Powrót
Powrót do działu

Cracovia - Forum kibiców Cracovii

• Regulamin
    • Regulamin
    • PIS wszystkiemu czyli...........

• Hyde Park
    • Rozpoczęto 27.10.2015 o 23:13
      Ostatnia aktywność 13.06.2017 o 19:56
      388344 wyświetleń
    • A.W.B.

3.8K
      51
    • 21.12.2016 o 13:05
      Post #1207328 21.12.2016 13:05
    [quote='ian thorpe' pid='1207251' dateline='1482272630'] Klaros - ciepła woda ? Może gdzieś wokół Ciebie, bo ośmiorniczki jedli nieliczni jak widać po wychodzących aferach. Powiedz to tym wszystkim, co na śmieciówkach pracowali. Dlatego jak nie widzisz różnicy w podejściu, to nic nie poradzę Prezesa SA  chyba obejmuje immunitet, a co do zarzutów, chyba nie wierzysz że nic nie wiedział o wypływaniu takiej kasy, zwłaszcza, że i u niego w domu znaleziono "papierek" na banieczkę. [/quote] 1. Ostatnio rzucił mi się w oczy wpis o kosztach spotkań obecnego rządu, ministrów itd. - niczym się nie różnią od kosztów "ośmiorniczek". Jak znajdę to go tutaj wkleję. 2. Skąd info , że znaleziono w jego domu ? Jakbyś ufał współpracownikom to też byś się pewnie bez szczegółowego badania nie zorientował więc nie ma co wydawać pochopnych wyroków. Sprawa rozwojowa, zobaczymy co będzie w akcie oskarżenia czy rzeczywiście brał w tym udział czy wmanewrował go w to dyrektor administracyjny.
    • 10*REVENATOR*

8.5K
      811
    • 21.12.2016 o 15:06
      Post #1207345 21.12.2016 15:06
    • Edytowany
    Za komucha Rzepinskiego był zakaz wypowiadania sędziom TK, którzy mieli inne zdanie ,a dziś vice prezes Biernat mógł sie wypowiedzieć ,i nawet delikatnie przyczepić do pani prezes Przyłębskiej i to jest demokracja !!a to co KOD wmawia naiwnym ze broni demokracji ,to obrona starego układu tylko!!
    • A.W.B.

3.8K
      51
    • 21.12.2016 o 15:15
      Post #1207346 21.12.2016 15:15
    [quote='*REVENATOR*' pid='1207345' dateline='1482329166'] Za komucha Rzepinskiego był zakaz wypowiadania   sędziom TK, którzy mieli inne zdanie ,a dziś vice prezes Biernat mógł  sie wypowiedzieć ,i nawet delikatnie  przyczepić  do pani prezes  Przyłębskiej [/quote] A to ciekawe skąd takie info, podasz źródło ?  P.O. Przyłębskiej jak już  :) Revenator mam rozumieć, że przed 1989 należałeś do Solidarności lub innego ugrupowania opozycyjnego, możesz zdradzić jakiego ? Bo "komuch" Rzepliński do Solidarności w 80-tych należał min. na swoją zgubę, bo teraz po upadku komuny takie wykwity internetu go od komunistów wyzywają  :D
    • tomex lubi to.
    • zubereg

13.7K
      7.7K
    • 21.12.2016 o 15:24
      Post #1207348 21.12.2016 15:24
    [i]Sędzia Julia Przyłębska została powołana w środę przez prezydenta Andrzeja Dudę na prezesa TK. "Chciałbym, aby w TK zakończyły się gorszące spory, aby Trybunał zabrał się do dynamicznej pracy; liczę, że TK wróci na należną mu pozycję" - mówił Duda. W Dzienniku Ustaw opublikowano w poniedziałek przed północą trzy nowe ustawy dotyczące Trybunału: o organizacji i trybie postępowania przed TK; o statusie sędziów TK oraz przepisy wprowadzające obie te ustawy. Wszystkie podpisał prezydent. Wiceprezes Trybunału Konstytucyjnego Stanisław Biernat ma wątpliwości, czy dojdzie do uspokojenia sytuacji wokół TK. "Na pewno nie będzie "buntu" wiceprezesa i sędziów wybranych przez poprzednie Sejmy" - powiedział w środę Biernat PAP[/i]. Czytaj więcej na http://fakty.interia.pl/raporty/raport-spor-wokol-tk/newsy/news-koniec-sporu-wokol-tk-wiceprezes-zapowiada-nie-bedzie-buntu,nId,2326532#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome No i koniec. Ciekawe co teraz zrobią Ci bredzący tu "znawcy prawa". Pisali jakieś brednie o łamaniu konstytucji. Jest tak jak tu pisałem. Pełny skład TK, sędziowie prawidłowo wybrani. Nie dajcie sie podpuszczać wyborczej czy tvn bo zawsze wychodzicie na idiotów.
    • leszeczek

