Myslałem że Żagłębie walnie 5, wpadło cztery to nie było tak źle
Jest mniejsza degrengolada niż się obawiałem
Ale co tam, znafcy zaraz napiszą że Zagłebie zagrało najlepszy mecz z nami
Tylko od dawna nie widzą że z cieniasami - stacza się ta drużyna z meczu na mecz
-
-
Zagłębie Lubin - CRACOVIA 4 : 2
zarykuję stwierdzenie, że graliśmy z aktualnie najlepszą drużyną w lidze.
Dramat, zawodnicy grają przeciw Zielinskiemu, ponownie chcą zwolnić trenera ewidentny konflikt w szatni...
wąska kadra - brak transferów-kontuzuje-brak formy-przygotowania motoryczne-błędy Zielińskiego=dlatego gramy jak gramy
ciekawe jest to że ten sam skład praktycznie miesiąc temu grał super a teraz gra pyte
pisałem że w tryby mechanizmu zaczynają trzeszczeć po meczu z Piastem to było że nie, że wypadek przy pracy
2 prażki z rzędu, 2 pkt w 4 meczach i to z kim ? Górnikiem, Termalicą i Lubinem
nie ma kogo zmieniać, nie ma ławki, podstawowi gracze grają piach a trener podejmuje dość specyficzne decyzje
wracamy na stary "tor", szkoda że Filipa niczego się nie uczy, po prostu znów będzie walka o 8ke, z sezon w tym roku długii i na wiosne może być za późno na przebudowę drużyny
a Legia i Lech dopiero przed nami... a napewno do meczy z nami jakoś się przełamią
cięzka dola kibica Cracovii, ehh ciężka, ale człowiek się przyzwyczaił. szkoda że do porażek
Gra koszmar...jak nie będzie zmiany ręcznika na bramce to ja pie... Co się dzieje z Covilo..czlap..człap,,,
Panie Filipiak nie widzi Pan co się dzieje? Zawodnicy robią bunt, kary dla kopaczy, dość z kibiców robienia sobie jaj..
Don Gdzie Jest Juice Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> taki @#$%& jest potrzebny... Oby Januszowi nie
> odbiło i nie wyjebał Jacka...
Spokojnie, on nie jest typowym forumowiczem ;)
Gdzie była w tym meczu walka? Czemu było aż tyle niecelnych podań w prostych sytuacjach? Pomijam już to, że Zieliński tym razem nie trafił z taktyką - brak skrzydeł zawęził pole możliwości i Zagłebiu było przez to dużo prościej. Wszedł Dialiba i od razu stał się najlepszym zawodnikiem Cracovii. Obrona tragiczna i to mnie najbardziej dziwi, bo już było dobrze pod tym względem (właśnie dzięki temu Cracovia wygrywała). I niestety - pressing rywala powoduje, że nasi się gubią. Myślę, że Zieliński wyciągnie z tego wnioski, ale obawiam się o formę obrońców, bo zmienników nie ma.
Miszczu2007 Napisał(a):
> Obrona tragiczna
> i to mnie najbardziej dziwi, bo już było dobrze
> pod tym względem (właśnie dzięki temu Cracovia
> wygrywała). I niestety - pressing rywala
> powoduje, że nasi się gubią. Myślę, że
> Zieliński wyciągnie z tego wnioski
Też mam taką nadzieję,ale wnioski powinny być wyciągnięte już po Termalice,bo był ten sam problem.
Pytanie postawiłbym Sponsorowi.Po co nam kadra,treningi,zgrupowania,Pana ogrom forsy i nadzieja dla kibiców na sukces.Już od wielu lat to paranoja- piłkarze obieżyświaty którzy robią w konia sponora i niestety nas kibiców. Zmieńmy to wszystko,wywalmy zawodników którzy klub traktują jako kolejną firmę a kibiców jak stado pacanów.W dzisiejszej Cracovi na większy kontrakt zasługuje kilku młodych i nie są to duże pieniądze.Natomiast co do Pilarza,Sretanowca,Wójcickiego,Wołąkiewcza,Budzińskiego,Jendriska ,Covilo to nalezy renegocjować kontrakty z warunkiem np.5 miejsca.Jeżeli go nie będzie to mała forsa lub won.Liga pokazuje ,że bez problemów zbierze się 15 grajków nie gorszych od naszych człapiących gwiazd.Dodatkowo zostaje młodzież która da z siebie wszystko.Uważam ,że to jest projekt by wielu z nas dalej chodziło na Cracovię.
