ja bym wziął pod uwagę ustawienie Kapustki na boisku, niestety tak jak w kadrze grał na skrzydle tzn. miał grac, ogólnie był jednym z najlepszych na boisku, ale to nie jego pozycja cały czas szukał środka, i cały czas była dziura po tej stronie gdzie grał. Dąbrowski bardzo slaby mecz, Dialiba jak zwykle gość jest tak słaby i surowy technicznie że aż przykro, Rakels słabo. Potrzebujemy dalej 2-3 piłkarzy, którzy podniosą jakość w ofensywie. Brawo Zjawiński
-
-
CRACOVIA - Termalica Bruk-Bet Nieciecza 2 : 3
Jeszcze pytanie do tych co widzieli i w miarę obiektywnie powiedzą: Czy karny mógł być podyktowany dla Niecieczy i sytuacja z ostatnich minut chyba Cetnarski czy sędzia mógł gwizdnąć?
Graliśmy jak zwykle ;) zato nieciecza pokazała klasę...Rymaniak mistrz z tym butem na twarz :)
Cóż,słabo to dzisiaj wyglądało.Wyglądało to tak jakbyśmy w tej dwutygodniowej przerwie rozegrali ze sześć meczów o mistrzostwo świata i nie było świeżości.Zakładanie pressingu przy wyprowadzaniu przez Termalicę piłki to zwykły kryminał.Nowak pokazał Pilarzowi jak można fajnie grać nogami.Sretenovic z Wójcickim chyba jeszcze nie wrócili z obozu integracyjnego...
del_piero Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Jeszcze pytanie do tych co widzieli i w miarę
> obiektywnie powiedzą: Czy karny mógł być
> podyktowany dla Niecieczy i sytuacja z ostatnich
> minut chyba Cetnarski czy sędzia mógł
> gwizdnąć?
Bardziej dla Niecieczy niż dla nas
Tak się złożyło, że oglądałem w TV.
Najpierw pytanie o karnego dla nas - za kopnięcie Cetnarskiego kilka minut przed końcem - trudno o bardziej ewidentnego karnego....
Inna rzecz, że podobny faul - ale jednak znacznie mniej wyraźny był na naszym polu karnym, przy stanie 1:1.
Nie podzielam krytycznych uwag niektórych przedmówców. Oni naprawdę nie grali źle, starali się, trochę zagrań było wysokiej marki, dwie piękne bramki... Tyle, że Termalika zagrała naprawdę bardzo dobrze - ale mimo to była do ogrania.
Nie podzielam też negatywnych opinii na temat Kapustki. Trochę zagrań miał naprawdę rewelacyjnych, plus świetna asysta na 1:0.
Trochę pech, bo w drugiej połowie mieliśmy swoje sytuacje. Dziabong mógł parę razy dokładniej główkować. Rewelacyjne wygarnięcie piłki przez Kapustkę z linii bramkowej i podanie do tyłu - gdyby Dąbrowski nie zabrał tej piłki nieczysto, dochodzi do Zjawińskiego na idealny strzał... A wcześniej, centra z prawej, Dziabong nie ma szans na strzał a strzela, a powinien podać do Kapustki który stał sam na 16 metrze.
Dwie bramki obciążają Wójcickiego - kretyński karny (ciężko mi powiedzieć, czy był, jedna powtórka z daleka) i trzecia, gdy nie przeciął lotu piłki a Biskup pięknie dośrodkował. Jedna - środowa - Stretena i Pilarza.
Co do ewentualnego karnego mam inne zdanie. Z resztą się zgodzę z Dzeta jak najbardziej
gargamel9998 Napisał(a):
> Dlaczego obrażacie Niecieczę? Czy ona coś
> złego zrobiła?
[b]Tu chodzi o coś ważniejszego, że w Polsce i w polskim sporcie nie szanuje się tradycji (rzecz np. w Anglii święta!)[/b]. Efekt niszczenia jej przez 50 lat w PRL-u oraz propagandowego prania mózgów.
[b]Bogaci biznesmeni wolą tworzyć efemerydę w 700 osobowej wiosce (podobnie jak wcześniej we Wronkach czy Pniewach) niż pomagać starym historycznym klubom[/b] rujnowanym przez komunistów jak np. Polonia Warszawa. Wyjątek stanowią kluby budowane przez PRL-owskie służby specjalne jak różne gts-y i cwks-y, które zachowały swoje układy z tamtych czasów.