24K
      28.4K
    • 21.12.2016 o 15:36
      Post #1207350 21.12.2016 15:36
    tomexie, nie wiem dokładnie co jest w tej ustawie, ale stara była kompletnie porąbana (akurat złe słowo;)) Ja obecnie na MOJEJ działce nie mogę wyciąć drzew, które zasadziłem jak docentowa sąsiadka, ani nawet samosiejek na działce rolnej, gdzie przegapiłem ich wczesne stadium rozwojowe. I mówimy tutaj o drzewach młodych 10-30 lat, na MOJEJ działce. Aby wyciąć takie drzewka muszę się prosić o zgodę urzędasa w gminie, który - taka jest praktyka, a nie prawo - za każde wycięte drzewko każe mi posadzić nowe. Poprzednia ustawa (ta jeszcze obowiązująca) rozróżniała wycinkę niezwiązaną z prowadzoną działalnością gospodarczą od tej z działalnością związaną (za zezwolenia na pierwszą się nie płaciło, za drugie były opłaty) Podział zdecydowanie słuszny. I jeszcze jedno, ta ustawa nie dotyczy(ła?) lasów. Więc dla tartaków może mniej istotna. Zmiana przepisów w tym zakresie jest konieczna. Nie wiem jak to zrobił PiS, moim zdaniem wystarczyło zmienić wiek graniczny drzewa podlegającego zezwoleniu z 10 na 50 lub więcej lat. Do wycięcia takiego już zresztą trzeba fachowca - ja przynajmniej bym się nie podjął.
    • 10*REVENATOR*

8.5K
      811
    • 21.12.2016 o 15:39
      Post #1207352 21.12.2016 15:39
    A.W.B. dużo wyjaśnił Ci zubereg w poscie pod Twoim Ja tylko od siebie dorzucie ze widzę różnicę miedzy np komuchem Rzeplińskim ,a komuchem Piotrowiczem ,wystarczy popatrzeć kto pozostał przy starych znajomych!!a kto chce się odciąć od PRL-u
    • A.W.B.

3.8K
      51
    • 21.12.2016 o 15:39
      Post #1207353 21.12.2016 15:39
    • Edytowany
    A rzeczywiście już wybrana, zatrzymałem się na etapie P.O. Kolejny niezrozumiały ruch PiS, bo prof.Cioch (PiS, nalezał do PZPR) czy prof. Morawski są od niej nieporównywalnie lepsi. Na podstawie dotychczasowych ocen z sądu, gdzie słabo sobie radziła w mało wymagającym wydziale (pracy i ubezpieczeń społecznych) obstawiam, że w zestawieniu dotychczasowych prezesów zajmie najgorsze miejsce tuż za Rzeplińskim. Litości Zubereg, zmiany i wybory sprzed roku były niekonstytucyjne, zarówno te dokonane przez PO jak i PiS (masz w necie opinię fachowców od najlepszych konstytucjonalistów po ORA itd) i gówno do gadania ma w tej kwestii koszerna czy tvn. PS. Podadzą w końcu PiSowcy tą podstawę prawną na podstawie, której sejm głosami PiS anulował wybór sędziów TK wybranych przez PO ? Już prawie rok niektórzy na forum na to czekają i ani widu ani słychu.
    • tomex oraz leszeczek lubią to.
    • A.W.B.

3.8K
      51
    • 21.12.2016 o 15:43
      Post #1207354 21.12.2016 15:43
    • Edytowany
    [quote='*REVENATOR*' pid='1207352' dateline='1482331168'] A.W.B. dużo wyjaśnił Ci zubereg w poscie pod Twoim Ja tylko od siebie dorzucie ze widzę różnicę miedzy np komuchem Rzeplińskim ,a komuchem Piotrowiczem ,wystarczy popatrzeć kto pozostał przy starych znajomych!!a kto chce się odciąć od PRL-u [/quote] Nic nie wyjaśnił.  I skąd to info, że Rzepliński zabronił się wypowiadac? Chyba NAS TU NA FORUM NIE OKŁAMUJESZ?? Mów Revenator jak z komuną walczyłeś, ciekawi tu jesteśmy na forum. Solidarność czy KPN? I jak walczyłeś, bo taki "komuch" Rzepliński to tylko w Centrum Inicjatyw Ustawodawczych Solidarnosci działał a Tyś pewnie drukował bibułę i tłukł się z ZOMO na zadymach. Opowiadaj że swoją antykomunistyczną martyrologię bom ciekawy, a sam komunistów nie znoszę.
    • tomex lubi to.
    • tomex

