...Dla mnie to totalny brak pomysłu na grę, brak zgrania chaos i i tyle. Gdzie ta Cracovska piłka? Już mam dość..powinniśmy zacząć od 4 ligi dwóch młodych już jest... Cracovia zawsze Pany!
-
-
(GLOS)Gwardyjskie Towarzystwo Sportowe - Cracovia Pany 21 marca, 18:00(GLOS)
Ja już przywykłem, że na piłkarzy to nie ma co liczyć. I tak, ze bramka padła to juz plus. Mimo to szkoda wyniku, bo zawsze to człowiek radośniejszy gdyby wygrali albo choc zremisowali. Za to na sektorze gości dobrze sie zaprezentowaliście, widać kto ma serce, a kto odpierdala pańszczyzne i twki w schematach. Brawo. :)
wojtiPASY Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Ja go nie winię, bo ratował sytuację. Tylko
> wydaje mi się, że ten faul nie był konieczny.
> Widac było ewidentnie, ze to Brożek szuka faulu,
> pewnie już sam zdawał sobie sprawę, że raczej
> ciężko mu będzie wygrac dlatego czubkiem buta
> trącił te piłkę, która z kolei poleciała
> daleko. Gdyby Bartek próbował pojedynku
> biegowego z nim pewnie by wygrał, a chociażby
> dlatego, ze jest młodszy i zwinniejszy.
>
> Teraz oglądnąłem powtórkę i wydaje mi się,
> ze Bartek mógł nie faulować, brożek był sam,
> nasi już w 3 wracali, był wypychany na
> zewnątrz. Najprawdopodobniej nic z tej akcji by
> nie było. Ale to można gdybać.
Mam inne zdanie. O`Brożek wychodził sam na sam, a to jest jeden z takich piłkarzy, nad wyraz nielicznych w naszej lidze, którzy takie sytuacje wykorzystują... Bartek zachował się nad wyraz dobrze, dogonił go (!) (przez pół boiska (!) (jak to się stało, że to on gonił, tak na marginesie...) i zrobił wślizg przed polem karnym. No niestety nie wyszło... A w ogóle grał bardzo dobrze. Szkoda, ze jego strzał w pierwszej połowie nie wszedł...
Cóż, Stilic to za dobry zawodnik, niestety.
A udław się ty ubecki padalcu z R22 tą wygraną, oby wam w gardle stanęły wszystkie kłamstwa, zdrady, szwindle, nadużycia jakich jako milicyjny klub dopuszczaliście się niszcząc inne konkurencyjne kluby siłą i gwałtem w PRL-u i później, oby klub Wisła który przy wydatnej pomocy zdrajców ojczyzny z UB na krzywdzie innych klubów zbudował swój potencjał poniósł zasłużoną karę!
Może to dziś brzmi nieprawdopodobnie ale głęboko w to wierzę, że były ubecki klub Wisła dosięgnie jeszcze ręka sprawiedliwości i będzie tam płacz i zgrzytanie zębów. Kłamstwo przecież nie może trwać wiecznie.
farciarz2 Napisał(a):
Pięknie napisane! Sama rozkosz czytać...
(Gdyby do tego dorobić muzykę, można byłoby to śpiewać na stadionie podczas derbów, to jest coś, co należy głosić)
Tendencyjny skrót na ekstraklasa.tv. Bez strzału Kapustki, bez strzałów Rakelsa i Dąbrowskiego. Za to wszystkie chyba akcje skisłej. Cud, że naszą bramkę pokazali.
Ech. Grali tak żeby czasem tego nie wygrać. W pierwszej połowie praktycznie nie podjęli walki a gts wcale nie grał tak dobrze, zwłaszcza po 20 minucie. Budziński mnie nie przekonuje jako lider drużyny. Jendrisek kompletna porażka, a takie z nim nadzieje wiązałem. Kapustka szacunek ale dopiero za drugą połowę. W pierwszej walkę podjął praktycznie tylko Dąbrowski (jego najlepszy mecz w tej rundzie). Jak już się pojawiła szansa w drugiej połowie dogonić ubeckich... to trener ich dobił zmianą Dąbrowskiego na Jendriska. Jak długo jeszcze ???
