Nie rozumiem jak można mieć takie wahania formy. Grać bardzo dobrze z Pogonią, dobrze w Sosnowcu i nagle taką bucówę w Łęcznej!
Trener Zieliński mówi: "źle weszliśmy w mecz?" Ale przecież mówimy o zawodowcach, którzy zarabiają za kopanie w piłkę - więc już chyba powinni potrafić zareagować na niekorzystną sytuację na murawie?
-
-
[14] Górnik Łęczna - Cracovia 30.10.2015 (piątek) 20:30
A gra w naszej lidze jakaś drużyna, która nie ma wahań formy?
Zostaliśmy bardzo dobrze rozpracowani przez Szatałowa. Od początku Łęczna grała to co miała grać, czyli bardzo bliskie krycie naszego ofensywnego tria, przechwyt piły i prostopadła piła na szybkiego Śpiączkę.
Ten mecz pokazał również, ze nie można grać cały czas jedną i ta samą taktyką. Trener Zieliński nie miał planu awaryjnego (po Stawowym i Podolińskim forum już jechało) Mam jednak nadzieję, że trener Zieliński wyciągnie odpowiednie wnioski.
- Dlaczego gramy bez klasycznych skrzydłowych?
- Dlaczego szansę gry otrzymują jedni i ci sami zawodnicy (mam na myśli bezproduktywnych Zjawińskiego i Dialibę), czemu szansy nie dostanie Zejdler, który z Sosnowcem zalicza KZ ?
W tym meczu widoczne były również plusy:
- forma Budzika - już nie człapie tylko zapierdziela, stracił piłę i bardzo szybko ją odzyskał
- Wołąkiewicz - widać, że LO mu nie służy, lepszy jest na stoperze
- Rymaniak - solidny występ jak na miesięczną przerwę
Zabawne jest to, że zawsze po przegranych meczach liczba komentarzy znacząco wzrasta :) No ale cóż, przegraliśmy bo zagraliśmy słabo - proste. Jeśli kontrolujemy mecz to jest wszystko dobrze, ale jak przeciwnik podwaja krycie, ustawi się defensywnie i przerzuca piłki za naszą obronę to już się robią problemy.
W takiej sytuacji nasi powinni ustawić się podobnie - zagrać defensywnie, oddać piłkę Górnikowi i niech sobie konstruują atak pozycyjny, a my lecimy z kontrami. Czasami wydaje mi się, że brakuje nam planu B. Pomijam już fakt słabej dyspozycji kilku zawodników, no zdarza się.
Niejeden mecz jeszcze przegramy. Ważne aby tych wygranych było więcej i wejść do tej pierwszej ósemki.
- Rymaniak - solidny występ jak na miesięczną przerwę
jesli on zagral dobrze to brak mi slow powiedz mi chociaz w jakim aspekcie??
Nie ma co sie podniecać bo przecież o mistrza nie gramy.Narazie mamy nazbieranych punktów i bezpieczną przewagę nad strefą spadkową także nie jest źle.A przegrywać musimy bo tak jak pisałem wcześniej o mistrza nie gramy.
------------------------------------------------------------ Jaroszyński - Polczak - Wołakiewicz - Rymaniak
- Zagrania ----------------------------------------------------54 ------------- 75 ------------- 55 ------------- 47
- Podania ---------------------------------------------------- 49 ------------- 65 ------------- 51 ------------- 40
- Udane podania ----------------------------------------- 78 % --------- 86 % --------- 90 % --------- 80 %
- Wygrane piłki -------------------------------------------- 21 ------------- 20 ------------- 11 ------------- 12
- Czas posiadania --------------------------------------- 62 ------------- 89 -------------- 53 ------------- 44
- Faule -------------------------------------------------------- 1 --------------- 2 ---------------- 1 --------------2
Jak widać rewelacji nie było, ale można porównać do statystyk z meczu z Pogonią - miłej zabawy ;)
cieszmy się że nie jesteśmy kibicami Wielkiej Chelsea, ci to mają niełatwo
coz, smutny weekend, ale dramatu nie ma
teraz 3 bardzo ważne mecze, 3 szmaty do rozjechania
Przeszli obok meczu na stojaka. Zero Przyspieszenia,tempo jednostajne,problemy z prostymi przyjeciami pilki dno i 3metry mulu...
Ale glowy w gore i do boju w nastepnym meczu!!! musi byc zgwalcenie przeciwnika tak zeby przyjezdnym odechcialo sie wszystkiego!!
Najsłabszy mecz w tym sezonie. Nikt się nie wyróżnił....