5.6K
      3.7K
    • 21.12.2016 o 15:48
      Post #1207356 21.12.2016 15:48
    • Edytowany
    [quote='A.W.B.' pid='1207354' dateline='1482331402'] [quote='*REVENATOR*' pid='1207352' dateline='1482331168'] A.W.B. dużo wyjaśnił Ci zubereg w poscie pod Twoim Ja tylko od siebie dorzucie ze widzę różnicę miedzy np komuchem Rzeplińskim ,a komuchem Piotrowiczem ,wystarczy popatrzeć kto pozostał przy starych znajomych!!a kto chce się odciąć od PRL-u [/quote] Nic nie wyjaśnił.  I skąd to info, że Rzepliński zabronił się wypowiadac? Chyba NAS TU NA FORUM NIE OKŁAMUJESZ?? Mów Revenator jak z komuną walczyłeś, ciekawi tu jesteśmy na forum. Solidarność czy KPN? I jak walczyłeś, bo taki "komuch" Rzepliński to tylko w Centrum Inicjatyw Ustawodawczych Solidarnosci działał a Tyś pewnie drukował bibułę i tłukł się z ZOMO na zadymach. Opowiadaj że swoją antykomunistyczną martyrologię bom ciekawy, a sam komunistów nie znoszę. [/quote] jeszcze znalazłoby się paru takich patriotów forumowych, co też mogłoby opowiedzieć jak to z komuną walczyli, nie tylko CTRL C/V Revenator :D Oni tak walczyli jak piotrowicz, a teraz gdy odwaga staniała...  :P oczywiście przeklejacz bredni revenator nie zauważa takiego drobiazgu, że Rzepliński pieprznął legitymacją 13.12.81, a piotrowicz nie, co więcej usilną pracą na rzecz komuny dorobił się orderu i był wiernym komuchem do końca szkoda, że nie pisuje już forumowicz "mg", bo może on by w tych łbach nieco rozjaśnił
    • sterby

20.6K
      22.6K
    • 21.12.2016 o 15:52
      Post #1207358 21.12.2016 15:52
    • Edytowany
    Wybory lidera opozycji [img]https://pbs.twimg.com/media/C0MXi7vXgAE2Ehg.jpg[/img] Nie wiem kto dusi Ryśka, ale lewy sierp chyba od Niesioła :D
    • 10*REVENATOR*

8.5K
      811
    • 21.12.2016 o 16:00
      Post #1207360 21.12.2016 16:00
    • Edytowany
    ( 1 godzinę temu)A.W.B napisał(a): Nic nie wyjaśnił. I skąd to info, że Rzepliński zabronił się wypowiadac? Chyba NAS TU NA FORUM NIE OKŁAMUJESZ?? Samuel Pereira ‏@SamPereira_  1 godz.1 godzinę temu . @KolendaK [b]Nie pamiętam byś narzekała, gdy prezesem był Rzepliński i nie pozwalał innym na organizowania konf. w budynku TK[/b] Samuel Pereira ‏@SamPereira_ 1 godz.1 godzinę temu . @bbublewicz Dziwię się, że w ogóle dostał zgodę na konf. Wcześniej prezes TK sędziom, którzy mieli inne zdanie zakazywał @KolendaK Sędziowie Trybunału oburzeni decyzją prezesa TK. Degradacja eksperta, bo miał inne zdanie http://niezalezna.pl/82587-sedziowie-trybunalu-oburzeni-decyzja-prezesa-tk-degradacja-eksperta-bo-mial-inne-zdanie
    • ian thorpe lubi to.
    • tomex

