Chodźmy na Polska - Węgry, poinformujmy innych o panu Ch***.
-
-
PLAY - OFF 2015 (temat zbiorczy) | 1/4 finału - Cracovia vs Podhale Nowy Targ | ... i koniec sezonu dla Pasów (pr...
Odpuścić sobie przepychankę z bajkowymi bucami i zmienić otoczenie od tego sezonu.
To by było piękne, uczciwa liga, przeciwnicy wystawiający 4 piątki zamiast 2... Marzenie, czy realne? Jakie budżety mają słowackie kluby?
W sumie nie tacy biedni a wiatr w oczy ciagle...o pilkarzynach już nie wspomnę...AWRUk
komunikat Interii jak ruchome piaski, coraz bogatszy w asekuranctwo...
pan nie podaje powodów, pani rzecznik nie potwierdza... ciekawe, co do jutra wymyślą?
Do godziny 12 zarząd miał Komisji przedstawić uchwałę i protokół z posiedzenia zarządu. Nie przedstawił, przewodniczący Komisji poleciał samolotem w siną dal i decyzji na posiedzeniu nie ogłosił.
Ciekawe, czy go gołąb pocztowy dopadł w drodze, że już decyzja jest podjęta.
Tak dopiero teraz sprawdziłem skład KO i okoliczności też mi się przypominały.
http://www.pzhl.org.pl/614,uchwala-w-sprawie-zmian-w-strukturze-biura-pzhl-zmian-regulaminow-pzhl-a-takze-zmian-skladu-osobowe
Zatem w sumie sam się sobie dziwię że liczyłem na coś innego niż to:
http://sport.interia.pl/plh/news-cracovia-protestuje-przeciw-pzhl-owi-prezes-chwalka-przepisy,nId,1694136
Mimo wszystko czekam na uzasadnienie spodziewając się poziomu "orzeczenia" PHL.
[i]- Najważniejsze są dwie kwestie. Już 5 września Cracovia dostała - na skrzynkę mailową ogólną i prywatną pana Tomasza Bałdysa - [b]nowy regulamin PZHL-u, który zakłada walkower za niewystarczającą liczbę młodzieżowców[/b] - podkreśla Chwałka.
- Druga kwestia - 5 stycznia Patryk Rokicki osobiście odpowiadał mailowo panu Bałdysowi, że obcokrajowca nie możemy liczyć za młodzieżowca. Sprawę obcokrajowców-młodzieżowców poruszył Janusz Grycner z Naprzodu Janów i otrzymał taką samą odpowiedź, jak Bałdys z Cracovii.[/i]
Regulamin PZHL nie zakłada walkoweru. Jest to Regulaminie PHL.
Kausz Napisał(a):
-------------------------------------------------------
>
> http://sport.interia.pl/plh/news-cracovia-protestu
> je-przeciw-pzhl-owi-prezes-chwalka-przepisy,nId,16
> 94136
>
Bardzo ciekawy tekst na tej interii, drańskie wypowiedzi pana Chwałki - pisze że nie musieliśmy wypożyczać młodzieżowca do Dębicy, jakoś nie wspominając o tym, że dwóch innych nam poważnie :"wycięło" Podhale - nie mówie, że celowo, ale to jest główną przyczyną, że ich nie było - i piosze, że Tychy robią hucpę, jak to jest bardzo mądre oświadczenie... I jeszcze zainteresowało mnie zdjęcie poniżej z podpisem
MMKS Podhale: od lewej Damian Kapica i trener Marek Ziętara wręczają koszulkę prezydentowi Bronisławowi Komorowskiemu.
[url=http://i.iplsc.com/mmks-podhale-od-lewej-damian-kapica-i-trener-marek-zietara-w/000424541WJ0CQN3-C116-F4.jpg]link do zdjęcia[/url]
No cóż... Naszą koszulkę (piłkarską) z numerem 1 miał Jan Paweł II... Jak bym jeszcze zrozumiał podlizywanie się przez dawanie koszulki, to z numerem 1? I to górale?
