Powrót
Powrót do działu

Cracovia - Forum kibiców Cracovii

• Regulamin
    • Regulamin
    • CRACOVIA - Termalica Bruk-Bet Nieciecza 2 : 3

• Piłka nożna
    • Rozpoczęto 31.08.2015 o 00:28
      Ostatnia aktywność 16.09.2015 o 06:11
      19945 wyświetleń
    • del_piero

1K
      777
    • 12.09.2015 o 21:24
      Post #1103059 12.09.2015 21:24
    ja bym wziął pod uwagę ustawienie Kapustki na boisku, niestety tak jak w kadrze grał na skrzydle tzn. miał grac, ogólnie był jednym z najlepszych na boisku, ale to nie jego pozycja cały czas szukał środka, i cały czas była dziura po tej stronie gdzie grał. Dąbrowski bardzo slaby mecz, Dialiba jak zwykle gość jest tak słaby i surowy technicznie że aż przykro, Rakels słabo. Potrzebujemy dalej 2-3 piłkarzy, którzy podniosą jakość w ofensywie. Brawo Zjawiński
    • del_piero

1K
      777
    • 12.09.2015 o 21:27
      Post #1103062 12.09.2015 21:27
    Jeszcze pytanie do tych co widzieli i w miarę obiektywnie powiedzą: Czy karny mógł być podyktowany dla Niecieczy i sytuacja z ostatnich minut chyba Cetnarski czy sędzia mógł gwizdnąć?
    • mar81\1906

38
      0
    • 12.09.2015 o 21:33
      Post #1103065 12.09.2015 21:33
    Graliśmy jak zwykle ;) zato nieciecza pokazała klasę...Rymaniak mistrz z tym butem na twarz :)
    • ronnie79

4.9K
      1.3K
    • 12.09.2015 o 21:33
      Post #1103066 12.09.2015 21:33
    Cóż,słabo to dzisiaj wyglądało.Wyglądało to tak jakbyśmy w tej dwutygodniowej przerwie rozegrali ze sześć meczów o mistrzostwo świata i nie było świeżości.Zakładanie pressingu przy wyprowadzaniu przez Termalicę piłki to zwykły kryminał.Nowak pokazał Pilarzowi jak można fajnie grać nogami.Sretenovic z Wójcickim chyba jeszcze nie wrócili z obozu integracyjnego...
    • Garbaty

375
      1
    • 12.09.2015 o 21:34
      Post #1103067 12.09.2015 21:34
    del_piero Napisał(a): ------------------------------------------------------- > Jeszcze pytanie do tych co widzieli i w miarę > obiektywnie powiedzą: Czy karny mógł być > podyktowany dla Niecieczy i sytuacja z ostatnich > minut chyba Cetnarski czy sędzia mógł > gwizdnąć? Bardziej dla Niecieczy niż dla nas
    • Dzeta

201
      360
    • 12.09.2015 o 21:36
      Post #1103069 12.09.2015 21:36
    Tak się złożyło, że oglądałem w TV. Najpierw pytanie o karnego dla nas - za kopnięcie Cetnarskiego kilka minut przed końcem - trudno o bardziej ewidentnego karnego.... Inna rzecz, że podobny faul - ale jednak znacznie mniej wyraźny był na naszym polu karnym, przy stanie 1:1. Nie podzielam krytycznych uwag niektórych przedmówców. Oni naprawdę nie grali źle, starali się, trochę zagrań było wysokiej marki, dwie piękne bramki... Tyle, że Termalika zagrała naprawdę bardzo dobrze - ale mimo to była do ogrania. Nie podzielam też negatywnych opinii na temat Kapustki. Trochę zagrań miał naprawdę rewelacyjnych, plus świetna asysta na 1:0. Trochę pech, bo w drugiej połowie mieliśmy swoje sytuacje. Dziabong mógł parę razy dokładniej główkować. Rewelacyjne wygarnięcie piłki przez Kapustkę z linii bramkowej i podanie do tyłu - gdyby Dąbrowski nie zabrał tej piłki nieczysto, dochodzi do Zjawińskiego na idealny strzał... A wcześniej, centra z prawej, Dziabong nie ma szans na strzał a strzela, a powinien podać do Kapustki który stał sam na 16 metrze. Dwie bramki obciążają Wójcickiego - kretyński karny (ciężko mi powiedzieć, czy był, jedna powtórka z daleka) i trzecia, gdy nie przeciął lotu piłki a Biskup pięknie dośrodkował. Jedna - środowa - Stretena i Pilarza.
    • Garbaty