Ja tam widziałem, że Szatałow załatwił nas taktycznie i nawet nie miał z tym większego problemu. Podobnie zresztą zrobiło ZL. Na całe szczęście w lidze są też zespoły, które postanawiają postawić autobus jak Pogoń (wtedy Cracovia ma gwarantowane zwycięstwo) lub zagrać otwartą piłkę. Zagęszczenie środka, pressing to broń na Cracovię. Zieliński na pewno to widzi i oby zdołał to wyeliminować.
Gargamelu, mam nadzieję że nie mówisz poważnie o Zejdlerze. Tacy piłkarze jak: Zejdler, Zjawiński, Jaroszyński, Rymaniak, Jedrisek, Dialiba, i może Deleu (chyba że kogoś pominąłem), nie powinni być nawet na rezerwie. Albo dążymy do najlepszych albo do najgorszych. Zapytajmy np. kibica Lecha czy chciałby Rymaniaka, albo nawet kibica Podbeskidzia czy chciałby Jaroszyńskiego. Nie oceniajmy piłkarza po jednym występie tylko po wszystkich meczach jakie rozegrał.
del_piero Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Tacy piłkarze jak: Zejdler, Zjawiński, Jaroszyński, Rymaniak, Jedrisek, Dialiba, i może Deleu (chyba że kogoś
> pominąłem), nie powinni być nawet na rezerwie.
Ktoś się chyba naoglądał Ligi Mistrzów, biorąc pod uwagą, że gros wymienionych zawodników jest rezerwowymi lub na granicy.
Może więc szanowny del_piero wymienisz silniejszych rezerwowych w innych klubach E-klasy.
Z tego co widzę to Jaroszyński, Rymaniak, Deleu i Jedrisek ostatnio często grają w pierwszym składzie...
Wydaje się że Sosnowiec tez się zmęczył meczem pucharowym.Ja się nie dziwię to są młode organizmy a piłka nożna , dziwki , alkohol, narkotyki , disco polo to wymaga nadludzkiej siły.
Oglądając wczorajszy mecz na nsporcie doszedłem do wniosku, że my zawsze gramy tak samo, tylko czasami uda się nam strzelić gole, a czasami nie i dlatego raz wygrywamy, raz przegrywamy albo remisujemy ! :D
te czasami bylo od ponad 20 meczy
Ivory THC KSC Napisał(a):
> - Rymaniak - solidny występ jak na miesięczną
> przerwę
>
> jesli on zagral dobrze to brak mi slow powiedz mi
> chociaz w jakim aspekcie??
Żadnego zagrożenia od jego strony. Górnik szedł środkiem lub prawą stroną. Według mnie zagrał całkiem poprawnie.
del_piero Napisał(a):
> Gargamelu, mam nadzieję że nie mówisz poważnie
> o Zejdlerze. Tacy piłkarze jak: Zejdler,
> Zjawiński, Jaroszyński, Rymaniak, Jedrisek,
> Dialiba, i może Deleu (chyba że kogoś
> pominąłem), nie powinni być nawet na rezerwie.
> Albo dążymy do najlepszych albo do najgorszych.
> Zapytajmy np. kibica Lecha czy chciałby
> Rymaniaka, albo nawet kibica Podbeskidzia czy
> chciałby Jaroszyńskiego. Nie oceniajmy piłkarza
> po jednym występie tylko po wszystkich meczach
> jakie rozegrał.
Na dzień dzisiejszy nie mamy lepszych zawodników na rezerwie. W zimie zrobić czystki (tak jak Ty uważam, że w/w zawodnicy powinni odejść) i sprowadzić lepszych :) ale na dzień dzisiejszy nie mamy lepszych zawodników..
Gargamel, pewnie pierwszy do wyjebania jest Deleu? :) Pisałeś o Rymaniaku,że pierwszy raz po miesiącu,że przyzwoicie...Nie przypominam sobie żeby miał jakąś groźniejszą kontuzję,która spowodowałaby jego absencję we wcześniejszych meczach.W ostatnim meczu ligowym(przed Łęczną) w którym zagrał od początku-był bodajże jego(i nie tylko jego)"popis"w meczu z Zagłębiem Lubin.Skoro usiadł na ławce w kolejnym spotkaniu,to chyba coś znaczyło,nieprawdaż?Później grywał jakieś "połówki"w rezerwach i cały mecz w PP,a więc nie można mówić,że gość tak po prostu wszedł znienacka,w ogóle nie mając jakiegokolwiek otarcia...Jeśli jego grę oceniasz jako przyzwoitą-to nie mam pytań.Prawda jest taka,że zarówno Deleu i Rymaniak popełniają błędy w obronie,ale...na korzyść tego pierwszego przemawia gra w ofensywie.W tym elemencie Deleu jest lepszy jakieś 200 razy...
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)