Wypowiem się w kwestiach formalnych więc liczę rmszarze że zweryfikujesz moje tezy:)
Wersja W.
W trybie weryfikacji PHL w osobie prezesa z uwagi na naruszenie regulaminu PHL w punkcie tym i tamtym który za brak 4 Polaków (lub mających polskie pochodzenie) przewiduje walkowera. KO rozpatrzyła jak rozumiem skargę naszą złożoną w trybie punktu 6.7 (chyba ,w każdym razie nieprotestowym) na podstawie jasnego brzmienia przepisu tego tamtego regulaminu PHL podtrzymuje decyzję o walkowerze.
Z tym że mam kilka zastrzeżeń:
- sam regulamin PHL do swojej ważności wymaga uchwały Zarządu PZHL - czy ktoś ją widział na oczy że się zacytuję? ;)
- zakładając że taka uchwała jest - mam rozumieć że regulamin PHL obowiązuje na mocy umowy o powierzenie prowadzenia rozgrywek ligi zawodowej w trybie art. 15 ustawy o sporcie? jeżeli tak to jaka jest treść tej umowy? - czy ktoś .... itd. ;)
- zakładając że umowa ta reguluje min kwestie organizacji rozgrywek i z niej również wynika "moc" regulaminu PHL- czy fakt że członkami ligi mogą być tylko kluby posiadające formę SA nie jest jakąś ryską na konstrukcji tejże ligi?
- i taka uwaga jeżeli wnioski o licencje były wypełniane na drukach PZHL ze strony oficjalnej pobranych to chyba nie ma tam wszystkich danych wymaganych regulaminem PHL.
Abukk Napisał(a):
> Odpuścić sobie przepychankę z bajkowymi bucami
> i zmienić otoczenie od tego sezonu.
> To by było piękne, uczciwa liga, przeciwnicy
> wystawiający 4 piątki zamiast 2... Marzenie, czy
> realne? [b][u]Jakie budżety mają słowackie kluby?[/u][/b]
Słowackie nie takie wielkie, ale Słowacy nasz nie chcą. Przypominam - jak Wielki Bajarz ze swoim [small](zapewne równie zdolnym, bo skoro przedstawił u siebie pomysł i w głosowaniu dostał łomot, to też go tam muszą kochać)[/small] słowackim vis a vis rzucili ideą, to o ile dobrze pamiętam, na Słowacji pomysł w głosowaniu "zrobił Katowice", tzn. przerżnął 10-0. A oni nie kalkulowali sytuacji u nas, tylko rozważali samą ideę "procedować pomysł z Polską, czy w ogóle zarzucić". Poza tym Słowacka liga ma 3 brzydkie cechy:
1 - że się z niej spada, a sportowo to jest jednak ciut wyższy poziom. Nie mówię już o Koszycach, ale nawet Zilina, która do 8 miejsca dającego p-o straciła 20 pkt i spadła w sparingach przed sezonem dostała od grającego wtedy bardzo dobrze Jastrzębia zaledwie 1 bramką. #8 do p-o Tipsport Extraligi, czyli Piestany przywaliły przed sezonem Dab_Doclerowi 2 razy 3ma bramkami, a finalistę PK Irtysz Pawłodar pokonały 3-2. To jest inny rozmiar kapelusza, na Słowacji to nawet Olivia Gdańsk, Dżakals Poprad, albo Kadra Towarzysza H. z okresów największego prężenia muskułami by miała kłopot się utrzymać
2 - wynika z 1. Nawet gdyby nas przyjęli to po ewentualnym spadku (a z tym by się każdy jeden klub plastikowej liczyć musiał, który by tam poszedł, każdy jeden bez wyjątku!), kluby 1-ligowe mogłyby wcale nie mieć ochoty na przyjęcie polskiego klubu. Zwłaszcza, że w 1szej lidze to już budżety cieniutkie tam jak włosy na głowie Wielkiego Bajarza. A jakby tam się spadło i ichnia 1 liga by nie chciała (te dwa kroki są dla każdego klubu z plastikowej baaardzo prawdopodobne), to wtedy zostaje powrót gdzie? Ano plastikowa 1sza liga wita :) Choć specjalnie dla nas przyspawany by mógł wprowadzić awans i spadek między 1 i 2 ligą i zaczynać by trzeba od 2 ligi plastikowej.
