Powiem krótko należy cenić Podolińskiego za transfery,a Zielińskiego za taktykę
CRACOVIA ZAWSZE PANY !!!
-
-
(WIKTORIA)[1]Lechia-Cracovia 0 : 1
brawo brawo brawo! trudno wymarzyć sobie lepszy początek sezonu niż nieprzypadkowa wygrana na boisku faworyta do miejsca na podium.
na szybko:
na plus:
stałe fragmenty gry (nieprzypadkowy gol, fajne dośrodkowania Cetnarskiego, dobrze bity wolny Damiana)
Jendrisek - dużo wygranych główek po wybyciach Pilarza
środek obrony - Sreten obciął sie bodaj raz, a Polczak chyba ani razu (do tego bramka)
kolejny więcej niż poprawny mecz Dąbrowskiego, Covilo też dobrze
fajnie grał Kapustka
słabiej:
Cetnarski po tym, jak zajął miejsce Kapiego
druga połowa - chaos przy kontrach, duża niedokładność
niedokładność podań (my 70 proc. wobec 79 proc. betonów)
nowi: Wójcicki mnie nie przekonał, z kolei Wołąkiewicz nie wyglądał źle, ale niepokoją statystyki:
Lechia dwa razy częściej zagrywała na stronę Wołąkiewicza niż Deleu/Wójcickiego
[IMG]http://i61.tinypic.com/erx3cy.jpg[/IMG]
widać też, że po stronie Wołąkiewicza mieliśmy mniej odbiorów niż po prawej
[IMG]http://i60.tinypic.com/2enopi9.jpg[/IMG]
problem był szczególnie widoczny podczas ostatniego kwadransa, gdy Lechia miała mnóstwo miejsca na swojej prawej stronie. w kółkach Wołąkiewicz i Wojtkowiak, widać też, że Rakels był daleko (brak asekuracji)
[IMG]http://i57.tinypic.com/2sb0uop.jpg[/IMG]
podsumowując: to był pierwszy poważny sprawdzian dla drużyny Zielinskiego, i można wystawić ocenę dobrą, a nawet dobrą z plusem. ale piątki dać nie mogę, bo mecz pokazał, że mamy problem na lewej obronie.
1. Lechia to drużyna która mierzy w miejsca 1-3
2. Ograliśmy ich i to ZASŁUŻENIE
3. BĘDZIE DOBRZE
Khalid Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> 1. Lechia to drużyna która mierzy w miejsca 1-3
My mierzymy w pierwszą 8, a jak tam wejdziemy to .... zobaczymy co dalej, cytując Zielińskiego :)
knurze - ale problem na lewej jest zdiagnozowany. Wołąkiewicz gra tam z konieczności. Teraz sobie wyobraź w tym miejscu ponadprzeciętnego "reprezentanta swojego kraju, który wybrał inny klub"+ poważne nazwisko w napadzie.
Wolakiewiczowi ewidentnie odcielo prąd od 75 min a do tego Rakelss często go nie asekurowal i temu jechali nasza lewa strona.
Wolakiewicz nie jest przygotowany według mnie na 90 minut i to było widać bo gasl pod koniec. Pierwsza połowa bardzo poprawnie i drugiej tak polowe.
Cracovia zagrała naprawdę dobry mecz, zwłaszcza w obronie. Trener Jacek Zieliński sprawił, że Cracovia gra z dużą dyscypliną taktyczną i bardzo uważnie w defensywie.J Zieliński najwidoczniej stwierdził, że kluczem do poprawy gry zespołu Cracovii będzie uporządkowanie gry obronnej, bo z przodu zawsze uda się coś strzelić.:)
Od dawna nie widziałem naszych Pasów grających tak mądrze. Dyscyplina w obronie. Kontrola piłki . przegląd pola!!!!
To co nam brakowało Zieliński idealnie uzupełnił.
Jestem dobrej mysli.
Zieliński do zwolnienia miało być 0:3 a nie 0:1 - ŻARTOWAŁEM
Panie Jacku dziękuję i gratuluję panu i całej druzynie oraz proszę tak trzymać do końca sezonu.
Kruszyna bardzo trafna diagnoza, nie mozna bylo zlego slowa powiedziec o Wolakiewiczu przez 3/4 meczu a i pod koniec chyba uratowal nas przed strata bramki desperackim wslizgiem.
