"Piast sprawdza Przemysława Kitę"
Przemysław Kita zagrał w sparingu Piasta Gliwice z GKS-em Bełchatów. 24-letni napastnik jest obecnie testowany przez trenera Waldemara Fornalika. W ubiegłym sezonie w barwach Warty Poznań wystąpił 23 razy i ośmiokrotnie wpisał się na listę strzelców
-
-
Dalsze losy naszych byłych sportowców, trenerów, smakowite historyjki itp..
[quote='piotrek67' pid='1321803' dateline='1529816504']
"Piast sprawdza Przemysława Kitę"
Przemysław Kita zagrał w sparingu Piasta Gliwice z GKS-em Bełchatów. 24-letni napastnik jest obecnie testowany przez trenera Waldemara Fornalika. W ubiegłym sezonie w barwach Warty Poznań wystąpił 23 razy i ośmiokrotnie wpisał się na listę strzelców
[/quote]
Jestem w szoku. Myślałem, że gość totalnie przepadł.
Ja tez
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
Na razie to tylko testy. Ja byłem raczej zdziwiony, że chłopak wpadł w czarną dziurę.
[quote='ian thorpe' pid='1321664' dateline='1529703922']
Szymon Hajduk zawodnik Progres U19 Kraków przechodzi testy w GKSBelchatow. Szymon to syn byłego zawodnika Cracovii Krzysztofa.....z tt
[/quote]
Ale zanim trafił do Progresu to kopał w AP-21. A tatuś jego na meczu przeciwko Cracovii krzyczał, "kopnij tego żyda" Wstyd mi za ojca tego Hajduka - niech się wali.
Ta informacja zmienia postać rzeczy . KH z racji wieloletniej gry w Pasach powinien sobie wziąć nieco na wstrzymanie .Zachowanie wysoce naganne .
Krzysztof Pilarz został nowym zawodnikiem drugoligowej Olimpii Elbląg.
A Sebastian Steblecki odchodzi z Chojniczanki
Chojniczanka Chojnice nie zdecydowała się na przedłużenie kontraktu z Sebastianem Stebleckim.
26-letni pomocnik trafił do pierwszoligowca w rundzie wiosennej minionego sezonu. W tym czasie wystąpił w 13 meczach ligowych.
za http://www.90minut.pl/news/287/news2876860-Sebastian-Steblecki-odchodzi-z-Chojniczanki.html
To był wielki talent ale kontuzje pokrzyżowały plany.
Były piłkarz m.in. Cracovii, a obecnie Garbarni Kraków, Karol Kostrubała w sobotę zmienił stan cywilny. Ślub urodzonego w Zamościu pomocnika, który 12 lipca skończy 30 lat, z poznaną przed siedmiu laty, pochodzącą z okolic Jasła i Krosna Alicją odbył się we Frysztaku, a przyjęcie weselne w Pstrągowej.
W gronie 165 gości pięknie prezentujących się nowożeńców nie zabrakło piłkarzy Cracovii (Kostrubała był jej zawodnikiem w latach 2005-2009, 2001 i 2012), Motoru Lublin (grał w nim w sezonie 2012/2013) oraz Garbarni (występuje w niej od 2013 roku).
Czytaj więcej: http://www.dziennikpolski24.pl/region/a/piekna-i-pilkarz-pomocnik-garbarni-krakow-karol-kostrubala-zmienil-stan-cywilny-zdjecia-i-wideo,13289472/
Wojtkowa Escola Varsowia (jest tam dyr.sport) awansowała do finału U-15 ale tam już dostali baty 3-0 od chyba najlepszej szkółki w Polsce czyli Lubina.
A tymczasem Hubert Wołąkiewicz i Krzysztof Danielewicz przedłużyli kontrakty z chójniczanką :)
Wołąkiewicz już raczej jest u schyłku kariery ale Danielewicz ? Wszak to miał być drugi Giza .Po odejściu od nas niesamowity zjazd po równi pochyłej .
On miał zjazd i u nas. Nie pamiętam choćby jednego dobrego spotkania :)
Tymczasem Tomasz Brzyski wraca w rodzinne strony, zdecydował się na podpisanie kontraktu z Motorem Lublin
[quote='Yid_Army' pid='1322592' dateline='1530289683']
Tymczasem Tomasz Brzyski wraca w rodzinne strony, zdecydował się na podpisanie kontraktu z Motorem Lublin
[/quote]
Właśnie miałem napisać tekst dokładnie tej samej treści :p
Yid Army - zhakowales moje konto? ? :p
Nie, tez zna 90minut.pl
Z Danielewiczem było inaczej: u nas zaczynał miewać przebłyski, ja pamiętam mecze, kiedy oceniałem go wyżej niż Dąbrowskiego. Stawowy chciał go zatrzymać, a on go wydymał... niewdzięczny głąb, przykład nie jedyny, ale najbardziej spektakularny. No i cóż, jak to się mów w takich przypadkach, "lepiej już było": ku przestrodze.