Każdy wolałby chyba przegrać raczej z zasłużoną Polonią w atmosferze historycznych wspomnień niż ze sztucznym bez jakichkolwiek zasług i tradycji tworem zbudowanym wyłącznie za pieniądze.
[b]Brak szacunku dla historii, tradycji i wartości cechuje większość polskich biznesmenów czym oddziałują na dużą część społeczeństwa.
Między innymi dlatego również wiece zasłużona Cracovia jest ciągle obrażana i w chamski sposób opluwana.[/b]
Garbaty Napisał(a):
> Co do ewentualnego karnego mam inne zdanie. Z
> resztą się zgodzę z Dzeta jak najbardziej
JA także. Szkoda że C+ nie pokazało czy był karny Wójcickiego, ale skoro nie ma powtórek to pewnie go nie było :D
[IMG]http://i60.tinypic.com/2epndpt.png[/IMG]
Kjm!
Kajak.... tu się aż prosiło o takie zagranie. Zastanawiałem się kilka minut jakim cudem ta piłka tam nie trafiła :)
Tak mi sie wlasnie wydawalo na stadionie, że Budzik tam koncertowo zdupcył...
farciarz2 Napisał(a):
> gargamel9998 Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Dlaczego obrażacie Niecieczę? Czy ona coś
> > złego zrobiła?
>
> Tu chodzi o coś ważniejszego, że w Polsce i w
> polskim sporcie nie szanuje się tradycji (rzecz
> np. w Anglii święta!). Efekt niszczenia jej
> przez 50 lat w PRL-u oraz propagandowego prania
> mózgów.
> Bogaci biznesmeni wolą tworzyć efemerydę w 700
> osobowej wiosce (podobnie jak wcześniej we
> Wronkach czy Pniewach) niż pomagać starym
> historycznym klubom rujnowanym przez komunistów
> jak np. Polonia Warszawa. Wyjątek stanowią kluby
> budowane przez PRL-owskie służby specjalne jak
> różne gts-y i cwks-y, które zachowały swoje
> układy z tamtych czasów.
> Każdy wolałby chyba przegrać raczej z
> zasłużoną Polonią w atmosferze historycznych
> wspomnień niż ze sztucznym bez jakichkolwiek
> zasług i tradycji tworem zbudowanym wyłącznie
> za pieniądze.
> Brak szacunku dla historii, tradycji i wartości
> cechuje większość polskich biznesmenów czym
> oddziałują na dużą część społeczeństwa.
> Między innymi dlatego również wiece zasłużona
> Cracovia jest ciągle obrażana i w chamski
> sposób opluwana.
Mylisz się. Wielkie klubby to także obiążenia - klub typu Nieciecza, który WSZYSTKO zawdzięcza Witkowskim pokazuje inną drogę. Jak kibice się obrażą (jak to w dużych klubach bywa), to sponsor to oleje a innego nie będzie. Jak zawodnicy nie będą grąć, to ich bez płaczu wyrzucą. A w Cracovii, Legii czy Wiśle kibice to głos z kórymi Zarząd się musi liczyć (vide Bednacz czy słynne "jeszcze jeden" )
Na meczu obecny Urban z asystentem -ciekawe kogo weźmie ?
Zagraliśmy buca. Porażka zasłużona. Pierwsza połowa "na stojąco". Pierwszą ósemką (jak już kiedyś pisałem) to będziemy mieli jak piłkarze wybiorą się o czwartej rano na pętlę w Borku Fałęckim (albo w Bronowicach) i wsiądą do pierwszego odjeżdżającego tramwaju o numerze "8". Tylko czy będzie im się chciało tak wcześnie wstać ?
Więcej nie chce mi się pisać.
farciarz2 Napisał(a):
> Bogaci biznesmeni wolą tworzyć efemerydę w 700
> osobowej wiosce (podobnie jak wcześniej we
> Wronkach czy Pniewach) niż pomagać starym
> historycznym klubom
Większej bredni dawno nie czytałem
Szacun dla pani prezes za to co zrobiła w Niecieczy
W "zasłuzonych" klubach można stracić fortune i spaśc nawet do IV ligi.- takie patologie panie
Oglądam Lecha i stwierdzam, że są tacy którzy mogą dzisiaj być bardziej wkurwieni niż my ;)
Matthias89 Napisał(a):
> Irytują mnie wpisy typu - Termalica zagrała
> dobry mecz. Może i zagrała, ale co z tego?
