Hmm, Fin to ma raczej marne statystyki.
-
-
Drużyna hokejowa - aktualny status (ciąg dalszy)
Słabo, oj słabo :(.
[quote]
Hokej. W ekspresowym tempie gra hokejowa ekstraklasa, mecze rozgrywane są co dwa, trzy dni. Już dzisiaj w Oświęcimiu w ramach derbów Małopolski Unia podejmuje Comarch Cracovię.
Oba zespoły spotkają się już po raz piąty w tym sezonie. Jak na razie krakowianie mają prawdziwy patent na rywali, bo wygrali wszystkie spotkania ? 2:1 i 3:1 w Krakowie oraz 4:2 i 4:3 po karnych w Oświęcimiu.
- [i]Wygrywaliśmy, ale nie zapominajmy, że wszystkie te mecze były bardzo zacięte, ich losy ważyły się do ostatnich minut[/i] - mówi trener Cracovii Rudolf Rohaczek. - [i]Teraz też spodziewamy się w Oświęcimiu bardzo ciężkiego spotkania. Unia potrafi zabierać punkty teoretycznie silniejszym zespołom. Mają wartościowych hokeistów, do tego dobrego bramkarza. A u nas są same kłopoty, kilku graczy jest kontuzjowanych, w ostatnich dniach zespół nieoczekiwanie opuścili Czesi Josef Fojtik i Patrik Valczak, wyjeżdżając do klubu w USA.[/i]
Krakowski szkoleniowiec z trudem skompletuje trzy piątki na dzisiejsze spotkanie. [b]Do kontuzjowanych wcześniej reprezentanta Polski Bartosza Dąbkowskiego i Petera Dvorzaka dołączył ostatnio inny reprezentant kraju Grzegorz Pasiut (ma naderwany mięsień czworogłowy). Po ostatnim meczu niezdolny do gry jest rónież Marek Wróbel, który naciągnął więzadła w kolanie. Diagnoza nie pozostawia wątpliwości. Hokeista nie zagra co najmniej przez tydzień.[/b]
Cracovia z utęsknieniem czeka na 2-tygodniową przerwę w rozgrywkach, która nastąpi po wtorkowym meczu z Tychami. Wtedy zbierze się kadra, którą na początku lutego czeka turniej EIHC w Gdańsku. [b]Trener Rohaczek liczy, że w przerwie zaczną trenować kontuzjowani gracze. W środę na konsultacjach lekarskich w Zakopanem byli Dąbkowski i Dvorzak, obaj mają problemy z więzadłami w kolanie.[/b]
- [i][b]Jest nadzieja, że obaj w przerwie na kadrę wznowią treningi.[/b] Są nam bardzo potrzebni, bo mamy bardzo szczupłą kadrę. [u]Cały czas pracujemy nad wzmocnieniami zespołu. Szukamy graczy za granicą, bo w kraju nie ma dobrych hokeistów bez kontraktów. Liczę, że w przyszłym tygodniu jacyś nowi gracze pojawią się w klubie[/u][/i] - dodaje Rohaczek.
- [i][b]Nie potrafię powiedzieć, kiedy wyjdę na lód. Mam rozpisane ćwiczenia, chciałbym, być gotowy na mecz 13 lutego z Ciarko Sanok, ale nic nie będę robił na siłę[/i] - mówi Bartosz Dąbkowski.[/b]
W krakowskim zespole jest pięcioosobowa kolonia graczy, którzy wychowali się i grali w Unii Oświęcim. Do trzech braci Kowalówków - Adriana, Sebastiana i Roberta, Jarosława Kłysa dołączył przed paroma dniami Marcin Jaros. Jak zostaną powitani przez kibiców w Oświęcimiu? - [i]Przed paroma laty, kiedy przyjeżdżałem tutaj z "Pasami", było niesympatycznie, kibice buczeli, gwizdali, były niesympatyczne okrzyki. Teraz jest trochę spokojniej[/i] - mówi 37-letni Jarosław Kłys, jeden z najbardziej utytułowanych polskich hokeistów, który 11 razy zdobył tytuł mistrza Polski, 7-krotnie z Unią, 4 razy z Cracovią.
[/quote]
źródło: [url=http://www.dziennikpolski24.pl/artykul/3725492,mimo-problemow-znow-chca-ograc-unie,id,t.html][dziennikpolski24.pl][/url]
delGado Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Hmm, Fin to ma raczej marne statystyki.
Gość grał 6 sezonów w Liiga i patrząc po ilości meczy to grał a nie był, więc statystyki nawet jak ma średnie to musi być niezły grajek jak na plastikową ligę.
Czyli dziś w 18-tu.
MSC Napisał(a):
> delGado Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Hmm, Fin to ma raczej marne statystyki.
>
> Gość grał 6 sezonów w Liiga i patrząc po
> ilości meczy to grał a nie był, więc
> statystyki nawet jak ma średnie to musi być
> niezły grajek jak na plastikową ligę.
Też chciałbym. Ale...
1) teraz gra w rumuńskiej ekipie,
2) zastanawiają mnie dwa sezony, w których nie grał.
Mógł się wziąć za rozrywkę jak nasz niedawny grajek :P
quentin Napisał(a):
> Kruszyna co Ty w skarbówce pracujesz? Co temat o
> kasie to rozliczeń szukasz :D. Nie masz pewności
> nie płać i tyle. CHT lamentowanie o składzie
> drużyny i wpłaty mogą iść w parze :).
Osmieszasz sie. Pozegnalny mecz Daniela bylmeczem charytatywnym zktorego pieniadze mialy isc na szkolenie mlodziezy wlasnie w Cracovii.Na ubrania, lyzwy i inne duperele ktore do tanich nie naleza. Wiec jesli klub sie godzi i ludzie przyszzli, cegielki=bilety pokupili to czemu klub ma zayebac te pieniadze ??????????????Dlaczego????
p.s Po nastepne zastanawiam sie czemu bronisz tego kolka Jakuba wiedzac ze wyyyeeebal kase z mlodych???