Danielewicz tak kombinował, że skończył, jak skończył ;)
U Danielewicza po prostu Karma wróciła ;)
[quote='Diabel' pid='1322597' dateline='1530294217']
Nie, tez zna 90minut.pl
[/quote]
Zanim pojawiło się info na 90 minut, wyczytałem ten news na profilu Leszka Bartnickiego na twitterze :P
A Brzyski zasilił Motor Lublin .
Były reprezentant Polski w piłce nożnej Tomasz Brzyski w nowym sezonie występować będzie w trzecioligowym zespole Motoru Lublin.
Urodzony w Lublinie 36-letni obrońca jest wychowankiem Lublinianki, ale później występował m.in. w Radomiaku, Górniku Łęczna, Koronie Kielce, Ruchu Chorzów, Polonii Warszawa, Legii Warszawa, z którą czterokrotnie zdobywał mistrzostwo kraju oraz w Cracovii i Sandecji Nowy Sącz. Łącznie grał w 298 spotkaniach ekstraklasy zdobywając 13 bramek.
Zaliczył też siedem występów w pierwszej reprezentacji Polski, strzelając jednego gola.
Motor Lublin od czterech lat bezskutecznie walczy o awans do drugiej ligi. Przed rokiem wyprzedzony został przez Garbarnię Kraków, a w minionym sezonie przez Resovię.
za https://sport.onet.pl/pilka-nozna/inne-ligi/tomasz-brzyski-w-motorze-lublin-or-transfery/fltqxjz
Hanku- te informacje przedstawił już Yid Army na poprzedniej stronie
Dzięki , musiało mi "uciec" .
Bartosz Kapustka może dostać drugą szansę w Leicester City. Claude Puel chce wyrobić sobie opinię o Polaku .
Bartosz Kapustka może dostać drugą szansę na zaistnienie w Leicester City. W poniedziałek 14-krotny reprezentant Polski rozpocznie z Lisami przygotowania do nowego sezonu, a Claude Puel chce sam sobie wyrobić opinię o 21-letnim skrzydłowym .
Bartosz Kapustka jest zawodnikiem Leicester City od sierpnia 2016 roku, a na King Power Stadium trafił po udanym występie na Euro 2016 we Francji. Debiutu w Premier League Polak się jednak nie doczekał, a jedyne występy (trzy o łącznym wymiarze 151 minut) w pierwszym zespole Lisów zaliczył w Pucharze Anglii.
Przed sezonem 2017/2018 na zasadzie wypożyczenia przeniósł się do SC Freiburg. Schwarzwald-Stadion miał być idealnym przystankiem na tym etapie kariery, w którym rok temu znajdował się Kapustka, ale okazało się, że młody skrzydłowy trafił z deszczu pod rynnę.
Trener Christian Streich wiązał z Polakiem duże nadzieje, ale w trakcie sezonu nie ukrywał rozczarowania. Najpierw pomijanie Kapustki tłumaczył zaległościami treningowymi, a potem zarzucił mu, że nie potrafi grać w defensywie. Wychowanek Tarnovii wystąpił tylko w dziewięciu meczach Freiburga, w tym raptem w dwóch w rundzie wiosennej, spędzając na boisku łącznie ledwie 285 minut.
W zaistniałych okolicznościach niemiecki klub nie zdecydował się na wykupienie Polaka i w poniedziałek Kapustka rozpocznie z Leicester City przygotowania do nowego sezonu. Wydawać by się mogło, że 14-krotny reprezentant Polski jest na straconej pozycji i będzie musiał szukać klubu, w którym po dwóch latach przerwy znów będzie grał regularnie, ale według "Leicester Mercury" Kapustka dostanie od Claude'a Puela czystą kartkę. Francuski menedżer Lisów nie chce polegać na opinii innych, lecz samemu wyrobić sobie zdanie na temat Kapustki.
za https://sportowefakty.wp.pl/pilka-nozna/763865/bartosz-kapustka-moze-dostac-druga-szanse-w-leicester-city-claude-puel-chce-wyro
Łukasz Zejdler (Cracovia i GKS Kat ) przechodzi z wolnego transferu do Chrobry Glogow . Kontrakt podpisał do 2020 roku
Luiz Carlos Santos Deleu rozpoczął treningi z Chojniczanką.
https://sport.onet.pl/mundial-2018/polska-senegal-natalia-wrobel-wniesie-monete-dla-sedziego-or-ms-2018/wtg474s
Czy wiecie, ze ta młoda dama to nasza była piłkarka, trenująca i grająca do niedawna z rocznikiem 2003?
a gdzie gra teraz?
