Pilarz - 8
Rymaniak - 6
Żytko - 5
Jaroszyński - 2
(72 Nykiel) - 4
Deleu - 3
Szeliga - 5
(80 Kapustka) - 6
Dąbrowski - 7
Dialiba - 7
Budziński - 7
Kita - 6
(90 Zjawiński) - 5
Rakels - 7
-
-
Oceńcie piłkarzy! - sezon 14/15 - 14 kolejka - Zawisza Bydgoszcz
Pilarz - 7
Rymaniak - 4
Żytko - 4
Jaroszyński - 3
(72 Nykiel) - bo
Deleu - 3
Szeliga - 6
(80 Kapustka) -
Dąbrowski - 4
Dialiba - 4
Budziński - 4
Kita - 3
(90 Zjawiński) -
Rakels - 5
Pilarz - 8
Rymaniak - 6
Żytko - 4
Jaroszyński - 3
(72 Nykiel) - 4
Deleu - 4
Szeliga - 4
(80 Kapustka) - 5
Dąbrowski - 6
Dialiba - 6
Budziński - 7
Kita - 6
(90 Zjawiński) -
Rakels - 7
Pilarz - 7
Rymaniak - 5
Żytko - 5
Jaroszyński - 2
(72 Nykiel) -
Deleu - 6
Szeliga - 5
(80 Kapustka) -
Dąbrowski - 3
Dialiba - 4
Budziński - 6
Kita - 5
(90 Zjawiński) -
Rakels - 7
Pilarz - 8 dobry mecz
Rymaniak - 7
Żytko -7
Jaroszyński -3
(72 Nykiel) -5
Deleu -5
Szeliga -6
(80 Kapustka) -b.o
Dąbrowski -3
Dialiba -5
Budziński -6
Kita -5
(90 Zjawiński) -b.o
Rakels - 10
Pilarz - 7
Rymaniak - 7
Żytko - 4
Jaroszyński - 2
(72 Nykiel) - 4
Deleu - 4
Szeliga - 4
(80 Kapustka) - 5
Dąbrowski - 4
Dialiba - 7
Budziński - 7
Kita - 5
(90 Zjawiński) - 5
Rakels - 6
Pilarz - 9
Rymaniak - 5
Żytko - 4
Jaroszyński - 4
(72 Nykiel) - 5
Deleu - 3
Szeliga - 5
(80 Kapustka) - b.o.
Dąbrowski - 6
Dialiba - 4
Budziński - 7
Kita - 7
(90 Zjawiński) - b.o.
Rakels - 7
Pilarz - 8
Rymaniak - 5
Żytko - 5
Jaroszyński - 2
(72 Nykiel) - 4
Deleu - 3
Szeliga - 5
(80 Kapustka) - b.o.
Dąbrowski - 4
Dialiba - 6
Budziński - 7
Kita - 5
(90 Zjawiński) - b.o.
Rakels - 8
Pilarz -8
Rymaniak - 6
Żytko - 6
Jaroszyński - 3
(72 Nykiel) - b.o.
Deleu - 4
Szeliga - 5
(80 Kapustka) -
Dąbrowski - 5
Dialiba - 6
Budziński - 7
Kita - 5
(90 Zjawiński) -
Rakels - 7
Pilarz - 8 (7+1 za czyste konto)
Rymaniak - 4
Żytko - 4
Jaroszyński - 3
(72 Nykiel) - bo
Deleu - 4
Szeliga -5
(80 Kapustka) - bo
Dąbrowski - 5
Dialiba - 4
Budziński - 7 (6+1 za asystę)
Kita - 6
(90 Zjawiński) - bo
Rakels - 7 (6+1 za bramkę)
[b]MVP meczu - Pilarz[/b]
Niby zero z tylu, ale najgorsza formacja wg mnie to obrona
Nie ma ocen 0.5 ,jest 10 stopniowa skala po co to rozciągać do 20 stopniowej?
