I proszę mi bez biadolenia w tym temacie!
-
-
CRACOVIA - Termalica Bruk-Bet Nieciecza 2 : 3
Skromne 1:0 po golu Budzika.
Ej no. Jeśli mamy budować mentalność zwycięzców, to remis ze strefą spadkową powinien być traktowany jak porażka. A więc seria wątków Karvina winna zostać przerwana.
zmiana ról wyjazdowo domowych, teraz był remis na wyjeździe, więc wypada żeby teraz było 3-0 w domu ;)
gentlemen Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Ej no. Jeśli mamy budować mentalność
> zwycięzców, to remis ze strefą spadkową
> powinien być traktowany jak porażka. A więc
> seria wątków Karvina winna zostać przerwana.
Dura lex sed lex :) Dla mnie Karvin może zakładać wątki do końca sezonu :)
eredin Napisał(a):
> Dura lex sed lex :) Dla mnie Karvin może
> zakładać wątki do końca sezonu :)
Taki oto komentarz - z którym się w pełni zgadzam - znalazłem w sieci:
"Polacy mają lekceważący stosunek do obowiązujących przepisów. Nawyk ignorowania prawa powstał w czasie zaborów i okresu rządów komuny. Patriotycznie było ignorować wszystko co nakazywała władza. Po dwudziestu kilku latach wolności i demokracji w dalszym ciągu istnieje przeświadczenie, że łamanie przepisów jest czymś naturalnym, wręcz chwalebnym":).
Ja tam nie mam nic przeciwko zakładaniu wątków przez Karvina, ale jak już idziemy w filozofię, to czego przejawem jest przyjmowanie przez nas straty dwóch punktów (zwłaszcza z ogórkami) jako zwycięstwa? Już gdzieś wyliczyłem i pisałem, że komplet remisów jest równoznaczny ze spadkiem z hukiem z ligi.
Zgodne z mentalnością zwycięzcy jest przyjęcie takiego wyniku jak porażki.
Natomiast przyjmuję w ciemno co napisał kkk_84:
"zmiana ról wyjazdowo domowych, teraz był remis na wyjeździe, więc wypada żeby teraz było 3-0 w domu"
I tego się trzymajmy!
Zmiana twórcy wątku jest po przegranej i tego się trzymajmy. Tak robił dudi74 i dobrze na tym "wyszliśmy" :)
Trzeba wygrać i to koniecznie. Z kim wygramy u siebie jak nie z takim beniaminkiem co dopiero uczy się ekstraklasy i wszystkie wyjazdy to porażki i ledwie jedna bramka. Poza tym innej możliwości nie ma, tym bardziej, że pewnie już będą Cetnarski, Polczak czy Wołąkiewicz a punktów już trochę poszło i to u siebie. Po wynikach Piasta po części naszych rozgrzeszam za porażkę z nimi i nie dziwię się za bardzo, że z tak grającym Piastem przegrali. Czekamy na przełamanie, bo trochę do dupy, że były dwa remisy z rzędu (Jagiellonia i Górnik). Pewnie, że trzeba się cieszyć że nie przegrywamy, ale co z tego jak dwa mecze to dwa punkty? Już lepiej jeden mecz wygrać drugi przegrać. Poza tym trener Zieliński mówił, że na pewno będzie taki moment kiedy Cracovia się zatnie i ja mam taką nadzieję, że ten moment był właśnie teraz i dwóch meczy nie daliśmy rady wygrać w tym jednego u siebie i drugiego na wyjeździe z ostatnią drużyną. Jest teraz przerwa 2 tygodnie więc idealna okazja wyciągnąć wnioski z ostatnich meczów (zwłaszcza u siebie) i w końcu wygrać z Termaliką. Zobaczymy jak zagra drużyna grająca słabo u siebie z drużyną bardzo słabo grającą na wyjeździe! :)
Na kim się mają przełamać, jak nie na Cracovii. Niestety źle to widzę.
Wrócą kontuzjowani i trzeba ich rozjechać. Nie mamy wyjścia :)
janczer Napisał(a):
> Na kim się mają przełamać, jak nie na
> Cracovii. Niestety źle to widzę.
#
Astonie gdzie jestes?? Wyprostuj tego forowicza bo bredzi ;)
skonczyla sie passa na wyjazdach to musi sie zaczac u siebie. Wygramy!
0:1
Ja stawiam na 1:1 po ciężkim boju.
janczer Napisał(a):
> Na kim się mają przełamać, jak nie na
> Cracovii. Niestety źle to widzę.
My też się mamy przełamać w meczach u siebie.
MSC Napisał(a):
> janczer Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Na kim się mają przełamać, jak nie na
> > Cracovii. Niestety źle to widzę.
>
> My też się mamy przełamać w meczach u siebie.
z kim jak nie z Niecieczą?;)
Właśnie mecz z Niecieczą powinien być meczem na przełamanie. Dlaczego tak sądzę? Otóż jedyne czym nam może zagrozić rywal to ambicja (widać to było w meczu z Lechem), my z kolei mamy doświadczenie. Remis to porażka. Typuję 2-0.
Jakkolwiek szanuję wynik Termaliki z Lechem to jednak uważam , że jesteśmy drużyną lepszą pod każdym względem i powinniśmy te zawody wygrać .Cracovię stać na to .
Słoniki dalej trenuje ten [u]nieudacznik Mandrysz[/u]? jak tak, to wygraną mamy w kieszeni.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)