No właśnie...
Pewne "ciepłe" słowa chciałbym zadedykować tym, co "jechali" po drużynie, dawali w ocenach prawie same jedynki po Termalice, Piaście, Górniku... Tam drużyna NIE GRAŁA ŹLE. Walczyła. Nie zawsze wszystko wychodzi. Trochę miała pecha.
Dziś - po raz pierwszy od kilku miesięcy - zagrali naprawdę źle. Fatalnie. A poza tym wygląda na to, że jest sposób na naszą grę. Siadać na nas od razu, walczyć do ostatniej piłki, lecieć za każda piłką, cofać się po stracie... Tyle ze to też trzeba umieć i trzeba mieć na to siły. Tak zagrało dawne LZS Nieciecza (czyli ta paranoja ekstraklasowa z gwiazdą kynologiczną Baszczyńskim jako konsultantem) i teraz Zagłębie...
Zobaczymy. Ale krytykować ich nie należało po tamtych meczach. Dopiero dziś im się należy krytyka. Czy po nich jechać czy zastosować inna terapię - nie wiem.
Może, skoro skończyła się passa braku porażek na wyjeździe, to skończy się passa braku zwycięstw u nas :)
Garbata dola... :(
Na kiepskie przygotowanie fizyczne można było zwrócić uwagę podczas naszych meczów toczonych w upale (o ile się nie mylę, 2 albo 3). Wtedy wszyscy to tłumaczyli skrajnie niekorzystnymi warunkami atmosferycznymi, ale prawdą jest, że w tamtych potyczkach fizycznie wyglądaliśmy gorzej od przeciwników. Jednak rozeszło się to po kościach.
Zobaczymy co będzie dalej, może to przesada i szukanie dziury w całym. Pod kątem przygotowania motorycznego najlepiej prezentuje się chyba Cetnarski.
Dużo zespołów ma realne szanse na "8", liga bardzo wyrównana...
I na koniec taka dygresja. Patrząc z dystansem na nasze ostatnie lata, to można pokusić się o stwierdzenie, że Cracovia to taki "hobby club", niestety.
Droga Cracovio... z perspektywy trybun w Lubinie. Oni po prostu mieli wy****ne na ten mecz. Starczyło chęci na 8 minut po stracie bramki. Nie ma co analizować.
Pozdrowienia!
Hokeiści też w doope ja pierd.....co za dzień :(
meleroz Napisał(a):
> Garbata dola... :(
ja p...dolę, zastanawiałem się, jak szybko na forum przeczytam to gówniane określenie i pojawiło się szybciej niż myślałem...
teraz jeszcze czekam na jakiś światły wywód o zgnębieniu przez komunę i kurtyna opadnie...
Z całym szacunkiem dla trenera ale dwa pytania warto zadać (które mogą okazać się retorycznymi):
- dlaczego po przerwie przy stanie 0-1 nie przeprowadził żadnej zmiany kiedy widział, że drużyna nie tylko przegrywa ale zupełnie sobie nie radzi?
- dlaczego zagrał aż pięcioma środkowymi pomocnikami?
P.S.
Szanowni Ironiści! Zaznaczam, że przyczyn tych błędów nie dopatruję się w sferze niemerytorycznej i niekoniecznie mają one podłoże historyczne.
Wreszcie przestały mnie boleć zęby po tym meczu....
Tym razem długo trzymało :(
farciarz2 Napisał(a):
> - dlaczego zagrał aż pięcioma środkowymi
> pomocnikami?
>
Bo dla wszystkich musiało się znaleść miejsce
Budziński musi grać zawsze - nie wiem czym to jest spowodowane ale musi
Kapustke chetnie by wywalił do rezerw, no ale Nawałka zamieszał i teraz nie może
I chłopina ma problem
Dąbrowski gra dobrze
Covilo gra słabo ale napastników nie ma to może coś głową ustrzeli
Od 75 min staje się stojącym napastnikiem i wszystkie piłki na covilo.
Wczoraj historia zatoczyła koło i w drużynie Zagłębia główną postacią był zawodnik którego parę lat temu niemal wszyscy forumowicze wsadzali na taczki
http://www.cracovia.krakow.pl/read.php?11,1683625,page=7
Podobno każdy Polak zna się na medycynie i piłce nożnej, to dlaczego wśrod braci pasiackiej miało by być inaczej?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)