375
      1
    • 12.09.2015 o 21:41
      Post #1103071 12.09.2015 21:41
    Co do ewentualnego karnego mam inne zdanie. Z resztą się zgodzę z Dzeta jak najbardziej
    • farciarz2

4.6K
      10.3K
    • 12.09.2015 o 21:45
      Post #1103073 12.09.2015 21:45
    gargamel9998 Napisał(a): ------------------------------------------------------- > Dlaczego obrażacie Niecieczę? Czy ona coś > złego zrobiła? [b]Tu chodzi o coś ważniejszego, że w Polsce i w polskim sporcie nie szanuje się tradycji (rzecz np. w Anglii święta!)[/b]. Efekt niszczenia jej przez 50 lat w PRL-u oraz propagandowego prania mózgów. [b]Bogaci biznesmeni wolą tworzyć efemerydę w 700 osobowej wiosce (podobnie jak wcześniej we Wronkach czy Pniewach) niż pomagać starym historycznym klubom[/b] rujnowanym przez komunistów jak np. Polonia Warszawa. Wyjątek stanowią kluby budowane przez PRL-owskie służby specjalne jak różne gts-y i cwks-y, które zachowały swoje układy z tamtych czasów. Każdy wolałby chyba przegrać raczej z zasłużoną Polonią w atmosferze historycznych wspomnień niż ze sztucznym bez jakichkolwiek zasług i tradycji tworem zbudowanym wyłącznie za pieniądze. [b]Brak szacunku dla historii, tradycji i wartości cechuje większość polskich biznesmenów czym oddziałują na dużą część społeczeństwa. Między innymi dlatego również wiece zasłużona Cracovia jest ciągle obrażana i w chamski sposób opluwana.[/b]
    • eredin

9.1K
      4.1K
    • 12.09.2015 o 21:45
      Post #1103074 12.09.2015 21:45
    Garbaty Napisał(a): ------------------------------------------------------- > Co do ewentualnego karnego mam inne zdanie. Z > resztą się zgodzę z Dzeta jak najbardziej JA także. Szkoda że C+ nie pokazało czy był karny Wójcickiego, ale skoro nie ma powtórek to pewnie go nie było :D
    • Kajak

8.9K
      9.4K
    • 12.09.2015 o 21:47
      Post #1103077 12.09.2015 21:47
    [IMG]http://i60.tinypic.com/2epndpt.png[/IMG] Kjm!
    • Sehtan

2.6K
      1.5K
    • 12.09.2015 o 21:52
      Post #1103081 12.09.2015 21:52
    Kajak.... tu się aż prosiło o takie zagranie. Zastanawiałem się kilka minut jakim cudem ta piłka tam nie trafiła :)
    • Rock

17.4K
      31.7K
    • 12.09.2015 o 21:53
      Post #1103083 12.09.2015 21:53
    Tak mi sie wlasnie wydawalo na stadionie, że Budzik tam koncertowo zdupcył...
    • eredin

