Alocha- skoro lecisz ad personam, to rozmowa z Tobą nie ma sensu. Tym bardziej, że osobliwie potwierdzasz, co piszę. Brawo Ty!
Knurze- ja się odniosłem do frazesu pt.: "Konstytucja mnie chroni blablabla". Upolitycznienie TK przez PO, PiS i samych sędziów TK jest faktem, z którym nie dyskutuję.
-
-
PIS wszystkiemu czyli...........
Niby gdzie Ci lecę ad personam? A, że się de facto zgadzam z tym co napisałeś, to świadczy tylko o tym, że to Ty sobie dorobiłeś jakieś teorie, których ja nigdy nie wypowiedziałem. Np. sugerujesz, że ja nagle doszedłem do tego, że TK jest upolityczniony, a ja nigdy nie twierdziłem, że jest inaczej. I nigdzie również, nie powiedziałem "konstytucja mnie chroni", powiedziałem, że konstytucja "gwarantuje mi podstawowe prawa". A to, że Ty z tego wysnułeś teorię, że ja uważam, że konstytucja chroni mnie przed wszystkim w każdym szczególe, to już Twój problem.
https://www.youtube.com/watch?v=OTiFl4rgxuk
https://www.youtube.com/watch?v=N9rD_UcQb8c-szkoda ze niektórzy mówią prawdę jak się pomylą :)
alocha
Pisałem np. tak:T[i]K został zwasalizowany przez obecny rząd i pospieszny wybór nowych sędziów TK. Dzięki czemu obecnie jest ich ponad stan:)...[/i] 23 Października, 2015 - 15:30
Wcześniej też, ale nie chce mi sie szukać dalej. Gdzie wtedy byli obrońcy demokracji, dzisiejsi hipokryci sterowani przez media?
Ależ to jest właśnie argument. Jeśli ktoś uważa że TK to podstawa demokracja to sprawa dla niego ważna. To ja zadaję proste pytanie-od kiedy..
Przecież w czerwcu dzięki PO wybranych na sędziów TK było...17:). Więcej niż w konstytucji którą tak dzis bronią. Więc mogę zadać proste pytanie. Gdzie wtedy byli. Jeśli ich nie było to wniosek jest oczywisty TK mieli w d.pie lub nie uważali go za ważną funkcję. Jakby nie patrzeć dzisiejszy wrzask to zakłamanie i hipokryzja nie mająca nic wspólnego z troska o TK.
[i]Nad Jarkiem tylko Bóg i historia.[/i]
To jest Twoje zdanie, żaden argument. Jak złamie prawo ja oczekuję że natychmiast zostanie skazany. Uważam że polityk i ksiądz musi być ponad wszelkim podejrzeniem.
leszeczek
Cieszy mnie że wreszcie Ci spadło ciśnienie.
[i]okazuje się, że ustaw nie ma, albo ma takie, które są z gruntu nie przemyślane,[/i]
Przecież dziś PiS przedstawia pierwsze projekty. Dajmy im choć 100 dni...
17 sędziów? nie - oni są wskazywani z datą rozpoczęcia kadencji, uwzględniającą moment końca kadencji urzędującego sędziego. więc po akcji PO nie było 17 sędziów TK. dopiero teraz mamy nadkomplet: 10 "starych", co do których nie ma wątpliwości, dwójkę "nowych - grudniowych", co do których też nie ma wątpliwości, oraz trzech październikowych (bezprawnie zawetowanych przez Dudę, i równie bezprawnie "wycofanych" przez Sejm nowej kadencji) i trzech "nowych", którzy zajmują miejsce tych powołanych przed wyborami. ta ostatnia trójka jest zaprzysiężona, ale także nadliczbowa.
proponowane przez Kukizowców wyjście z pata przez zmianę konstytucji by powiększyć skład TK do 18 sędziów wydaje się rozsądne, podobnie jak propozycja, by wybierać ich większością 2/3 (tylko że ten projekt zmiany ustawy o TK powinien chyba zostać uzupełniony, by nie opcji paraliżu TK przez niewybranie sędziów).
zubereg Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> leszeczek
> Cieszy mnie że wreszcie Ci spadło ciśnienie. okazuje się, że ustaw nie ma, albo ma takie, które są z gruntu nie przemyślane,
> Przecież dziś PiS przedstawia pierwsze projekty. Dajmy im choć 100 dni...
Mi ciśnienie skacze tylko jak kolejny raz czytam te same kłamstwa.
Właśnie widać te pierwsze projekty i jak widać buble, albo zamierzone "niedoskonałości".
-500zł na dziecko miało być projektem sztandarowym, a skoro PiS szedła jam mówili w kampanii "z gotowymi projektami" to przynajmniej ten powinien być gotowy, a jak widać nie jest.
- Że podatek bankowy nie dotyczy większości "swoich" SKOK'ow to nie dziwi, ale zasadę równości podmiotów gospodarczych zakłóca.
- Z podatkiem od supermarketów też falstart.
Większość "gotowych projektów ustaw" widać była tylko w sferze propagandowych haseł.
zubereg Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> alocha
> Pisałem np. tak:TK został zwasalizowany przez
> obecny rząd i pospieszny wybór nowych sędziów
> TK. Dzięki czemu obecnie jest ich ponad stan:)...