5.6K
      3.7K
    • 21.12.2016 o 16:19
      Post #1207363 21.12.2016 16:19
    [quote='leszeczek' pid='1207350' dateline='1482330981'] tomexie, nie wiem dokładnie co jest w tej ustawie, ale stara była kompletnie porąbana (akurat złe słowo;)) Ja obecnie na MOJEJ działce nie mogę wyciąć drzew, które zasadziłem jak docentowa sąsiadka, ani nawet samosiejek na działce rolnej, gdzie przegapiłem ich wczesne stadium rozwojowe. I mówimy tutaj o drzewach młodych 10-30 lat, na MOJEJ działce. Aby wyciąć takie drzewka muszę się prosić o zgodę urzędasa w gminie, który - taka jest praktyka, a nie prawo - za każde wycięte drzewko każe mi posadzić nowe. Poprzednia ustawa (ta jeszcze obowiązująca) rozróżniała wycinkę niezwiązaną z prowadzoną działalnością gospodarczą od tej z działalnością związaną (za zezwolenia na pierwszą się nie płaciło, za drugie były opłaty) Podział zdecydowanie słuszny. I jeszcze jedno, ta ustawa nie dotyczy(ła?) lasów. Więc dla tartaków może mniej istotna. Zmiana przepisów w tym zakresie jest konieczna. Nie wiem jak to zrobił PiS, moim zdaniem wystarczyło zmienić wiek graniczny drzewa podlegającego zezwoleniu z 10 na 50 lub więcej lat. Do wycięcia takiego już zresztą trzeba fachowca - ja przynajmniej bym się nie podjął. [/quote] pis zmienił m.in.nie wiek, a obwód drzewa. (wprawdzie jedno wynika z drugiego, ale...) i ceny za wycinkę [opłaty obniżone 20-krotnie, a kary nawet 50-krotnie], więc hulaj dusza. Nie dostaniesz zezwolenia to i tak wytniesz, a co tam 500 zł )maksymalna kara od 1.01) nie majątek. Zwłaszcza, ze już nie będziesz musiał sadzić w zamian nowych. Na dodatek nie dotyczy to jedynie prywatnych działeczek takich jak Twoja z 2 drzewami do wycinki, ale każdego. Także developera, który obliczy, ze gdy wytnie lasek z tysiącem drzew, który rośnie na nabytej działce, to się tam jeszcze cztery  apartamentowce zmieszczą, a one dadzą znacznie większy zysk niż te drobne pół melona kary.  PiSneyland będzie z betonu.   To leszeczku, że trzeba zmieniać ustawy niekoniecznie oznacza, że trzeba pisać je na kolanie, "przegłosowywać" natychmiast w szemrany sposób i zatwierdzać (przez DługoPiSa) tego samego dnia nocą. Nie oznacza, że wola I sekretarza KC PiS lub jego przydupasów staje się automatycznie ustawą (bez konsultacji, bez opinii ekspertów) bo pis ma większość To że trzeba zmieniać ustawy, leszeczku, niekoniecznie oznacza, że ta co [b]mnie[/b] odpowiada jest absolutnie cacy, a ta co narusza moje interesy jest bezwarunkowo "be". Widzę, że zgodnie z tym co powiedział Mistrz Kisiel zaczynasz się w tej dupie urządzać ;). Gratulacje :P [size=small]takie rzeczy tylko w [s]Erze[/s] pisbolszewii . Ja wiem, że ta ustawa to akurat drobiazg, ale pisbolszewia robi tak w każdej sprawie. P(i)SY GÓRĄ, a reszta ma siedzieć cicho i podmerdywać bo antonim, albo błaszczakiem poszczuję :([/size] [size=small][b]w cywilizow[/b][/size][b][size=small]anych krajach do polityki idą ludzie choć częściowo odpowiedzialni za państwo, a nie tacy, którym się wydaje, że są alfą i omegą, i że moja prawda jest jedynie słuszna , bo jest najmojsza. Odpowiedzialności za państwo uczono przed laty m.in.w komuszej szkole, ale Jarosław wtedy filmy kręcił :P[/size][/b]
    • hank lubi to.
    • Użytkownik usunięty

74.8K
      2
    • 21.12.2016 o 16:38
      Post #1207366 21.12.2016 16:38
    treść zmian: http://orka.sejm.gov.pl/opinie8.nsf/nazwa/1143_u/$file/1143_u.pdf tomex, Ty z babińskiego piszesz?
    • ian thorpe

17.8K
      14.2K
    • 21.12.2016 o 16:41
      Post #1207369 21.12.2016 16:41
    AWB....tutaj masz link do czynności przy Prezesie SA. Oczywiście, chroni go na dzisiaj "prawo" by zamienić się z podejrzewanego na podejrzanego po przedstawieniu zarzutów http://fakty.interia.pl/polska/news-ziobro-odsunal-prezesa-sa-w-krakowie-i-chce-go-odwolac,nId,2323628 Sterby - dla Ciebie link :) Jerzy Buzek TW " Karol" https://wzzw.wordpress.com/2015/07/16/%e2%96%a0%e2%96%a0-jerzy-buzek-tw-karol/
    • 10*REVENATOR* lubi to.
    • leszeczek