9.1K
      4.1K
    • 12.09.2015 o 21:56
      Post #1103086 12.09.2015 21:56
    farciarz2 Napisał(a): ------------------------------------------------------- > gargamel9998 Napisał(a): > -------------------------------------------------- > ----- > > Dlaczego obrażacie Niecieczę? Czy ona coś > > złego zrobiła? > > Tu chodzi o coś ważniejszego, że w Polsce i w > polskim sporcie nie szanuje się tradycji (rzecz > np. w Anglii święta!). Efekt niszczenia jej > przez 50 lat w PRL-u oraz propagandowego prania > mózgów. > Bogaci biznesmeni wolą tworzyć efemerydę w 700 > osobowej wiosce (podobnie jak wcześniej we > Wronkach czy Pniewach) niż pomagać starym > historycznym klubom rujnowanym przez komunistów > jak np. Polonia Warszawa. Wyjątek stanowią kluby > budowane przez PRL-owskie służby specjalne jak > różne gts-y i cwks-y, które zachowały swoje > układy z tamtych czasów. > Każdy wolałby chyba przegrać raczej z > zasłużoną Polonią w atmosferze historycznych > wspomnień niż ze sztucznym bez jakichkolwiek > zasług i tradycji tworem zbudowanym wyłącznie > za pieniądze. > Brak szacunku dla historii, tradycji i wartości > cechuje większość polskich biznesmenów czym > oddziałują na dużą część społeczeństwa. > Między innymi dlatego również wiece zasłużona > Cracovia jest ciągle obrażana i w chamski > sposób opluwana. Mylisz się. Wielkie klubby to także obiążenia - klub typu Nieciecza, który WSZYSTKO zawdzięcza Witkowskim pokazuje inną drogę. Jak kibice się obrażą (jak to w dużych klubach bywa), to sponsor to oleje a innego nie będzie. Jak zawodnicy nie będą grąć, to ich bez płaczu wyrzucą. A w Cracovii, Legii czy Wiśle kibice to głos z kórymi Zarząd się musi liczyć (vide Bednacz czy słynne "jeszcze jeden" )
    • piotrek67

8.7K
      5.6K
    • 12.09.2015 o 22:03
      Post #1103089 12.09.2015 22:03
    Na meczu obecny Urban z asystentem -ciekawe kogo weźmie ?
    • Leesior

11.3K
      2.9K
    • 12.09.2015 o 22:03
      Post #1103090 12.09.2015 22:03
    Zagraliśmy buca. Porażka zasłużona. Pierwsza połowa "na stojąco". Pierwszą ósemką (jak już kiedyś pisałem) to będziemy mieli jak piłkarze wybiorą się o czwartej rano na pętlę w Borku Fałęckim (albo w Bronowicach) i wsiądą do pierwszego odjeżdżającego tramwaju o numerze "8". Tylko czy będzie im się chciało tak wcześnie wstać ? Więcej nie chce mi się pisać.
    • 11kredek

134
      0
    • 12.09.2015 o 22:05
      Post #1103091 12.09.2015 22:05
    farciarz2 Napisał(a): ------------------------------------------------------- > Bogaci biznesmeni wolą tworzyć efemerydę w 700 > osobowej wiosce (podobnie jak wcześniej we > Wronkach czy Pniewach) niż pomagać starym > historycznym klubom Większej bredni dawno nie czytałem Szacun dla pani prezes za to co zrobiła w Niecieczy W "zasłuzonych" klubach można stracić fortune i spaśc nawet do IV ligi.- takie patologie panie
    • tomecki

4.9K
      3.5K
    • 12.09.2015 o 22:19
      Post #1103095 12.09.2015 22:19
    Oglądam Lecha i stwierdzam, że są tacy którzy mogą dzisiaj być bardziej wkurwieni niż my ;)
    • konrad_cracovia

