym Solidarność zrobić ? Zakazać im prowadzenia działalności gospodarczej ? No bez jaj. I tak by nic takie zakazy nie dały i nie dają, bo się wtedy na słupa działa.
Docent - uważam, że gdyby doszło w 2005 do koalicji PiS-PO to bylibyśmy już kilka lat do przodu z ważnymi reformami za pasem, gdyż obie partie aż tak bardzo gospodarczo się nie różniły, a wcześniej wspólnie elegancko prawdziwą postkomunę i ostatnią w dziejach Polski , czyli SLD zwalczały. Teraz mamy chichot historii i PO jest bez żadnych podstaw przez wykwity internetu do postkomuny zaliczana.
- Edytowany
[quote='A.W.B.' pid='1207478' dateline='1482360827']
O moim najinteligentniejszym koledze większość znajomych (studia, dobre tzw. krakowskie domy) mówiła, że nieciekawy głupek. Problem w tym, że jest pracownikiem naukowym, pół roku pracy w CERN, doktorat z fizyki po angielsku, od paru lat dzieli czas między pracę w Polsce a Japonii.
Ot tyle są warte uwagi ludzi. Szczególnie po prawie 30 latach, a tyle prawie upłynęło jak Prezydent LO skończył.
[/quote]
Dobry przykład, nie będę tu podawał swojego, bo nie o to chodzi w tym temacie. Zareagowałem jedynie dlatego, że denerwują mnie takie opowiadania i bajki ludzi jak napisał @"leszeczek" Nie chodziłeś z nim razem do klasy, nie znasz go osobiście to wstrzymaj się z takimi opiniami.
"Ciekawi mnie psychika takiej osoby, przecież wiadomo było, że czym prędzej czy później to wyjdzie na jaw, bo z tego co słyszałem to poszły z sądu donosy do CBA."
AWB, odpowiedź jest prosta, pycha kroczy zawsze przed upadkiem. Odpowiedź znajdujemy w słynnej wypowiedzi Niesioła - wygrajcie sobie wybory. NIKT z ówczesnej KAŻDEJ władzy, w tym przypadku sądowniczej, nie dopuszczał myśli że tak się zmieni scena polityczna, ze ktoś zacznie zadawać "pytania". Dobrze to zdiagnozował Kaczor, mówiąc, że oni myśleli że będą rządzić zawsze. Powiedział też ważny tekst, ze wie że kiedyś przegra wybory, bo zawsze tak jest. To doświadczenie po poprzednikach, może spowodować że układów będzie dużo mniej, a że będą mnie nie dziwi. To człowieczeństwo - ale chodzi o systemową walkę z dziadostwem, a nie systemowe pozwolenie na to.
Ian serio wierzysz, że bez zmiany władzy nie byłoby w tej sprawie śledztwa ? No bez jaj.
Akurat sądy są dość mocno prześwietlane. A sędziowie wylatują także za brak efektywności i zaniedbania (z samego Krk dwa takie przypadki z ostatnich lat).
A.W.B. z tym, że w Andrzeju D., nawet nie znając opinii o nim osób znających go osobiście, nie widzę nic poza głupimi minami i całkowitym brakiem niezależności. Nic, zero, wydmuszka. I jest to kolejny dowód na to, że JK dobiera sobie wyłącznie biernych wiernych. Tych cech Andrzejowi D. odmówić nie można. Psy mogłyby jego gębę wymalować na pewnej znanej fladze.
Przesadzasz. Nie jestem jego zwolennikiem, ale kampanię wyborczą miał bardzo dobrą, a w oficjalnych spotkaniach wypada bardzo dobrze, w tej kwestii nie ma co się go wstydzić. Inna sprawa to to, że przykłada rękę do demolki instytucji i stabilności państwa.
A jeszcze na chwilę wracając do poprzedniego wątku to ludzie mają naturalną tendencję do uznawania za głupich osób z którymi się nie zgadzają, nie rozumieją ich motywacji/poglądów czy zainteresowań. To tak odnośnie prez. Dudy i jego epizodu w LO.