> 23 Października, 2015 - 15:30
Wiesz... koniec październik to nie czerwiec... chyba jednak nawet Ty nic nie pisałeś na temat zamachu na TK w czerwcu...
A tak btw to gdzie ten powyższy cytat mogę znaleźć? Bo przeglądnąłem wszystkie Twoje wpisy w HP od roku i pierwszy wpis na temat TK pochodzi sprzed dwóch tygodni. Wtedy jak rozpoczęliśmy dyskusję na temat skoku na TK dokonanego przez PiS. Chyba, że wyszukiwarka forumowa nie pokazuje wszystkiego, to co innego.
Mediów głównych już nie idzie oglądać - to aż jest przesada co tam się wyprawia! I pomyśleć, że kiedyś człowiek oglądał TVP1 i myślał, że tam prawdę mówią - ech... naiwność!
o skazaniu oficera wsi i uniewinnieniu Sumlińskiego, który podkreślał związki byłego prezydenta z tymi służbami cichoo szszszaaaaa.
ale ważne ze Petru do 50 % ponoc dochodzi:)
trafny osąd tego co się dzieje :)
http://wpolityce.pl/polityka/275319-labedzi-spiew-opozycji-oboz-rzadowy-idzie-do-przodu-niczym-superciezki-czolg-ktory-ma-dobrego-kierowce-i-pelne-baki-paliwa?strona=1
To może coś na rozluźnienie atmosfery :)
Fragmencik wywiadu Ordyńskiego z Michnikiem:
[url=https://www.youtube.com/watch?v=8oj3oI_Mr50]>>YouTube<<[/url]
Z tym Sumińskim to cisza jak makiem zasiał.
Przez te siedem lat był opluwany, poniżany i wyśmiewany.
Kto mu za to zapłaci?
Duda w mocnym i dobrym przemówieniu krytykuje III RP, a jednocześnie PiS robi klasyczny dla III RP numer i oficjalnie ogłasza, że Jasiński będzie prezesem PKN Orlen. kolega Kaczyńskiego ze studiów, bez żadnego doświadczenia w dużym biznesie, intelektualnie nieprzerastający nikogo (nawet śp. S. Skrzypka) zostaje prezesem największej firmy nie tylko w Polsce, ale w Europie Środkowej, o rocznych przychodach ponad 100 mld zł. dobra zmiana kolegów u koryta, przy czym koledzy PO jednak byli merytorycznie bardziej ogarnięci.
i tak to będzie hulało: w warstwie symbolicznej uhonoruje się kogoś zasłużonego, potępi komunę czy coś w tym stylu, co ma w oczach elektoratu przykryć łamanie prawa, faworyzowanie zaprzyjaźnionych biznesów czy nominacje kolesiów na mniej lub bardziej intratne stanowiska. aż się boję, kogo wrzucą do NBP (choć lista kandydatów do RPP nie sprawia, by włosy stawały dęba).
Knur,
Jasiński nie poszedł do Orlenu robić byznes, tylko odciąć od cycka sitwę pomagdalenkową i pookragłostołową. Jak już to zrobi, będzie zmiana prezesa.
PiS musi zrobić trzy rzeczy : "zneutralizować" państwowe media, ujawnić kogo się da (do kości), tzn. co kiedyś robili i co mają za paznokciami, odciąć od państwowego cycka sitwę pomagdalenkową i pookragłostołową.
Dopiero wtedy PiS będzie mógł przekazywać stanowiska menadżerą. Bo wtedy dopiero, ci menadżerowie, nie będą musieli trząść portkami przed sitwą i być jej marionetkami.
Reszta to są już szczegóły. np. TK :D i takie tam.
misiekm, ale w imię czego mają później "przekazywać stanowiska menadżerom"? Myślisz, że jak ktoś raz zacznie doić kasę, to później da ją doić komu innemu? Naprawdę wierzysz, że PiS jest tak ideowy, że chodzi mu o to by odebrać kasę złodziejom i oddać ją ludziom? ja myślę, że chodzi raczej o to by oddać ją swoim złodziejom. Tak jak się to dzieje w przypadku SKOKów, nie przypadkowo nie objętych "dobrodziejstwem" ustawy bankowej.
nie kupuję tego, bo do takich zadań wyznacza się kogoś o intelektualnych zdolnościach Macierewicza, a nie Jasińskiego.
leszeczek, szkoda mi Ciebie. Naprawdę w życiu i polityce zdażają się uczciwi ludzie. Wynika to chociażby z matematyki, knur Macierewicz jest bardzo zajęty, czyści sitwę sitw czyli MON&WSI. Orlen to pestka, choć bardzo dorodna i smakowita.
Zdarzają się w każdej grupie politycznej czy tylko w PiS? Tak, wiem mi też siebie szkoda :).
Gowin ??????????:D
no dobra pośmiałem się ;)
Mi też jest siebie żal i zazdroszczę ludziom pokroju zuberga i pewnie Ciebie misiekm, którym pozostała jeszcze naiwna wiara w uczciwość polityków.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)