24K
      28.4K
    • 21.12.2016 o 16:58
      Post #1207373 21.12.2016 16:58
    tomexie, może byś mi linka do tej nowej ustawy wysłał, bo chętnie sprawdzę. Ja się zgadzam, że ustawy po pierwsze powinny być pisane starannie, a to obecnie jest na tragicznie niskim poziomie. Napisałem, że nowej ustawy nie znam, więc nie oceniam, ale nie wyobrażam sobie gorszej regulacji niż obecna, więc też uważam, że nie ma czego bronić.
    • leszeczek

24K
      28.4K
    • 21.12.2016 o 17:06
      Post #1207374 21.12.2016 17:06
    • Edytowany
    [quote='A.W.B.' pid='1207353' dateline='1482331183'] Kolejny niezrozumiały ruch PiS, bo prof.Cioch (PiS, nalezał do PZPR) czy prof. Morawski są od niej nieporównywalnie lepsi.  [/quote] "Obiektywnie lepsi", w rozumieniu prezesa Wolski oznacza "gorsi", bo mniej sterowalni. Przyłębska jest najlepsza bo najgłupsza ze stawki, więc i najwierniejsza.
    • tomex lubi to.
    • Karvin

10.6K
      9.4K
    • 21.12.2016 o 17:16
      Post #1207378 21.12.2016 17:16
    Ian dla Ciebie Źródło po Twojej linii: http://wpolityce.pl/m/polityka/260607-mity-lustracji-pojawienie-sie-artykulow-o-agenturalnej-przeszlosci-buzka-na-kilometr-smierdzi-prowokacja
    • A.W.B.

3.8K
      51
    • 21.12.2016 o 17:23
      Post #1207381 21.12.2016 17:23
    [quote='ian thorpe' pid='1207369' dateline='1482334918'] AWB....tutaj masz  link do czynności przy Prezesie SA. Oczywiście, chroni go na dzisiaj "prawo" by zamienić się z podejrzewanego na podejrzanego po przedstawieniu zarzutów http://fakty.interia.pl/polska/news-ziobro-odsunal-prezesa-sa-w-krakowie-i-chce-go-odwolac,nId,2323628 [/quote] Przecież nie ma ani słowa, że w jego domu znaleziono papiery na milion. Sorry Ian, ale nad interpretujesz doniesienia prasowe. Revenator ctrl c ctrl v niestety nie jest w stanie odpowiadać na najprostsze pytanie, jeżeli nie znajdzie linka. Jeszcze raz zapytam - komu spośród sędziów i gdzie Rzepliński zabronił się wypowiadać. PS 1. Zapomniałeś dodać, że Zaradkiewicza PiS "kupił" miejscem w Radzie Nadzorczej jednej ze spółek skarbu państwa, też sobie znalazłeś wzór cnot :D  PS 2. To jak Revenator ctrl c ctrl v wyglądała Twoja walka z komuną? KPN czy Solidarność? Bibuła czy zadymy z ZOMO?
    • tomex lubi to.
    • 10*REVENATOR*

8.5K
      811
    • 21.12.2016 o 17:30
      Post #1207385 21.12.2016 17:30
    • Edytowany
    Broniliśmy Rzepliński.ego - nie udało się. Broniliśmy Ubeków - nie daliśmy rady. Teraz będziemy bronili złodziei... "totalne" #PO :) A.W.B, masz odp,wyżej #4,531 bo w odróżnieniu od niektórych sprawdzam ,nikt nie jest nie omylny!? no sorry poza obrońcami demokracji !!:) co do mojej walki za duzo tego nie ma za mlody:) ale rozpoczęło się od byłych prezesów resortowych SB-UB-ków gts-u!! i tak mi do dzis zostało ze ich czy nawet ich kumpli po prostu ,,Nie lubię'' no to i samo siebie wychodzi nie mogę popierać,bo NIE CHCĘ !!
    • KruszynaKSC

19K
      20.6K
    • 21.12.2016 o 17:46
      Post #1207388 21.12.2016 17:46
    [img]http://img.wiocha.pl/images/9/6/963964077cf04edb2ed1694a292a3ca1.jpg[/img]

Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!

Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!

Napisz odpowiedź...

Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)

Goście (2)
    • Główna
    • Działy i kategorie