Akurat nie to miałem na myśli.
-
-
Drużyna hokejowa - aktualny status (ciąg dalszy)
Cieszmy się z sukcesów Cracovii, bo nie muszą trwać wiecznie... Konkurencja robi coraz ciekawsze transfery. Dobrze, że udało się chociaż podpisać Jencika.
KruszynaKSC Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Czyzby ZK piniondze na transfery Cie ust
> Porofesora uwiodly :P :P :P ze bedziemy sie
> wzmacniac,bedziemy silni beda transfery bo lece do
> Kanady po zawodnikow.... hehehe slodkie
> pyyyerdolenie od lat jak w pilce i nie wierzylem w
> ani pol slowa o transferach o tym ze mamy
> pieniadze ble le ble ble.... slodko pierdzace
> wywiadziki o wzmocnieniach juz dawno sa goooowno
> warte ......
>
> Prawda jest taka.... tez o tym pisalem.... bylo
> cisnienie na mistrza na 110 lecie klubu tak jak
> bylo na 100lecie i temu byly wzmocnienia i duza
> kasa a teraz po co ma przeplacac skoro wie i zdaje
> sobie sprawe ze wLM 4 mecze ipakowanie walizek...
Czysty PR, na który daje się nabierać coraz mniej ludzi. Zaryzykuję stwierdzenie, że te bzdety kierowane są do szerokiej opinii publicznej, bo w Cracovii wiemy, że jak prof. mówi o wzmocnieniach to mówi...;)
delGado Napisał(a):
>
> Czysty PR, na który daje się nabierać coraz
> mniej ludzi. Zaryzykuję stwierdzenie, że te
> bzdety kierowane są do szerokiej opinii
> publicznej, bo w Cracovii wiemy, że jak prof.
> mówi o wzmocnieniach to mówi...;)
Ciekawe spostrzeżenie, wychodzi na to, że nie jesteśmy już targetem.
Cracovia_Inform Napisał(a):
> Cieszmy się z sukcesów Cracovii, bo nie muszą
> trwać wiecznie... Konkurencja robi coraz
> ciekawsze transfery. Dobrze, że udało się
> chociaż podpisać Jencika.
Nikt nigdzie nie napisał że się nie cieszy z sukcesu...
skoro Rohacek ma transferowe klapki na oczach z napisem Czecho-Słowacja Only,
to może ktoś przekaże mu info, że Pieszczany właśnie wycofały się z ligi i kilku niezłych [s]rolbistów ze stacji benzynowej[/s] zawodników może być niedrogo do wzięcia
Szkoda dobrego obrońcy, bo w lidze mógłby zapewniać niezbędny spokój z tyłu. No cóż, liczę na jakieś wzmocnienia przed ligą. Gra na cztery piątki zapewnia duży komfort w naszej plastikowej lidze.
KruszynaKSC Napisał(a):
> Cracovia_Inform Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Cieszmy się z sukcesów Cracovii, bo nie
> muszą
> > trwać wiecznie... Konkurencja robi coraz
> > ciekawsze transfery. Dobrze, że udało się
> > chociaż podpisać Jencika.
>
> Nikt nigdzie nie napisał że się nie cieszy z
> sukcesu...
Komentarz nie na temat, nigdzie nie pisałem, że ktoś się nie cieszy.
[small]delGado Napisał(a):
> KruszynaKSC Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Czyzby ZK piniondze na transfery Cie ust
> > Porofesora uwiodly :P :P :P ze bedziemy sie
> > wzmacniac,bedziemy silni beda transfery bo lece
> do
> > Kanady po zawodnikow.... hehehe slodkie
> > pyyyerdolenie od lat jak w pilce i nie wierzylem
> w
> > ani pol slowa o transferach o tym ze mamy
> > pieniadze ble le ble ble.... slodko pierdzace
> > wywiadziki o wzmocnieniach juz dawno sa
> goooowno
> > warte ......
> >
> > Prawda jest taka.... tez o tym pisalem.... bylo
> > cisnienie na mistrza na 110 lecie klubu tak jak
> > bylo na 100lecie i temu byly wzmocnienia i
> duza
> > kasa a teraz po co ma przeplacac skoro wie i
> zdaje
> > sobie sprawe ze wLM 4 mecze ipakowanie
> walizek...
>
> Czysty PR, na który daje się nabierać coraz
> mniej ludzi. Zaryzykuję stwierdzenie, że te
> bzdety kierowane są do szerokiej opinii
> publicznej, bo w Cracovii wiemy, że jak prof.
