[quote='*REVENATOR*' pid='1310805' dateline='1522426777']
[quote='Sir Pablo' pid='1310804' dateline='1522426231']
[i]Tychy maja kibiców przez cały sezon ,ale oni zawsze starają się grać na maxa [/i]- no nie rozśmieszaj mnie. Pięć (5) razy za czasów Filipiaka walnęliśmy ich w cacało w finale a Ty piszesz że oni grają na maxa. Olewamy hokej a potem pretensje do Filipiaka albo RR.
[/quote]
o czym mówimy o zdobywaniu majstrów czy solidnej grze przez cały sezon ?
bo my raczej nastawieni na to pierwsze(patrz ostatnie mecze odpuszczone z Podhalem!!) ,Tychy na drugie!!
[/quote]
A w tych sezonach kiedy w finale goliliśmy GKS Tchy to przez cały czas graliśmy padakę?
-
-
Drużyna hokejowa - aktualny status (ciąg dalszy)
[quote='Sir Pablo' pid='1310806' dateline='1522427004']
[i]Tychy maja kibiców przez cały sezon ,ale oni zawsze starają się grać na maxa [/i]- no nie rozśmieszaj mnie. Pięć (5) razy za czasów Filipiaka walnęliśmy ich w cacało w finale a Ty piszesz że oni grają na maxa. Olewamy hokej a potem pretensje do Filipiaka albo RR.
[/quote]
bo my raczej nastawieni na to pierwsze(patrz ostatnie mecze odpuszczone z Podhalem!!) ,Tychy na drugie!!
[/quote]
A w tych sezonach kiedy w finale goliliśmy GKS Tchy to przez cały czas graliśmy padakę?
[/quote]
w 2 ostatnich sezonach tak, graliśmy padakę.
[quote='Tasior' pid='1310807' dateline='1522427526']
[quote='Sir Pablo' pid='1310806' dateline='1522427004']
[/quote]
[/quote]
[/quote]
w 2 ostatnich sezonach tak, graliśmy padakę.
[/quote]
No cóż, każdy z nas ma prawo do swojej oceny. Jednym się podoba innym nie. Nie mniej jednak wyciągnięcie w finale z 3:1 na 3:4 jest nie lada wyczynem i drużyna grająca padakę takich rzeczy nie jest w stanie osiągnąć.
Uważam że z frekwencją jest u nas kiepsko. Nie tylko na hokeju ale na kopanej również. Chyba przeżywamy jakiś gorszy okres. Może trzeba spokojnie poczekać i kibice znów wrócą na lodowisko/stadion.
[quote='*REVENATOR*' pid='1310617' dateline='1522265644']
[size=small]młodzi zdolni tez odpadają ,bo który rozwinął się przy RR??rozwinęli się ,ale w innych klubach (Fraszko czy Kiselewski)[/size]
a tak na serio pozostaje zagranica z Polskim pochodzeniem i nie znający metod postępowania sterników !!
[/quote]
Nie cytuję wszystkich hejtów, no ale tu, to już bez jaj! Jaki młody się u nas rozwinął? Na przykład Kruczek, albo Domogała - obaj obecni kadrowicze. Z nieco młodszych Łuba.
Jest taki problem (z wami w sumie): kiedy wygrywa się MP, jest wysławianie pod niebiosa Rudolf Gangu i samego Rudolfa. Bo w Cracovii był wielki głód sukcesu, który hokeiści pod wodzą Rohaczka zaspokajali przez szereg lat - przypomnę 100-lecie klubu, które uczcili godnie (a sąsiadka uczciła je spuszczeniem w niebyt drugiej najlepszej sekcji w ich historii - kosza mężczyzn).
Jak jest presja wyniku, nie może być mowy o szczególnym promowanie młodych: mają grać dobrzy tu i teraz. W takiej sytuacji przebijają się tylko najlepsi młodzieżowcy, reszta musi to robić gdzie indziej.
Teraz, kiedy głodu sukcesu aż takiego już nie ma, można zmienić strategię i mam nadzieję, że tak będzie. Bardzo się cieszę, że klub chce zrealizować mój pomysł zaangażowania Damiana jako trenera grup młodzieżowych. Ale oczywiście niektórzy forumowicze już zdążyli ten pomysł obsrać, bo wiadomo, że Tabisz z Filipiakiem to nieudacznicy - jak nie ukradną, to zepsują, a jak coś im się duda, to tylko przypadkiem.
Gdyby choć gra w zasadniczym była na przyzwoitym poziomie ,to na pewno byłoby dużo więcej kibiców !a i ewentualny brak majstra(lub medalu)byłby bardziej usprawiedliwiony !wiadomo w sporcie rożnie bywa ,ale są jakieś granice ,i myślę ze w zakończonym sezonie znacznie je przekroczyliśmy!!
gdybyśmy mieli budżety n.p. takich klubów jak Unia czy Opole ,to moja ocena byłaby na pewno inna !!także ja tez nie oczekuje jakiś cudów ,a raczej normy!!
niegramotnyj jeśli Domogała się rozwinął to dlaczego się go pozbywamy??
Nie mam pojęcia. Zapytaj Białońskiego, pewnie wie (a w każdym razie sprawia wrażenie, że wie wszystko). Ja o plotkach z szatni nie wiem nic, o tym jak kto zachowuje się na treningach etc, również. Ale w odróżnieniu od Białońskiego wiem, że transfer Da Costy w tym sezonie był największą pomyłką ostatnich lat.