3 - Tipsport Extraliga jest Tipsport Extraligą dlatego, że: (a) ma poziom extraligowy, czyli najwyższy w kraju, (b) ma sponsora, który nazywa się Tipsport. Co za tym idzie sponsor ów wykłada siano. A w Rzeczypospolitej Bananowej prawo że tak powiem "zakazuje". Więc ten sponsor, który daje siano ichnim klubom im powie - przyjdzie jeden do koryta więcej, ale my nic z tego nie mamy, bo tam nas reklamować nie pozwolą. Ergo my oczywiście zostajemy z wami, ale nie za bardzo nam się taki układ podoba prawdę mówiąc. I co wtedy Moi Mili?
Jedyne dwie ligi do jakich iść można i które są gotowe kogoś przyjąć to MOL i EBEL. Oki, jest jeszcze ACzB, ale ona odpada i z powodów geograficznych i ideowych i politycznych i poziomu sportowego i w ogóle to jest temat poza dyskusją.
Mogę się mylić, ale takie jest moje wyczucie. Lepiej niech Profesor sypnie tymi 2ma bańkami extra, da Rudiemu wolną łapę i dodatkowego człowieka do wyłącznej dyspozycji, jako pomoc ogólną-organizacyjną i zakasować plastikową - i możliwe i przyjemne by to było, prawda? :) Tylko, że te 2-3 bańki trzeba dać.
Ja już nawet mam pomysł skąd te 2-3 bańki zabrać, ale o tym proszę ćśśś, bo to nie-pasiaste podobno tak uważać i mógłbym banana chwycić, także nie zdradźcie mnie proszę, że miałem taki pomysł :P
Dziwny ten artykułna interii. Najpierw akapity bezskutecznym poszukiwaniu uchwały, a potem bełkot kretyna o spamie wysyłanym na maile klubowe. Niech przedstawi jednoznaczny dowód, że regulamin PHL jest tym obowiązującym w tym sezonie.
Mam nadzieję, że zniszczymy tę przyspawaną mafię w sądach cywilnych.
PS Wypowiedzi pod adresem Tychów potwierdzają tezy o rozbijaniu solidarności klubowej. Podhale sobie kupili, Sanok był zawsze najsłabszym elementem układanki, Jastrzębie musi walczyć o przetrwanie klubu i pewnie nie w głowie im teraz nowe konflikty. My i Tyszanie zostaniemy zepchnięci do roli oszołomów środowiska. I bardzo dobrze, oby udało nam się stąd uciec. Gdziekolwiek.
żółta kaczka Napisał(a):
> Ja już nawet mam pomysł skąd te 2-3 bańki
> zabrać, ale o tym proszę ćśśś, bo to
> nie-pasiaste podobno tak uważać i mógłbym
> banana chwycić, także nie zdradźcie mnie
> proszę, że miałem taki pomysł :P
:D(tu):)-D
ZARZĄD Polskiego Związku Hokeja na Lodzie
[b]mec.[/b] Dawid Chwałka - Prezes
Czy "mec." = mecyjoopowiadacz?
A tak pomijając burdel organizacyjny i szeroko pojętą patologię.
Warto by było urządzić jakieś spotkanie z zawodnikami, panowie mimo przeciwności podnieśli się w trzecim meczu, zdobyli superpuchar i zdrowie na lodzie zostawili.
Niech po raz ostatni w tym sezonie zabrzmi głośny doping przy Siedleckiego!
żółta kaczka Napisał(a):
> Czy "mec." = mecyjoopowiadacz?
moim zdaniem jest to - domena ;)
Zapewne w najbliższych dniach któryś z panów z PZHL ogłosi, że stawił czoła i nie przestraszył się bandytów ("maczety", "ustawka" itp.) z Krakowa, a jakaś dyżurna gazeta podchwyci ("maczety", "ustawka"), że otrzymał pogróżki, że czuje się zagrożony, ale mimo wszystko nie przestraszył się ("maczety", "ustawka") i w swoim nieustraszeniu podjął jedyną możliwą i zgodną z prawem decyzję. Stawiałbym na szanowną Dominikę Maciejasz z GW, ale ostatnio walczy z Miśkiem, może jej pary braknąć... znajdą się inni.
