Wkręcał wkręcała, a potem tracił albo marnował patelnię (nie licząc krótkiego okresu gdy z Nowakiem rządzili).
Covilo go przykrył czapką w pół roku.
-
-
TRANSFERY - komentarze, listy zyczen itd. (odsłona kolejna)
W mojej opinii to od kiedy chodze na mecze nie widzialem lepszego zawodnika niz Saidi u nas.
Co nie znaczy, ze bym jakos bardzo chcial, zeby on do nas teraz wrocil.
Jakos pierwszy raz od dawna jestem spokojny o transfery, pewnie dlatego, ze wreszcie mamy normalnego trenera :)
Saidi był efektowny, ale ilość zmarnowanych setek wołała o pomstę do nieba (zwłaszcza ta najważniejsza). Poza tym współczynnik cena/jakość nie powalał. Nie ukrywam, że za nim nie tęsknię, choć przyznam, że miło się oglądało jego akcje.
Ferencvaros Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Jakos pierwszy raz od dawna jestem spokojny o
> transfery, pewnie dlatego, ze wreszcie mamy
> normalnego trenera :)
Poprzedni trener nie był "normalny" a chyba też nie ma powodów by się o transfery przyczepiać wręcz przeciwnie na przestrzeni ostatnich 10 lat chyba najlepsze transfery całościowo.
Saidi był jaki był, potrafił zaczarować a jak szedł jeden na jeden z bramkarzem to sam siebie wkrecał w ziemie ze piłka lądowała obok bramki. Już wolałbym Klicha z powrotem niż Saidiego.
Ferencvaros Napisał(a):
> W mojej opinii to od kiedy chodze na mecze nie
> widzialem lepszego zawodnika niz Saidi u nas.
Ferenc, powtarzasz się, nawet z dzisiejszego składu można wymienić dwóch WYRAŹNIE lepszych piłkarzy, tj Budzika i Miro.
No właśnie Budzik to taki Saidi tylko, że biały i mniej zwinny :D. Też można policzyć ile razy zjebał ważna akcje albo za dużo razy kiwał, tak że sam się wykiwał.. co nie zmienia faktu , że taki Saidi by nam się przydał 1 gra lepsza dla oka, 2 bez zamuły z przodu, 3 wydaje mi się że ze zjawka lub erikiem zgrałby się idealnie, moglibyśmy być bardzo groźni z przodu. Bo teraz to kąsamy tylko :)
Z Saidim poza faktem ze byl calkiem doby i ladnie potrafil wejsc w pole karne byly dwa problemy:
1) Za duzo chcial kasy
2) strasznie gwiazdorzyl i snickersem sie tego nie dalo zalatwic ;)
Ale gdyby go zreformowac troche to bym go chetnie widzial w pasiastej koszulce :)
Zdecydowanie wolę walczących na całym boisku Rakelsa z Jendriskiem na skrzydłach niż chimerycznego Saidiego. Z rolą rezerwowego się nie pogodzi. Dialiba jako alternatywa dla tej dwójki jest idealny.
quentin Napisał(a):
> Ferencvaros Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Jakos pierwszy raz od dawna jestem spokojny o
> > transfery, pewnie dlatego, ze wreszcie mamy
> > normalnego trenera :)
>
> Poprzedni trener nie był "normalny" a chyba też
> nie ma powodów by się o transfery przyczepiać
> wręcz przeciwnie na przestrzeni ostatnich 10 lat
> chyba najlepsze transfery całościowo.
Jendrisek sie liczy? Bo przeciez Jendrisek u Podolinskiego byl beznadziejny...
Ale ogolnie masz racje, transfery byly ok. Moze uproscilem- jestem spokojny o to, ze goscie, ktorzy przyjda beda sie nadawali do gry juz od razu, a nie po roku i zmianie trenera na kolejnego :)
Aston- kazdy ma swoja opinie. Ja uwazam, ze pilkarsko Saidi byl/ jest lepszy od Covilo i Budzika.
Wszystko ok ale Ortega jest nieporozumieniem. Nie wierze, że kiedykolwiek odpali. Mogę się jednak mylić ...
Ferencvaros Napisał(a):
> Aston- kazdy ma swoja opinie. Ja uwazam, ze
> pilkarsko Saidi byl/ jest lepszy od Covilo i
> Budzika.
No jasne, że każdy ma prawo do wyrażenia opinii; moja jest taka, że grajek, który na dużej próbce meczowej podejmuje w średnio ok. 80% przypadków złe decyzje na boisku nigdy nie może być uważany za poważnego piłkarza, choćby miał talent Maradony.
http://www.90minut.pl/news/252/news2521761-Bartosz-Slusarski-w-Miedzi.html
... a już się bałem, bo był za darmo :)
Chwostek Napisał(a):
> Wszystko ok ale Ortega jest nieporozumieniem. Nie wierze, że kiedykolwiek odpali. Mogę się jednak mylić ...
A ja wierzę, że odpali.
na ptaszku
Michał Trela @MichalTrelaBlog
Stowarzyszonych z UE jest aktualnie 10 państw, m.in. całe Bałkany. Zawodnicy stamtąd nie powodują przekraczania limitu.
Ja też wierzę w Ortege. Czyli co wynika z tego, że Covilo, Buba i Sreten nie blokują limitu?
Piątkowski już rozwiązał kontrakt z potoczanką
i jeden z komentarzy:
[i](W zamian) Jaga bierze [b]egoistycznie grającego[/b] Szczepaniaka z Miedzi.[/i]
niech biorą, byle szybkop - potok im w wodospad ;)
Les Napisał(a):
> http://www.90minut.pl/news/252/news2521761-Bartosz
> -Slusarski-w-Miedzi.html
>
> ... a już się bałem, bo był za darmo :)
Tam w Legnicy się fajna p:)-D:)(ij)aka kroi (Stasiak też tam wylądował)
Michał Trela @MichalTrelaBlog
Prawnik sportowy powiedział mi o limicie: "Będzie działał dopóki któryś piłkarz go nie zaskarży". Przykład:
http://curia.europa.eu/juris/showPdf.jsf;jsessionid=9ea7d0f130d5ab849eb4c1c34b7da09be4d4ada81ff6.e34KaxiLc3eQc40LaxqMbN4Oa3aTe0?docid=66313&pageIndex=0&doclang=PL&mode=lst&dir=&occ=first&part=1&cid=1637161
http://www.korona-kielce.pl/news,7725-golanski-i-kielb-odchodza-z-korony.html koronka się sypie :) co myślicie?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (5 użytkowników)
Goście (5)