[url=http://www.wikipasy.pl/Galeria:2015-03-21_Wis%C5%82a_Krak%C3%B3w_-_Cracovia_2:1][b][u][color=#003399][size=large]WikiPasy.pl zdjęcia z meczu[/size][/color][/u][/b][/url]
co Ty pierd...olisz jakby nie faulowal to po meczu by bylo....kazdy z naszych grajków jakby z takimi jajajmi zapierdalal to bylbym spokojny o utrzymanie...
Chłopaki zagrały poprawny mecz i tyle. Dysponujemy takim a nie innym materiałem i trudno mieć jakiekolwiek pretensje do pilkarzy. Brawa za walkę i oby ta drużyna była regularnie wzmacniania ;)
Walka jest ale jakości nie ma !!!ale i tak CRACOVIA PANY !!! 1-0 i 1-2 lepszi w dwumeczu !!!
Gdybym wiedział, że dzisiejsza niezła gra przełoży się w jakiś sposób na kolejne mecze, to bym ich w tym miejscu pochwalił. Ale jestem nauczony doświadczeniem, że niezła gra w derbach nijak się nie przekłada na kolejne mecze, więc podsumowując: dyshonoru nie było, ale czy można cieszyć się z minimalnej porażki?
Ciekawe jak to jest ze ubeki niby maja kryzysy, finansowe, czasem dolki sportowe, ale jakos ponizej pewnego poziomu nie schodza. Czy my mamy jakis szklany sufit? Nie czaje tego. Zdaje sobie spawe ze u nich kopie caly czas stara gwardia plus swietny Stilic. Nie widze u nich nastepcow, no ale mozna sie tak ludzic...
Yaro1984 Napisał(a):
> Ciekawe jak to jest ze ubeki niby maja kryzysy,
> finansowe, czasem dolki sportowe, ale jakos
> ponizej pewnego poziomu nie schodza. Czy my mamy
> jakis szklany sufit? Nie czaje tego. Zdaje sobie
> spawe ze u nich kopie caly czas stara gwardia plus
> swietny Stilic. Nie widze u nich nastepcow, no ale
> mozna sie tak ludzic...
Oni nie schodza ponizej pewnego poziomu, bo kupuja dobrych pilkarzy i placa im wysokie pensje.
Umowmy sie, ze nie ma takiego czegos jak dobry i tani pilkarz.
Gdzies tam kiedys bylo, ze jestesmy na jednym z ostatnich miejsc jeslli chodzi o kwoty wyplat dla pilkarzy - ale pije do tego ze te niskie kontrakty z czegos wynikaja.
Po Błekintych mieli odbudować zaufanie, zrehabilitować się..... Nic z tego!
DErbry przegrane ze słaba wisłą. Takiej okazji żeby ich ograć na Dog Arena nie było do tej pory......
LiD.Z. Napisał(a):
> Walka jest ale jakości nie ma !!!ale i tak
> CRACOVIA PANY !!! 1-0 i 1-2 lepszi w dwumeczu !!!
Gramy w pucharach ?!
Tojarobiezamęt Napisał(a):
>
> Gramy w pucharach ?!
Tak. W tych, które nam w tym roku nie wyszły, bo we wszystkich spotkaniach piłkarze przechodzili obok meczu.
A czy w lidze dwumecz tez ma znaczenie bo nie pamiętam, jak to jest przy równej ilości punktów? Pytam tylko tak teoretycznie bo chyba Ubeków już nie dogonimy.
Tak teoretycznie ma, jak zakończą z tą samą ilością punktów, ale marna to pociecha gdy oni będą grać w górnej części a my w dolnej tabeli.
GTS słabiutki, szkoda meczu...Szkoda że pod koniec nie graliśmy dzid na Miro...Trzeba było wrzucać na aferę..
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)