"W 10 było bardzo ciężko przy takiej pogodzie i sposobie gry jaki prowadzi Cracovia[b][/b]" powiedział Kubicki po sobotnim meczu.
Zatem w piątek gramy swoje i 3 punkty będą nasze.
Mamy solidny zespół, który jest prowadzony przez solidnego trenera. Więc z wiarą we własne umiejętności, podbudowaną wynikami idziemy po kolejny dobry wynik.
-
-
Cracovia-Piast 1 : 2
Jako v-ce liderowi nie pasuje inny wynik jak zwyciestwo B)-
CRACOVIO CHCEMY LIDERA,CRACOVIO CHCEMY LIDERA,CRACOVIO CHCEMY LIDERA!!!
W kwestii formalnej, do korekty
szuwarek Napisał(a):
-------------------------------------------------------
(...)
> 11. 1970/71 II liga Piast Gliwice 2:0 Cracovia
> 12. 1970/71 II liga Cracovia 1:0 Piast Gliwice
Było odwrotnie
11. 1970/71 II liga Cracovia 1:0 Piast Gliwice
12. 1970/71 II liga Piast Gliwice 2:0 Cracovia
Najpierw graliśmy u siebie - był to ostatni mecz sezonu jesiennego 1970/71 i przy okazji pierwszy, który w tej rundzie wygraliśmy ( :) ) - była to chyba najgorsza runda ligowa w historii, zdobyliśmy w niej wszystkiego 4 punkty. Na ten mecz nasi zmienili koszulki (wystąpili w ciemnozielonych) i wygrali ;)
A kibice Piasta przyjechali i śpiewali na melodię "Jak długo na Wawelu" piosenkę wzorowaną na niewłaściwej stronie Błoń z tekstem "tak długo nasze Piastunki..." A po meczu wychodzili (wtedy nie było żadnych sektorów gości, siedzieliśmy zmieszani) mówiąc "z taką Cracovią przegrać..."
W meczu z Piastem trzeba zagrać uważniej w środku pola niż w dwóch ostatnich meczach. Piasta po odejściu Wilczka pewnie dotychczasowi rywali zlekceważyli, okazuje się, że niesłusznie - ich napastnicy są skuteczni do bólu.
Pewnie będą próbować prostopadłych podań jak gts, mogą lepiej wykorzystywać stałe fragmenty niż Podbeskidzie. No i będą próbować uderzeń z dystansu, bo to przeciwko nam im wychodziło.
Czyli - pełna koncentracja niezbędna, od pierwszej do ostatniej minuty. Punkty z frajerami są bezcenne!
Powtórki z 1:5 na pewno nie będzie. W tym meczu nasza obrona (nie tylko waleczny stoper którego imienia nie wolno wymawiać, ale wszyscy) popełniła więcej błędów niż duet Sreten-Piotrek podczas dotychczasowej kariery. Poważnym błędem było by zlekceważenie rywala, dlatego powinniśmy wyjść najmocniejszym składem, z 2-ma defensywnymi pomocnikami. Liczę ponadto na odblokowanie się Denissa :)
Trzeba zagrac bardzo uwaznie w obronie, uszczelnic i nie tracic bramek. O gre z przodu jestem spokojny, poniewaz lubimy operowac pilką, jestesmy zgrani (wreszcie) i wszystko nam sie zazebia, ponadto mamy szczescie.
Co do wyniku to jestem przekonany ze nasza passa zostanie podtrzymana. Na Piascie napewno sie nie rozlozymy - tego jestem pewien!
Rozjedziemy ich!
Nawet Psy uparcie starają sie równac do Nas, do Lepszych.
sędzia: Zbigniew Dobrynin (Łódź).
wg mnie to chyba debiut w EK. Sędziował nam w Stargardzie w PP:D
szuwarek Napisał(a):
> sędzia: Zbigniew Dobrynin (Łódź).
>
>
> wg mnie to chyba debiut w EK. Sędziował nam w
> Stargardzie w PP:D
Chyba rzeczywiście debiut. Jeszcze tydzień temu sędziował w I lidze Arka - Zawisza.
W Ostrowie też nam sędziował PP.
Buba powinien wyjść w pierwszym składzie bo pogoda będzie idealnie pod niego :)
A ja mam ciagle kompleksy i bede sie cieszyl z remisu... :)
Jak będzie jutro taka pogoda jak dziś, to absolutnie nie spodziewam się dobrego meczu i obstawiam 0-0...
Ma byc jeszcze cieplej...... Licze jednak na podtrzymanie passy i na zwyciestwo. Bedzie ciezko o to, jedkak gramy u siebie a to 'tylko' piast
mcz_ Napisał(a):
> Jak będzie jutro taka pogoda jak dziś, to
> absolutnie nie spodziewam się dobrego meczu i
> obstawiam 0-0...
Dla Piastunek będzie przecież taka sama pogoda.Mamy lepszą drużynę,jesteśmy faworytem,piłkarze są w sztosie i jeśli podejdą odpowiednio zmotywowani(a jestem o to spokojny),to wygramy.Naprawdę nie jesteśmy już drużyną,która była nijaka...Czas przestawić myślenie(Nasze kibicowskie).
Na Piast ta sama osiemnastka
Trener przed meczem https://www.youtube.com/watch?v=c7d1-vE0SAk&feature=youtu.be
Mądrego miło posłuchać!
Ehh... wyjeżdżam dziś i nie obejrzę meczu :( jedyne co mi zostaje to jakaś relacja tekstowa albo ewentualnie radiowa - coś ktoś poleca?
Co do samego meczu to łatwo nie będzie. Wydaje mi się, że mamy lepszą drużynę ale różnie może być. Piast jest dziurawy z tyłu lecz umie wykorzystywać swoje szanse. Chciałbym też w końcu zobaczyć pewne zwycięstwo z 2-3 bramkami i Kapustke na boisku :D
Do Boju PASY!
Sehtan Napisał(a):
> Ehh... wyjeżdżam dziś i nie obejrzę meczu :(
> jedyne co mi zostaje to jakaś relacja tekstowa
> albo ewentualnie radiowa - coś ktoś poleca?
>
> Co do samego meczu to łatwo nie będzie. Wydaje
> mi się, że mamy lepszą drużynę ale różnie
> może być. Piast jest dziurawy z tyłu lecz umie
> wykorzystywać swoje szanse. Chciałbym też w
> końcu zobaczyć pewne zwycięstwo z 2-3 bramkami
> i Kapustke na boisku :D
>
> Do Boju PASY!
No to nie zobaczysz
bo wyjeżdżasz :D
Tez będę na trasie, jakie radio nadaje relacje z meczu?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)