[b]Skład Cracovii:[/b]
Pilarz - 8 - dobrze mieć między słupkami bramkarza, który daje od siebie coś ekstra i broni coś więcej, niż to, co po prostu wypada obronić z przyzwoitości. Krzysiek to nasz "match winner" i oby utrzymał formę jeszcze długo. Jak dla mnie możesz grać do czterdziestki, jak Mark Schwarzer ;)
Rymaniak - 6 - w pierwszej połowie przegrał ważną głowę, przez co w polu karnym Zawisza miał groźną sytuację. Potem jednak grał pewnie i czyścił wszystko, co było do wyczyszczenia. Mimo, że Weszło uwzięło się na niego, uważam że realnie patrząc Bartosz jest naszym sporym wzmocnieniem. To boiskowy zakapior, ale nie taki drewniak, jak go przedstawiają. Chłop charakterny i waleczny.
Żytko - 5 - Gra Mateusza nie rzucała mi się dziś specjalnie w oczy, co znaczy że zagrał on poprawnie. Plus za dynamiczne, ofensywne wyjście i minięcie w środku pola kilku rywali. Bez powodzenia, ale widać, że fantazji i polotu mu nie brakuje. Jak nic nie zawala i gra na zero w tyłach, to nawet chłopaka lubię. Dobrze, że zgolił tą wiewiórkę, którą nosił z tyłu głowy ;)
Jaroszyński - 5 - Zawalił jedną sytuację, przegrywając przy linii bocznej pojedynek z bodajże Luisem Carlosem, ale zaasekurował go Dąbrowski. Poza tym zagrał poprawnie, lepiej niż w poprzednich meczach. Wygrywał pojedynki główkowe (co jest jego słabą stroną), nie kiwał, nie szarpał, grał dość ostrożnie, ale bez większych błędów. Nie wiem, czemu trybuny są tak negatywnie do niego nastawione. Chłopak przekwalifikowany z napastnika najpierw na bocznego obrońcę, dziś z konieczności jest środkowym-lewym stoperem. Gra na nie swojej pozycji, więc należy mu wybaczyć pewne błędy. On jeszcze się wyrobi.
(72 Nykiel) - 5 - wszedł nabuzowany, od razu pokazał rywalowi, że z nim nie będzie mu łatwo. Krzysiu pewnie długo u nas już nie pogra, ale dziś swoje 20 minut zagrał z pełnym zaangażowaniem.
Deleu - 4 - zgasł w porównaniu do meczów z wczesnej wiosny. Dziś brakowało mu szybkości, w grze kombinacyjnej też nie wyglądało to tak, jak mogłoby wyglądać. Od takiego rutyniarza oczekuję więcej, niż od klubowej młodzieży. Ale ogólnie przycznił się do zwycięstwa drużyny, tylko jego cegiełka była nieco mniejsza.
Szeliga - 7 - jak dla mnie cichy bohater meczu. Szela trzymał w ryzach środek pola. Grał na dużym spokoju, imponował walecznością i dokładnością w grze. Przestawił parę razy Goulona (!), chłopa dwa razy większego od siebie. Nie przypuszczałem, że Sławek na "stare" lata tak rozwinie się piłkarsko. Długo był na mojej liście w czołówce do odstrzału.
(80 Kapustka) - 5 - spokój, opanowanie, dobre boiskowe decyzje. W 10 minut nie zdążył pokazać więcej. Koleżka ma 17 lat, a jak wchodzi na plac to potrafi poukładać grę. Przy takim tempie progresu, rok, dwa i na Kałuży 1 przysyłać będzie pocztówki z zagranicy.
Dąbrowski - 6 - irytowały mnie jego straty w ostatnich meczach, kosztujące nas punkty. Dzisiejszą grą pokazał zalążek powrotu formy. Umiejętnie wyłuskiwał piłkę rywalom, dobrze konstruował akcje w środku pola. Tak trzymaj Dąbro!
