Szpaku prze gość. Zdziwiony, że bramka zaliczona napastnikowi a nie samobójcza obrońcy :D
-
-
Mistrzostwa Świata Elity | Praga/Ostrawa (01-17.05.2015)
Haha dokładnie komedia ze Szpakowskim , a co do meczu to USA o wiele lepsze zasłużone zwycięstwo
Senior Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Don Pedro Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Jak włączyłem transmisje na tvp sport i
> > usłyszałem Szpakowskiego, to szybciutko
> > uciekłem na oficjalnego YT IIHF...
>
>
> Zastanawiam się co on bierze. Przed chwilą kara.
> Lecą powtórki bramek a Szpaku krzyczy goool! :-)
Myślałem, że padnę jak to usłyszałem :D A już myślałem, że Szpaku nie jest mnie w stanie niczym zaskoczyć :D
Studenciaki z USA nieźle nagonieni są, aż miło było patrzeć na ich grę. Z drugiej strony Campbell też miał trochę szczęścia ;)
Odrobny ma kanadyjski paszport?
Minuta z kawałkiem do końca. Czerwoni przegrywają 2:3.Trener Czerwonych berze czas. Wznowienie w tercji obronnej USA. Widać że na lód wyjeżdża 6-ciu Sowietów. Zaczynają grę, a Szpaku zastanawia się, czy Czerwoni ściągną bramkarza....
Gość podnosi sobie adrenalinę z nudów. Dlatego tak często daje szanse Czechom zostawiając pustą bramkę :).
Ten bramkarz to jest jednak niezły wariat.
II reprezentacja Kanady jedzie z Czechami jak z furą gnoju.
Świetny mecz!
A Kanadyjski walec rozjeżdza właśnie gospodarzy na niespełna 8 minut przed końcem jest już 5-2. Gra Kanady przepiękna!
sterby Napisał(a):
> II reprezentacja Kanady jedzie z Czechami jak z
> furą gnoju.
Czy ja wiem, czy reprezentację Kanady tak od razu można nazwać "drugą". Nie jest w najsilniejszym składzie, to oczywiste - w NHL zostało wielu b.wartościowych hokeistów (choćby Toews, Stamkos, Price, Getzlaf czy Nash). Ale nadal - ofensywnie ten skład wciąż jest cholernie silny - Crosby, Giroux, O'Reilly, Spezza, Seguin, Eberle, Hall, Toffoli, MacKinnon. To są wyróżniający się (niektórzy wybitni) gracze na tle NHL.
PS Gol Crosby'ego z asystą Giroux. Niesamowite. :)
Kanada w tym roku na mistrza idzie. To co chłopaki grają, to głowa mała! Brawa też dla Czechów, którzy wg mnie zagrali swój najlepszy mecz na tych mistrzostwach.
Oto obrońca reprezentacji Kanady - Brent BURNS,
zdejęcie z prezentacji drużyny Klonowego Liścia na stronie IIHF:
[url=http://www.iihfworlds2015.com/en/teams/#CAN]Kanada[/url]
[img]http://photo.iihf.com/zenphoto/albums/2015-wm-414/portraits/IHCAN10903198501.jpg[/img]
Koszalek opalek :)
Kanada miażdży system.
No a wcześniej trzecia reprezentacja USA rozrzuciła po polu furę gnoju z napisem CCCP ;)
Na tych meczach widać skąd ( z jakiej kultury hokejowej) trzeba pozyskiwać zawodników.
Alko D`Bier Napisał(a):
> Oto obrońca reprezentacji Kanady - Brent BURNS,
> zdejęcie z prezentacji drużyny Klonowego Liścia
> na stronie IIHF:
> Kanada
>
> http://photo.iihf.com/zenphoto/albums/2015-wm-414/
> portraits/IHCAN10903198501.jpg
Wg. komentatorów wczorajszego meczu z Czechami to posiada on farmę, na której hoduje zwierzęta, w tym... 150 węży ;)
Podoba mi się jak grają Kanadyjczycy. Oczekiwałem (niesłusznie), że będzie dużo solowych popisów i rajdów. A tutaj się okazuje, że grają chyba najbardziej zespołowo ze wszystkich drużyn. Me gusta :)
Kanada jak zwykle na swoim poziomie, potem przerwa i reszta :)
Człowiek patrzy i rozumie o co chodzi w tej grze:)
Z tym że jak pamiętam to z reguły Kanada zachwyca, tylko potem jak trafiają w PO na Szwecję czy Finlandię to gorzej to trochę wygląda czasem...
Poznaliśmy dziś spadkowiczów z elity?
Wygląda na to, że tradycyjnie spadną beniaminkowie, Austrii na 90% nic nie da zwycięstwo ze Szwajcarią.
Słoweńcy mogą jeszcze ograć Duńczyków lub/i Norwegów, ale nie mogę się oprzeć wrażeniu, że ta dwójka, która teraz spadnie jest znacząco lepsza od Włochów (którzy z reguły byli mocno młóceni w elicie), co nie wróży najlepiej w kontekście naszych szans za rok (choćby turniej miał mieć znowu miejsce w Krakowie)...
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)