Obaj byli wkurzeni bo jeden przegrał mecz a drugiego Boniek napastuje sms'ami i straszy. Flaszka też nie pękła to nic dziwnego że brak wyczuwalnej chemii.
-
-
JACEK ZIELIŃSKI - treningi, taktyka, musi odejść lub nie, itp.
runkle - odsyłam do wątku pt. Cracovia II
... rozumiem, że ten pierwszy wkurzony, ale ten drugi? przecież kupił towaru na wagę, że aż hej:D
Ale ten drugi to wszechwiedzący i nieomylny więc dlatego ten pierwszy w.kurwiony.
Transfery można było przeprowadzać do końca lutego. Cracovia nie zrobiła takich zakupów, na jakie liczyła.
Żaden z pięciu pozyskanych piłkarzy raczej nie zbawi Cracovii natychmiast. Hubert Adamczyk i Przemysław Pyrdek zostali ściągnięci z myślą o przyszłości i na razie nie będą dostawać szans. Florin Bejan i Anton Karaczanakow debiuty mają już za sobą, ale mecze zaczynają na ławce rezerwowych.
Jest jeszcze Tomas Vestenicky, który został wypożyczony na pół roku z AS Roma. Ma mało czasu, by pokazać, na co go stać, ale musi czekać. - Nie może być przecież tak, że z marszu wskoczy do pierwszego składu. Hierarchia musi być. Ale na treningach pokazuje, że ma duże umiejętności, ma ułożoną nogę - zapewnia Jacek Zieliński, trener Cracovii.
Pytamy szkoleniowca, czy jest zadowolony z zimowych transferów? - Nadzieje i zamierzenia były inne, ale wyszło jak wyszło - odpowiada. - I to nie tylko z winy klubu, bo życie pokazało, że Cracovia nie zawsze jest dla piłkarzy pierwszym wyborem. Planowaliśmy jeszcze dwa lub trzy naprawdę konkretne transfery, ale nie wyszło. Na koniec okna transferowego nie chciałem robić desperackich ruchów tylko po to, by pokazać, że Cracovia jest czujna. Powtarzam, że nowy piłkarz musi być lepszy od tych, których już mamy.gazeta.sport
Trener Zieliński: - Gdzie będziemy trenować? Nie wiem. Najwyżej wrzuci się kajaki i popływamy chwilę...
hahaha swietny trener i czlowiek .. nie pier**li glupot ze wszytko jest OK jak nie jest.
Przygotowania zje***ne, murawa na stadionie zje***na, okienko transferowe zje***ne i nie ma gdzie trenowac :D
a Filipiak chce sie bic o mistrza z legia :D no smiech !
Slapi1988 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> a Filipiak chce sie bic o mistrza z legia :D no smiech !
Właśnie Filipiak nie chce o co wszyscy na form mają do niego pretensje.
Jacek już pewnie zrozumiał, że jest od realizacji zadań właściciela w oparciu o plan biznesu, a nie od robienia wyniku sportowego za wszelką cenę. Pozostaje pytanie, czy taka rola mu będzie odpowiadać przed dłuższy okres, czy jego ambicje jako trenera nie sięgają wyżej.
ian thorpe Napisał(a):
> Jacek już pewnie zrozumiał, że jest od
> realizacji zadań właściciela w oparciu o plan
> biznesu, a nie od robienia wyniku sportowego za
> wszelką cenę. Pozostaje pytanie, czy taka rola
> mu będzie odpowiadać przed dłuższy okres, czy
> jego ambicje jako trenera nie sięgają wyżej.
Jak będzie miał stałą pensje na czas to na pewno zostanie ;) Zapewne nie popełni takiego błędu że przejdzie do drużyny gdzie nie zrobi wyniku jak w ruchu a potem będzie bezrobotny przez 2 lata.
Mam wrażenie graniczące z pewnością,że po takim sezonie,byłby pierwszym wyborem większości prezesów tej ligi.
Tylko czy Ci prezesi oferują więcej w sensie sportowym niż Cracovia? Z tego co słyszałem Garbarnia też ma ambicję gry w eklapie i powrotu na podium. Na miejscu trenera już bym się pakował bo widać że tam bardziej ambitny zarząd i konkretne działania.
Bądzmy poważni Legia, która już dawno odskoczyła reszcie stawki, choć ma problemy sportowe by to udowadniać. Lech, który finansowo w naszym kraju wygląda dobrze (czy ostatnie transfery też tak wyglądają?), Lechia, którą stać i sama chyba nie wie co z tego wynika oraz stabilna i podobno bogata Pogoń (choć jeden transfer to trochę za mało jak na bogaczy). Naliczyłem cztery drużyny, które finansowo stać na walkę o najwyższe cele. Choć dwa z nich są daleko za nami. Ktoś mi chce wmówić że w Łęcznej, Bielsku, Chorzowie, Zabrzu, Kielcach, Białymstoku itd. jest lepiej bo tam mają ambicję sięgającą tytułów a u nas tylko stabilizacja "jakaś napewno"? To gdzie trener Zieliński ma odchodzić skoro dwa najbogatsze kluby na pewno go nie wezmą? Siejecie ferment na forum, na stadionie wyzywa się piłkarzy, tylko pytanie komu to służy, bo trener jasno się wyraził o tych ze stadionu. Forum pewnie nie czyta :D.