> Równie dobrze po wszystkich porażkach za
> Podolińskiego (nie idąc dalej do Stawowego,
> Kafarskiego, Pasieki, Ulatowskiego itd.) można
> było sobie napisać - przeciwnik zagrał dobre
> zawody. Nie głaskajmy tych zawodników jakich
> mamy i nazywajmy rzeczy po imieniu, czyli że
> zagrali dziś do dupy i nie ma tu żadnego
> usprawiedliwienia, że przeciwnik zagrał dobrze,
> bo choć fakt - był lepszy od nas, zagrał dobry
> mecz i wygrał chyba zasłużenie, to skupmy się
> na sobie i na tym, że zagraliśmy słabo, dość
> podobnie jak to było z Piastem. Po meczu z
> Jagiellonią, Wisłą u siebie mogłem
> powiedzieć, że remis jest ok, widziałem dobrze
> grającą drużynę, drużynę walczącą,
> zaangażowaną i nie mogłem mieć pretensji, do
> tego rywale również prezentowali się dobrze.
> Dziś Tremalica była jak najbardziej do ogrania,
> takie stracone punkty bolą najbardziej i
> najbardziej irytują.
> Odnośnie poszczególnych zawodników, to chyba
> przyszedł czas na zmianę w bramce, to raz. Dwa
> nie potrafię zrozumieć wystawiania na prawej
> obronie Wójcickiego (muszę zobaczyć powtórki,
> ale chyba wszystkie 3gole są jego), jakoś mnie
> kompletnie nie przekonuje, zupełnie inaczej niż
> Deleu. Sreten i Polczak dziś niepewni, Kapustkę
> niestety miałem wrażenie, że odbiło się na
> nim to powołanie, czyli za dużo chciał, a nic
> mu nie wychodziło. Budzik - cóż, tragedia,
> zawalił dwie piłki meczowe. Zajawiński poza
> gole właściwie mało co istniał na boisku.
> Rakels dramat - co się stało z formą z
> poprzedniego sezonu? I tak można by wymianiać i
> wymieniać... Poza tym wychodzenie w meczu u
> siebie po raz kolejny dwójką defensywnych
> pomocników - jakoś nie potrafię tego
> zrozumieć.
> Od początku sezonu pisałem o przygotowaniu
> fizycznym, myślałem że w końcu wróci to
> przygotowanie z wiosny, przecież tego co
> wypracowane zimą nie dało się zgubić, ale już
> sam nie wiem, czekam i czekam i jakoś nie widzę
> tej drużyny, która miała siły na 90 i więcej
> minut meczu. Zaczynam się bać, że już tego nie
> doczekam i że może jednak da się zespuć
> przygotowanie zimowe w lecie?
> Tabela się spłaszczyła jeszcze bardziej,
> przegrywamy w Lubienie, przegrywamy lub remisujemy
> z Chorzowem i wracamy do starych czasów. Smutno
> jest po tym meczu z Niecieczą, strata punktów
> boli strasznie, irytuje postawa naszych na boisku,
> ech... ciężkie jest życie kibica Cracovii.
Jeśli uważasz, że (przepraszam dużo zomowców to kibice termalici) "epitet" wygrały załuzenie to chciałbym Ci pogratulować bani. Też idę się napić.
Co do sytuacji powyższej - też mi się wydawało, że Budzik powinien wyłożyć patelnię, później mi się wydawało że jednak tam Zjawę obstawiał obrońca jakiś skoro Budzik tam nie podał. Jak widać inaczej to wyglądało.. W ofensywie nie wyglądało to źle, tworzyliśmy naprawdę dużo okazji, dodatkowo strzeliliśmy 2 gole, więc czego chcieć więcej jeśli chodzi o atak. Ale jak można stracić 3 gole po takich błędach.. Tragiczny mecz Wójcickiego, z defensywy najsolidniejszy Wołąkiewicz.
Moim zdaniem Budzik nie zasluzyl na 90min, ciagle tracil pilke, podawal za mocno albo za slabo, a jak przyjmowal to odskok na 3metry... z cala sympatia ale dzis piach jak chu....j. wojcicki dno, glupi faul i ogolnie slaby mecz. Kapi, Miro jak zawsze 100% zaangazowania reszta nijak, ale przeciez nam transfery nie potrzebne :D lepiej zatrudnic za jakis czas speca od LM bo to sie nie zdobywa druzyna tylko przychodzi spec pisze "program do LM" i wszystko dziala, jak w komarczu.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)