Przyznam , troszkę odetchnąłem , ze tak do końca nie jest tak jak pisali wczesnym popołudniem...Można się pogubić, co gdzie i za co comon w Polsce, kto karty rozdaje itd.,co nie zmienia faktu ,ze dzień zrypany...Chciałem usiąść przed tv i ogladnac kolejna wygrana Pasów. Trudno..
Szkoda tylko, ze dzisiaj nie piątek...Zalałbym robaka i zapomniał o wszystkim...
-
-
PLAY - OFF 2015 (temat zbiorczy) | 1/4 finału - Cracovia vs Podhale Nowy Targ | ... i koniec sezonu dla Pasów (pr...
nie wiem może źle myslę ale dla mnie to tak wygląda ze jest MUS 4 zawodników do 23 lat i nawet nie musi grać ,niech się trochę poslizga po lodzie i nich siedzi na ławie ,idzie n.p na karę techniczną ,ale musi być
Gdybym nie obiecał sobie, że przez okres postu nie będę pił, to też zalałbym się dzisiaj. Są jakieś terminy w regulaminie na rozpatrzenie naszego odwołania?
*KSC* Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> nie wiem może źle myslę ale dla mnie to tak
> wygląda ze jest MUS 4 zawodników do 23 lat i
> nawet nie musi grać ,niech się trochę poslizga
> po lodzie i nich siedzi na ławie ,idzie n.p na
> karę techniczną ,ale musi być
Bramkarz nie musi grać, inny zawodnik musi raz wjechać na lód.
Generalnie zarówno w zwiazku, lidze, jak i klubie jest bałagan. Zamieszanie ze zmianą prezesów, powoływaniem lig zawodowych bez zgody klubów itp. powoduje, że na dobrą sprawę jest burdel.
Teoretycznie kluby dostały we wrześniu informację o regulaminach. A potem... potem był chaos.
Mam nadzieję, że odwołanie zostanie co najmniej tak szybko rozpoznane, jak skarga. I co najmniej tak samo wnikliwie.
CHT Napisał(a):
> szaleniec Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > A moze trzeba zadac sobie pytanie dlaczego nie
> > mamy druzyny w CLJ?
>
> Hmm?! Też wina RR? :D;)
>
No tak ;-) RR powinien jeszcze lyzwy ostrzyc i sprzedawac zapiekanki na hokeju . Slupki by sie zgodzily ;-)
Jeżeli zrobiliśmy sobie "dupochron", tj. napisaliśmy do odpowiedniego organu o naszym problemie z młodzieżowcami i dostaliśmy zwrotną odpowiedź na piśmie, to jesteśmy spokojni. Lecz jeżeli tylko dzwoniliśmy do jakiejś kobiety to nie ma się co nawet wygłupiać...
Z tegoż regulaminu PHL
9. Procedura protestu
9.1. Procedurę składania protestu określają Oficjalne Przepisy Gry w Hokeja na Lodzie oraz poniższe przepisy:
9.1.1. Kierownik drużyny niezwłocznie po zakończeniu meczu musi poinformować Komisarza PHL, że jego drużyna składa protest przeciwko wynikowi meczu oraz złożyć podpis w protokole meczu. [b]Dla uznania protestu za ważny, konieczne jest, aby przedstawiciel Klubu złożył pisemne potwierdzenie protestu na ręce Komisarza PHL w ciągu 60 minut od zakończenia meczu.[/b]
9.1.2. Jeżeli protest zostanie złożony, Komisarz PHL w ciągu 90 minut po zakończeniu spotkania informuje o tym fakcie PHL.
9.1.3. Drużyna składająca protest musi przesłać jego treść w ciągu 48 godzin od zakończenia meczu do PHL, a wraz z jego treścią potwierdzenie dowodu wpłaty kaucji.
9.2. Jeśli drużyna składająca protest nie złoży treści protestu i/lub nie wpłaci kaucji w określonym w pkt. 9.1.3. terminie, podlega karze administracyjnej, a protest nie będzie rozpatrywany.
9.3. Zarząd PHL wydaje rozstrzygnięcie w sprawie w terminie 7 (siedmiu) dni od złożenia protestu. W szczególnych przypadkach termin ten może ulec przedłużeniu, jednak nie dłużej niż o kolejne 7 (siedem) dni. [b]W fazie play-off, a także w przypadkach rozgrywania meczów dzień po dniu, rozstrzygnięcie winno zostać wydane niezwłocznie, nie później niż do godziny 10.00 w dniu rozgrywania kolejnego spotkania tej fazy rozgrywek pomiędzy zainteresowanymi drużynami.[/b]
9.4. Od rozstrzygnięcia Zarządu PHL w sprawie protestu zainteresowany Klub może w terminie 7(siedmiu) dni złożyć odwołanie do Komisji Odwoławczej PZHL , której orzeczenie w przedmiotowej sprawie jest ostateczne. Komisja Odwoławcza PZHL rozpatrzy odwołanie w terminie 7 (siedmiu) dni od momentu otrzymania odwołania. W szczególnych przypadkach termin ten może ulec przedłużeniu jednak nie więcej niż o 7 (siedem) dni. W fazie play off, a także w przypadkach rozgrywania meczów dzień po dniu, rozstrzygnięcie winno być wydane niezwłocznie, nie później jednak niż na 2 (dwie) godziny przed kolejnym spotkaniem tej fazy rozgrywek pomiędzy zainteresowanymi stronami.