Nie powiedziałem,że będzie od Nas uciekał przy pierwszej okazji,tylko,że bezrobocie mu raczej nie grozi bez względu na okoliczności.
quentin Napisał(a):
> Tylko czy Ci prezesi oferują więcej w sensie
> sportowym niż Cracovia? Z tego co słyszałem
> Garbarnia też ma ambicję gry w eklapie i powrotu
> na podium. Na miejscu trenera już bym się
> pakował bo widać że tam bardziej ambitny
> zarząd i konkretne działania.
>
> Bądzmy poważni Legia, która już dawno
> odskoczyła reszcie stawki, choć ma problemy
> sportowe by to udowadniać. Lech, który finansowo
> w naszym kraju wygląda dobrze (czy ostatnie
> transfery też tak wyglądają?), Lechia, którą
> stać i sama chyba nie wie co z tego wynika oraz
> stabilna i podobno bogata Pogoń (choć jeden
> transfer to trochę za mało jak na bogaczy).
> Naliczyłem cztery drużyny, które finansowo
> stać na walkę o najwyższe cele. Choć dwa z
> nich są daleko za nami. Ktoś mi chce wmówić
> że w Łęcznej, Bielsku, Chorzowie, Zabrzu,
> Kielcach, Białymstoku itd. jest lepiej bo tam
> mają ambicję sięgającą tytułów a u nas
> tylko stabilizacja "jakaś napewno"? To gdzie
> trener Zieliński ma odchodzić skoro dwa
> najbogatsze kluby na pewno go nie wezmą? Siejecie
> ferment na forum, na stadionie wyzywa się
> piłkarzy, tylko pytanie komu to służy, bo
> trener jasno się wyraził o tych ze stadionu.
> Forum pewnie nie czyta :D.
Zgadzam się w 100 % z tobą
isaac Napisał(a):
> czy Wy w końcu zrozumiecie,że Zjawiński to nasz
> ofensywny Rymaniak ? spoko gość tak jak i
> Bartek,ale [b]obydwoje[/b] nie nadają się na grę w
> ekstraklasie...
Obydwoje? isaac, wiesz coś, czego my nie wiemy? :P
Quentin, a myślisz że jak sie w końcu w Gdańsku wqrwią na brak wynikow i dadza Zielinskiemu oferte to ją oleje bo u nas ma ciepłą wodę w szatni? Jak bedzie mial na jednej szali obietnice Filipiaka a na drugiej realna szanse na sciagniecie grajkow ktorzy go interesują to sie skusi i tyle.
Trener z MP na koncie to nie jest chłop na dorobku ktoremu wystarczać bedziena dłuższą metę wegetowanie w 8ce.
Rock, z tym Gdańskiem to trochę przegiąłeś, bo na dzień dzisiejszy dzierżą tytuł najgorzej zarządzanego klubu w Polsce. Co ich różni od Polonii Wojciechowskiego?
Tak wiem, Zieliński pracował w Polonii i to dwa razy, ale trafiał tam z bezrobocia.
No teraz tak, ale zakładam sytuację że w końcu ktoś tam jednak popatrzy na wyniki a nie tylko na prowizję od agentów. Ileż można prać pieniądze :)
Popatrzy? A Wojciechowski nie "patrzył na wyniki"?
Czyli co, powiedzą sobie, kończymy z tą agencją menedżerską, idziemy na MP i już? Tak ot, odniosą sukces? ;)
Historia tego typu przedsięwzięć częściej kończy się czymś wręcz przeciwnym, czego najdobitniejszym przykładem jest właśnie Polonia.
Rock ja nie zaklinam rzeczywistości, podałem gdzie mógłby mieć lepiej, ale prostuje brednie że "wszędzie" jest lepiej i nie demonizuje sytuacji w Cracovii. Nie rozumiem tego płaczu, ludzie którzy od lat jęczą że jest ch..wo, nagle żądają wyników "bo się sytuacja nadarzyła". Wczoraj pisali że nic tu nie ma, dziś żądają MP nadal twierdząc że jest do dupy. Ciekawe podejście, szczególnie że wszem i wobec ogłoszono że nawet na Reymonta mają lepiej tylko na Kałuży syf, bida i zaciskanie pasa. Żyjemy w takiej a nie innej rzeczywistości. Filipiak od lat finansuje klub stałą kwotą i trudno oczekiwać nagle jakiś przebłysków szastania pieniędzmi. Należy oczekiwać od klubu więcej, ale wypadałoby czasem zobaczyć w jakich realiach funkcjonują kluby w Polsce, w jakich realiach my funkcjonujemy. Nieusprawiedliwiam faktu że klub na przestrzeni ostatnich lat mógł i powienien być lepiej zarządzany, ale wynik w Polsce często robi się z przypadku.
Rock Napisał(a):
> No teraz tak, ale zakładam sytuację że w końcu
> ktoś tam jednak popatrzy na wyniki a nie tylko na
> prowizję od agentów. Ileż można prać
> pieniądze :)
całe życie można prać :)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)