Comarch, do sądu z PZHL-em, od razu i na całej linii...
To że środowisko jest podzielone to jedno to że ta śmieszna liga potrzebuje Cracovię i GKS Tychy to drugie. To że Podhale złożyło skargę po 3 meczu to jedno, zupełnie inna sprawą jest próba zaangażowania się w rozstrzygnięcie odwołania. Choć skoro sprawa dotyczyła ich szans medalowych to co się dziwić. Wynik był sprawą oczywistą. Pytanie czy u nas jest determinacja by rozjechać we wszystkich możliwych instancjach ten wyrok. Patrząc na to jak wygląda sytuacja od 2 lat w hokeju oraz świadomość choćby "dziennikarzy" którzy o tym piszą mam wątpliwość. Gra w innej lidze to mrzonki, albo będziemy grać w plastikowej albo ...
Zobaczcie tytuł na h...necie:
http://www.hokej.net/pl/news,artykul,5,35781,argumenty-krakowian-obalone-podhale-w-polfinale.html
[i]Argumenty krakowian obalone.[/i]
Uzasadnienia nie ma, ale argumenty obalone....
Chyba, że "uzasadnieniem" jest wypowiedź Chwałki....
[small]Leesior Napisał(a):
> Zobaczcie tytuł na h...necie:
>
> http://www.hokej.net/pl/news,artykul,5,35781,argum
> enty-krakowian-obalone-podhale-w-polfinale.html
>
> Argumenty krakowian obalone.
>
> Uzasadnienia nie ma, ale argumenty obalone....
> Chyba, że "uzasadnieniem" jest wypowiedź Chwałki....[/small]
Człowieku, a czego Ty się po h*ju.necie spodziewałeś? Toć oni mają nabytą alergię na wszystko co pasiaste - nie wchodzimy tam za bardzo, nie uczestniczymy w shitboxowym obrzucaniu się błotem, nie klikamy w reklamy to jesteśmy "a fe". A co za tym idzie po pierwsze nieobecni racji bytu nie mają [small][color=#778899](o czym się przekonałem na przykład kiedy ktoś mi dał znać, że niejaki kolega Bad "bardzo lubię swoją mamę" - przy okazji pozdrawiam mojego wiernego fana - podobno widział i ma skany moich postów gdzie komuś tutaj groziłem że go do sądu podam za obrażanie mnie. Tak swoją drogą do tej pory nie wiem skąd ten Bad "bardzo lubię swoją mamę" to wyciągnął, no ale skoro mnie tam nie ma to może sobie pisać każdą bzdurę i mu przejdzie)[/color][/small]. A po drugie zarobić temu panu co o hokeju wie wszystko [small][color=#778899](qrczę, ta ich skromność to mnie zawsze rozwala)[/color][/small] nie dajemy, a on przecież specjalnie na Słowacji się zarejestrował, żeby reklamy mógł puszczać [small][color=#778899](swoją drogą warto przy okazji zaznaczyć, że do czasu telewizji z Tuvalu był to najdalej położony zagraniczny portal interesujący się regularnie polskim hokejem. Ba, nawet nie tyle interesujący się, co jako jedyny we wszechświecie wiedzący o nim wszystko!)[/color][/small]. Więc my jesteśmy źli kibice, zły klub i trzeba po nas cisnąć bez ograniczeń i bez końca. No, przynajmniej dopóki albo się nie nauczymy kto jest bossem, grzecznie Forum nie zamkniemy i nie pójdziemy klikać na słowacki portal, co o polskim hokeju wie wszystko, albo dopóki nie wyginiemy jak dinozaury [small][color=#778899](ja osobiście wybieram to drugie, ale co kto woli)[/color][/small].
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)