9.5. Uwzględnienie protestu w całości powoduje zwrot kaucji. W każdym innym przypadku kaucja nie podlega zwrotowi.
z treści artykułu na interii wynikałaby raczej ta druga opcja...
a ktoś wie do jakiego podmiotu odwołuje się MKS?
a to już mi Raf wyjaśnił
axe Napisał(a):
> Jeżeli zrobiliśmy sobie "dupochron", tj.
> napisaliśmy do odpowiedniego organu o naszym
> problemie z młodzieżowcami i dostaliśmy
> zwrotną odpowiedź na piśmie, to jesteśmy
> spokojni. Lecz jeżeli tylko dzwoniliśmy do
> jakiejś kobiety to nie ma się co nawet
> wygłupiać...
Nie do jakiejś kobiety tylko do sekretarza widziału gier i dyscypliny PZHL -Anny Wytrychowskiej.
szaleniec Napisał(a):
> No tak ;-) RR powinien jeszcze lyzwy ostrzyc i
> sprzedawac zapiekanki na hokeju . Slupki by sie
> zgodzily ;-)
Na etacie rolbisty już go widzieli... Całe szczęście tylko niektórzy forumowicze.:)
Nie tylko kibice....
[img]https://scontent-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-xfp1/v/t1.0-9/10410529_1615677761987493_215791272915411558_n.jpg?oh=f0f9e1d2abf3fa75f2d143b5963a7f65&oe=55763586[/img]
[img]https://scontent-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/v/t1.0-9/11019472_1615677775320825_3372818623782370827_n.jpg?oh=f20d560d0fb23b26f5ec972303ae601a&oe=558A6F4E[/img]
Szkoda, że powstał taki burdel - jakżesz potrzebny polskiemu hokejowi,
wina zazwyczaj leży gdzieś pośrodku, ale moim zdaniem, w tym przypadku "środek" jest po stronie .... hmm nie wiem jak to nazwać ? PZHL, PHL, PLH .... ?
nasza "wina" to brak juniorów (ogólnie rzecz ujmując), "wina" Podhala to próba załatwienia zwycięstwa przy "zielonym stoliku",
ale do takiej sytuacji by nie doszło, gdyby przepisy były jednoznaczne i precyzyjne - a o to powinny dbać waadze hokejowe.
tu, taki żarcik - wlepią walkowery nam i NT, Bytom na wakacjach i w półfinale z Jastrzębiem zagrają Katowice :)
a czemu nie ? toż to polski hokej właśnie
PS.
myślę, że kilku forumowiczów powinno edytować posty lub po prostu przeprosić Rohaczka, za obarczenie Go winą (delikatnie mówiąc) za walkower
to ten pan położył ligę koszykówki a teraz kładzie ligę hokeja. Zawód dyrektor
[url=http://tematy.wiadomosci.gazeta.pl/szukaj/wiadomosci/ujemny+kapita%C5%82]janusz wierzbowski[/url]
mam nadzieję, że przyjedzie na MŚ :?
... Tymczasem Tychy wygrały z Unią 3:2 i awansowały do półfinału.
Pany a proszę napisać co pozytywnego dla hokeja w Cracovii zrobil R,R w ostatnich dwóch sezonach
ja mam tzry podpunkty ,chyba trochę mało? gra a szczególnie miejsce na koniec PLH oraz sprowadzenie zagranicznych jest po prostu poniżej oczekiwań oraz możliwosci naszego budżetu
1 ,Super Puchar -na pewno na plus
2,dwa ,trzy spotkania na początku tego sezonu z mocnymi drużynami ,tez na plus
3Puchar POLSKI
4??
ok wczesniej był super za to jeszzce raz dzięki ,czy dalej oczekiwać ze znowu będzie być może super ?czy starać się coś zmienić ?do trzech razy sztuka ?
Niedługo mecze będą wyglądały tak: zawodnicy dwóch drużyn ślizgają się po lodzie 3 tercje, a potem rozgrywka między prawnikami polegająca na tym, kto więcej kruczków na przeciwnika znajdzie.
Kamilioner Napisał(a):
> kto więcej kruczków na przeciwnika
> znajdzie.
My już mamy jednego w składzie ! ;)
*KSC* Napisał(a):
> Pany a proszę napisać co pozytywnego dla hokeja
> w Cracovii zrobil R,R [b]w ostatnich dwóch sezonach[/b]
>
> ja mam dwa podpunkty ,chyba trochę mało? gra a
> szczególnie miejsce na koniec PLH oraz
> sprowadzenie zagranicznych jest po prostu poniżej
> oczekiwań oraz możliwosci naszego budżetu
> 1 ,Super Puchar -na pewno na plus
> 2,dwa ,trzy spotkania na początku tego sezonu z
> mocnymi drużynami ,tez na plus
> 3????
> 4??
> ok wczesniej był super za to jeszzce raz dzięki
> ,czy dalej oczekiwać ze znowu będzie być może
> super ?czy starać się coś zmienić ?do trzech
> razy sztuka ?
Skoro w dwóch ostatnich sezonach, to o PP przypadkiem nie zapomniałeś ?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)