Rudolf jest calkowicie odpowiedzialny za te kompromitacje w tym sezonie i zyczylym sobie jakiegos podsumowania i wytlumaczenia przyczyn i wnioskow na zas, jesli juz zostaje. najlepiej w jezyku polskim, choc to troche wstyd tak mowic po polsku po 15 latach pracy tutaj, juz lepiej slucha sie Miro Covilo.
[quote]W jaki sposób pożegnał się z nim trener Rudolf Rohaczek? - W minionym tygodniu mieliśmy jeszcze treningi. Ale trener milczał jak grób, nie usłyszałem choćby jednego słowa - dziękuję - odpowiada Radziszewski.
Czytaj więcej: http://www.dziennikpolski24.pl/sport/sport-z-kraju-i-ze-swiata/a/hokej-cracovia-rozstaje-sie-z-legendami-za-14-lat-gry-wypowiedzenie-bez-dziekuje,13054582/[/quote]
[quote]Po ostatnim treningu trener Rohaczek nie zamienił ze mną ani jednego słowa - mówi Słaboń
Czytaj więcej: http://www.dziennikpolski24.pl/sport/sport-z-kraju-i-ze-swiata/a/hokej-cracovia-rozstaje-sie-z-legendami-za-14-lat-gry-wypowiedzenie-bez-dziekuje,13054582/[/quote]
A wy dalej noście bluzy Rudolf Gang...
- Edytowany
Niegramotnyj dajże spokój z tą wazeliną. Taki Rochacek powinien warowć przed gabinetem jakubka, by niedopuścić do wręczenia tak haniebnego wypowiedzenia (Damianowi). Z szacunku do zawodnika i czlowieka . Ale ta banda zadufanychvw sobie karierowiczów nie wie co to honor i szacunek. Im się musi zgadzać piniondz i to im starcza za bożka. A co Czechosłowak zawiedziony? myślał ze Damian pociagnie mu drużynę w tm roku do majstr?. Nawet prosty kibic jak ja wiedział że Damian powoli kończy karierę, a nie będzie liderował. Co zawiódł go swoją grą? I za te wszystkie lata potraktowali Go jak psa, zaoszczędził Janusz na waciki. Wiesz czemu nie ma kibiców? Bo nie ma sie z kim utożsamiać, nie ma wychowanków i szacunku do Cracovii. A jak pojawią się zawodnicy, którzy utożsamiają się z Cracovią, to się ma ich za nic. Nie Damian pierwszy został kopnięty w tyłek. Skoro budżet był 8 mln +1 mln za majstra, to za czwarte miejsce powinien polecieć najpierw trener. Jakim trzeba być nieudacznikiem żeby za taką kasę wybrać zawodników i poprowadzić ich do czwartego miejsca.
Malutki czlowiek i słaby trener czapkujący panom za srebrniki. Nie wie co to zespół, honor, CRACOVIA!
Nigdy nie było żadnego Rudolf gangu, zapytaj jakiego chcesz zawodnika.
Najgorsze co teraz może się wydarzyć to podziały wśród nas kibiców. Zamiast się licytować, po której stronie racja to trzymajmy się lepiej razem.
To curva zaoszczędzili na Słaboniu (jeśli to wszystko prawda). Na buty dla Prezesa (1500 euro) by chyba nie starczyło...
Nie jestem i nigdy nie byłem bezkrytycznym wyznawcą wielkiego zaangażowania i uczciwości naszych zawodników, ale to co zrobiono ze Słaboniem nasuwa mi pewną refleksję.
Mówi się, że wyświadczone dobro wraca. Mam głębokie przekonanie, że wyświadczone chamstwo również kiedyś powróci.
Niestety takie zachowania jak wobec Damiana czy Rafała to nie nowość, jak kiedyś pozbyto się Bescha , Leszka czy Damiana Laszkiewiczów. Korpo norma.
- Edytowany
W normalnych warunkach faux paux trenera naprawia normalny zarząd. Niestety ten zarząd nie dba o dobre imię Klubu tylko myśli o kasie dla comarchu i w dupie ma sentymenty i historię.
[quote='małopolski' pid='1310830' dateline='1522484263']
W normalnych warunkach faux paux trenera naprawia normalny zarząd. Niestety ten zarząd nie dba o dobre imię Klubu tylko myśli o kasie dla comarchu i w ***** ma sentymenty i historię.
[/quote]
Rudi jest raczej nie do ruszenia, natomiast prawda jest taka, że przy tym potencjale drużyny, powinien być co najmniej finał.
W związku z tym jednak, że część zawodników przywalila w pręta, zostanie przeprowadzona operacja taką jak w piłce, czyli grupa trzymająca władzę wylot z klubu. A że są to reprezentanci, nic na to nie poradzimy.
Co do Damiana jeśli nie było czegoś nie fair z jego strony to 1000 mecz w karierze powinien rozegrać w Cracovii. Tak zrobiłby szanujący się klub, niestety my jesteśmy klubem korporacyjnym, przypadkowo działającym w sporcie....
Uff! Na szczęście poszli po rozum do głowy w sprawie Radzika i cofnęli wypowiedzenie
Słyszałem że Rudi osobiście rozmawiał o tym błędzie z Radzikiem i Go przeprosił
- Edytowany
No no... a całowali się z jezyczkiem na przeprosiny?
Fuj...
Nie, bo Radzik nie chciał :)
- Edytowany
[video=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=f6Z29GemMdg[/video]
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)