gargamel9998 Napisał(a):
> A co jeżeli będzie to CIEMNY interes? :P
Oby nie szemrany . A tak na poważnie - przydałby się .
-
-
TRANSFERY - komentarze, listy zyczen itd. (odsłona kolejna)
http://m.interia.pl/sport/news,nId,1938164
Bardzo dobry ruch naszych !!
http://www.90minut.pl/kariera.php?id=19865
Oznaczony na 90 minut w odejściach - dla rywalizacji myślę że mógłby się nadać biorąc pod uwagę wiek i doświadczenie w ESA
Jovanovic z Korony.
Wilusza też bym w Cracovii zobaczył.
brać Sylwestrzaka
Sam uważam, że Sylwestrzak byłby dobrym transferem, ale dzisiaj tragicznie złamał linię przy bramce na 2:2.
Wilusz wydawał się być bardzo przyzwoity, ale gosć wypożyczony z Lecha i nie do wyjęcia.
Jovanovic bardzo przyjemnie się dzisiaj prezentował, ale ma już 30 lat, nie jest z kraju należącego do Unii Europejskiej i w środku pola (na tę chwilę) mamy komplet.
Jeśli z Korony, to tylko i wyłącznie Sylwestrzak, nie dlatego, że jest bezbłędny, bo tak jak nasz Jaro lepszy jest w ofensywie niż w defensywie, ale gra na deficytowej pozycji i jak na naszą ligę daje radę, nie jest za stary, wygląda, że ma dobrze poukładane w głowie i ogólnie sprawia sympatyczne wrażenie.
Reszta piłkarzy Korony to przeciętniacy, bądź 30+ latkowie, którzy w żaden sposób nie podniosą jakości naszej drużyny, a w naszej polityce transferowej jest to jedyny cel.
Słyszalem ze po dzisiejszym meczu Zjawinski i Jedrisek sa do oddania za darmo na gumterere , moga "przekopać" ogródek, czoło, ewentualnie pomóc przy DREWNIE.
Ten Cabrera to jak sobie ogólnie radzi w ekstraklsasie,bo wiem tylko,ze strzelił 5 bramek:)Zapamietałem go z ciekawego wywiadu na weszlo,a teraz przypomniał mi się przy okazji strzelenia nam dwóch bramek.
...i zmarnowania karnego ;)
Niejeden lepszy marnowal karne,a ten typ w odroznieniu od naszych "napadziorow" potrafi grac glowa i to dosyc skutecznie. Pytanie tylko czy to byl jednorazowy wyskok i czy na tle lepiej zorganizowanej defensywy prezentowalby sie rownie korzystnie?
Ileż razy można to wałkować...
Korona to przeciętna drużyna, jej kadra jest od dawna znana, roi się w niej od solidnych wyrobników zmieszanych z kompletnymi drewniakami. Jest jeden (i tylko jeden) gracz warty uwagi, z racji tego, że nie jest za stary, gra na bardzo deficytowej pozycji (również u nas) i wygląda na pasującego charakterem do naszej ekipy. Jest to Kamil Sylwestrzak i to tyle w temacie zawodników Korony Kielce.
Sylwestrzak 27 lat, Cabrera 28 lat, rzeczywiscie roznica kolosalna.
Jesli mielibysmy zatrudniac Sylwestrzaka,zeby Jaro siadl na lawce, to niestety nie tedy droga. Jesli Jaro ma rzeczywiscie grzac lawe w najlepszym, z punktu widzenia rozwoju pilkarskiego, okresie to na jego miejsce ma wskoczyc obronca z wyzszej polki niz Kamil Sylwestrzak.
A co do Cabrery, to wlasciwie tez nie ma to sensu patrzac z perspektywy jego wieku, lepszy juz raczej nie bedzie i zarobek na nim raczej watpliwy.
Jaro nie ma siąść na ławkę, tylko MUSI mieć konkurenta na swoje miejsce. Oczywiście nie musi to koniecznie być Sylwestrzak, choć z pewnością powinien być to zawodnik co najmniej na jego poziomie.
Wypowiedziałem się nie dlatego, że jakoś szczególnie zależy mi na Sylwestrzaku (jasne, że lepiej by przyszedł na LO ktoś lepszy), tylko by przystopować to grzebanie w składzie Korony w kontekście naszych potencjalnych wzmocnień i uciąć komediowe propozycje w rodzaju jakiegoś Cabrery, Jovanovica czy ch.j wie kogo, tylko dlatego, że akurat w meczu przeciwko nam dwa razy kopnął prosto piłkę...
Jestem w stanie sie z tym zgodzic, w poprzednich latach kupowalismy wlasnie takich, ktorzy blyszczeli w meczu z Nami,a jak pozniej bylo,to kazdy pamieta. Nie zgadzam sie natomiast z kategorycznym zakazem grzebania w druzynach pokroju Korony, poniewaz wszedzie mozna wylowic jakas perelke. Bylbym jedynie za tym,zeby z takich ekip wyciagac zawodnikow maks 22,23 letnich (nie skazonych syndromem przecietnosci) i myslec o nich w perspektywie kilku kolejnych lat(przyklad Rakelsa),a na pozycje newralgiczne sciagac "Kozakow" robiacych roznice od kopa.
A Sylwestrzak nie moze tez byc stoperem?
Tak cos mi sie wydawalo...
Nik Kapun z Ljubljany- naprawde dobry zawodnik, cos takiego jak Kapustka (21 lat, jeszcze nie zadebiutowal w kadrze Slowenii).
MakuKSC Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> (...) na pozycje newralgiczne sciagac
> "Kozakow" robiacych roznice od kopa.
O, to to :)
Ferencvaros Napisał(a):
> A Sylwestrzak nie moze tez byc stoperem?
>
> Tak cos mi sie wydawalo...
Chyba z Malarczykiem Ci się pomyliło ;)
Mateusz Cetnarski pozostanie graczem Cracovii przynajmniej do połowy 2017 roku. Obie strony rozmawiają o przedłużeniu umowy także o jeszcze jeden sezon. (tu)
Czytaj więcej na http://sport.interia.pl/klub-cracovia/news-mateusz-cetnarski-w-cracovii-do-2017-roku,nId,1939826#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome
Aston1906 Napisał(a):
> MakuKSC Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > (...) na pozycje newralgiczne sciagac
> > "Kozakow" robiacych roznice od kopa.
>
> O, to to :)
>
> Ferencvaros Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > A Sylwestrzak nie moze tez byc stoperem?
> >
> > Tak cos mi sie wydawalo...
>
> Chyba z Malarczykiem Ci się pomyliło ;)
Sylwestrzak też grywa na stoperze. To byłby dobry transfer, ale bardziej jako uniwersalnego obrońcy na bok/środek w miejsce Rymaniaka niż kogoś kto z miejsca ma posadzić Jaroszyńskiego na ławkę.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)