Brawo dla calej druzyny i sztabu szkoleniowego. Dziekuje!!!!!!!
Wołąkiewicz zagrał bardzo dobrze w I połowie. To była różnica dwóch klas w porównaniu do Marciniaka. Ostatnie 30 minut rzeczywiście obniża ocenę, ale wynika nie tylko z ewidentnego braku sił, ale i braku asekuracji. Między innymi dlatego nie dam defensywnym pomocnikom oceny wyższej niż 7, bo w materii lewej obrony dawali ciała (reszta ich zadań naprawdę super).
Co do Wójcickiego cały czas uważam że powinien grać na prawej obronie, bo na skrzydle jest słabszy i od Zjawy i od Jendriska i od Wdowiaka. Mimo to pierwsze 45 minut pokazało że będzie dla nas realnym wzmocnieniem, jak tylko trener wpoi mu większe zaangażowanie. W II połowie kilka razy odpuszczał po stracie i raz poszła wtedy bardzo groźna kontra.
Na razie te wzmocnienia oceniam na "czwórkę z leciutkim minusem" w dawnej nomenklaturze (2-5)
Zaczyna to wyglądać bardzo obiecująco.
Wygramy derby i później mamy kilka łatwiejszych meczów.
A dobra passa niech trwa!
Jestem w szoku. Co ten Trener Zieliński z nimi robi?
Szacunek Panie Jacku.
PS
Ja wiem, że jest ok ale nie zakładajmy
Z góry wygranych derbów.
A tak w ogóle to:
Węgrzyn szmato, co ty na to? :D
Wołąkiewicz jak na nominalnego stopera na LO gra bardzo dobrze, dużo lepiej niż Marciniak, a to o czymś świadczy szczególnie jak popatrzymy że Adam jeszcze niedawno był powoływany do reprezentacji Polski. ;) Trzeba dodać, że Hubert jest po poważnej kontuzji, i przez długi czas nie grał o stawkę. Będzie jeszcze lepiej, przynajmniej taką mam nadzieję!
ciężko się cieszyć skoro wygraliśmy tylko jedną bramką a nie trzema :((:P) liczę na " rehabilitację " piłkarzy w przyszły piątek bo wbić milicjantom mniej niż 3 bramki to naprawdę nie wypada....(tu)
Zamykam okna; znad Reymonta unosi się skowyt nie do zniesienia :)
- Klub zmierza w takim kierunku, żeby rywalizować z Lechem i Legią. I my jesteśmy gotowi, żeby to wyzwanie podjąć - mówił przed spotkaniem z Cracovią kapitan Lechii Sebastian Mila. Zespół z Krakowa aż tak dużych ambicji nie ma, przynajmniej nikt nie mówi o tym głośno, ale od początku meczu w Gdańsku to goście wyglądali jak zespół, który wie po co wyszedł na boisko i co ma na nim robić. Zespół Jacka Zielińskiego przyczaił się na własnej połowie i spokojnie rozbijał chaotyczne ataki gospodarzy. A kiedy przejmował piłkę płynnie przechodził z obrony do ataku i dość łatwo przedostawał się pod pole karne Lechii. Cracovia była lepsza zarówno pod względem taktycznym, jak i technicznym, w jej grze nie było najmniejszej paniki. Mało tego goście byli od rywali szybsi i bardziej zdecydowani.
Powyzej to cytat z Wyborczej , niesamowite.......ile kibic czekal na takie recenzje z wrogich zrodel ?!
z perspektywy stadionu (pochwalę się, a co!) najlepszy dąbrowski (poza jedną stratą, po której polczak dostał żółtą kartkę) - mnóstwo odbiorów, dużo piłek rozrzucał, napracował się co niemiara.
hubert już na początku drugiej połowy ciężko biegał (siedziałem po jego stronie), ale rakels zupełnie mu nie pomagał, często lewa strona była wspomagana przez dąbrowskiego. ale fakt, koło 80 minuty wołąkiewicz nie miał siły wybiec z własnego pola karnego.
