Jak można głosować na ludzi,którzy przez 7 lat rządów rozsprzedali POLSKE?
Nie rozumiem zaćmienia niektórych ludzi...
Pozdrawiam.
-
-
I po wyborach...Prezydent Andrzej Duda - polemiki,dyskusje,spory itp :)
wytłumaczenie jest jedno: jesteś z układu.
inaczej nigdy byś nie oddał głosu na platforme. złodziei, bandytów, aferzystów majacych w dupie Polskę i Polaków. cała ta banda powinna zgnić w pierdlu a tymczasem dostaje poparcie od .. swoich no i dodatkowo od pożytecznych idiotów, którym tvn zrobił z mózgów sraczke
Trzeba k.urwa mózgu nie mieć aby zagłosować na tą bande złodziejsko ubecko wsi itd.
Bezrobocie spada nopn stop? Wy jesteście ułomni czy nie potraficie zupełnie myśleć... Bezrobocie nie przekracza 20%, bo około 2 milionów młodych Polaków wyjechało za chlebem za granice... Platfermersiki miały ten trend odmienić, nie zrobili prawie nic...
W Polsce jest tragiczny przyrost naturalny... W takiej sytuacji za parę lat sytuacja demograficzna będzie jeszcze ciekawsza... I co? Będziemy robić do 80 roku życia??? A Co platformerskiki zrobiły przez 7 LAT!!!, aby zminić tendencje demograficzne, abyśmy nie stali się Narodem emerytów???
Czytając Wasze brednie zastanawiam się, jak można być tak ślepym?
pan kracy - nie, Ty po prostu nie rozumiesz wskaźników. Sytuacja demograficzna od 2 lat się poprawia (i będzie się poprawiała) ale nie na tyle żeby "wypełnić" wyż z lat 80'. Za mało czytasz fachowych źródeł, za dużo niezaleznej.pl Głównym celem reformy emerytalnej było przejście z systemu repartycyjnego na system repartycyjno-kapitałowy. Poza tym długość życia rośnie
i tutaj nawet dobra sytuacja demograficzna mogłaby nie pomóc. Rusz głową bo mówisz jakieś pojedyncze zdania nie poparte żadnymi argumentami.
http://centrumobslugiemerytalnej.pl/system-emerytalny-w-polsce/reforma-emerytalna-w-polsce/
Co do bezrobocia to już Ci napisałem - bezrobocie spada ale nigdy w Polsce nie pracowało tylu ludzi ile teraz. To jest fakt. Zatrudnienie w naszym kraju rośnie. Porównaj to zaś do innych krajów Europy zachodniej, tych które dawniej uważane były za "bogate" jak Włochy czy Hiszpania.
Ciężko żeby było inaczej niż żeby Polacy, Rumuni, Węgrzy itp. wyjeżdżali na zachód, jeśli mają za sobą tyle lat "zacofania" w stosunku do zachodu. Tak samo jak Ukraińcy przyjeżdżają do nas.
Redcclise Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> 1) Co do prywatnych kont podatników to już w
> 2008 roku SN wydał wyrok że pieniądze w OFE NIE
> SĄ własnością wpłacających.
> Środkami w OFE nie można było samemu
> rozporządzać, nie można było ich wypłacić
> czy nakazać w co mają być zainwestowane.
> http://nczas.com/wiadomosci/polska/sad-najwyzszy-s
> kladki-ofe-nie-sa-prywatna-wlasnoscia-obywatela/
>
czyli według PO można tą kasę zabrać bez problemu i wrzucić do czarnej dziury a ludziom powiedzieć żeby sobie zbierali pieniądze na emeryturę bo będą mieli 40 procent niższą od swoich rodziców. I tak zrobili !!!
Żaden inny rząd tego nie zrobił.
Redcclise mam w doopie co SN zawyrokwał. To były moje składki z moich pieniędzy i wiem dokładnie kto mi je zabrał i kto podpisał.
Byli to Tusk i Komorowski.
Na temat armii i służby zdrowia to nie chce mi z Tobą dyskutować bo widzę że bladego pojęcia nie masz.
a, i jeszcze jedno, nie pisz do mnie w ten sposób:
5) Nieistniejąca armia? Pijany to do spania...
"Łatwiej jest oszukać ludzi, niż przekonać ich, że zostali oszukani"
To chyba Mark Twain powiedział, a jeśli on to jeszcze:
"Fakty są uparte. Łatwiej poradzić sobie ze statystyką" - to apropos cudownych wskaźników polskiego raju.
Redcclise
[i]nigdy w Polsce nie pracowało tylu ludzi ile teraz.[/i]
Gratulacje. Napisałeś największą brednię na tym forum. Jeszcze raz gratuluję.
Mogłem dać też do śmieszności ale wklejam tu na rozładowanie napięcia : https://www.youtube.com/watch?v=a9bBEbAO8Ik :D
zapomniał ..............
http://mr.neutron.salon24.pl/382925,ile-jezykow-zna-komorowski
zubereg Napisał(a):
> Redcclise
> nigdy w Polsce nie pracowało tylu ludzi ile
> teraz.
> Gratulacje. Napisałeś największą brednię na
> tym forum. Jeszcze raz gratuluję.
GUS kłamie - powiedział zubereg. Szacunek!
Mam wrażenie, że czytam syna sołtysa powiązanego z PSL. Ale moje wrażenie może być mylne gdyż czytam zbyt mało fachowych źródeł. A z moich obserwacji wynika, że gdy chodziłem do szkoły podstawowej, to były 2 równoległe klasy po około 30 dzieci, natomiast w obecnych czasach jest to 2 klasy po około 15 dzieci. Co mówią wskaźniki? Może reszta dzieciaków chodzi do prywatnych szkół, albo nauczyciele sami przychodzą do ich domów? Nie wiem.