A ja zapytam madrzejszych i licze, ze pociesza.
Bywalo gorzej za czasow Rudolfa? Czy jestesmy teraz w wyjatkowo czarnej dupie?
Ja dopiero czwarty sezon na Siedleckiego siedze, wybaczcie:)
I teraz chcialabym uslyszec, ze bywalo duzo gorzej ale dalusmy rade
Niestety nie. Bywało gorzej, ale przed Rudolfem. Z tym, że ja bym tu bardziej mówił "za Comarchu" niż "za Rudolfa".
Widac zdarzaja sie sytuacje, w ktorych nawet czarodziej Rudolf wymieka.
Troche tylko przykro.
Niestety z pustego to i Salomon nie naleje .
jak dla mnie szkoda wywalać w tym sezonie kasę na nowych ,lepiej już myśleć o kolejnym sezonie
Pytanie czy jeszcze komukolwiek zalezy zeby byly jakies nastepne sezony.
Sensowne.
Pewnie, polozmy sie i placzmy...normalnie sie Was czytac nie da. Gramy skladem jakim gramy,wroca kontuzjowani(chociaz czesc), dojda nowi i bedzie ok,mnie sie przegrywanie znudzilo a i odpuszczenie sezonu to istna glupota i mam nadzieje ze nikt na to nie wpadnie.
Dwa tygodnie przerwy nam dobrze zrobi.
KruszynaKSC Napisał(a):
> quentin Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Kruszyna co Ty w skarbówce pracujesz? Co temat
> o
> > kasie to rozliczeń szukasz :D. Nie masz
> pewności
> > nie płać i tyle. CHT lamentowanie o składzie
> > drużyny i wpłaty mogą iść w parze :).
>
> Osmieszasz sie. Pozegnalny mecz Daniela bylmeczem
> charytatywnym zktorego pieniadze mialy isc na
> szkolenie mlodziezy wlasnie w Cracovii.Na ubrania,
> lyzwy i inne duperele ktore do tanich nie naleza.
> Wiec jesli klub sie godzi i ludzie przyszzli,
> cegielki=bilety pokupili to czemu klub ma zayebac
> te pieniadze ??????????????Dlaczego????
>
> p.s Po nastepne zastanawiam sie czemu bronisz tego
> kolka Jakuba wiedzac ze wyyyeeebal kase z
> mlodych???
Strasznie nerwowo reagujesz. Nikogo nie bronie jak ta kasa nie trafiła tam gdzie miała to jest czyste skurw..... i tyle w temacie. O Jakubie nic nie wiem, nie znam, nie wnikam. Są ludzie bliżej klubu, których bezpośrednio to dotyczy, zakładam że potrafią bronić swoich racji. Miło że przypomniałeś na co miały iść bilety, jak się czujesz oszukany napisz do klubu. Choć z doświadczenia wiem że mało kiedy odpowiadają.
Napisz do klubu :D
śmieszności są w HP ;)
Ja za 10zl oszukany sie nie czuje ale dzieciakom na bank by sie ta kasa przydala np.na dofinansowania na jakis oboz hokejowy czy sprzet.
marczek Napisał(a):
> Pewnie, polozmy sie i placzmy...normalnie sie Was
> czytac nie da. Gramy skladem jakim gramy,wroca
> kontuzjowani(chociaz czesc), dojda nowi i bedzie
> ok,mnie sie przegrywanie znudzilo a i odpuszczenie
> sezonu to istna glupota i mam nadzieje ze nikt na
> to nie wpadnie.
>
> Dwa tygodnie przerwy nam dobrze zrobi.
po pierwsze wiesz chodzi o to by mieć satysfakcję z gry czy medalu co drugi sezon chociaż
po drugie w śród kontuzjowanych sa co najwyżej 2-3 nazwiska które robią różnice i dają gwarancję medalu ,myslę ze to trochę za mało?
po trzecie nasze transfery na zamknięcie okienka transferowego raczej nigdy nie były tak mocne w poprzednich sezonach,by to byli kluczowi zawodnicy do zdobywania medali ,wiec raczej wątpliwe by teraz tak było ? wolę już mniejsze zło, dające nadzieję na mocną druzynę w przyszłym sezonie
Kontuzje biorą się ze złego przygotowania lub braku treningów na pewnym poziomie . Więc patrząc na to co się dzieje w tym sezonie to prawdopodobnie nasi zawodnicy w ogóle nie są przygotowani a co za tym idzie trenerowi już nie zależy bo jest wypalony albo brakuje mu motywacji albo nie wiem co...... Zwróćcie uwagę kiedy zagraliśmy mecz gdzie przez trzy tercje byliśmy stroną dominującą z poważną drużyną nie z amatorami.
roki07 tez podobnie myslę w tym sezonie ile zagraliśmy meczy z których bylibyśmy w pełni usatysfakcjonowani ?
mysle ze na palcach jednej ręki takie były, łącznie ze sparingami na pewno nieźle to wyglądało na początku sezonu
wiadomo mecze z Sanokiem o Superpuchar później ze Sanokiem czy Tychami ,ale powiem ze od czasu pucharu Polski to mamy chyba najgorszy czas w ostatniej dekadzie w hokejowej Cracovii ,ale nie można gry opierać tylko na bramkarzu !to jest podstawowy błąd .
Byłem niemal pewny ze po ubiegłym sezonie wnioski ktoś wyciągnie ,a tu zero reakcji
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (3 użytkowników)
Goście (3)