AWB, to system gospodarczy, rynkowy, dał mechanizm do zmian, dlatego wzrost gospodarczy przez 27 lat z takiego dna, jest czymś naturalnym a nie niezwykłym. Druga sprawa, gospodarka w systemie NAKAZOWYM wtedy ZBANKRUTOWAŁA. Musiała nastąpić zmiana, bo następny Stan Wojenny by był totalną wojną i to w całym bloku wschodnim. Nikt nie kwestionuje potrzeby zmiany, zawsze pozostanie pytanie o tą sprawiedliwość społeczną zmiany. Teraz PO tez zapłaciła cenę za tą nierówność. Wyborcy chcą po prostu więcej zarabiać, żyć jak na magicznym zachodzie, zwłaszcza, ze dzisiejsza komunikacja pozwala dostrzegać różnice...To jest wszystko takie proste.
- Edytowany
[quote='leszeczek' pid='1207485' dateline='1482361930']
A.W.B. z tym, że w Andrzeju D., nawet nie znając opinii o nim osób znających go osobiście, [b]nie widzę nic poza głupimi minami[/b] i całkowitym brakiem niezależności.
[/quote]
To teraz go po minach oceniasz? Już nie po opowiadaniach? Tego jeszcze nie grali hahah :D
A Tuska to po czym oceniałeś? Po tym jak się seplenił czy po wilczych oczach?
Możesz buty czyścić Prezydentowi, naprawdę, nie dorastasz mu poziomem do pięt! Ocenianie kogoś po wyglądzie, inteligent się znalazł...
- Edytowany
A król Salomon ile miał kierunków na studiach? Z ciekAWości pytam. Ja np żadnego, jestem gópi? Pewnie w chuj, bo na dodatek przeklinam :(
Gdybym popierał kod to mógłbym wmawiać, że to hepenink, a tak to nie wiem nAWet jak to napisać... (heapening? bez sprAWdzannia piszę, bo podobno lepiej z mądrym zgubić).
- Edytowany
Dla tych, którzy twierdzą, że podczas posiedzenia w sali kolumnowej nie złamano prawa:
(dla tych, którym się nie chce czytać - widać jak na dłoni, że Kuchciński parł jak czołg, nie pozwalał zgłaszać wniosków, nie przeszkadzały mu nawet głosy, że posłowie opozycji nie sa wpuszczani do SK (powinien to chociaż sprawdzić) ani, że głosy są liczone niestarannie oraz, że w głosowaniu biorą udział osoby nie będące posłami.
http://fakty.interia.pl/raporty/raport-kryzys-sejmowy/aktualnosci/news-zych-w-rz-pis-naruszyl-regulamin,nId,2326769
http://fakty.interia.pl/polska/news-damy-rade-mucha-nie-siada-hanba-nie-pozwalacie-wejsc-burzliw,nId,2326771
Dla bardziej dociekliwych i nieufających "niemieckiej prasie" stenogram:
http://orka2.sejm.gov.pl/StenoInter8.nsf/0/BBD0BCDEC4532500C125808B0071DB52/%24File/33_a_ksiazka.pdf
Nie wiem komu do piet dorastam komu nie, ale chyba nie odbierasz mi prawa do oceny Andrzeja D.
Osoby na fotelu prezydenta bez własnych poglądów, który przez ponad rok nie wykazał się żadną inicjatywą, który na gwizdnięcie prezesa przerywa wyjazd by podpisać wątpliwą prawnie ustawę, która po nocach przyjmuje ślubowania od źle wybranych sędziów TK.
Osoby która kilkakrotnie złamała prawo, której przemówienia są dęte.
I po co te ciągłe przywoływanie poprzedniej ekipy. Nie ma znaczenia, czy Tuska cenię wyżej, czy niżej (przypomnę, że Tusk jeszcze nie był prezydentem). Oceniam obecnego tzw. prezydenta i mam nadzieję, że nie masz zamiaru pozbawić mnie tego prawa.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)