Oczywiście problemy demograficzne można rozwiązać w różny sposób. Wydawałoby się że najlepsza (ale też wymagająca czasu) opcja to stworzenie rodzicom lepszych warunków do posiadania tego dziecka/ dzieci. Ale są też metody przynoszące szybsze efekty. Można pozapraszać do siebie swołocz ze wschodu (bliższego lub dalszego) czy też połapać trochę gości w siatki i na statek. Skutki takiego działania można zaobserwować w większości tzw. krajów wysoko rozwiniętych.
No ale wracając jeszcze do tej naszej krainy mlekiem i miodem płynącej. To teraz chciałbym zastanowić się nad ulgami i ułatwieniami dzięki którym teraz tak łatwo młodym jest zakupić własne mieszkanie. Rozumiem że mowa tutaj o programach MdM oraz Rodzina na swoim. Pomijając to, że takie programy tylko sztucznie powodują wzrost cen nieruchomości to już niebawem skończy się eldorado w postaci dopłacania przez państwo, rata pewnie w większości przypadków 50% albo i więcej w górę i co wtedy? Będzie pikieta na Rynku (podobnie jak z frankowiczami) i transparenty "pomóżcie"? No to chyba będzie trzeba wziąć drugi etat w korpo, a jak tak to i czasu i sił na zrobienie dziecka będzie coraz mniej, no chyba że szybki numerek w windzie. Tylko teraz wiele z nich nie dość że szybkobieżne to i zdarzają się przeszklone...
Czego jeszcze możemy się dowiedzieć z fachowych źródeł i wskaźników? Oczywiście poza tym że średnia brutto jest już ponad 4000zł. Bo to jest jeden z bardziej miarodajnych wskaźników. A i jeszcze może jakieś prognozy? Bo po tym jak przeczytałem że w 2016r być może Polska będzie spełniała normy fiskalne dla przyjęcia euro moje samopoczucie uległo dużemu poprawieniu. Myślę, że euro jest Polsce potrzebne nie przymierzając jak wiśle majtki...
GUS podaje, że na koniec 2013 r. w gospodarce narodowej pracowało ok. 14,2 mln osób, co jest faktycznie najwyższym wynikiem w ciągu porównywalnych danych. za lata 2000-2001 GUS podaje liczby ok. 15-15,5 mln osób, ale zaznacza, że dane nie są ze sobą porównywalne.
zatem dane GUS uzasadniają oba stanowiska :)
Taaaa, zatrudnienie w górę, zarobki w górę, inflacja w dół, siła nabywcza w górę, wzrost gospodarczy w górę, PKB w górę itd. To ja się pytam gdzie są kur.wa te pieniądze??
odpowiedź jest arcyboleśnie prosta
http://www.wprost.pl/ar/243010/Elzbieta-II-tansza-od-Komorowskiego-czyli-ile-kosztuje-nas-utrzymanie-prezydenta/
Lechowi wystarczyło 2 fotografów a Bronek ma PIĘCIU
http://www.bibula.com/?p=32229
na nic cała ta pisanina, na nic to że ludzie pójdą głosować, wałek się szykuje niewąski - i jest nie do sprawdzenia, ogarnijcie w urzędach typu malutka gmina już baza spisu wyborców urosła o 3-4 tysie luda - nie mówiąc o tym że zatrute "źródło" tylko i wyłącznie pomoże tym co ma pomóc
knur Napisał(a):
> GUS podaje, że na koniec 2013 r. w gospodarce
> narodowej pracowało ok. 14,2 mln osób, co jest
> faktycznie najwyższym wynikiem w ciągu
> porównywalnych danych. za lata 2000-2001 GUS
> podaje liczby ok. 15-15,5 mln osób, ale zaznacza,
> że dane nie są ze sobą porównywalne.
>
> zatem dane GUS uzasadniają oba stanowiska :)
w nawiazaniu to postu knura, pracuje z kolezka co mial praktyki w GUS-ie w krk, wedlug jego relacji, a nie mam powodow zeby mu nie wierzyc, bo nie koloryzuje w innych sprawach, w krakowskim GUSie ww powszechnym uzyciu sa dalej uwaga LICZYDLA, takie jak kiedys byly w szkolach zaraz przed wojna... to sa qrva panowie jaja! obsluga kalkulatora z jakimis prostymi funkcjami to wyzzsza szkola jazdy znana tylku kilu osobom w tej delegaturze, a excel to twoj najwiekszy wrog, nie wspomne o jakis vlookupach, tabelach przestawnych czy macrach bo to sa wogole kosmiczne technologie, zatem GUS jaki jest kazdy widzi.... dalej strzecha kryty
spokojnie...
[b]Ukraińcy zbudują nasze PKB[/b]
Coraz więcej pracowników ze Wschodu ucieka przed wojną. Rośnie liczba chcących osiedlić się na stałe w Polsce.
http://www4.rp.pl/artykul/1184151-Ukraincy-zbuduja-nasze-PKB.html
bielizna Napisał(a):
> Taaaa, zatrudnienie w górę, zarobki w górę,
> inflacja w dół, siła nabywcza w górę, wzrost
> gospodarczy w górę, PKB w górę itd. To ja się
> pytam gdzie są @#$%& te pieniądze??
U tych co zapierdalaja po 12 h , mimo z 20 urzedow, ktore moge cie kontrolowac i usrac zycie.to ze zasilkarze i marudy nie maja kasy to dobrze, w ogole nic nie powinni dostawac.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)