najgorszy na boisku - w mojej opinii rakels. dużo strat, kiepska gra obronna, piłka co chwilę mu odskakiwała. dziwiłem się, że jacek zieliński nie zmienił go koło 70 minuty, żeby wzmocnić naszą lewą stronę (zwłaszcza, że wszedł tam wiśniewski albo makuszewski, którzy robili sporo zamieszania).
cieszy, że potrafimy wyjść i zamurować naszą bramkę, myślę, że lechia nie oddałaby celnego strzału, gdyby w 70 minucie na lewą wszedł dialiba i bardziej pomagałby wołąkiewiczowi.
cieszę się bardzo, że wygraliśmy, zwłaszcza ze lechia ma naprawdę przyzwoitą bandę jak na naszą ligę!
p.s. pozdrawiam kibiców z nowego sącza siedzących obok mnie!
Super! Brawo, szacunek dla Pana Jacka! Jeszcze ściągnąć tego Dwaliszwiliego i będzie świetnie! :)
http://weszlo.com/2015/07/17/pge-arena-zdobyta-nowa-cracovia-zdaje-trudny-egzamin/
i jeszcze weszlo ! Jestem w szoku!
zawsze trzeba grać na Wawrzyniaka, on jest słaby :P nie upilnował Piotrka i wpadło :D
Chyba od lat nie widziałem tak dobrze grającej obrony - Sretenovic mistrz.
Pamiętajmy, że wygraliśmy z drużyną, o której fachowcy i dziennikarze mówili, że mogą być czarnym koniem rozgrywek.
Brak słów BRAWO CHŁOPAKI
Wszystko fajnie chłopy tylko kurwa teraz na stadion bo będzie obciach na całą Polskę jak nie będzie kompletu na derbach !!!
Aston1906 Napisał(a):
> A tak w ogóle to:
>
> Węgrzyn szmato, co ty na to? :D
Ale mnie wkurwił ten biłgorajski ogr swoim stwierdzeniem: .... " Cracovia w Pucharach ??!! Bez przesady !!! " .... Mam nadzieję, że jeszcze pokrak mocno się zdziwi.
tomecki Napisał(a):
> Aston1906 Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > A tak w ogóle to:
> >
> > Węgrzyn szmato, co ty na to? :D
>
> Ale mnie wkurwił ten biłgorajski ogr swoim
> stwierdzeniem: .... " Cracovia w Pucharach ??!!
> Bez przesady !!! " .... Mam nadzieję, że
> jeszcze pokrak mocno się zdziwi.
Znaczy się skrajna niechec Kazka do Cracovii jest od dawna znana natomiast chłop tak sie kompromituje ,że aż przykro.
Co sądzić o chłopysiu ,który (mozna na Youtube odnaleść) "nie widzi gola Covilo" w derbach a słowem nie zajaknie sie o nieprawidłowym golu derbowym Boguckiego z spalonego "jak Węgrzyn wysoki"...
Mój kolega określił typka cytatem z "Sami swoi" : wysoki jak brzoza a głupi jak koza ;) :D
osobiście uważam ,ze już dawno [b][u]powinniśmy zorganizować akcje e-mailowa do nc+[/u][/b] żądajacą [ups...]odsunięcia tego skrajnie nieobiektywnego "specjalisty" od komentowania naszych meczy.
ps: a wie ktoś dlaczego na r20 też jest nielubiany?
A on w ogóle może być lubiany?
k0la Napisał(a):
> Dąbrowski jak go piłka minie to stoi. Nawet w
> truchcie nie wraca.
;)
Ja niestety oglądałem ten mecz jednym okiem będąc na jakimś spotkaniu towarzyskim z alkoholem, więc mam może zaburzony odbiór, ale ile razy myśmy wyszli w 2 połowie ze swojej polowy?
Zwycięstwo pomimo tego ogromnie cieszy, choć mnie niepokoi sam przebieg meczu.
Do jarkosa:
Dialiba mógłby wejść na boisko za Deleu, Sretena albo Miro więc byłoby to trudne do zrealizowania. W tym sezonie jest limit 3 graczy spoza UE.
Taka, Cracovie, chce oglądać !!! Jak na pierwszy mecz w lidze, wyglądaliśmy bardzo ale to bardzo dobrze ! Betony, do końca nie wierzyly w to, co się stało a tak się na pompowali :)
Sretanovic !!!! Jakże, fajnie się go ogląda ! Jak on jest skupiony przy dośrodkowaniach ! nie patrz się na łby przeciwnika a na kroki, nogi :) Super !