Dialiba -5 - "szybki i silny skrzydłowy" - orzekli w środę komentatorzy Polsatu, gdy Dialiba wchodził na boisko w Ostrowie. Dziś na murawie nie był ani specjalnie szybki, ani nie imponował siłą (skąd oni do licha to wytrzasnęli?). Zmarnował dwie sytuacje bramkowe, szczególnie ta druga piłka aż się prosiła o uderzenie w światło bramki. Potrafi zagrać lepiej, ale wciąż uważam, że groźniejszy i bardziej przebojowy był Saidi Ntibazonkiza. Boubacar nie potrafi wywołać aż takiego popłochu w defensywie rywali.
Budziński - 8 - a po nocy przychodzi dzień, czyli wirtuoz Budzik znów w akcji. Mimo, że widział na jedno oko, jego wizja gry i przegląd pola na tym nie ucierpiały. Chimeryczny, wrażliwy, nieco ekscentryczny, ale o duszy piłkarskiego artysty. Warto czekać cierpliwie na jego przebudzenia, bo jego zagrania wznoszą się ponad ligową młóckę. To jest grajek, którego trybuny długo będą wspominać, a ci którzy na niego nadają, jeszcze za nim zatęsknią. W mojej magicznej kuli widzę go grającego za rok w silniejszej lidze.
Kita - 6 - posypuję głowę popiołem, bo po środowym meczu najchętniej odesłałbym go do rezerw. Tymczasem on dostał dziś szansę i przez 90 minut orał i harował, aż miło było popatrzeć. Próbował rozrywać obronę Zawiszy z każdej możliwej strony. Jak nie drzwiami, to oknem. Ambicja, serce do walki i siła do zasuwania tam i z powrotem - szacun Przemek.
(90 Zjawiński) - bez oceny
Rakels - 6 plus jeden do noty za gola, ale minus jeden za zmarnowaną setkę i... brak podejmowania decyzji o strzale, kiedy miał przed sobą światło bramki. Tak, czy inaczej Denis dziś odegrał rolę naszego drugiego pitbulla, który porządnie uprzykrzał życie rywalom. "Najlepsza zastawka w lidze" - czasem się śmieję z tej opinii, ale naprawdę nie jest łatwo go przepchnąć. W pamięci utkwiła mi jeszcze sytuacja, jak trąca Petasza "z bara", a wyższy od niego o głowę chłop pada na murawę.
Pilarz -8
Rymaniak -6
Żytko -5
Jaroszyński -3
(72 Nykiel) - b.o.
Deleu -5
Szeliga -7
(80 Kapustka) - b.o.
Dąbrowski -4
Dialiba -7
Budziński -5
Kita -5
(90 Zjawiński) -b.o.
Rakels - 8
Pilarz - 7 - Trzeba przyznać, że wybronił mecz i nie wprowadzał nerwowości, ocena niska, bo przeciwnik marny
Rymaniak - 5 - lubię jego przebojowość i pewność interwencji
Żytko - 3 - w zasadzie niewidoczny, niby zaleta, ale parę sytuacji Zawisza miał
Jaroszyński - 3 - dość poprawnie, ale jego strona najczęściej nadciągało niebezpieczeństwo
(72 Nykiel) - 3 - zmiana dobra pod względem destrukcyjnym, do przodu nie istniał
Deleu - 3 - dzisiaj zagrał słabiej
Szeliga - 5 - zdecydowanie , pewnie i przytomnie
(80 Kapustka) - 5 - 10 minut, a dał o sobie znać
Dąbrowski - 5 - bez większych błędów, powiedziałbym wręcz, że pewnie
Dialiba - 4 - niby aktywny przez cały mecz, jak stracił to wracał, ale skuteczność tragiczna
Budziński - 6 - z trybun wydawało mi się, że zbyt często spowalnia akcje oraz, że za duzo holowania piłki zakończonego strata, ale w TV wyglądało to lepiej + asysta
Kita - 4 - bardzo aktywny i mniej się przewracał, pod koniec osłabł, słaba skuteczność. Zostawaj po treningach z Denisem, będzie mu raźniej a i Ty skorzystasz
(90 Zjawiński) - b.o.
