Stilić, Stylić - Cracovia 2-1:X
-
-
(GLOS)Gwardyjskie Towarzystwo Sportowe - Cracovia Pany 21 marca, 18:00(GLOS)
mowilem zeby wziac stilicia na pojedyncze mowilem i pisalem tutaj zeby go odciac. Tylko on tam gra jak zawsze ile jeszcze ma nam strzelic bramek w derbach i asystowac zeby ktos poszedl po rozum do głowy? Wiedziałem ze tak bedzie glupi by tylko nie przewidział.
No nic.. ważne, ze w dwumeczu mamy lepszy bilans.
MImo wszystko wiele braw, należy się w stronę Kapustki (nawet za tą czerwona kartkę, biegł za chłopem pół boiska!) i Wdowiaka, dla tego drugiego był to "derbowy debiut", a i tak pokazał się z dobrej strony.
Najsłabszymi na boisku byli: Polczak (z Twoim transferem wiązałem spore nadzieje), Jendrisek (w mojej ocenie zasłużył na "0") i Pilarz (w lecie potrzebny bramkarz, który ma szansę wygryźć Krzyśka ze składu)
Przyzwoity mecz Sretenovicia (chociaż czerwona kartka Kapustki to jego "zasługa"), Covilo (dobrze czytał grę), Dąbrowski (o dziwo, wielkie brawa. Oby tak dalej!) i mimo wszystko Budzik (na niego ubecy podwajali a nawet potrajali krycie, nie miał jak grać), Nykiela (później opadł z sił, a i tak zagrał na solidnym poziomie)
Wielkie brAWa Panowie za walkę. Po części rehabilitujecie się za PP. Teraz w lidze liczę na 9-10-12 punktów w najbliższych 4 kolejkach.
spokojnie,
jak na koniec zdobędziemy tyle samo punktów co gts, będziemy nad nimi
[info dla niektórych: to była ironia]
Walka o utrzymanie nas czeka do końca sezonu...
To było oczywiste od początku sezonu.
Panowie oby tak dalej rehabilitujcie się kolejnymi porażkami. Przegrali najważniejsze mecze tej rundy i mam im gratulować? Fajnie ze się nie skompromitowali będzie szansa w kolejnych meczach. Jak nie zaczną punktować (zwycięstwa a nie śmieszne remisy) to polowy z nich nie chce widzieć w Pasach za 3 miesiące. Od pilki w ich wydaniu zaczynam odpoczywać.
Tuż przed kontrą i czerwoną dla Bartka... który talent dogrywał piłkę z lewej strony z okolicy połowy?
Tragiczna w skutkach strata po byle jakim wykonaniu...
Obawiałem się że będzie gorzej chociaż i tak zaczęliśmy strasznie posrani - jak zwykle zresztą.
Dobra gra Kapiego,Polczak ,Buba i Jendrisek słabiutko.
W końcówce graliśmy w 9 po kartce Kapiego i kontuzji Budzika.
Przynajmniej dzisiaj widziałem walkę. Za bojaźliwie wyszliśmy na mecz i to się zemściło.
Na Polczaka i Jendriska, który nawet piłkę nie umie raz dobrze kopnąć do rezerwy albo niech idą w ślad Marciniaka na ławę i niech nie wchodzą na mecz.
Wejscie rezerwowych Wdowiaka i zwłaszcza Jendriska osłabiło naszą jedenastkę.
Szkoda.
wg mnie Wdowiak, no cóż chcialbym doczekac czasow ze zagramy 4 obroncami, a prezes zwolni wszystkich obroncow oprocz Sretena
Polczak miał parę głupich i 'widowiskowych' strat dość daleko od pola karnego, ale czy zawinił przy którejś bramce? Pierwsza to była nadwyżka umiejętności Stilica, to się zdarza. Druga... i dwie, które nie padły (Barrientos!) pokazały, że na dodatek to są wytrenowane schematy. Żadna z bramek i 100% sytuacji nie poszła lewą stroną.
Mogło być 4:1, ale równie dobrze mogliśmy ich dogonić. Niestety Wdowiak spierd*olił podanie gdy prawie wszyscy nasi byli z przodu i poszła kontra na czerwień Kapustki. To jest identyczny błąd jaki popełnił w Stargardzie Żytko. Czy oni w ogóle myślą na tym boisku czy tylko biegaja?
Jendriśek to jakiś ciekawy przypadek. Myślę, że on jest po prostu za dobry na naszą ligę i się w niej nie odnajduje. Pewnie bramka z Piastem byłą jego ostatnią bo patrzeć się na chłopa nie da.
Bardzo podobała mi się gra Nykiela, chłop podejmuje praktycznie same dobre decyzje. Jako jedyny poczuł dziś chyba co to są derby. Reszta podeszłą jak do zwykłego meczu.
Podoliński mógłby się podpytać Moskala jak w 2 tygodnie nauczyć piłkarzy takich schematów jakimi strzelili dzis 2 bramki i mogli kolejne 2. On nie potrafi zrobic chocby czegos podobnego w ciagu kilku miesiecy...
Jak w walce o utrzymanie ktoś doliczył 3 punkty za derby, to może być zawiedziony...
gaudeamus Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Przynajmniej dzisiaj widziałem walkę.
A za przeproszeniem co miałeś widzieć? Za to im kurna w końcu PŁACĄ!!!
PS. A dla tych co się niezdrowo podniecają naszą postawą w dniu dziesiejszym proponuje w celu znalezienia właściwego dystansu do rzeczywistości obejrzenie skrótu meczu z Błękitnymi, a na deser reportaż z tego meczu na TERAZ PASY! MASAKRA!!!! DOBRANOC!
pawelski Napisał(a):
> Tuż przed kontrą i czerwoną dla Bartka...
> który talent dogrywał piłkę z lewej strony z
> okolicy połowy?
> Tragiczna w skutkach strata po byle jakim
> wykonaniu...
tak, podobnież jak pare innych dziecinnych strat naszego młodego, mam nadzieję że zmotywuje go to do ciężkiej pracy, bo droga daleka (pisze o WDOWIAKU)
Bartek tez niepotrzebnie faulował. Doskonale wiedział jak to się skończy.
A co miał zrobić -było by 3-1 !!!
wojtiPASY Napisał(a):
> Bartek tez niepotrzebnie faulował. Doskonale
> wiedział jak to się skończy.
Gdyby nie faulował skończyłoby się trzecią bramką.
wojtiPASY Napisał(a):
> Bartek tez niepotrzebnie faulował. Doskonale
> wiedział jak to się skończy.
Ja bym usprawiedliwiał. Sytuacja była realnym zagrożeniem bramkowym, a przeciągnięcie biegu o parę sekund spowodowałoby wpadnięcie w pole karne. Moim zdaniem Bartek dokonał szybkiej kalkulacji i ja bym go za taką decyzję nie winil. Przy czym, skoro już i tak narażał się na czerwień, to mógł brożkowi od razu nogi połamać.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)