Dramat jesli o nim jest ta dyskusja i są prowadzone przymiarki. Finansowy i sportowy krok w tył.
-
-
TRANSFERY - komentarze, listy zyczen itd. (odsłona kolejna)
Dwaliszwili w formie byl jednym z lepszych napastnikow w naszej lidze, Zielinski wie co robi i potrafi wyciagac zawodnikow z dolkow. Bylby to naprawde swietny transfer.
Nie ma co narzekać - przecież Dwaliszwili mimo wszystko jak na nasze możliwości to byłby bardzo dobry transfer. Chodzi nam o snajpera, a to typowy facet od wykończenia, poza tym myślę, że trener Zieliński wie czego chce i trzeba mu zaufać. Największy problem to właśnie ta narodowość.. Jeśli jest tak, jak pisze Ian to bardzo dobrze, ale trzeba się dopytać i upewnić, najlepiej byłoby żeby PZPN jasno się wyraził jaka jest sytuacja. Tylko, że jeśli faktycznie tak jest, to.. tak naprawdę nie ma problemu - krajem stowarzyszonym jest Bośnia, a Bouba i Miro mają obywatelstwa bośniackie. Więc problemu wtedy nie mamy.
[i]Facet od wykończenia[/i] powiadasz... https://twitter.com/rightbankwarsaw/status/621328895585976320?lang=pl
Oczywiście pamiętam tę sytuację, ale same komentarze pod tym tweetem mówią same za siebie - jak na naszą ligę to po prostu dobry napastnik. Szczególnie biorąc pod uwagę deficyt takowych w lidze, praktycznie każdy klub ma problem z napastnikiem, a raczej z jego znalezieniem.
Wielki, wolny, mało błyskotliwy stary byk.Lepiej już jakiegoś młodego za 1/4 ceny.
Gdyby był w formie z Polonii to byłby to świetny transfer. Ale wygląda na to, że tak nie jest. Pewnie dostanie niską podstawę i spore premie - tylko wtedy jego sprowadzenie ma sens. Jeśli odpali to spoko, a jeśli nie to niewiele stracimy. Ale jest spoza UE i to jest problem, nawet jeśli Covilo i Sreten nie liczą się jako gracze spoza UE. Co jeśli w przyszłym sezonie będziemy mieli okazję sprowadzić świetnego zawodnika, ale będzie spoza UE. a Dwalishwili będzie blokował miejsce? Dla mnie trochę bez sensu.
Spójrzcie na to inaczej, jest aż 60% szans na to, że będzie dobrze i parowóz z węglem nie zajedzie na K1 ;)
jestem za. Dobry napastnik, u nas moglby byc krolem pola karnego.
https://www.youtube.com/watch?v=oSiX6mtrWJc jeszcze za czasow Polonii
Po co wklejać jego grę za czasów Polonii? Tam był w formie a potem już tylko obniżał loty. W cweLce grał już dramatycznie - wolny i ospały. Moim zdaniem to nie ten kierunek no ale... nie jestem trenerem i wierzę w to, że Jacek Zieliński wie co robi.
Sehtan Napisał(a):
-------------------------------------------------------
. W
> cweLce grał już dramatycznie - wolny i ospały.
wiosna 2013 - 13 meczy i 5 bramek
2013/2014 - 21 meczy i 10 bramek
Podobno Dwaliszwilim zainteresowane jest PBB / a może podbicie ceny ?/ :
http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna/ekstraklasa/wladimer-dwaliszwili-moze-wrocic-do-polski/56qm4y
Mam wrażenie, że PBB jest zainteresowany każdym pilkarzem ktory jest do nas przymierzany :-)
Gość jest drewno jakich mało..i jeszcze ewentualnie jaka pensje by pobieral..mam nadzieje ze to plotki pismakow choć był to pupil Zielinskiego w Poloni..
Ja uwazam ze Jacek wie co robi i ze Dwaliszwili i tak da nam wiecej niz Ortega. A moze na Jedriska i Zjawinskiego to dobrze podzaiala.
Pytanie,ktoś [u]dokładnie[/u] orientuje się jak wyglądają przepisy odnośnie trzech graczy mających obywatelstwo poza UE ? Czy Bośnia(Buba i Miro ) się zalicza do krajów objętych limitem(państwo stowarzyszone ) ? Czy w przypadku sytuacji gdzie na boisku przebywa trzech graczy objętych limitem to jest możliwość zmiany takiego gracza na drugiego z ławki ,który też jest objęty limitem ? Pytam z powodu potencjalnego pozyskania Dwaliszwiliego,zwłaszcza że za rok limit będzie wynosił o jednego mniej.
A co do transferu to jak najbardziej na tak,może to nie jest wirtuoz ale lepszego w kadrze nie mamy. Poza tym do 9 drużyny E-sy nie przyjdzie nie wiadomo jaki zawodnik,uświadomiłem sobie to patrząc na wilczka piątkowsiego i kuświka. Niestety.
do 9 druzyny EX nikt nie chce przyjść a drużyna nie może być wyżej bo nikt dobry nie chce przyjść - to błędne koło
drużyna może być wyżej tylko trzeba 2-3 zawodników robiących różnice to się wiąże z kasą - zarówno na transfer jak i kontrakt. Jak zawsze- żeby wyjąć trzeba włożyć. Tyle czasu minęło i budowanie tej drużyny to wieczne dziubdzianie poprzez transfery z których faktycznie 20-40 proc ludzi okazuje się strzałem w 10tke a reszta ligowymi wyrobnikami.
Bez tego będzie mozolna gra w środku tabeli, wieczne dążenie do stalbilzacji i równowagi budżetu w my się będziemy jarać spokojnym utrzymaniem i problemami wisły.
Tak, tak. wiem to nie moje pieniądze itd itd
kristhc Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> do 9 druzyny EX nikt nie chce przyjść a drużyna
> nie może być wyżej bo nikt dobry nie chce
> przyjść - to błędne koło
>
> drużyna może być wyżej tylko trzeba 2-3
> zawodników robiących różnice to się wiąże z
> kasą - zarówno na transfer jak i kontrakt. Jak
> zawsze- żeby wyjąć trzeba włożyć. Tyle czasu
> minęło i budowanie tej drużyny to wieczne
> dziubdzianie poprzez transfery z których
> faktycznie 20-40 proc ludzi okazuje się strzałem
> w 10tke a reszta ligowymi wyrobnikami.
>
> Bez tego będzie mozolna gra w środku tabeli,
> wieczne dążenie do stalbilzacji i równowagi
> budżetu w my się będziemy jarać spokojnym
> utrzymaniem i problemami wisły.
>
> Tak, tak. wiem to nie moje pieniądze itd itd
Lubie to..
Z tym wkładaniem oczywiście masz racje ale z wyjmowaniem już na pewno nie - bo to jest studnia bez dna i każdy mądry biznesmen o tym wie .
wyjmowaniem - w sensie wynikiem sportowym. A chociaż klub piłkarski nie jest przedsiębiorstem którego główym celem jest zarobek, to za wynikiem idą nie tylko lepsi zawodnicy który widzą potencjał i chętniej przyjdą (chociażby się wypromować) i tym samym wynik się jeszcze poprawki - to także więcej kibiców (większe wpływy), sponsorzy, wpływy za transmisje etc. co znacznie wypływa na budżet i płynność finansową.
Przecież to żaden "rocket science"
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)