Oglądałem również zwisłe z Górnikiem. Pierwszy raz ,chyba w życiu ,jestem spokojny o Derby i o cala ligę :) Brawo Trenerze !!!
Teraz dudi bardzo proszę skup się, trzy głębokie wdechy i zakładaj wątek derbowy ;-)
skrót z meczu
http://ekstraklasa.tv/skroty/lechia-cracovia-0-1-zobacz-skrot-meczu/b6jx6j
szpetota Napisał(a):
> Ja niestety oglądałem ten mecz jednym okiem
> będąc na takim spotkaniu towarzyskim z
> alkoholem, więc mam może zaburzony obiór, ale
> ile razy myśmy wyszli w 2 połowie ze swojej
> polowy?
> Zwycięstwo pomimo tego ogromnie cieszy, choć
> mnie niepokoi sam przebieg meczu.
Nie zgodzę się. Poza samym początkiem i samą końcówką meczu było to bardzo przemyślane działanie. Wiem, że jesteśmy w stanie euforii (zresztą trudno się dziwić przy passie 8:2:0 w ostatnich 10 meczach) ale fakty są takie, że nie jesteśmy składowo aż tak silni żeby z każdym grać w otwarte karty. Przyjechaliśmy na teren mocnego rywala, ba, składowo pretendenta do ścisłej czołówki (chociaż tutaj na drodze może im stanąć trener, a właściwie jego brak) i bardzo dobrze się zamknęliśmy odgryzając się kontrami. Jakbyśmy spróbowali grać coś bardziej otwartego to myślę że nie byłoby takiej radości po meczu.
Węgrzyn jest nielubiany u nas i u GTS. Swoimi komentarzami za to liże dupę Legiuni. Co za frajer.
Co do meczu to fajnie, że wygraliśmy, ale szału nie było. Wreszcie mamy obronę z prawdziwego zdarzenia. Świetnie Polczak i Sreten, boczni nieco słabiej. Psów teraz powinniśmy pyknąć, ale znów w wielki hurraoptymizm bym nie popadał, bo Lechia wcale nie wydawała się taka mocna i typuję, że podzielą los Polonii za Wojciechowskiego, czy Zagłębia sprzed kilku sezonów. Mają kilku dobrych grajków, ale znów bez przesady, a do tego są przepłaceni, nie tworzą drużyny i mają słabego trenera. Porażka na inaugurację ostudzi im zapał i skończą w dolnej części górnej połówki.
[quote=Aleks(Rbk)]
Jakbyśmy spróbowali grać coś bardziej otwartego to myślę że nie byłoby takiej radości po meczu.
[/quote]
A kto nam każe grać coś bardziej otwartego? Mourinho nawet z mocnym składem lubi ustawić zespół defensywnie i jakoś nikt wtedy nie mówi, że są słabsi i dlatego cofnięci.
Odpisuję koledze "Szpetota" który narzeka że byliśmy cofnięci ;) nie mówię, że jesteśmy słabi, ale też bez przesady, nie róbmy z siebie aż takiej potęgi bo to nigdy dobrze się nie kończy :P (vide Lechia :D )
delGado Napisał(a):
> Do jarkosa:
> Dialiba mógłby wejść na boisko za Deleu,
> Sretena albo Miro więc byłoby to trudne do
> zrealizowania. W tym sezonie jest limit 3 graczy
> spoza UE.
A czy ten limit dotyczy krajów stowarzyszonych z UE ?
dudi74 zakladaj nowy temat zarowno w dziale pilka nozna i glos z trybun na wszelki wypadek :)-D (:D
delGado Napisał(a):
> Do jarkosa:
> Dialiba mógłby wejść na boisko za Deleu,
> Sretena albo Miro więc byłoby to trudne do
> zrealizowania. W tym sezonie jest limit 3 graczy
> spoza UE.
Dialiba mógłby spokojnie wejść za Deleu i zamienić się pozycjami z Wójcickim - na szczęście Trener ma w miarę dobre pole do popisu przy roszadach składem
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)