Rakels - 7 - tytaniczna praca zakończona bramką. Oby tak dalej!
średnia ocena przeciwnika - 2 - chaotyczni, niecelni, dziurawa obrona i nie wytrzymali kondycyjnie
Kajak Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Nie ma ocen 0.5 ,jest 10 stopniowa skala po co to
> rozciągać do 20 stopniowej?
Prawdę powiedziawszy to chyba pierwszy raz oceniam po meczu zawodników i wchodzę w taki watek. Dalem polówki bo tez pierwszy raz oglądałem mecz z kartka i długopisem w reku przyglądając się grze naszych zawodników.. No i z kartki dokładnie tak mi wychodzi ;)
Nie patrzyłem jak oceniają inny, żeby się nie sugerować...
Z pierwszego posta w tym wątku wywnioskowałem, ze skala jest od 1 do 10.
Nigdzie nie jest napisane ze jest 10cio stopniowa..Myślę ze dodanie połówek nie jest przesadnym cudowaniem (np stopniowanie po 0.25), a jest dużo bardziej precyzyjne.Dla mnie jest różnica miedzy 7 dla Budzińskiego, a 8.5 Pilarza. Gdybym dal bramkarzowi ósemkę znaczyło by to ze jest tylko nieco lepszy, natomiast moim zdaniem na 9 (prawie ideał) raczej nie zasługuje..
W sumie nie bardzo wiem w czym to może być problemem (w liczeniu?), bo w podsumowaniach oceny zawodników są pokazane do dwóch miejsc po przecinku.. No ale jak tam chcecie..
pzdr
J&B Napisał(a):
-
> Prawdę powiedziawszy to chyba pierwszy raz
> oceniam po meczu zawodników i wchodzę w taki
> watek.
Tu, w pierwszym poście są zasady http://www.cracovia.krakow.pl/read.php?11,2174832,page=1
Pilarz - 9 - bezbłędnie. pracy może nie miał bardzo dużo, ale były to trudne strzały
Rymaniak - 3
Żytko - 3
Jaroszyński - 3 - obrona w formie kabaretowej
(72 Nykiel) - 5 - na tle kolegów z formacji przyzwoicie
Deleu - 5 - dużo pustych przebiegów
Szeliga - 6 - wojna naszych DM z Goulonem na remis ze wskazaniem na nas.
(80 Kapustka) - bo, ale znów pokazał, że będzie z niego dobry grajek
Dąbrowski - 7 - jeszcze pewniej od Szeligi
Dialiba - 5 - ani przyspieszenia, ani kiwki. próbuje nadrobić myśleniem, ale nie zawsze to wychodzi
Budziński - 8 - może człapać 85 minut, ale przez 5 błyszczy. i to wystarcza. a z Zawszią nawet "człapanie" było produktywne i sensowne
Kita - 6 - nawet mi się podobało. może to efekt obniżonych oczekiwań po Ostrowie?
(90 Zjawiński) - bo
Rakels - 7 - bardzo dobry mecz. szkoda, że nie wykorzystał drugiej setki.
OK
Dzięki za info.. Może faktycznie to jest kłopotliwe przy liczeniu..
Pilarz - 8
Rymaniak - 5
Żytko - 4
Jaroszyński - 3
(72 Nykiel) - 4
Deleu - 4
Szeliga - 5
(80 Kapustka) - bo
Dąbrowski - 4
Dialiba - 4
Budziński - 5
Kita - 3
(90 Zjawiński) - bo
Rakels - 6
Pilarz - 7
Rymaniak - 5
Żytko - 4
Jaroszyński - 3
(72 Nykiel) - b.o.
Deleu - 4
Szeliga - 5
(80 Kapustka) - b.o.
Dąbrowski - 5
Dialiba - 4
Budziński - 6
Kita - 4
(90 Zjawiński) - b.o.
Rakels - 7
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)