> mówi o wzmocnieniach to mówi...;)[/small]
Ja wiem... ja nawet nie miałem Profesora na myśli, tylko coś zupełnie innego. To że w momencie euforii są jakieś zapowiedzi... a potem życie... nie o to... Tylko jak we wtorek pytam oficjalnie "czy jest opcja żeby Iberer został na cały sezon? czy dostał taką propozycję? czy tak jak powiedział w którymś swoim rodzimym portalu, że Cracovia i CHL to dla niego szansa na pokazanie się i lepszy angaż? " - i to nie jest nic złego, chłopak nie bajerował, jeśli tak zadeklarował, a my jesteśmy na to chętni no to super, czysty układ. Natomiast o to pytałem, bo to jest, w moim mniemaniu przynajmniej, interesująca kwestia. Dostaję odpowiedź, że "ten problem będziemy rozwiązywać po 3 meczach w lidze mistrzów". Czyli rozumiem tak - temat jest otwarty, nie ustaliliśmy nic w ani jedną ani drugą stronę, teraz ważny jest występ, gramy ze Spartą, Farjestad i znów Spartą, potem mamy przerwę i w tej przerwie "rozwiązujemy problem", czyli siadamy i się pytamy - jest o czym gadać? nie ma? chcesz? nie chcesz? widzisz się tu? możemy ci dać takie i takie warunki, co ty na to? - no nie wiem, ale coś w ten deseń. Jednak dopytuję się, żeby nie było wątpliwości "ale jest szansa" i się dowiaduję "no jak mówię, ten problem będziemy rozwiązywać po trzech meczach w CHL". Oki. Super. A po 2 meczach okazuje się że gość podpisał gdzieś indziej. Czyli nie mam problemu, że go nie będzie, nie mam też problemu że podpisał, normalna sprawa, mam problem o to, że to co było mówione, a to co jest ni chwałki się ze sobą nie pokrywa. Ja rozumiem, że są jakieś tematy na które się nie odpowiada, ale tu odpowiedź dostałem, no i nie mam jakiegoś wielkiego żalu, nie jest to dla mnie wielki problem, jednak odrobinę w maliny puszczeni zostaliśmy. Ot takie drobne uczucie, bez jakichś głębszych konsekwencji, po prostu fakt.
To tak dla jasności powyżej wyjaśniłem, żeby się jakieś teorie nie pojawiły. Nadmieniam, że jakieś szczególnie ważne to nie jest, no po prostu, było, minęło, odrobinę szkoda i nic głębszego.
Austriak odchodzi, Węgier uciekł (?) a przecież [b]piniondze som[/b] - zaczynam się zastanawiać, czy jednak u nas (w Polsce, Krakowie, Cracovii czy plastikowej lidze ?) nie jest aż tak gtsowo, że nikt naprawdę dobry do nas nie przyjdzie na dłużej. Z niewielkimi wyjątkami może...
Próba pozyskania Austriaka i Węgra pokazuje, że mamy środki, a także i chęci. Trener powiedział w jednym z wywiadów, że lepsi zawodnicy boją się polskiej ligi i nie decydują się na podpisanie kontraktów. Takie mecze, jak w CHL, a także angaż zawodników typu Jencik czy Iberer mogą być dobrym sygnałem. Jeśli bez problemów ściągamy graczy z najlepszych klubów najwyższego poziomu na Słowacji, to z roku na rok powinno być lepiej. Módlmy się tylko, żeby Profesor nie znudził się hokejem, albo też włączył hokej w wizję marketingu w krajach Europy Środkowej.
Tak na marginesie, to słyszałem , że były próby pozyskania dobrych graczy zza oceanu tylko, że na nich gra w CHL nie robi wrażenia, a sierpień to okres wakacji, byli gotowi przyjechać najwcześniej we wrześniu.
Ja osobiście we wrześniu chętnie ich zobaczę. Warunek jest tylko taki aby byli to gracze pokroju Kostucha no ew. Cichego czy Browna ( bez jego skrzywionego psyche). Na "zbieraczy bawełny" jak to ujął jeden z szanownych forumowiczów szkoda zachodu.
zac Napisał(a):
> Tak na marginesie, to słyszałem , że były
> próby pozyskania dobrych graczy zza oceanu tylko,
> że na nich gra w CHL nie robi wrażenia, a
> sierpień to okres wakacji, byli gotowi
> przyjechać najwcześniej we wrześniu.
Ja słyszałem i to wielokrotnie że do sekcji piłkarskiej są duże plany transferowe i kasa na te transfery jest duża, tylko wszyscy mają ogromne oczekiwania albo jeszcze nie odpadli z rozgrywek lig europejskich i efekt jest taki że kadra ma 15 zawodników! :)
W sekcji hokejowej nie należało eksperymentować tylko w maju podpisać z Cichym i Szczechurą to by nie było problemów i eksperymentów pokroju Chovana.
Noworyta znów kontuzja
zastąpi go D., no i po ptokach...
Posiedzi na ławce, w protokole zaistnieje...
starsza_pani Napisał(a):
> Posiedzi na ławce, w protokole zaistnieje...
Dutka wczoraj oczywiście wczoraj grał. Trudno zresztą żeby nie grał skoro kontuzjowani są Noworyta i Kruczek.
Miałam na mysli karnego jeżyka:)
18 dni później
Jak to jest z obcokrajowcami u nas ?
Ilu może grać i kto należy do starnieri ?
Novajovski, Chovan, Jencik, Svitana, Sinagl - to obcokrajowcy
a Kutsevich i Kolarz ?
Alko D`Bier Napisał(a):
> Jak to jest z obcokrajowcami u nas ?
> Ilu może grać i kto należy do starnieri ?
>
> Novajovski, Chovan, Jencik, Svitana, Sinagl - to
> obcokrajowcy
> a Kutsevich i Kolarz ?
Limit to 6 na mecz ,ewentualnie można zapłacić za kolejnych :)
Kutsevich i Kolarz polskie korzenie. Ten drugi ponoć w trakcie załatwiania .
Teoretycznie wychodzi ze możemy jeszcze jednego spokojnie sprowadzić !
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)