Z tymi "solidnymi wzmocnieniami" to red. Stanowskiego "trochę" poniosło.
-
-
Drużyna hokejowa - aktualny status (ciąg dalszy)
Nie rozumiem nagłówku, w tym artykule w DP: "Testują Kokavca".
Przecież już główna strona odtrąbiła że podpisaliśmy z nim i jest nawet w składzie, więc jak to z nim jest..?.:
http://cracovia.pl/hokej/news/wiadomosci/mamy_kolejnych_nowych_graczy_tym_razem_napastnicy
http://cracovia.pl/hokej/mecze/zespoly/pierwsza_druzyna
nagłowek wygląda jakby mu został z innego tekstu, może testują w sensie że nie mieli za dużo okazji go oglądać na lodzie...wzmocnienia na walke o medale moze wystarcza, czy na cos wiecej to troche wiecej bedziemy wiedziec w polowie lutego po pierwszych meczach w nowym skladzie.
Stanowski dobrze pisze, wzmocnienia są 'solidne', nie napisał, że 'rewelacyjne', prawda? Białorusin może okazać się wzmocnieniem na miarę Bondarevsa. Ja rozumiem, że w tym składzie walczymy o jakiś medal, być może szczytem marzeń będzie brąz; przy takich zawirowaniach, jakie się nam przytrafiły w tym sezonie, to nie byłby zły wynik.
Nowa gwiazda Pasów--[www.dziennikpolski24.pl]
Na miano gwiazdy trzeba zapracować ,na dziś dla me to jeden z wielu , Białorusin ostatnio nic wielkiego nie pokazał
5 postów wyżej marczek już to wrzucał. Zobaczymy co chłop pokaże, oby po udanym sezonie zasługiwał na miano gwiazdy.
W kontekscie swojego CV niech bedzie i gwiazda,byleby sie nie bal i chcial, podobnie jak Spady loic z niebieskiej ku chwale Cracovii :)
Był ktoś na treningu zobaczyć jak się prezentują nowe nabytki ??
No narazie nabytki nie mieszczą sie w szatni! Może dlatego zawsze gramy trzema piątkami :) Jesli chodzi o sportową stronę to jest bardzo dobrze!!! Nabytki lepsze od niektórych naszych więc glowa do góry...
Spokojnie.
zagraja kilka spotkań, to będzie mozna oceniać.
Nie ma co pompowac balonika ;)
Ano właśnie, poczekajmy co pokażą, zwłaszcza w decydujących meczach PO.
Kastor napisał: Nabytki lepsze od niektórych naszych więc głowa do góry.
-------------
Nie wątpię- bowiem skora część aktualnie zasiliła kadrę, więc nawet takie
pytanie gdzie te nabytki do kogo w piątkach są przymierzane. Nie sposób
dzisiaj odpowiedzieć Szkoda , że ten nowy rozdział , te ostatnie próby, czy
przymiarki muszą się odbywać bez czołowych graczy. Więc co najwyżej to
sobie można robić spekulacje : kto z kim i dlaczego. Jeśli ktoś ma jakieś info
lub przemyślenia w tej sprawie to chętnie podepnę się pod taką dyskusję.
pzdr
Ja stawiam że Sergiej trafi do pierwszej piątki i będzie grał na obronie z Noworytą
warunkiem jest zaleczona do końca kontuzja i oczywiście dobra forma
- w drugiej Spady i Liotti + BigMac i dwóch nowych napadziorów
- w trzeciej Dąbkowski i Wajda + Kalus ,100klasa , Jaros
- w czwartej Kłys i Maciejewski + Kisielewski , Drzewiecki , Fraszko
Ja wiem, że w ataku to wszystko jest trochę płynne, ale środkowych trochę inaczej bym poustawiał, bo ani 100klasa to nie środkowy, ani w 4 formacji żadnego nie ma. Pomysł z Dąbkowskim i Wajdą jest ciekawy - grali razem sporo.
zwykłypaweł Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Ja stawiam że Sergiej trafi do pierwszej piątki
> i będzie grał na obronie z Noworytą
> warunkiem jest zaleczona do końca kontuzja i
> oczywiście dobra forma
> - w drugiej Spady i Liotti + BigMac i dwóch
> nowych napadziorów
> - w trzeciej Dąbkowski i Wajda + Kalus ,100klasa
> , Jaros
> - w czwartej Kłys i Maciejewski + Kisielewski ,
> Drzewiecki , Fraszko
A gdzie pozostali młodzieżowcy ?
Czterech musi grać.
Mnie się wydaje, ze pierwszy atak zostanie w obecnym zestawieniu z Jarosem, w obronie nowy nabytek z Kowalówką lub Noworytą. Drugi atak to Pasiut z Kalusem i 100klasą oraz obrońcy (Noworyta, Dąbkowski, Wajda)????. Trzecia piątka cała zagraniczna a w czwartej młodzieżowcy i Kłys (Wajda)???. W poszczególnych meczach Drzewko będzie zmieniał jednego ze skrzydłowych.
To też jest myśl, i to całkiem prawdopodobna. Wszak Rudi wiele razy otwarcie powtarzał, że 1-szy atak w zestawieniu z Pasiutem to nie jest to o co mu chodzi i że on to widzi inaczej, ale zestawia tak, bo tak mu akurat ograniczenia pozwalają. Pasiut faktycznie to jest gość na którym można spokojnie zrobić kolejny mocny atak i może faktycznie warto to wykorzystać?
[hr]
Z tym, że "młodzieżowcy w 4 piątce" to rozumiem, że Kisielewski, Fraszko i Wiśniewski w ataku? Hmmm, to też jest 3 skrzydłowych i do tego żaden wielce doświadczony konstruktor. Trochę sobie jeden atak w ten sposób wyłączymy. Więc lepiej wg mnie jednego wkomponować gdzie indziej i dać im kogoś na środek z klasycznych centrów (Wróbel? zwłaszcza, że to piątka nie do frontalnego ataku, a Wróbel się w defensywie dobrze czuje i jest mocny). Oczywiście 3 skrzydłowych w 4 formacji to żaden problem, jeśli kluczowe mecze i tak byśmy zwyczajowo grali na 3 formacje, ale to już inna kwestia.
[i]Cracovia ma wspaniałych kibiców, fanów na dobre i złe, to mnie ujmuje. Jak graliśmy w I lidze, kibice robili nam kanapki na drogę, bo nie było pieniędzy, byśmy mogli zjeść ciepłą kolację.[/i]
Czytaj więcej: http://www.dziennikpolski24.pl/artykul/3741791,pracuje-z-dziecmi-bo-mnie-sluchaja,2,id,t,sa.html
Jestem za tym, by Jaros pozostał w I piątce. Trójka być może
niewiele traci , a w połączeniu z Siergiejem piątka może być
na plusie. Trzecia wg. nazewnictwa dotychczasowego z Pasiutem
to diametralnie inna wartość niż bez niego. Czyli w tym ogólnym
bilansie taki wariant moim zdaniem ma przewagę. Zestawienie par
w obronie raczej trafne. Pozostałe rozpiski wydają się już oczywiste
pzdr.
Z tego co mi się wydaje, Maciejewski jest liczony jako młodzieżowiec. Chociażby w ostatnim meczu w Tychach graliśmy bez kontuzjowanego Wiśniewskiego i właśnie Maciejewski dopełnił limit.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!