[quote]#post1720994 Pamiętam go jako ogarniętego bo bywał w Polsacie Sport przy okazji meczów w Lidze Konferencji gdy Lech grał z Bodo i Djurgarden. Jak ktoś chce to na stronie Polsati Sport pewnie są i można posłuchać.
Wnioskuję też, że trochę ekstraklasę znał bo musiał coś tam pooglądać by się przygotować . Łatwiej mu było jako Polakowi niż komuś innemu.
Czas pokaże, nadzieja jest.[/quote]
Właśnie ekstraklasy nie zna, o czym mówił równo miesiąc temu i to jest problem. Ważny będzie asystent.
Dobry ruch jeśli się utrzymamy, tzn jeśli będzie mógł po swojemu zacząć sezon w ekstraklasie.
-
-
Giełda trenerów - odsłona kolejna.
[quote]#post1720916 Jak pochodzi ze Stargardu, to może zna Kapelusza (czy jak tam było temu supergrajkowi co do nas nie trafił, bo ekwiwalent za wyszkolenie był zbyt wysoki)?[/quote]
Kapelusz był ze Świtu Szczecin
Czekamy na 103 trenera w historii Cracovii.
[quote]#post1721019 Czekamy na 103 trenera w historii Cracovii.[/quote]
Ogłoszą w maju i bedzie kolejna pieczątka odhaczona, okazji 120 lecia
Zmiana była konieczna ale do tego Grzelaka nie jestem przekonany, bo nie zna realiów polskiej kopanej. Oby nie było tak, że zamieniono kijek na kijek. Trzeba mieć nadzieję, że będzie lepiej.... A może lepiej nie mówić i czekać na rozwój wydarzeń...
Jest dość ciekawy z nim wywiad w szwedzkiej telewizji, wydaje się niewiele różnic strategia od Elsnera
- Edytowany
[quote]#post1721000 ... Jak to ma hulać to niech wezmie swoich trenerow. Bedzie mialo sens tylko wtedy jak damy mu pracowac na swoich zasadach. ...[/quote]
Na weszło pisali również, że on ma mieć - czy chce mieć - długi kontrakt. To by na pewno oznaczało, że weźmie swoich trenerów. Ale może i tłumaczy, dlaczego dopinanie kontraktu trochę trwa. Oby nie za długo!
Na oficjalnej piszą: 'Informacja dotycząca nowego szkoleniowca Cracovii zostanie podana w najbliższym czasie.' Moje pytanie: chodzi o godziny czy dni?
Mnie się spodobało to co gdzieś przeczytałem, że w Szwecji przejął drużynę w kryzysie i doprowadził ją do v-ce mistrzostwa kraju.
Tylko u nas są 2 problemy, i drużyna, i klub w kryzysie.
Eee nie. Czekają na to żeby Płatek miał wolne okienko i zaakceptował wybór. Może w przyszłym tygodniu... :)
[quote]#post1721047 ... nformacja dotycząca nowego szkoleniowca Cracovii zostanie podana w najbliższym czasie.' ...[/quote]
To mi się w tym.najmniej podoba. Bo jeśli ogłaszają odejście trenera nie mając podpisanego nowego to stawiają się w fatalnej pozycji negocjacyjnej, a jeśli mają podpisanego to na co czekają z ogłoszeniem. Chyba, że szykują show na ogłoszenie.
O której jutro trening?
Gość pracował w Szwecji, tam się inaczej pracuje, work Life balance. Nie wiem czy udźwignie ciężar ekstraklasy
[quote]#post1721051 ... Bo jeśli ogłaszają odejście trenera nie mając podpisanego nowego to stawiają się w fatalnej pozycji negocjacyjnej, a jeśli mają podpisanego to na co czekają z ogłoszeniem. Chyba, że szykują show na ogłoszenie....[/quote]
Trudno uwierzyć, żeby rozwiązywali z Elsnerem bez uprzedniego parafowania z nowym trenerem. Ale podpisanie ostatecznego kontraktu, zakwaterowanie w nowym mieszkaniu, ostateczne dopięcie składu sztabu - to spokojnie mogło zabrać cały wieczór, a więc oficjalne ogłoszenie pewnie jutro rano, może z konferencją prasową.
Mam nadzieję, że na nowego trenera nie będziemy tyle czasu czekać jak na nowego prezesa ;)
Ulubiona formacja trenera Grzelaka to 3-5-2, jak On w sobotę postanowi wyjść na dwóch napastników Batoumem i Zahirem to wychodzę ze stadionu i idę się nadupcyć jak szpadel do Smily'ego
https://cracovia.pl/posts/bartosz-grzelak-nowym-trenerem-cracovii/5963?fbclid=IwVERDUARTZl9leHRuA2FlbQIxMQBzcnRjBmFwcF9pZAo2NjI4NTY4Mzc5AAEennRA256L-L76CDXd0qlUqHs1Fshn2MrdyWLcLvOKxXluFYxGusz9t7fLKI8_aem_SuUghLq5XiwxAlY5e-lWuQ
[quote]#post1721057 Ulubiona formacja trenera Grzelaka to 3-5-2, jak On w sobotę postanowi wyjść na dwóch napastników Batoumem i Zahirem to wychodzę ze stadionu i idę się nadupcyć jak szpadel do Smily'ego[/quote]
Czekam na konferencję przedmeczowa. Spodziewam się wielu pytań i długiej konferencji.
- Edytowany
Witamy !!!
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2026-04/1776716264-871.png[/img]
Z wyglądu Szwed chociaż Polak 😂
Założyłem nowy wątek powitalny. Ten już jakby nieaktualny - na razie giełda zakończona😁
[quote]#post1721066 Założyłem nowy wątek powitalny. Ten już jakby nieaktualny - na razie giełda zakończona😁[/quote]
Trzeba było rozbudować tytuł bo wygląda jak podbity temat jakiegoś zawodnika rezerw; mało widoczny ;)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)