No chyba w Podgorzu, w żeńskiej drużynie
Nie wiem jak jest teraz, ale kilka lat temu był jakiś przepis, ze dziewczynki i chłopcy moga grać razem do trzynastego lub czternastego roku życia.
Może ktoś bardziej zorientowany napisze jak to jest teraz
Krzysztof Piątek. Pierwsze godziny w Genoa CFC byłego snajpera Cracovii-zdjęcia.
Krzysztof Piątek właśnie rozpoczął pracę w Genoa CFC, gdyż włoski zespół zaczął w piątek przygotowania do sezonu 2018/2019. Polak kontrakt z Genoą podpisał niemal miesiąc temu.
Trafił do niej po udanym sezonie w Cracovii, podczas którego zdobył 21 goli w ekstraklasie, znalazł się we wstępnej, szerokiej kadrze na mundial w Rosji. Krzysztof z niej wypadł, jednak mógł dzięki temu spędzić urlop w Dubaju i zająć się sprawami dotyczącymi zmiany klubu. Z Genoą związał się umową na cztery lata. Pierwszą szansę na debiut w Serie A będzie miał 20 sierpnia - wówczas drużyna rozegra inauguracyjny mecz.
Czytaj więcej: http://www.gazetakrakowska.pl/sport/a/krzysztof-piatek-pierwsze-godziny-w-genoa-cfc-bylego-snajpera-cracovii-zdjecia,13319373/
[font=Arial Black]Sebastian Steblecki [/font]podpisał kontrakt z GKS-em Tychy obowiązujący do 30 czerwca 2019 roku z opcją przedłużenia o kolejne dwanaście miesięcy.
26-letni pomocnik grał wiosną w Chojniczance Chojnice. Wystąpił w 13 meczach I ligi.
Seba powodzenia!!!
Znalazłem cosik takiego , byłoby ciekawie jakby się prawda okazało .
https://www.transfermarkt.pl/real-madryt-zainteresowany-k-piatek/thread/forum/377/thread_id/2786/page/1#anchor_2976
Bartosz Kapustka: Dziś jestem silniejszy i chcę odmienić swoją sytuację w Leicester.
Co słychać u Bartosza Kapustki? Reprezentant Polski w wywiadzie opowiada m.in.o:
nowych celach w Leicester City,
pobycie we Freiburgu,
emocjach związanych z mistrzostwami świata
https://www.laczynaspilka.pl/specjalne/wywiady/wywiad-bartosz-kapustka-dzis-jestem-mocniejszy-i-chce-odmienic-swoja-sytuacje-w-leicester1
Piotrek Polczak oficjalnie w Syfowcu
[quote='gargamel9998' pid='1324053' dateline='1531294295']
[/quote]
Czyli co? Z syfowcem +6pkt?
[quote='Sebastian1906KSC' pid='1324064' dateline='1531296190']
[quote='gargamel9998' pid='1324053' dateline='1531294295']
[/quote]
Czyli co? Z syfowcem +6pkt?
[/quote]
Innej opcji nie ma :)
Lepiej dmuchać na zimne, jeszcze się Piotrek na mecze z nami spręży i … ;)
- Edytowany
I i tak przegrają bo Syfowiec jest za słaby. Myślę, że w tym roku beniaminkowie są na starcie głównymi kandydatami do spadku (obok gts)
- Edytowany
Wczoraj sprawdzalem kursy na spadek w sts, zaglebie sosnowiec 1,5 - gts 12,5 - skusilem sie :)
Jakub Świerczok strzelił trzy gole dla Łudogorca Razgrad w wygranym 7-0 (2-0) pierwszym meczu I rundy eliminacji Ligi Mistrzów z północnoirlandzkim Crusaders FC. 25-letni napastnik pojawił się na boisku w 68. minucie za Claudiu Keșerü.
za http://www.90minut.pl/news/288/news2880713-eLM-Trzy-gole-Jakuba-Swierczoka.html
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)