991
      182
    • 12.09.2015 o 22:19
      Post #1103096 12.09.2015 22:19
    Matthias89 Napisał(a): ------------------------------------------------------- > Irytują mnie wpisy typu - Termalica zagrała > dobry mecz. Może i zagrała, ale co z tego? > Równie dobrze po wszystkich porażkach za > Podolińskiego (nie idąc dalej do Stawowego, > Kafarskiego, Pasieki, Ulatowskiego itd.) można > było sobie napisać - przeciwnik zagrał dobre > zawody. Nie głaskajmy tych zawodników jakich > mamy i nazywajmy rzeczy po imieniu, czyli że > zagrali dziś do dupy i nie ma tu żadnego > usprawiedliwienia, że przeciwnik zagrał dobrze, > bo choć fakt - był lepszy od nas, zagrał dobry > mecz i wygrał chyba zasłużenie, to skupmy się > na sobie i na tym, że zagraliśmy słabo, dość > podobnie jak to było z Piastem. Po meczu z > Jagiellonią, Wisłą u siebie mogłem > powiedzieć, że remis jest ok, widziałem dobrze > grającą drużynę, drużynę walczącą, > zaangażowaną i nie mogłem mieć pretensji, do > tego rywale również prezentowali się dobrze. > Dziś Tremalica była jak najbardziej do ogrania, > takie stracone punkty bolą najbardziej i > najbardziej irytują. > Odnośnie poszczególnych zawodników, to chyba > przyszedł czas na zmianę w bramce, to raz. Dwa > nie potrafię zrozumieć wystawiania na prawej > obronie Wójcickiego (muszę zobaczyć powtórki, > ale chyba wszystkie 3gole są jego), jakoś mnie > kompletnie nie przekonuje, zupełnie inaczej niż > Deleu. Sreten i Polczak dziś niepewni, Kapustkę > niestety miałem wrażenie, że odbiło się na > nim to powołanie, czyli za dużo chciał, a nic > mu nie wychodziło. Budzik - cóż, tragedia, > zawalił dwie piłki meczowe. Zajawiński poza > gole właściwie mało co istniał na boisku. > Rakels dramat - co się stało z formą z > poprzedniego sezonu? I tak można by wymianiać i > wymieniać... Poza tym wychodzenie w meczu u > siebie po raz kolejny dwójką defensywnych > pomocników - jakoś nie potrafię tego > zrozumieć. > Od początku sezonu pisałem o przygotowaniu > fizycznym, myślałem że w końcu wróci to > przygotowanie z wiosny, przecież tego co > wypracowane zimą nie dało się zgubić, ale już > sam nie wiem, czekam i czekam i jakoś nie widzę > tej drużyny, która miała siły na 90 i więcej > minut meczu. Zaczynam się bać, że już tego nie > doczekam i że może jednak da się zespuć > przygotowanie zimowe w lecie? > Tabela się spłaszczyła jeszcze bardziej, > przegrywamy w Lubienie, przegrywamy lub remisujemy > z Chorzowem i wracamy do starych czasów. Smutno > jest po tym meczu z Niecieczą, strata punktów > boli strasznie, irytuje postawa naszych na boisku, > ech... ciężkie jest życie kibica Cracovii. Jeśli uważasz, że (przepraszam dużo zomowców to kibice termalici) "epitet" wygrały załuzenie to chciałbym Ci pogratulować bani. Też idę się napić.
    • KamilloLce

5.8K
      5K
    • 12.09.2015 o 22:51
      Post #1103099 12.09.2015 22:51
    Co do sytuacji powyższej - też mi się wydawało, że Budzik powinien wyłożyć patelnię, później mi się wydawało że jednak tam Zjawę obstawiał obrońca jakiś skoro Budzik tam nie podał. Jak widać inaczej to wyglądało.. W ofensywie nie wyglądało to źle, tworzyliśmy naprawdę dużo okazji, dodatkowo strzeliliśmy 2 gole, więc czego chcieć więcej jeśli chodzi o atak. Ale jak można stracić 3 gole po takich błędach.. Tragiczny mecz Wójcickiego, z defensywy najsolidniejszy Wołąkiewicz.
    • Vola1906

1.5K
      1K
    • 12.09.2015 o 23:00
      Post #1103104 12.09.2015 23:00
    Moim zdaniem Budzik nie zasluzyl na 90min, ciagle tracil pilke, podawal za mocno albo za slabo, a jak przyjmowal to odskok na 3metry... z cala sympatia ale dzis piach jak chu....j. wojcicki dno, glupi faul i ogolnie slaby mecz. Kapi, Miro jak zawsze 100% zaangazowania reszta nijak, ale przeciez nam transfery nie potrzebne :D lepiej zatrudnic za jakis czas speca od LM bo to sie nie zdobywa druzyna tylko przychodzi spec pisze "program do LM" i wszystko dziala, jak w komarczu.

Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!

Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!

Napisz odpowiedź...

Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)

Goście (1)
    • Główna
    • Działy i kategorie